Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

І полюбив я осінь завдяки тобі

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Глава 4

І полюбив я осінь завдяки тобі

 

Вже четверте вересня. Холодний вітер будить його через прочинені вікна. Але тільки його холодний погляд зовсім не гріє — у нього депресія. Випала ж доля на голову. Як же він злий на себе за те, що посмів заговорити з цим незнайомим, симпатичним хлопцем.

«Навіщо прийняв його і пустив у свою таємну душу? Навіщо дав шанс?» — це мучить його.

Його сон неспокійний, і це більше дає втоми та душевного болю, який тягне його швидше на дно, ніж справжня хвороба.

«Як же бути? Що ж прийняти? Що сказав Чімін?»

«Який би ти вибір не зробив, він призведе до однакових наслідків».

Ці думки про егоїзм: «Якщо я дозволю собі цю розкіш — кохання — імовірніше затягну його в могилу», — напевно, це проблема, яку треба вирішувати вічність, але часу немає.

На цей час Техьон живе в надії, що колись таки він визначиться і дозволить собі кохання, якого ніколи не відчував.

«Але коли? Хіба в нього багато часу?»

У квартирі було холодно, так само як і зараз у його погляді, поведінці, серці. Воно змерзло від сумнівів, що він зрадить кохання, якому дозволив подарувати своє життя, почуття та саме серце. Він боявся, що знищить його — геть юного хлопчика, котрий не пізнав любові. Хіба його карі очі, наче того невинного оленяти, який з надією на життя дивився на Кіма в лісі, хотів би Техьон бачити після своєї смерті у цього юнака?

«Його очі не призначені для сліз, адже на нього чекає велике життя і кохання попереду».

Напевно, Кіму варто було утриматися від своїх бажань. Йому нема чого втрачати. Але в його голові каша, і він не хоче робити боляче цьому хлопцю. Техьон з надією в очах хотів би пізнати свою любов, але це егоїстично.

«Який же він замучений».

Любов страшна мука насправді, коли така ситуація — коли розумієш, що ці карі очі дивляться на тебе зовсім небайдуже, і це абсолютно взаємно. Але ти, щоб пізніше не залишити глибокий шрам на серці цього хлопця, змушений відмовитися від своїх бажань і чекати днів своїх на самоті, щоб не потягнути інших за собою і не вбити в них любов, яку вони могли б подарувати комусь іншому. Щоб вони зберегли свої усмішки для тих, хто подарує їм своє серце.

Що ж Вінсент казав у своїй книзі?

«Коли сильно б’ється серце — це означає, що людина не закохалась і жива, але коли серце вже не б’ється — вона пізнала, що таке кохання. Моє серце перестане битись, але я так і не пізнаю цей наркотик — любов. Я не дозволю торкнутися губ моїх і сам не торкнуся губ Його. А серце та губи помруть чистими та безневинними. Але серце буде зламане, розбите і пом’яте. Перед смертю попрошу у Бога, щоб той не дарував його якійсь новонародженій дитині — вона збожеволіє, адже власник його мучився від кохання. Звучить смішно, але були б ви у моїй шкурі — почали б цінувати те, що маєте. Господар цього серця помер не від хвороби, а від самотності, яку подарував сам собі, втілив у собі ці нещасні кілька тижнів. Позбавив себе любові, життя, щастя, творіння та натхнення».

А Техьона на цьому білому світі тримали слова Чіміна: «Живи, кохай, твори». Надія є, навіть якщо дуже маленька. Все в руках Техьона, адже він розпоряджається тим, що він має, і тільки він створить собі майбутнє, яке заслужив і яке таки йому належить. Кім нарешті вийшов зі свого трансу. Він почувався паршиво — його серце розривалося, боліло, мучилося. Він заварив собі каву, хоч і розумів, що й краплі до рота не візьме — все піде в унітаз.

«Це буде імітація,»  — хоч запах відчує, якщо знову не знудить.

Техьон відчинив вікно і вдихнув цей свіжий ранковий запах, осінній смак дощу та мокрого асфальту. Це надихало хлопця жити, щоби відчувати цю атмосферу у себе в організмі. Кім поставив чашку кави на підвіконня, заплющив очі, уявляючи, що він десь далеко в горах, де немає людей, клопоту, кохання. Відчув аромат гарячої кави, яка так манила, але як тільки видихнув — він почервонів і його кинуло в жар.

«Дожився… Скоро і від самого повітря нудитиме».

Кім закрив обличчя долонею і впав навколішки. Це не рятувало — усередині все починало горіти, голова паморочилась, а біля ледве теплої батареї стояти вже занадто спекотно. Зелені очі кошеняти з жалем дивилися на господаря, який позбувся життя, кохання, бажань, щастя.

— Пробач, але, напевно, мене скоро і від тебе нудитиме, — Техьон посміявся, а потім зовсім неконтрольований процес зробив усе за нього.

«Сил немає. І як дозволити собі кохати, якщо з такими проблемами мені буде достатньо подивитися на кохану людину, і мене почне нудити?»

Техьон неохоче зібрав усі пачки будь-якої кави, яку нещодавно він пив із захопленням і нахвалював покупцям у супермаркеті, а потім склав усе у сміттєвий пакет. Дивлячись на кошеня, яке допиває його ранкову каву з молоком, Техьон усміхнувся — приємно дивитися на джерело життя, у якого все ще попереду.

— Я обіцяю тобі, коли ти виростеш — ми знайдемо тобі друга, ну, або ж подругу, — Техьон посміявся сам собі.

Витираючи підлогу, він думав про те, що на кохання мають право всі. І бідний, і багатий, і хворий, і здоровий. Але він ні — надто скромний, щоб дозволити собі кохати, а серце вже ниє, адже хоче торкнутися цього жаркого кохання, яке спалить його до тла, а потім він відродиться, як Фенікс.

І все-таки досить йому тільки побачити Чона — він стрибатиме від радості, задихатиметься від симпатії та потіти від цієї близькості, одночасного дихання. Але, тільки, коли він прийде додому — думатиме про те, який він дурень, що подарував їм ще один день цієї ілюзії, яка згорить без надії на Фенікса і погубить усіх.

«Але якщо кохаєш — треба боротись із самим собою, щоб дихати повітрям кохання, а не смерті, яка ось-ось на підході. Дихати повітрям Чонгука, яке буде приємно до тремтіння збуджувати й дарувати божевільні емоції. Колись Чімін запитав мене: «Знаєш, що таке кохання?» Я відповів: «Я не знаю кохання.» Не відчував, не проживав, не хотів, не знав, не мав. Сьогодні я знаю, що таке біль — коли душа твоя жива і ти почуваєшся живим, але серце мертве, заморожене. І розтопить його лише кохання».

 

*    *    *

 

Це було улюблене їхнє місце, де вони могли розслабитися та поговорити відверто без зайвого ока, яке засудить їхні дивні уподобання. Вони обидва вірять у те, що колись таки все пройде та буде як і раніше. Але так життя склалося, що один з них має все-таки залишити цей світ. Вони стояли на обриві, де можна побачити все місто, де багато клопоту і метушні, там, де колись, у дитинстві, вони грали й розповідали свої секрети, але зараз — вже двоє дорослих чоловіків — стоять тут і думають: що ж буде далі?

— Моє серце сьогодні боліло. Раніше воно так не турбувало. Навколо сіро, і настрою зовсім немає. Люди якісь не рідні, сонце не те, тільки повітря здається солодким. Чіміне, я вмираю. Смерть близько, — Техьон подивився на друга, який байдуже дивився на місто. Але він тільки вдавав, що байдуже.

Його душа вирувала від того, що промова Техьона така ніжна, і через неї Пак помирав усередині, розуміючи, що це лише початок того Пекла, яке варто прожити Кіму. Це найближча людина, яка є у Чіміна, і саме з цієї причини Пак стояв і дивився на Техьона як востаннє, адже кожен день — як останній. Чімін — лікар, і він знає, що хвороба така штука, яка затягне в Пекло тебе у будь-який час.

«Це непередбачувано. Важко буде завжди».

— Тобі боляче, я знаю. Але твоє життя надто коротке, щоб дозволити витрачати його на непотрібне, але прийшла та година, коли ти повинен витратити її на це «непотрібне». Кім Техьоне, тобі залишилося жити зовсім трохи: закохайся, зроби те, що ніколи не робив і не зробив би. Люби, цілуй, гори, палай від кохання. Кохання витягне з цієї складної ситуації, але зробить боляче тим, хто прийме твоє серце. Ви подаруєте собі життя, подаруєте одне одному кохання, яке буде в ваших серцях навіки.

