Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

1

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Джеймс і Лілі Поттери дуже любили єдиного сина. У них було ще двоє молодших дітей, та вони були дівчатками. Із грошима, красою, впевненістю та характером Гаррі з першого курсу став популярним. На п’ятому, разом із друзями Роном Візлі та Невіллом Лонгботомом вони стали королями факультету. Але, от біда, хлопці вже зустрічаються з кимось, а він ще ні. Невіл обрав собі сестру друга – Ганну Поттер, а Рональд найяскравішу свою фанатку – Лаванду Браун. Усі пророчили коханням Гаррі молодшу сестрі Рона, але Джіні зовсім йому не подобалася. Хоча тато сміявся і казав, що в їх родині усім подобаються руді.

На Різдво під час шостого курсу всі приїхали додому, у Ґодрикову долину. Мама відвела його вбік і тихенько запитала, чи не має він ідей, про що їй розповісти. Батьки поділили деякі аспекти їх виховання, тому мама точно запитувала про кохання. І вперше Гаррі не мав відповіді. Зазвичай він пирхав, сміявся і тікав гратися з сусідами. Але цього разу…

— Мам, є. Насправді, я це зрозумів тільки недавно. Коли тато та Сіріус надіслали листа, де запитували, хто з рудих однокурсниці мені подобається. Я оглядав Велику залу і і мій погляд зачепився за… За дівчинку, в яку я вважав своєю подругою. З першої поїздки у Гоґвортс, ми часто робимо домашнє завдання разом у бібліотеці, вона найкраща учениця школи. Мені здається, я ніколи не бачив розумнішої, гарнішої, хоробрішої дівчини у житті, не рахуючи, звісно, тебе.

— Ох, синку, я давно це знала, — Погладила його по голові мама. — Що ж, ти готовий назвати її ім’я?

— Еее… Певно… Добре, це Герміона Грейнджер. І я не розумію чому, тому що тато ж розказував, що Поттерам подобаються руді. Ти руда, бабуся руда, і ще п’ять поколінь жінок-обранець Поттерів були з таким кольором волосся. А в неї кучеряве каштанове волосся… ох, мамо, коли вона його вклала на бал у якусь неймовірну зачіску, я вперше зрозумів, що мав на увазі Невіл, коли розповідав, як сильно кохає нашу Ганнусю.

— Я вб’ю твого батька.

— Чому?

— Якщо ти настільки рішуче про це кажеш, це означає, що давно сформував почуття до неї, але не розумів, а все через дурні жарти Джима. Гаррі, ти серйозно вірив у ці нісенітниці? Зачекай трохи.

Мама дійсно виглядала злою. Вона підійшла до дверей у вітальню і прокричала:

— Джеймсе! Сімейна розмова. 

Він прибіг, тупаючи ногами, як олень. Хоча чому як?

— Скажи, будь ласка, що ти казав сину з приводу дівчат? 

— Еее… що кохана має бути руда.

— Супер. А тепер тікай.

— Що? — почухав потилицю той.

— Наш син тільки через два роки зрозумів, що закоханий! А все через колір волосся! 

— Що? Ти закохався? А як її звуть? Звідки вона? Як виглядає? Ми її знаємо?

Здається, Джим був ще активніший, ніж завжди, через цю звістку. 

— Зараз не про те. Вона шатенка. А наш син, їй-Мерліне, ідіот. 

— Мам! — підняв брови Гаррі.

— Ти що, думав, що ми випалимо тебе з роду, за її колір волосся? Ну яка дурня! — заметушилася по кухні Лілі.

— Мамо, ви всі так підштовхували мене до Джіні, і Герміона вирішила, що ми дійсно парочка! — вигукнув син.

— Так це Грейнджер? — дуже зрадів батько.

— А що? — знітився той.

— Синку, я тобі дещо поясню. Це був нерозумний жарт, просто смішне співпадіння, що довгий час жінки в родині були руді. Але найголовніше – Поттери завжди одружуються з коханими. Коханими, а не просто рудими, — з цими словами тато зачаровано дивився на маму. 

Гаррі захоплювався відносинами батьків. Через стільки років у шлюбі, батько носив її на руках, слухав і привив дітям любов до матері. Але також Джеймс та Лілі виховали у дітей розуміння, що життя — це тільки їхня власність. Тож вони можуть робити помилки. У школі, роботі чи коханні. Головне — вчасно їх виправити. Тож якщо хтось закохається у погану, на думку батьків, людину, вони можуть дати пораду, але рішення залишається за закоханим. 

— Я просто сподіваюсь, що вона така як ти, мамо… — прошепотів він так, що вони могли й не почути. Але жінка одразу перевела погляд на хлопця і усміхнулася.

— Я впевнена, вона ще краща. Бо мене ти не обирав, я просто з’явилася в твоєму житті так само, як ти в моєму. Цей вибір був у нас з Джимом. А Герміона – твоя. Бо тобі вона подобається. Чому, доречі?

— Що? 

— Чому подобається? 

— Я вже казав.  На четвертому курсі вона прийшла дуже гарна на Різдвяний бал, а потім весь п’ятий курс ми разом сиділи на уроках, вона допомагала мені з домашніми завданнями, носила бутерброди на поле, коли були допізна тренування з квідичу. А цього року пару раз запрошувала на вечірки у Слизнорта, куди потрапила з першого уроку. Тому, робимо висновок, вона дуже розумна і красива.

— О ні! Ти хочеш сказати, що ігнорував дівчинку два роки?

 — Я не ігнорував її. 

— Ні, саме це ти робив. Дівчина годує тебе, чекає на тренуваннях, робить твої завдання, а ти не розумієш чому? Ох, з дівчатами явно легше, — закотила очі Лілі.

— Тут ти реально олень, малий, — поплескав по плечах сина Джеймс. — Твоя мама теж носила їжу на поле. Пам’ятаю, перший бутерброд був із помідорами та сиром. А останній у школі — з авокадо.

— Ти реально це пам’ятаєш? — замилувалась чоловіком Лілі. 

Покинувши батьків, хлопець вийшов у сад. І зупинився, як вдарений громом. За воротами стояла, глибоко дихаючи, Герміона! Намагалась заспокоїтися, бігла, чи що?

— Гермі? — відчинив він ворота перед нею. — Що ти тут робиш? 

— Привіт. Та… ми їхали з батьками. По дорозі вирішила зазирнути.

— Зможеш залишитись? — випалив Гаррі, поки не передумав діяти.

— Наскільки? — вона почервоніла. З червоними від морозу щоками дівчина виглядала чарівно. 

— Назавжди, — рішуче зробив крок вперед і коротко поцілував її в губи. Грейнджер шоковано дивилась в його зелені очі своїми карими. 

— Ну до кінця канікул можу, батьки дозволять. Тільки якщо…

— Все, що завгодно.

— Ще раз поцілуєш, — хитро посміхнулася та. І цього разу перша потягнулася до нього. 

Вони стояли надворі хвилин десять, поки Гаррі не торкнувся її рук, котрі були крижаними. Зрозумівши це, хлопець запросив дівчину в будинок. 

Коли вони зайшли і скинули верхній одяг, то зіштовхнулись зі старшими Поттерами. Ті двоє стояли в коридорі з хитрими усмішками.

— О, Герміоно, як неочікувано! Не знали, що ти приїхала.

— Звісно, дізнались вже. Після того, як ви простояли півгодини милуючись під вікнами, — додав Джеймс. Лілі штовхнула його ліктем. Герміона сильно почервоніла.

— А ми тут говорили про дещо… — натякала очима сину жінка. — Те, що Поттерам завжди подобались руді. 

— Еее… — дівчина знітилася ще більше.

— Ох. Ви не відстанете, так? Герміоно, не зважай, це жарт мого батька. Поттерам завжди подобались найкращі. Але в моєму поколінні з’явилася найкраща відьма зі всіх. І нехай мої предки потрапляли на рудих красунь, я обрав набагато краще, ніж цей колір волосся. Я обрав саму Герміону Ґрейнджер! — взяв її за руку Гаррі. 

— Що? — нахмурилась відмінниця.

— Люблю тебе, от що, — він поцілував дівчину в щоку, боковим зором побачивши, як мама потягнула батька з коридору, а останній показав великого пальця. 

Ввечорі після гри у сніжки з батьками Гаррі, гарячої кави, смачного пирога, парочка зачинилась у кімнаті старшої дитини сім’ї. Зручно влаштувавшись на ліжку, в обіймах, Гаррі вирішив запитати те, що бентежило його з самого приїзду дівчини. 

— Гермі… ти ж знала, що маґли не бачать Ґодрикову долину? — видихнув Поттер.

— Знала, — прошепотіла вона. — Я сама приїхала…

Пів ночі підлітки цілувалися. Добре, що Гаррі вистачило хоробрості зізнатися коханій у почуттях. Адже дівчина була готова на все заради хлопця, але ще не скоро зізнається, що в її рюкзаку лежить руда фарба для волосся. Якщо б не змогла його переконати.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь