Header Image

    Березень, холод, вітер, калюжі на дорогах по всій Англії, сніг перемішаний з калюжами який дуже схожий брудне болото. Просто сльота для очей кожной людини! І цим “брудним” часом Шерлок сидячи в дома пив чай перемішуючи його ложкою п’ять чи більше чайних ложок цукру. Він дивився порожнім, депресивним поглядом у вікно та думав не про що. Цій настрій був очікуваний в таку погоду. ” Шерлі, ти коли мені вже допоможеш прибирати!? ” – кричав на нього брат Майкрофт.  Крики брата повернули нашего ” головного героя ” з думок до Землі. ” Ну не знаю…” – ліниво простягнув молодший Голмс після кілька секунд мовчання. ” А ну, Шерлок Голмс, підніми свою дупу й починай працювати! ” –  взяв за шкірку старший і змусив тим його встати на ноги. ” Гаразд, Майк. Буду я тобі допомогати. Але як? ” – погодився Шерлок на умови Майкрофта. ” С початку приберись у себе, а то зайшов я до тебе п’ять хвилин тому, армаґідон повний! ” – з претензією попросив брат. Молодший на це бажання кивнув головой і без ніяких слів пішов до себе, прибератися.

    ***

    Шерлок зовсім не приберался, він просто сидів на ліжку та іноді переміщав предмети по різним закуткам кімнати які належали ему. ”  В мене нема сил на якесь там прибрання! ” – розчаровано прокричав собі молодший під ніс і ліг на спину. Він дивился у стелю без думок в голові в повной тиши. Десять, двац’ять хвилин прошло а Шерлок до сих пір дивился у стелю. Але цій відпочинок в якого немає кінця перебили кроки брата. Молодшого Голмс змусили “обставини ” встати й почати прибератися. І так Шерлок зовсім не помітив як прибрав кімнату, він сів на стул який стояв біля вікна. Молодший розгрибав якісь там бумажки та через час дивився у вікно. Бумажки були чи записи малесенького генія Шерлока, чи його довмашнє завдання. Як правило це були його записи, в записах молодшого він писав природні явища за якими він спостерігав надворі, сварки сусідів та думки по сваркам, щоденник і інші речі. Коли Шерлок подивився у вікно десь раз в п’ятий він побачив двух граючих хлопців на вулиці, не по далеко від  старого дуба на болоті. Вони нехило ж так зацікавали хлопця Голмса, ему просто хотілось познайомитися з ними, в нього і так нема багато друзів, а то зовсім нема крім родичів як тоже не ставилися до нього в найгарнішим спосібом. Всі говорили що чудак, а можливо що і псих. Та ця ідея була найкращею зу всіх найти собі друзів в очах Шерлока. Ідея насправді гарна, але щоб вийти з хати треба оповістити ” боса ” чи іншими словами Майка.

    ***

    І вилетів з кімнати з радісними криками ” Я закінчив! Майн, чи можу я піти прогулятися щоб зробити для себе ще кілька записів?  ” ” Я не проти але здивований, я вважав що ти вже померти плануєш! ” – з посмішкою відповів  Майнкрофт. ” Але одягнись нормально, тепло! Не як влітку! ” – строго помітив Голмс старший. ” Добре, Майн. ” – без емоцій промовив Шерлок

    ***

    Шерлок був вже як десять хвилин був одягнений, але не як не міг знайти перо для його записів. У ці всі десять хвилин він шукав перо і тільки зараз знайшов його. Узяв портфель у праву руку з листами й пером Шерлок вийшов зі своєї кімнати. ” Шерлі, як ти одягаєшся? Тобі вже не три рочки, а до сих шарф не вмієш зав’язувати! ” – з розчаруванням сказав Майкрофт зав’язувачи червоний шарф та застібувачи  гудзики на білої сорочці. ” Гаразд, брат. Я пійду. ” – відповів молодший на ” критику ” його зовнішнього вигляду і побіг до дуба познайомитися з хлопцями поки вони не пішли. Він біг як міг, для нього швидко бігти було проблематичним тому що він мав в руках листки для його записей. Шерлок не помітив того ще вже був біля дуба і…

     

    1 Коментар

    1. Mar 22, '23 at 20:59

      Чекаю на вашу думку, читачі))