— Навіки, — тихо мовив Кім, усміхаючись. Вони подивились один на одного і сплелися в обіймах.

«Любов. Любов. Любов. Любов. Любов. Що це? Чому вона? Хіба це людина? Чому її всі так люблять та хочуть? Чому в різних книгах любов позначають різними термінами? Тому що це — індивідуальні почуття людини. Це те, як людина ділиться і передає в листі свої почуття, як вона це бачить. Якби я пізнав її, то написав би свій термін «Любов» — воно б звучало і виглядало, як мої особисті почуття, про які я розповідав би іншим. Але найголовніше спочатку зрозуміти для себе, що таке любов.

Навіщо в школах вчителі літератури запитують у дітей, що таке кохання? Адже вони ще діти і не знають любові, яка чекає їх у майбутньому, але намагаються пояснити, що це прочитаною цитатою в Інтернеті та чиїмись словами, хто свої почуття пояснив під терміном «Кохання». Настане ж той день, коли і я зустріну кохання…

…а може вже настав?»

 

*    *    *

 

— Чіміне, — тихо говорив Техьон, який лежав у теплому ліжку на плечі друга.

— М? — сонно відповів Пак.

— На добраніч, — Техьон загорнувся в теплий плед і, притулившись до Чіміна, дивився у вікно, де ще було видно, як хмари плавають небом, а зовсім скоро з’являться зірки. — Чіміне? — знову питає Кім. — Можна мені насниться день, коли мені дозволено все: і солодка кава, і ароматний круасан, і щоб я, без остраху зламати людину, подарував їй своє кохання? Щоб повітря було не таким солодким, як перед смертю, а асфальт пах свіжим дощем. Щоб десь там гори, туман і важко дихати, але мені так добре; там, де бігають дикі звірі, а браконьєри не сміють навіть ходити до цього лісу. Там, де я усміхаюсь, а моє серце болить від любові, а не від того, що її немає. Де чисте блакитне небо, а сонце таке, як я звик бачити — гріє своїм промінням і дає надію на життя. Де я абсолютно здоровий і маю право на те, що мав колись: коли від ароматних і смачних страв у мене тече слинка, а не нудить і рве, щоб з моїх очей текли сльози від радості, а не від того, що життя порожнє, щоб з мого носа йшли соплі, коли я захворів і всі мене доглядали й любили, а не кров, яка лякає всіх, бо я як прокажений якийсь. Чіміне, можна? — Кім витирає сльози, задихаючись від своїх бажань. Звичайно, він хоче не сон. Він хоче, щоб це було насправді, але зараз, у такий час, якби наснився такий сон — це було б найкраще, що траплялося з ним. Це подарувало б надію на те, щоб здійснити цей сон.

«Але це ілюзія…»

Чімін був холодний, але йому вже набридло вдавати з себе байдужого лікаря, який не співчуває іншим. У його душі вирувало. Чімін помирає всередині від слів Техьона.

«Кім Техьоне, який ти дурень. Чому змушуєш мене мучитися? Чому тягнеш за собою, на дно, в могилу? Я цілими ночами не сплю, адже мені теж нелегко — ти єдиний, хто розуміє мене з одного слова. Ти усміхався без причин, тому що сьогодні хороший день настав.

Коли ж я знову побачу твою яскраву усмішку, коли ти смієшся та щиро дивишся? Кажуть, коли люди вмирають — ті, хто любив життя — помре з усмішкою. Це, напевно, буде остання твоя усмішка, яку я побачу зовсім скоро…

Ти заснеш вічним сном і тобі насниться і тиша, і гори, і кохання — те, що ти попросив у мене, і що я не можу тобі дати. Смерть таки щедра — вона дає померлому те, що не отримав за життя. Ти вбиваєш мене, Кім Техьоне, щоразу по-іншому».

— Можна, — губи затремтіли, а спітнілі долоні схопилися за обличчя Техьона і притиснули міцно до грудей. Його тихі схлипи не давали нормально вдихнути повітря Паку. — Чому ж ти так вбиваєш мене, Кім Техьоне? Далі складніше, Техьоне. А далі ще складніше, — Чімін не міг зупинити свої емоції, які брали гору, впускав свої сльози, думаючи, який же Техьон боєць.

«Що ж йому доведеться пережити далі, якщо, звичайно, він не збожеволіє і десь не повіситься, або ж не переріже вени у своїй квартирі. Але ж Техьон сильний, він боротиметься зі смертю до останнього. Зараз найголовніше — знайти йому сенс у цьому житті, створити собі кінцеву історію, знайти кохання, або ж зайнятися тим, що радуватиме його і знаходити сенс прокидатися вранці.

Він говорив про якогось Чонгука? Нехай робить все, що в його силах і відкриває йому своє серце. Якщо вони зустрілися, це не просто так. Долю відкидати не можна, бо вона відкине тебе і залишить зовсім одного, і в результаті ти помреш від самотності. Проклинатимеш себе, що не дозволив собі вдихнути солодкого повітря, що обдурив свою долю і жив так, як скаже смерть».

— Це лише початок, Чіміне? Скоро я зовсім не відчуватиму своїх емоцій, буду байдужим, а любов у моєму серці помре навіки. Той хлопець, про якого я тобі розповідав, він чудовий. Якби я був егоїстом, я б уже давно дав йому своє серце, пустив у щиру душу свою, дозволив торкнутися губ моїх невинних. Але я не можу. Я раню його серце. Зламаю йому життя. Вкраду надію на кохання після моєї смерті. Чіміне, я вбиваю і тебе, навіщо ти зі мною тут, зараз? Я потягну тебе за собою. Я не боюся смерті, але боюся померти, тому залишу вас самих. Вб’ю вас своїм зникненням, загублю ваші надії, цілі, емоції, серця, — Техьон задихався — він починав панікувати. Чімін би вколов йому те, що потрібно, але він пообіцяв Техьонові, що той проживе ці дні, як він захоче. Але щось іде не за планом. Він таким чином наближається все ближче та ближче до смерті.

— Техьоне! Кім Техьоне, ти чудовий. Ті гори, сонце, дикі звірі та ароматні страви, які ти любиш, не зрівняються з твоєю чистою душею та серцем. Кажуть, такі люди на землі не живуть, бо вони надто добрі, хороші, і їх забирає Бог, роблячи з них янголів. Кім Техьоне, ти розповідаєш мені про якогось Чонгука, то візьми завтра і піди до нього. Зрозумій нарешті, що крім тебе, цього ніхто не зробить! Не будь таким гордим, не забороняй собі те, що Бог подав тобі. Техьоне, ти — господар свого життя, у тебе часу немає. А те, що ти зробиш нам боляче … це не порівняти з тим, як ти вбиваєш нас зараз. Дай мені слово, Техьоне, пообіцяй, що зробиш себе щасливим, — схлипи вщухали, а мокрі, сонні очі дивилися на Чіміна і Техьон щиро усміхався. Раптом на душі в Пака стало спокійно.

«Його очі як безодня в океані —

Я потонув у них, наче у пустій саванні!

Його усмішка, наче терапія — він безумний.

Його усмішка, наче прірва — захоплює мене в безодню.

Його душа, наче небо —

Так притягує своєю чистотою».

— Обіцяю, Пак Чіміне, — тихо прошепотів Техьон, приховуючи свою щиру усмішку за широкими плечима хлопця. — Обіцяю, що зроблю себе щасливим, що сяятиму яскравіше за зірку, буду теплішим за промені сонця, наївним, як новонароджене звірятко, чистим, як водоспад, загадковим, як заповідник, солодким, як повітря перед смертю, коханим, як рідний, закритим, як земля, відкритим, як вулкан, добрим, як квітка. Я обіцяю, Пак Чіміне, що буду я щасливий.

«Світ жорстокий, а ми у ньому живемо. Ну, скажіть, що він не жорстокий, а ми — райський сад, який спочатку був святий, але після гріха залився кров’ю! За історією їх вигнали, але ж місце залишається святим? Скоро чекає і нас таке, коли Бог таки зрозуміє, що досить нам заливати його землю кров’ю».

 

*    *    *

 

Був пізній час — мабуть, доходило до десятої. Але це його не зупиняло. Чонгук тільки таким чином може розслабитися, коли зайві очі на нього не дивляться і не лізуть у голову, коли запах тільки природи, свіжої роси та лісу, а не міської метушні. Він би хотів дізнатися це місце краще.

«Що ж у ньому так зацікавило цього дуже загадкового хлопця Техьона? Адже він полюбив це місце з того дня, як побував тут зі мною. До цього я не вірив у випадкові зустрічі, але саме з цим хлопцем зустрівся спонтанно, коли незнайомі очі подивилися в мої карі, а усмішка торкнулася серця.

Ще з тієї зустрічі ти здався мені добрим хлопцем, який не вб’є моє серце, мої почуття. Ми знайомі кілька днів, але хіба таке буває, що чиясь щира усмішка і погляд здатні так запалити мені серце, як у випадку з тобою? Може, це просто збіг, а те, що в моїй голові лише мої бажання?

Кім Техьоне, зараз всі мої думки про тебе, в той час як ти напевно солодко спиш.

Який ти, Техьоне? Ти виглядаєш таким спокійним, про що ти думаєш? Відкрийся мені, покажи себе, адже я хочу пізнати тебе більше, Техьоне. Чому ти такий холодний зі мною? Це ще більше приваблює і мені хочеться зблизитися з тобою, розтопити твоє серце. Навіть якщо доведеться йти проти волі. Повір, я зроблю все, щоб запалити твоє серце, щоб воно стукало в мій бік, щоб ти також щиро усміхався і дивився на мене під час зустрічі. Я не прошу багато, я лише хочу твоєї любові, симпатії».

Чон Чонгуку, ти казав, що зараз Техьон мило спить у ліжку і не думає про зайві речі. Ти помилявся. Ти б помер, якби знав, як йому важко через складність ситуації, якби відчув те, що відчуває він. Чонгуку не дають спокою думки про те, як його мучать його усмішка, погляд, холодні та байдужі зустрічі, які у той самий час надихають Чонгука розтопити серце хлопця. Він глибоко помилявся, адже те, що відчував він — тільки частина цілої купи проблем Кім Техьона. Цей хлопець, одним словом, виживав, щоб не зробити помилки — не поховати Чонгука за собою. Він хотів, щоб Чонгук був щасливим.

Чонгук мучився тільки від симпатії, що не давала спокою його думкам, тому що Він шалено засліпив його своїм образом. А Техьон вбивав себе зсередини фізично та морально, щоб дати цей шанс Чонгуку — подарувати один одному кохання.

«Щоб ви божеволіли один від одного, тому що обидва знаєте, що закохані, щоб не спали ночами, бо думаєте один про одного і не їли, тому що в голові тільки одне — він».

— Ти врятуєш мені життя, якщо пустиш у своє серце, у голову, якщо дозволиш відчути твоє кохання, дозволиш дивитися на тебе і викликати цю щиру усмішку, яка зводить з розуму, — мовив брюнет з тремтячими губами й потом на чолі, стоячи навпроти цього царського місця — занедбаної церкви, від якої віє святим, таємним та дуже дивним відчуттям. В цьому місці було досить темно, адже був пізній час. Тільки божевільні можуть лазити в такий час і в таких забутих людьми місцях. Чон зайшов усередину і його серце стиснулося від хвилювання, все почало перемішуватися. Вмить стало холодно і по Чонгукових руках пробігли мурашки. Дихати стало складно: він не розумів, чому такі почуття взяли над ним контроль. Відповідь одна: там було неймовірно красиво.

Вдень тут була атмосфера святого місця, яке треба відвідувати та вимолювати у Бога хороше життя, а зараз, коли місяць намагався зайти через високу діряву стелю, яка ось-ось завалиться, освітлюючи все, що тут знаходилося: позолочені статуетки святих, малюнки на високій стелі та хрест на стіні, де був зображений Ісус — страх із захопленням змішались, і це було неймовірно — бачити таке.

«Чому ж я тут раніше не був? Чому не помічав красу, яка може зберігатись у таких простих, старих та забутих речах. Уявити тільки, скільки такої краси у звичайній штуці, яку хтось викинув учора. Природа — творець краси. Вона робить все довкола прекрасним. Зрозуміло, людина створена природою, а тому прекрасна».

Всі думки Чонгука були про це чудове місце і він, нарешті, зрозумів, чому Техьона приваблюють такі місця — він просто навчився бачити красу у звичайному. Він побачив душевну красу і в ньому, яка й зробила гарним Чонгука зовні.

 

*    *    *

 

Напевно, це був єдиний день, коли Кім добре поспав хоча б кілька годин, бо саме зараз його почали турбувати нічні кошмари, які викликали сильний головний біль, а пізніше і блювоту.

Техьон тихо підвівся з ліжка, щоб не розбудити Чіміна, який мило спав, адже йому з самого ранку їхати на зміну і рятувати таких самих людей, як Кім, яким життя подарувало перешкоду. Через зовсім погане самопочуття Кім був змушений вийти надвір, щоб подихати свіжим повітрям. Техьон дивився на місяць, що освітлював світ, і з тією ж усмішкою, що в серці Чонгука, усміхався.

— Цей місяць, як очі твої — незрозумілі, які хочеться пізнати, ближче розглянути, — Кім вдихнув повітря і пройшовся повільним кроком до парку. У той, що забутий людьми, де життя зовсім інше — незаймана, не брудна і не полита кров’ю земля; як райський сад, де можуть бути люди в ролі грішного яблука — місяць все ж вів його до місця, яке він запам’ятав добре, адже воно надихає його, і вся та краса — терапія для душі — заліковує його рани, які з кожною хвилиною стають більшими і більшими.

Коли він зайшов туди, там було темно, але тільки коло, яке робив місяць через діряву стелю, освітлювало все.

Дихання стало не таким частим, мурашки по шкірі, а вуста затремтіли — серед цієї краси святої, Техьон побачив людину навпроти стіни, де був хрест, на якому зображено Ісуса. Той сидів навколішки зі складеними руками в будиночок і з заплющеними очима тихо мовив собі:

— Поруч із ним відчуваю свободу, тепло, життя, кохання. Його очі, як зірки або океан, який затягує у свою прірву. Його усмішка, як терапія — лише глянувши на неї, відчувши її — розумієш, що божеволієш. В той день, коли ми зустрілися, поряд було багато дерев, з яких сипалося листя, і ти стояв так далеко, але я все ж тебе помітив. Пам’ятаю, мене одразу до тебе потягнуло, і я подумав: «Треба ж, як дивно: людина стоїть так далеко, а мене до неї тягне…» Я полюбив тебе у вересні і тому його теж люблю. Ти якось казав, що любиш осінь і цей чудовий місяць. Тепер люблю вересень і я, адже зустрів тебе, покохав твою усмішку, покохав твій погляд. Покохав твоє серце. Прийми ж і мене теж, прийми мої почуття, серце, кохання, симпатію. Дозволь пізнати мені твою любов, відчути. Подаруй… свій час, усмішку, кохання, серце. Подаруй … — Чон стискав руки в кулачки й усміхався. Він так само продовжував сидіти на колінах, відчуваючи, ніби хтось стояв ззаду, і це не давало йому спокою.

Подивившись на вхід, обрамлений позолоченою аркою, освітленою місячним світлом, де стояв розгублений Техьон, який не очікував цього почути, і через це у нього в душі все вирувало, серце божеволіло, а в голові все перемішалося.

Вони дивились один на одного і їх серця так само нервово стукали в унісон, дихання розривалось, а спітнілі долоні постійно стискалися від хвилювання. Їх розум був порожній — вони лише думали про цю подію — щойно цей монолог чув не тільки Господь, а й той, про кого йшлася ця розповідь — про людину, яка змусила втратити розум і повірити в Бога, щоб попросити в нього допомоги, поговорити з ним, як із психологом, розповісти про свої бажання, недоспані ночі, тому що думки тільки про Техьона, який змусив його полюбити осінь, ту нестерпну пору, коли помер його коханий друг. Він полюбив цю осінь завдяки Техьону, і тепер, почувається живим, хоче жити, творити, любити.

Кім стояв і не відчував себе — його кинуло в жар і бігли по шкірі мурашки. Це здавалося приємним? Це почуття, в такому чудовому місці, поряд біля цього хлопця, який не дає Техьону спокою, який подарував йому кохання.

«Відкрив його — тоді покажи мені його».

Вони обоє дивились один на одного, і у своєму розумі випрошували свої бажання, але не могли сказати про них. Хотіли, але не вміли — після такої незручної зустрічі їм відібрало мову. Вони хотіли вміти читати думки, щоб зрозуміти про що ж інший думає. Думки Техьона тільки про те, як його очі хочуть Чонгука.

«Можна з глузду з’їхати».

А самому Чонгуку зараз дуже страшно, адже він не знає, що не тільки в нього такі думки, коли серце і розум божеволіють, коли мучить безсоння, бо в голові лише Він, Він, Він.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь