Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

І кров мою змиває дощ

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

І кров мою змиє дощ

 

-День другий-

 

Сьогодні було ще гірше. І не тому, що моральний стан залишав бажати кращого, кілька днів пройшли як на голках.

За вікном неприємна вогкість, а у квартирі стояв нестерпний холод — уряд ще не дав наказ про опалення житлових квартир, і людям доводилося мерзнути в очікуванні довгоочікуваного тепла та затишку. Кім сховався під одним лише тонким простирадлом і прокинувся весь змерзлий від холоду. Кінцівки невблаганно тремтіли, а через погоду неприємно поболювала голова, погрожуючи ось-ось розколотися на частини. Брюнет підвівся з нагрітого ліжка в одній мішкуватій білій футболці й несподівано натрапив на маленьку згорнуту грудочку, що мирно сопіла у пледику біля невеликого електронного обігрівача. Нехай хоча б йому буде тепло.

Кім посміхнувся і підібрав уже порожню миску з молоком, прямуючи на кухню за добавкою. Він безшумно поставив вміст місткості поруч, але ароматний запах теплого молока розбудив голодне кошеня, і той моментально взявся його пити. Техьон лише тихенько спостерігав за цим дійством і не переставав милуватися твариною, що задоволено муркотить. Він радів, що в будинку нарешті з’явилося хоч якесь джерело життя з апетитом та бажанням жити, якому можна позаздрити.

Техьон почухав кошеня за вушком і почав прибирати в кімнаті, поміж ділом глянувши на годинник, який показував учорашній день. Потрібно придбати нову батарейку. Це змусило ненадовго поринути у думки й подумати, що, можливо, вчорашній день ще не скінчився. Чи це був лише сон? Це тільки його хвора уява?

Але як тільки Кім помітив товсту зелену книгу, що лежить на столі, всі питання і думки, що з’явилися, вмить зникли. Саме та книга, яка подарувала йому багато емоцій і пробудила живий інтерес до читання.

«30 днів», — назва була дуже цікавою, напевно, автор розповідав про події, що відбулися з ним упродовж цих тридцяти днів.

Кім присів на стілець та з неприхованим натхненням і цікавістю розгорнув першу сторінку книги. Кім зачитав собі під ніс ім’я автора: «Вінсент». Перший рядок, виведений жирним шрифтом, мовив: «Всередині тебе розкриваються бутони свіжих не затягнутих шрамів, і якщо ти дозволиш їм себе поглинути, — під ногами розкриється безодня у вогні, а ти будеш нескінченно в ній потопати… Поки не задихнешся в нескінченному болі та жорстокості».

— Жорстокості…? — Кім перегорнув на другу сторінку, і лише після цієї фрази до нього дійшов сенс попередньої: «Люди, яких ми любимо, безжально рвуть наші маленькі рани, перетворюючи їх у великі та глибокі. Але ми, засліплені любов’ю, надягаємо на обличчя фальшиву посмішку і безнадійно вдаємо, що всередині все загоїлося…»

Хоча на вигляд книга могла здатися старою і непомітною, на її сторінках творилося справжнє життя, тому Техьон поринув у читання. Кожну цитату і фразу він починав розуміти по-новому, але найбільше змусила замислитися думка про те, що люди, які кохають, власноруч покривають себе глибокими ранами, що кровоточать. Йому ніколи не доводилося кохати, це почуття було йому невідоме. Подібна тяга могла здатися дивною, але він хотів випробувати це, — коли з власної волі віддаєш своє серце коханій людині на розтерзання. Він ніколи не кохав і не був коханим. І це було єдиним, чого зараз потребував Кім Техьон.

Проживши свої двадцять вісім років, він не відав, що це означає — проживати почуття. Він чув від інших і знав про те, що таке кохання, але про те, що ж це таке — кохати й бути, зрештою, пораненим своїм коханим, — не знав нічого.

Сторінки подарували йому надію. Дивно, але, мабуть, така доля. 30 днів. Чи встигне він? Кім закрив книгу і дбайливо відклав її поодаль, занурившись у роздуми. У ньому жевріли щирість і непогасна віра. Але шкода, що замість приємних думок, зрештою, прибуде нестерпне запаморочення, а потім — блювання.

Кім схопився за волосся від сильного головного болю і нудоти, що підступає до горла, але це не смертельно і зовсім не боляче. Неприємно. Він готовий впасти й лежати на крижаній підлозі поки ця буря не вщухне.

Техьон, ледве пересуваючись на ватяних ногах, майже заповз у ванну кімнату та боляче впав навколішки біля унітаза — його вивернуло, а потім стало набагато легше.

Він хотів змити з себе все це: напруженість, дискомфорт і нав’язливі думки, що глодять черепну коробку. Йому треба освіжитися, безумовно.

Залишаючись зовсім оголеним у душовій кабінці, хлопець викрутив тремтячими пальцями крижану ручку крана і ввімкнув холодну воду. Стіни в кабінці покрилися парою через холодне повітря всередині — у квартирі було й без того досить холодно, але Техьон лише докрутив натиск води до краю, не звертаючи уваги на тремтіння. Тонкі струмені води стікали його кучерявим волоссям, а червона кров, що текла з носа, повільно капала йому під ноги. Це зовсім його не турбувало.

На що він міг сподіватися після відмови від прийому таблеток? Мабуть, прийнявши хоч раз невелику дозу препаратів, він би, швидше за все, блював від щоденного передозування.

Прийшовши до тями, Техьон вже стояв перед дзеркалом, збираючись на захід, який радив йому відвідати Чімін. Саме той самий захід, на якому збираються важко хворі люди з безліччю проблем і потребують допомоги. Не матеріальної, а моральної. Люди, що втратили надію, йшли туди по підтримку.

Серед них буде сам Техьон, і ця думка йому зовсім не подобалась, але буде негарно, якщо він дозволить собі проігнорувати старання Чіміна, що записав його в список пацієнтів. Все ж, там люди, котрі, тільки почувши його ім’я, уже сподіваються на підтримку та співчуття.

Техьон цього не потребував. У нього був він сам і його улюблений Пак Чімін, який зробить все, що завгодно, просто для того, щоб побачити усмішку друга.

«Не тільки для того, щоб сховати всі внутрішні шрами, а щоб довести собі, що він все ще сильний».

 

*    *    *

 

«Кім Техьон… Хто ж ти, чорт забирай, такий? Чому я розповідаю тобі про те, у чому навіть зізнаватися собі не бажаю? Твоя наївна усмішка та ніжний оксамитовий голосок змушують довіритися. Твоя відкрита душа кличе у світ ясний».

Чонгук сидів на даху занедбаного гаража, де часто затримувався після роботи, закінчивши набивати тату місцевим задирам, а діставшись нарешті додому, пік солодкі круасани. Зараз він був повністю занурений у свої думки. Вчора він зробив необдуманий вчинок, коли пішов від Техьона, нічого не сказавши насамкінець. Його, напевно, це сильно зачепило, адже це було безглуздо та егоїстично. Він обов’язково все виправить.

«Я не повинен розбивати невідомі грані його крихкої душі».

 

*    *    *

 

Великий світлий зал і десять стільців, поставлених у коло. Невеликі білі дошки та столик з паперів і маркерів.

Усі, здавалося, вже встигли зібратись — усі дев’ятеро людей. Напевно, Кім був десятим, якщо хтось ще не приїде на інвалідному візку. Хлопець підійшов до колективу, що зібрався, і незручно усміхнувся, сідаючи на трохи скрипучий стілець.

Він одягнув на себе звичайні темні джинси та вільну махрову кофту. Навколишні люди були схожі на нього, але лише двоє виділялися на загальному фоні: один з них був на інвалідному візку, зовсім безпорадний і пониклий, а другий — з розпухлою, через пухлину, що прогресує, головою.

Адже це чекає і Техьона. Але без прийому пігулок він сподівався, що йому не доведеться бачити себе у подібному стані.

— Вітаю! — підвищила голос невідома жінка в окулярах, даючи знати про свою присутність та перевіряючи, чи всі на місці. — Ми знову з вами тут зібралися у такій скромній кількості. Прошу вас усіх представитися, адже серед нас з’явився новенький. Прошу, — жінка запитливо дивилася на Кіма, даючи зрозуміти, що тому слід встати, представитися, і як тут належить, повідомити про свою хворобу.

— Вітаю. Мене звуть Кім Техьон. Мені двадцять вісім років, і зовсім скоро я покину цей світ. У мене пухлина головного мозку. Рак. Я повністю відмовився від прийому таблеток, адже хочу прожити ці останні дні своїм життям, а не під прицілом наполегливих лікарів, які диктуватимуть, що мені робити. Для вас, напевно, таблетки — єдиний порятунок, але для  мене — та сама смерть. Ви можете мене не розуміти, але навіть у цьому місці я знаходжуся по забаганці свого найкращого друга, який хоче, щоб ви направили мої думки у потрібне річище. Для мене всі варіанти незмінно прирівнюються до смерті, тому я оберу свій шлях — шлях мук. Я виберу муки від цих нестерпних болів, бо тільки це свідчить про те, що я все ще живий. Не хочу лежати як овоч і покірно чекати, доки смерть висмокче з мене всі соки. Я не дозволю їй заволодіти мною і кину виклик, буду сам з нею боротися — терпіти її щоденні болі та знущання, насміхаючись з неї тим, що я все ще живий, — Кім присів назад на стілець і почав обводити поглядом зацікавлену публіку, яка лише через тридцять секунд після його монологу почала аплодувати.

Він говорив лише те, що відчував і відчував зараз. У кожного індивідуальне ставлення до життя, і всі вимагають від нього свого.

Люди мають поважати чужий вибір, адже він належить не їм, а такій же живій людині, як і вони. І ніякий лікар не має права нав’язувати їм свої власні ідеали та потреби. Вони мають свою історію, яку вони напишуть самостійно. А пізніше після того, як вони назавжди зникнуть — дадуть її почитати тим лікарям та людям, які хотіли змусити їх відступити від свого і думати інакше. Швидше за все ті будуть щиро раді тому, що вони провели дні, що залишилися, гідно, обмінявши чужі принципи та забаганки на хороші враження, анітрохи про це не пошкодуючи.

— Кім Техьоне, ви божевільна людина. У вас є власна життєва мета, і ви маєте намір твердо стояти на своєму. Що б ви побажали тим людям, які приймають ліки? — жінка перемкнула всю увагу на Кіма, а інші терпляче чекали на його відповідь. Хлопець усміхнувся, і, облизнувши пересохлі губи, сказав:

— Відчувати себе живим.

 

*    *    *

 

На вулиці був уже зовсім пізній час, але Кім впевнено йшов додому і думав про те, що сьогодні сталося.

Захід, який він відвідав, залишив йому багато позитивних емоцій. Він висловив все, як є, ніби переживав це не раз, і ні на хвилину не пошкодував. Це добре — давати людям надію хоч на щось світле та постійне. Кіму було достатньо і того, щоб близькі йому люди, такі як Чімін, просто підтримали його вибір, даючи сили рухатися далі. Це буде найкращим, що може подарувати йому така людина.

Довіра — це перше, на чому мають будуватися взаємини. Неважливо, друзі ви чи щось більше. Якби в наші дні було більше довіри та підтримки між людьми, то насильства і, хай там як, ворожнеч, стало б набагато менше.

Техьон повільно прямував тротуаром до свого темного під’їзду. Навколо було темно, і лише яскраве світло самотнього вуличного ліхтаря освітлювало простір, завдяки якому Кім помітив знайому фігуру хлопця в каптурі, який, судячи з його втомленого виразу обличчя, стояв тут досить довго.

— Чонгуку? — Кім не сподівався натрапити тут на знайомого хлопця, а після вчорашнього зникнення зовсім не сподівався його побачити.

— Здрастуйте, — Чон лише винувато усміхнувся — йому було ніяково тут перебувати, а через свій вчинок він почувався досить бридко.

— Що змусило тебе прийти сюди в такий пізній і холодний час? Мабуть, ти тут години дві стоїш? — Техьон був злий через те, що тому довелося так довго стояти на холоді через нього. Він був одягнений дуже легко, але терпляче продовжував чекати.

— Я тут, щоб перепросити. Вчора я пішов, нічого не сказавши, і ти напевно сердишся. Пробач, — Чон, опустивши погляд, дивився собі під ноги.

— Чонгуку… Я не тримаю на тебе образи. З чого ти це взяв? Вчора я змусив тебе говорити на дуже неприємну та болісну для тебе тему, — Кім дивився хлопцеві просто в очі, даючи йому зрозуміти, що той ні в чому не завинив. Мабуть, він дуже переживав із цього приводу і не хотів, щоб про нього погано подумали й прийняли за несерйозного, дивного грубіяна.

— Я радий… — Чонгук, нарешті, усміхнувся. Його усмішка, як промені сонця, що догорають, як перший день літа, — гріла і змушувала посміхатись у відповідь. — А кошеня? — несподівано поцікавився Чонгук. — Як воно?

Кім підняв куточки губ, згадуючи, як перед його відходом допитливий домашній улюбленець вивчав ситуацію у квартирі — свого, вже нового, будинку.

— Воно добре адаптувалося, — Техьон дивився на скромну посмішку Чона, і в його серці народжувалося тремтіння. Мабуть, вона була особливою.

Попри те, що вони були знайомі лише кілька днів від сили, все в ньому здавалося теплим та щирим. Якщо Чімін імпонував йому своїми розумними промовами та нескінченною підтримкою на його адресу, за які Техьон готовий був віддати будь-що, то цей хлопець, що стоїть навпроти нього, лише однією усмішкою змушував почуватися краще.

Він перевів погляд на чужі татуйовані руки й дивився на стиснутий у долоні пакет. Чонгук побачив зацікавленість на обличчі Кіма і відразу простяг йому пакет, трохи зам’явшись:

— Це тобі. Я все ще пам’ятаю, як ти з любов’ю та дбайливістю їв круасан у кав’ярні, і вирішив спекти їх для тебе. Тут досить багато, тому ти зможеш поділитись із кошеням, — Чон ніяково усміхнувся і подав пакетик Кіму, який підняв кінчики губ, як тільки взяв люб’язно вручене йому в руки частування. Він відчув цей легкий аромат свіжої випічки та ще не застиглого гарячого шоколаду. Він із задоволенням скуштував би шматочок.

Шкода, що він у тому становищі, коли велика кількість їжі могла призвести до небажаних наслідків.

— Не варто, — запізно відповів Кім, соромлячись.

— Це найскромніше, що я міг би запропонувати тобі. Їж із таким самим задоволенням, як ти це робив кілька днів тому — це змусило мене пишатися своєю роботою, мені шалено приємно було спостерігати, як ти куштуєш мою випічку.

Техьон із задоволенням слухав Чонгука, який захоплювався своєю роботою. Ці слова змусили Кіма відкрити пакет та вдихнути солодкий аромат. Він відчув незрозуміле задоволення та легкий смуток.

Ностальгія.

Людиною, яка вперше запропонувала йому спробувати круасан, був Чімін. То був черговий холодний місяць зими — важкий для Техьона період. Батько вмирав — мав таку ж проблему, як і в майбутньому його син. Мама працювала далеко за кордоном, щоб накопичити достатньо коштів на дороге лікування чоловіка. Грошей зовсім не лишалося.

 

*    *    *

 

То був восьмий клас. У день вогкого четверга Кім тинявся біля під’їзду та ревів. Його солоні сльози падали вниз по підборідді на брудний сніг, роз’їдаючи його. Після півгодинної істерики він зайшов у занепалу квартирку і побачив свого батька. Зовсім не спав і вже не мучився, видавав хворобливі стогони. Він не дихав.

Хлопчик тринадцяти років у припадку вискочив на холодну вулицю і знову заридав. Він лишився сам. За хвилин двадцять до нього підійшов хлопчик. Такий миловидний і добрий, на перший погляд. У руках він ніс охололий свіжий круасан, і, присівши поряд із ним на холодну землю, поділив його навпіл, пригощаючи заплаканого Техьона. Своїми величезними мокрими очима він глянув на тепло усміхненого незнайомця і прийняв його доброту. Поклавши шматочок солодощів на кінчик язика, він із задоволенням прикрив повіки, а в грудях його розлилося раніше невідане тепло. Хлопчик міцно обійняв його, заспокійливо поплескавши по спині, сказав:

— Мені не хочеться, щоб мої нові сусіди були плаксами. Чімін, — хлопчик усміхнувся і подав свою маленьку ручку хлопцеві навпроти.

 

*    *    *

 

Саме цей спогад жив у нього в серці до цього дня, оскільки круасан став символом непорушної дружби Чіміна та Техьона, і кожну нову зустріч вони постійно його їли.

Серце гулко забилося всередині — приготовані Чонгуком круасани нагадали йому про той день. Це його розривало, і Кім не зміг стримати сліз, через спогади, що лізли в голову. Було досить темно, тому він сподівався, що Чонгук не помітить його сліз.

Але Чон усе бачив. Він стояв зовсім близько, чуючи чуже важке дихання і дивлячись на солоні сльози, що скочуються по щоках.

«Чому? Мабуть, його засмутила моя доброта? Моя щирість? Може я щось зробив не так?», — така реакція хлопця була зовсім не тим, на що він сподівався.

У тиші ночі Чон почув шелест пакета, що відкривається, і відчув аромат випічки, що долинав з нього. Кім відламав невеликий шматочок від круасана і подав його Чонгуку. Він терпляче тримав простягнуту руку, поки збентежений Чон нарешті не прийшов до тями. У грудях все затремтіло. Хлопець усміхнувся і прийняв цей скромний жест:

— Дякую, — тихо прошепотів Чонгук. Хвилинна тиша, і Кім відповідає, ніяково усміхаючись:

— Тобі дякую, — вони дивились один одному в очі. Їхні обличчя висвітлювали лише зірки та повний місяць, світло якого відбивалося на сухому асфальті.

— Кім Техьоне, — впевнено вимовляє Чон, запитливо подивившись на співрозмовника. — Дозволь завтра вкрасти твій єдиний день і провести його зі мною? — Кім завмер. Він хотів почути такі слова давно, але його засмутила фраза «єдиний день».

«Якби ти знав, що цей єдиний день такий короткий і потрібний. Але на то воно і життя, щоб витрачати його».

Як завжди, буває: спочатку витрачаєш її на будь-що або на те, що тобі кажуть інші, а коли залишається нещасних кілька тижнів — розумієш наскільки життя дороге, наскільки кожен день дорогий. «Живи моментом, адже 4 вересня лише сьогодні» — слова з книги Вінсента, які добре запам’ятав Техьон, засіли йому в душу.

— Не відмовлюся. Я згоден провести свій єдиний «четвертий день» з тобою, Чон Чонгуку.

 

*    *    *

 

Сидячи за робочим столом і розглядаючи красиво викладений круасан на блюді, у Техьона слинка текла. Хлопець відламав шматочок випічки та поклав ароматний круасан собі на язик. Це змусило його переживати й застогнати від задоволення. Це прекрасно…

Той самий смак підтримки та любові з боку інших людей, який у той час подарував йому Чімін. Він добре знає, що круасан це лише символ, а той, хто подарував йому цю надію та підтримку — Чімін. Кім відчуває дискомфорт: паморочиться голова, в животі крутить і викликає блювотний рефлекс. Організм зовсім інакше це сприймає. Мабуть, хворобі зовсім не подобаються круасани.

Кім біжить до вбиральні й падає біля унітаза, моментально звільняючи свій шлунок.

«Від сьогодні цукор під забороною. Це провокує організм до поширення хвороби».

Техьон був засмучений. Навіть перед смертю не можна добре віддати душу солодощам. Яке б він не прийняв рішення, все одннакове: прийом таблеток — смерть, не прийом — теж? Смерть таки керує його життям. Перед закінченням хоче пограти з ним? Це не смерть грає з ним, і не він, а життя. «Життя як колесо велосипеда — не знаємо коли лусне». Смерть не приходить до життя, смерть приводить життя. Ми пізно розуміємо, що все, що ми відкладали на потім, виправдовуючи себе, мовляв, часу ще багато, ще колись зроблю те, що запланував, що часу зовсім немає, і як треба було цінувати те, що в тебе було, щоб ти все встиг. Прийняв важливі рішення для себе і пізнав себе, зрозумів, що таке життя, і яким воно буває.

Ніколи не варто відкладати заплановані справи на потім, бо у такому разі це не станеться ніколи. Те, що захотіли, те й треба робити, адже сьогодні лише сьогодні.

Техьон дихав глибоко. Шалено полегшало. Той подивився на круасан, котрий  такий гарний. Техьон забрав його і віддав кошеняті:

— Нехай хоч хтось насолодиться цим дивом.

 

-Flashback-

 

— Та годі тобі, Техьоне! Я п’яним ще краще вожу, ніж тверезим, — посміхається

Чімін і потягує цигарку за кермом.

— Чіміне, ні! Зупини негайно машину! Ти обіцяв мені, що ми поїдемо тільки до того повороту і назад! — Кім тримався за ремінець, що був на його грудях.

— Та який поворот! Я ще багато трюків вмію, зараз покажу, — Пак почав газувати, сильно лякаючи Техьона. Він був п’яний — наслідки випуску зі школи.

Пак із вісімнадцяти років пив усе, що тільки можна було. Єдиний Кім Техьон, який все життя дивився на батька, що п’є, пообіцяв собі, що ніколи в житті не питиме і не куритиме або ще щось страшніше витворяти. Пак же посперечався з однокласниками, що проїде машиною п’яним і зробить кілька трюків, а Техьон дуже переживав за Чіміна, який зовсім не слухався його та поїхав із ним.

— Чіміне, мені страшно! Припини! Зупини машину! Ти п’яний! — Техьон був занадто наляканий, щоб здорово мислити й у нормальному, адекватному тоні щось говорити. Це було дуже швидко — він гнався на цій машині як псих, — аж раптом в одну мить на цій забутій трасі з’явилася вантажівка. У очах помутніло, пізніше почало шуміти у вухах, все навколо біле, звуки швидкої допомоги, крики, кров. Їх забрали до реанімації.

Пак був здоровий за кілька днів і вже ходив лікарнею, дивлячись, як за скляними дверима, де купа апаратів, лежить його найкращий, улюблений друг, якого він, виродок, не послухався. Вже місяць, другий, але без результату.

Чімін не знаходив собі місця — якщо він уже був цілком здоровим і виписаний із лікарні, то щоденні посиденьки біля дверей реанімації, де лежав Техьон у комі, привели Пака до поганого психологічного стану.

Печінка… Ось що не вистачало Кіму. Саме цей орган пошкоджений, і упродовж двох місяців шукають донора. Це дуже обурило Чіміна, коли дізнався, адже кров у них аналогічна, і він міг би стати донором.

Техьон зовсім не злий на Чіміна за ту аварію — він не контролював себе через алкоголь — він злий за те, що Чімін віддав своє. Зараз у плоті Техьона орган Чіміна — він віддав йому свою печінку. Він йому винен. Був.

Чімін сказав собі, що печінка це дрібниці — він винен йому більше життя. Треба буде — він і його віддасть Техьону. Він ще звинувачує себе за той момент, і якщо Кім помре, то Чімін теж звинувачуватиме себе, адже зараз намагався врятувати друга…

Зараз у Техьоні стукає кров коханого друга — людини, яка кожен вечір мучилася від нестачі кисню, змушена використовувати інгалятор і купу таблеток і гормонів, адже у нього немає того органу, який би впорався зі своїм завданням.

Чімін не шкодує, він все ще злий на себе. Щоб він заспокоївся, треба віддати життя…

Після того моменту Чімін навіть не згадував про алкоголь, з урахуванням того, що йому багато чого заборонили у раціоні.

 

-End flashback-

 

Дрібний дощик за вікном. Настрій чомусь все одно хороший. Мабуть, бо на подвір’ї стояв Чонгук і вже пів години чекав на Техьона, доки той збереться? Кім одягнув на пальто шарф і вийшов надвір.

Помітивши його, Чонгук одразу ж усміхнувся, привітався і вони повільно рушили, прямуючи у бік парку.

Чонгук водив його тими місцями, де він ще не був, і куди нога людська давно не ступала. Кім фотографував кожну дрібницю, адже там купа прекрасної природи, що була забута людьми. Чонгук завів його вглиб старого покинутого парку, де вже ніхто не ходив, тільки, можливо, дикі тварини? Чому тут? Тому що тут люди ще не встигли природну красу змінити на жахливий стильний дизайн.

За високими деревами була занедбана церква. Це, звичайно ж, зацікавило хлопців. Всередині чудово, ніби твориться божество, хоч ззовні й видно, що місце забуте.

— Вони говорять нам про гріхи, але самі кинули храм святий пустувати, — Чонгук розглядав це святе приголомшливе місце, де панували тиша, давня естетика та ейфорія.

— На кожну подію є свої причини, — млосно промовив Техьон, фотографуючи це загадкове місце.

— Причина? — пауза. — Тоді дозволь запитати, чому ти в моїй голові? — Чонгук ніжним поглядом глянув у вічі Кіму, який явно не чекав такого питання. Той незрозумілим поглядом дивився на Чона і червонів.

«Знав би ти, як часто буваєш у моїй голові, останні дні зовсім не даючи мені спокою».

Техьон останнім часом думає про цього юнака. Його руки, татуювання, турбота, доброта, вимова…

«Як же ти прийшов мені? Чому не кілька років тому? Чому зараз? На обриві… Між двома світами. Зовсім близько до смерті».

З одного боку, це добре, а з іншого — погано. Якби така людина, як Чонгук з’явився йому кілька років тому — як колись хвороба — з шаленим коханням було б складно розлучатися. І кому ж він би зрештою зробив боляче? Кого б знечестив? Кого б залишив без кохання? Він боїться прив’язатися і прив’язати до себе цього хлопця, щоб у результаті розбити його…? Кинути ось таким ось способом — найгірше зникнення, яке може бути. Розбите серце, поламана психіка та моральне вбивство…

 

*    *    *

 

Ходячи цими чудовими, прекрасними місцями, завдяки Чонгуку, Кім тепер знає, що таке краса… Справжня, жива, природна краса. Вони йшли в один крок по довгій осінній доріжці, засипаній листям і помічали на собі взаємні погляди одне одного. Це бентежило обох, і вони усміхалися. Почався невеликий дощ, який миттєво посилювався. Хлопці озирнулись і Техьон, схопивши Чона за рукав, побіг мокрою доріжкою. На їхніх обличчях були усмішки. Чонгукові губи тремтіли через вогкість, але дотики Техьона зігрівали його.

У момент, коли вони опинилися біля під’їзду, Кім упав на асфальт, з усмішкою і мокрим волоссям дивився на Чонгука, який теж задоволений, важко дихав і дивився в небо, намагаючись ще краще відчути дотики дощу. Техьон дивився на це і відверто ловив кайф. Продовжуючи сидіти на колінах, хлопець відчув, як по його губах потекло щось гаряче і рідке. Приклавши пальці до губ, він побачив кров. Це безумство.

Техьон закрив рукою своє обличчя, і з переляку, щоб ніхто цього не побачив, особливо Чонгук, так нічого й не сказавши, утік у під’їзд.

Це страх. Страх, що його відкинуть, дізнавшись про проблему, адже кому потрібні інваліди?

Кім засмучений і дуже наляканий. Забіг у квартиру та впав на підлогу, спиною спираючись на двері й без емоцій дивлячись прямо. Він тримає руку в зоні носа і губ, відчуваючи, як кров усе ллється.

«Було все добре, якого біса?».

Кім продовжував байдуже сидіти на підлозі і дивитися, не моргаючи, поки по той бік дверей чути голос Чонгука, мовляв, щось трапилося?

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь