Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

1 Розділ. Переродження.

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Усі значення слів з роману будуть написані знизу розділів. Приємного читання.

Переродження

– Вей Усянь мертвий! Ось такі чудові новини!

Не минуло й дня з облоги гори Луаньцзан•, як добрі звістки розлетілися серед заклиначів•, ніби на крилах, нітрохи не поступаючись у швидкості пожежі війни, що колись розгорілася. І в найзнаменитіших кланах, і серед простих бродячих заклиначів• — всюди жваво обговорювали облогу, яку очолили Чотири Великі Ордени, зібравши під свої прапори сотні союзників.

— Чудово, чудово, подія справді втішна! Що ж за герой покінчив із Старійшиною Ілін?

— Хіба міг це бути ще хтось, крім його власного шиді•, Цзян Чена? Саме він повів за собою Чотири Великі Ордени — Юньмен Цзян, Ланьлін Цзінь, Гусу Лань і Цінхе Не і, поступившись братськими узами заради великої мети, знищив лігво Старійшини Ілін — гору Луаньцзан.

– От і добре, що покінчив, скажу я вам справедливо.

— Так, добре, що покінчив! – вторили інші голоси. — Якби не Орден Юньмен Цзян, що приютив і виховав Вей Усяня, залишатися йому безхатним до кінця своїх днів. Колишній Глава Ордену Юньмен Цзян виховав Вей Усяня як рідного сина, а він – подумати тільки! – зрікся від них, повстав проти всього світу, покрив клан Цзян незмивною ганьбою і довівши майже до повного знищення. Це не приклад чорної невдячності? Самий що не є!

– Цзян Чен надто довго дозволяв цьому зроду творити безчинство. На його місці я не тільки пронизав би Вей Усяня мечем у ту саму мить, як розкрилася зрада, але й зверху донизу обшукав увесь орден, щоб серед учнів не залишилося тих, хто надумав слідувати по його стопах втративши людську подобу. Тут вже не до теплих почуттів до колишнього соратника та друга дитинства.

– Але до мене доходили зовсім інші чутки! Вей Ін• вибрав Шлях Темряви•, і Темрява відповіла йому сповна: власні примарні солдати роздерли його тіло на дрібні шматочки. Кажуть, на той момент він був ще живий.

— Ахахахах… Ось воно, негайна відплата. Я відразу хотів сказати, що його примарні солдати подібні до шалених псів, що кидаються на будь-кого, хто зустрінеться у них на шляху. Зрештою, вони звернули ікла проти свого господаря. Справою ж йому!

— Однак облога не здобула б успіху, не знай молодий Голова Ордену Цзян про слабкості Старійшини Ілін. Саме він становив план дій. Не забувайте, чим володів Вей Усянь, і що допомогло йому стерти з землі три тисячі заклиначів за одну ніч.

– А хіба не п’ять?

— Три, п’ять — все одно. Хоча п’ять, швидше за все, ближче до істини.

— Він і справді втратив людську подобу…

— Добре, що перед самою смертю він знищив Тигрину Печатку• пекла•, можна сказати, зробив одну добру справу. А інакше цей артефакт залишився б у світі людей і продовжив завдавати їм шкоди. Тоді злочинам Вей Усяня не було б кінця.

Ці три слова — «Тигрина печатка пекла» — одразу обірвали всі розмови, і повисла неймовірна мовчанка.
Через деякий час хтось скрушно зітхнув:

— Ех… А колись Вей Усянь був одним із найобдарованіших заклиначів, молодим паном іменитого ордену, який прославився у юному віці. Яким чудовий і норовливим був… Чому ж його життя завершилося настільки жалюгідно?..

Тема розмови змінилася, і суперечка розгорілася з новою силою.

— Це ще раз підтверджує, що заклинач повинен слідувати Правильному Шляху•. На перший погляд Шлях Темряви здається дуже спокусливим, ніби на ньому будь-хто може досягти небувалих висот. Але чим все закінчилося?

Хтось прогуркотів:

— Від нього цілого трупа не залишилося!

— Але не всьому виною Шлях Темряви. Говорячи відверто, сам Вей Усянь був досить аморальною людиною, його вчинки викликали загальне обурення. Кожному так чи інакше віддасться у його справах. Небеса милостиві та справедливі!

***

Так говорили люди після смерті Старійшини Ілін. Майже скрізь йшли розмови про те саме, а будь-які спроби заперечувати негайно припинялися.

Однак була думка, що тривожила всіх, але ніхто не наважувався висловити її вголос.
Незважаючи на повне знищення тіла Старійшини Ілін на горі Луаньцзан, ніхто не міг знайти душу Вей Усяня.

Може, примарні солдати розірвали її на шматки і пожерли?

Чи, може, їй все ж таки вдалося вислизнути?..

Перший варіант сповнював серця людей безмірною радістю. Але з іншого боку, чутки стверджували, ніби Старійшина Ілін здатний перетрясти небо і землю, зруйновуючи гори і осушувати моря, тому йому не було б важко протистояти заклику. Того ж дня, коли його душа повернеться, заклиначі з усіх кінців землі або навіть увесь світ зіткнуться з найбільш нещадною і мстивою чудовиською, що кидає всіх і вся в безодню кривавого хаосу, де світом править Темрява.

Саме тому на вершині гори Луаньцзан звели сто двадцять кам’яних статуй для придушення темних сил, а усі великі ордени постійно намагалися закликати його душу, і від їхньої пильної уваги не вислизав жоден підозрілий випадок.

Минув рік. Нічого не сталося.

Минув другий. Нічого не сталося.

Пролетів третій. Нічого не сталося.

Йшов тринадцятий рік. Як і раніше, всюди панував порядок і спокій. Помалу люди повірили, що Вей Усянь не був таким уже могутнім, і можливо, справді згинув надовго.

Він був здатний знищити цей світ помахом руки, але в результаті знищеним виявився він сам. Ніхто неспроможна стояти на горі велична вічно — міфи залишаються лише міфами.

 

• Гора Луаньцзан  – Занедбаний цвинтар, загальне поховання.
• Заклинатель у цьому романі — людина, удосконалює тіло і дух, вивчаючи бойові мистецтва і слідуючи даоським практикам.
• Бродячий заклинач — заклинатель, що не належить до жодного ордену чи клану.

• Шіді – молодший брат в Ордені Заклиначів. У вся/сянься новелах в орденах заклиначів дотримується сімейна ієрархія, незалежно від того, чи є його адепти кровними родичами. Цзян Чен у цьому випадку молодший брат Вей Усяня не за батьками, а відповідно до цієї ієрархії.

Вей Ін – перше ім’я Вей Усяня. Називаючи Вей Усяня таким чином, заклинатель виявляє до нього крайню неввічливість.
• Шлях Темряви – заклинання темної енергії та використання її у своїх цілях.

Тигриний печатка – металевий знак у формі тигра, що дає право командувати військами. Одна його половина була у імператора, а інша — у воєначальника. Тільки коли половини з’єднувалися, генерал (чи інший власник печатки) міг наказувати солдатам.
• Пекла – ориг. – темний початок “Інь”, сукупне позначення всього “поганого і темного”.

• Правильний Шлях – класичний шлях накопичення світлої енергії в даньтян з кінцевою метою набуття безсмертя.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь