Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Ілюзія

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Навколо небо сіре й дим. Вони стоять  поряд, вони не відчувають  іншого, вони пусті як ємності, вони один і той же. У  одного з них в руках сигарета, у іншого- клятий ніж. Один з них не грає темряву,  інший не  грає біль. Один з них курить нестерпні, інший  смішливо мовчить.У одного темне пальто і пов’язка на оці, в другого — світле й  діра. У одного з них розум затьмарений, в другого вічна біда. Вони стоять нерухомо, вони  мовчать ненапружено, вони листають обгортки пам’яті й огарки листь. Вони хочуть напитися дуже-дуже,  згубитись, забути всіх лиць. Вони  думають голосно, вони бачать тихо,  вони мовлять на сім частин.  У одного життя – матерія, вимірюється у кількості тіл. В іншого життя комедія,  і в душі він один. Один покидає минуле, рятує майбутнє, страждає теперішнім. Клоун. Другий тікає від себе, шукає відповіді,  і живе з думками про темряву.  Маска. Сітка із вен. У одного  усе, нема життя попереду, у іншого — лиш сірий пил. Один грається пеклом, не любить істерики, інший – сміється й ковтає дим. У них тепер різне життя і різна робота, у них тепер континіум часу – років із сім, у них різна довіра, у них різна турбота, та  однаковий синій дим. У них однакові   погляд,  емоції й очі, у них однакові  фрази, думки. І них однакова криза: Життя або смерть молодим. Вони однаково не люблять, вони не люблять біль і страх. Вони ненавидять слабкість. Один з них грає клоуна, інший без маски, один з них це він.

—Живи ради себе, ти не іллюзія. Справжнім собою живи. Загуби свої маски,  не переставай дихати,  смійся й кричи. Пізнай себе справжнього, тобі  подобається, зеркало є? Стань собою, га,  і живи, просто живи як є. Один намагається. Інший розсиплеться , іншому  плювати, життя чи смерть. Інший знає, що не помилиться, коли один повноцінно живе.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь