Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

1. І останній

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Ой бля, та, це не романтика, це історичний фанфік по Україна/Грузія, а так, можливо не будуть співпадати деякі деталі в числах, я не книга, дати не пам’ятаю.
Всі хто зараз почне пиздіти типу, “укр/груз не какон” “укр/груз<<<<укр/Кан" блять йдіть нахуй! Ви або не знаєте про цю трагедію або якісь йобнуті, кароч, заїбали мене вашим "гєт💓🥰" блять фу, тут тільки справжні чоловічі фанфіки, приємного читання.

°1991 рік 21 липня°

ჩვენ გვინდა ისევ დამოუკიდებლობა!/Ми знову хочемо незалежності!

გაგიჟდი მას! თქვენ აქ რუსული ადმინისტრაციის თაიგული ხართ, ეს თქვენი სახლი არ არის!/котись до біса! Ви тут купка російської адміністрації, це не ваш дім!….

°1992 13 серпня°
-შეხედე! ეს მსროლელი ვარსკვლავია/Погляньте! Це ж падаюча зірка!/
-შეხედე დედა, ვარსკვლავი ვარდება/ поглянь мам, зірка падає/

•Всі ж знають традицію загадувати бажання на падаючу зірку? Звісно хтось може сказати це не правда що бажання не здійсниться, адже це просто падаюча зірка, але коли чогось сильно бажаєш, а руки опускаються, людині легше повірити в щось магічне ніж бачити сурову правду….•

1992 рік 14 серпня 10:00

• літня тиша, діти бігають в дворі та грають ігри, дехто спить, хтось працює..що може знищити щастя?…..постріли ракет…..звуки повітряної тривоги та….. винищувачі…..війна ! Це звуки війни…гучні та небезпечні…лихі та не приємні•

°Україна, Київ 1992 рік
8:00

*Телевізійна служба новин вас вітає! Сьогодні по грузинському часі о десятій ранку почалась війна а саме в Абхазії, наші колеги пряма трансляція з місця події…

°Київ адміністрація президента°
12:00

-ПАНЕ ПРЕЗИДЕНТЕ!, ПАНЕ!
• сидіти в свому кабінеті старатись щось змінити в країні, аххх, вже і жалкуєш що срср розвалився, але ні жалко в бджоли, нам не шкода що в'язниці народів вже нема, от і добре, треба бути самостійними та незалежними, з роздумів вирвав дзвінок в стаціонарний телефон.
???-пане президенте. До вас прийшов лист з Грузії.
🇺🇦:Занеси мені(можливо щось важливе?)

12:7 година

???- Пане, лист був в крові, ми тільки що відправили на експертизу частинку паперу-
🇺🇦: Кров? ДАЙ НЕГАЙНО лист!

•коли справжні друзі в біді ти готовий на все , що б вони жили, навіть на пожертви, так само і Україна, в самого економіка тріщить по швам а він про інших піклується, хоча деколи корисно віддавати останні шмат хліба комусь…

🇺🇦(О господи, війна? Мені б своє положення в світі підняти а не інших рятувати, а якщо все ж…допомогти…ні ні росія буде зла на мене…хоча…чому вона буде злою? Що ж мені робити?)

1992 рік
•що є страхом для українців? Смерть? Плач? Кров? Мертві люди?….. батальйон УНСО українців прибув в Грузію коли почули про біду….знали б вони що станеться таке саме і в Україні……

°27 липня 1993 рік Сочі°

🇬🇪: Გკითხე! შევთანხმდეთ ცეცხლის შეწყვეტაზე/Прошу вас! Давайте домовимось про припинення вогню!

(росія)Абхазія:მხოლოდ მას შემდეგ რაც ამოიღებთ მძიმე იარაღს და სამხედრო აღჭურვილობას/ тільки якщо ти виведеш важке озброєння, та військову техніку!

🇬🇪:კარგი… ყველაფერს გავაკეთებ/ гаразд…я зроблю все можливе…

•16 вересня 1993 року були нанесенні удари по Сухумі, понад дві з половиною тисячі снарядів, в колись живому місті проходить евакуація, до аеропорту прибули чотири борти на 200 людей, дорослі відають своїх дітей чужим за для врятування їх, на бортах нема вже місця, літак злітає у чисте небо , але не на довго, абхазька сторона збили мирні літаки переповнені людьми, всі загинули, аналогічно з кораблями, їх топили, не жалкуючи про задіяне…..це геноцид грузинського народу…людей розстрілюють на вулицях , в квартирах…..

°Сухумі 1993 рік

🇬🇪: Леонид Макарович,
пишу вам из осажденного Сухуми, Положение отчаянное. Бой идет в нескольких кварталах от здания Совета Министров Абхазии, в котором я нахожусь вместе с моими друзьями и коллегами. Само здание непрерывно отстреливается установками "Град" и дальнобойной артиллерией. Среди населения города много жертв , гибнут люди, женщины и дети. Эти мерзавецы бьют даже по родильным домам….

•надії більше нема в людей, Сухумі було оточено, єдиний шлях на волю це гори… неймовірно небезпечний шлях, втекти до центральної Грузії, через кавказькі гори…десятки тисяч грузинів збираються в гори, тисячі жінок, дітей, та людей похилого віку хапались за тонку нитку життя, звісно в горах тяжко, і ногу звернути і впасти можна, але головне було не це, оскільки на низу було літо то в горах планувала зима, люди гинули від холоду та голоду, здавалося що і поляжуть на них….і не прокинуться…смертельна пастка спіткала всіх….гірська ущелина не легке місце…діти померали на руках…тяжко бачити таку картину…потрібна евакуація цих людей, але як?•

°6 жовтня 1993 рік°
🇬🇪: Вы наверное знаете что 120 тысяч грузин бежавших от зверств Гудаутский головорезов находятся в верхней Сванетии в этом сувором краю объявленном нами зоной национального бедствия от голода, обморожения и истощения ежедневно гибнут люди десятки детей женщин стариков. Наши возможности вывозить людей из гор практически исчерпаны прошу вас оказать нам помощь средствами вертолетной авиации.
Благаю тебе…Україно

•в Грузії надії не було, навіть так званий ООН не допоміг, тільки вивіз своїх людей…грецькі флоти вивозили греків…італійські італійців….і так далі… якщо вже і Україна не допоможе…. Грузію чекає неминуча смерть від пулі в голові…. Україна…єдина надія на нього…

°8 жовтня 1993 рік

???-Шикуйсь! Струнко, сьогодні ви відправляєтеся в Грузію, ні, не воювати, а рятувати.
🇺🇦:Генерал, всі гвинтокрили готові? Медикаменти? Провіант? Засоби гігієни? Все є?…
???- не переживайте ви так, все є, в повному порядку , в нас є бойовий досвід, ми мусимо урятувати цих людей, хоч не всіх живими! Але ми повернемо!..
🇺🇦:Так, я надіюсь ви зможете…
???- неодмінно.

•ахх, пейзажі з пташиного польоту над горами, це казка, навіть забувається для чого ти летиш, просто хочеться літати як вперше…для перевірки ситуації та посадки на горах..от для чого вони тут…..в літаку Ан12 нема місць для мирного населення…тому з трьох українських міст Херсоні, Вапнявці та Сках…розпочалась підготовка гвинтокрилих необхідних моделей…..ніхто не знав, чи повернуться вони живі, чи поляжуть в горах…але люди та їх порятунок важливий……..як тільки авіаційний шум почув аеродром в Кутаїсі, звідти до аеропорту Купітнарі, звідти де і планувався виліт для евакуація мирного населення з гір Свенетті….

Від початку евакуації минуло лише два дні, умови в край складні, але українським пілотам нарешті вдалось дістатися гірських вершин•

???-люди! Люди! Ставайте в чергу! Всім все вистарчить!
???- Костя! Це безкорисно, вони нас не розуміють!
Костя#1-бл#ть
???-костя!
Костя#1- пробачте Павло Сергійович
П.В- тц, чхати..

•Все ж коли з'являються герої , людям легше представити смерть зла..та все ж , мадам смерть йшла за кожним з цих людей…вони чули її..дехто бачив…а хтось відчув…та все ж герої прийшли..тому смерть вже не прийде?
Не треба казати що мирні грузини були щасливі бачити своїх рятівників, вони плакали..хворіли…та їли..когось лікували..але одна є проблема, МІ8 може підняти лише 24 людини..а людям які були налякані, відчували себе на крок від смерті, набиваються товпами, хапаються за підвісні баки, пирила, та навіть за колеса….не поясниш цього ….

В підсумку, замість двадцяти чотирьох на борту було до сорока восьми людей, в двічі більше ніж можливо…це був великий ризик, після перших двох евакуацій, було прийнято рішення зняти броньовані листи з гелікоптерів, тепер..ворогу легше їх знищити, проте можна брати більше людей, а це вже хороша новина…

Не безпечно літати в горах, можна допустити помилку в управліні , на півтора три метри, зачепити скелі і розбитись.
Не зважаючи на всі ризики льотчики продовжують місію, в надзвичайно тяжких умовах, під обстрілами та в горах.•

Валерій- хлопці! Для нас головний є порятунок ослабших людей, але тим, хто залишився в горах теж треба передати усю допомогу. Аби проти мались до наступного гвинтокрила.
Павел- оххх козаче…надіюсь запам'ятають нас, бо дай б як друзів…
Костя#1- та сто процентів вони нас запам'ятали! Хоч як не героїв так друзями
Міша- от як ти можеш бути таким веселим? Як тобі це вдається?
Костя#1- ну..ехе..складне питання на яке нема відповідно відповіді, ехе))

•як становить на сьогодні з 10 по 14 жовтня українські пілоти на 17 гелікоптерах, здійснили 291 виліт , та врятували 7643 особи, а за іншими даними, близько 15 тисяч біженців усі пілоти повернулися живими та неушкодженим в рідний дім Україну•

🇬🇪:Отака історія малята, а тепер спати!
?-зажди! А що було далі? Вони відплатили за допомогу?
??- а ці лиходії померли?
🇬🇪:Так , відплатились, не всі але померли, все спати~
•Грузія акуратно вийшов з кімнати та закрив двері•
🇬🇪: Хух, а ти що тут робиш?
🇺🇦: Тебе чекаю, відплатились значить? Не хочеш знову нагадати як ти мені відплатив? А то щось не пригадаю.
🇬🇪:Котись до біса! Я за тебе воював і двох дітей з тобою маю, хіба не відплатив?
🇺🇦: Можливо повториш друге?~
🇬🇪:Оу, ам…ну якщо ти так хочеш~

•а що було далі, це вже інша історія •

Я бляха знаю що це можливо прочитає УПА з ролки, я блять надіюсь тобі все блять зайшло важний хуй бамажний.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

2 Коментарі на “1. І останній



  1. Файно. Все написано зрозуміло, без суржику, як багацько людей люблять писати. За те що тут історія, а не просто шипи без обґрунтування, файно ×2.
    Шановний (-а) авторе(-ко) бажаю вам сил і натхнення! Для так же шедеврів як і цей.