Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Частина 3. Відділок

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

На щастя, за те що вони посадили Ромеро їм нічого не було. Ніл перший місяць ще був трохи знервований, але потім все таки зітхнув. Справа розкрита, Ромеро покараний.

 

В його домі знайшли серця і, на диво, Ромеро навіть не додумався сховати ніж, яким всіх вбивав в домі Веснінські. Видно, Ніл був в цьому плані більш розумним. 

 

Сьогодні вже винесли вердикт – довічне. Малькольм заперечував свою провину, але всі докази вказували на нього. В нього мотив був, серця і ніж. Але в Джостена з’явився сумнів, коли він побачив запис з суду. Ромеро був ображений і погрожував, що коли він вийде вона пошкодує.

 

Хто — вона, Ніл не знав. Але він розумів, що якщо батько захоче то Ромеро вийде. Втече, вийде, не важно, але буде на волі. Тому він не вважав, що небезпека в його вигляді минула. Ні, точно ні.

 

— Підеш з нами в бар? — поцікавився Метт, збираючи всі звіти та докази в папку. Звісно, все було в їхній базі, але Бойду подобалось переводити папір задарма.

 

— В бар? З ким? — не зрозумів Ніл, винурюючи зі своїх думок. 

 

— З усіма. Ми навіть Ваймака і Ендрю вмовили, залишився ти один. Нам потрібно розвіятись, а тобі до того ж, варто було б познайомитися з іншими. А-то тільки зі мною і Ден спілкуєшся, — весело пирхнув Бойд і Джостен похмуро глянув на нього.

 

— Навіщо мені це?

 

— Тому що ми всі одна команда. І не факт, що наступну справу ти будеш вести зі мною. Раптом тебе приставлять до Дея. Аарон мені розказував, що в них з Ендрю якась дуже цікава нова справа!

 

— Сподіваюсь, що цього не відбудеться та я навічно буду з тобою і Ден, — побуркотів Ніл, а потім зітхнув. — Гаразд! Я піду з вами.

 

— Ура! От Нікі зрадіє, — посміхнувся Метт. Ніл бачив Нікі і не раз, але завжди втікав від нього до того, як той зміг б його заговорити.

 

Через годину вони двоє вже йшли в бар. Ден, як і інші, пішли швидше. Але Ваймак затримав хлопців і сам ще на трохи залишився. Метью розказував якусь історію про грабіжника, а Ніл думав про щось своє.

 

Скоро вони вже були в барі. Як для вечора людей було не багато, але сьогодні був тільки вівторок, тому це все пояснювало. Вони підійшли до найбільшого столику. Ніл раптом помітив, що “Лиси” були до біса дружніми. 

 

Аарон хоч й сидів біля свого брата, але не ігнорив інших, як близнюк, а приймав активну участь. Нікі шепотівся про щось з Елісон під хмурий погляд Сета. Але варто було блондинці взяти його за руку і прошепотіти щось на вухо, як Гордон зразу зітхнув і переключився на інших. Дей тихо пив, поки біля нього сидів Ендрю і як він ні на кого не реагував. Ден разом з Міньярдом, Рене і якоюсь рудою дівчиною спілкувалась на тему того чи варто скасовувати смертну кару чи ні.

 

— О, Ніл! — вигукнув Нікі, помітивши його. Всі тут же підняли на нього голови. Метт посміявся, кинувши:

 

— Сьогодні ти зірка.

 

— Привіт, — кинув Ніл і подивився де були місця. Тільки одне, між незнайомкою та Нікі. Ох, це буде весело. Як тільки він сів, кузен Міньярдів став його знайомити з рудоволосою дівчиною.

 

— Це Кейтлін, вона дівчина Аарона, а ще колись вона працювала з Кевіном. Вони так мило познайомились! Кейт прийшла подивитись як тут Кевін і вони з Аароном зіштовхнулися. Після чого вони багато переписувались і місяць тому оголосили, що разом! — прощебетав Нікі, радісно зітхаючи. 

 

— Рада знайомству, Ніл, — вона йому мило посміхнулась, протянувши руку. Шосте чуття хлопця говорило йому, що вона не така проста як могло здатись.

 

— То саме, — кинув він і швидко пожав її руку. Кейтлін помітила, що вона йому не подобається і лиш тихенько зітхнула.

 

Ніл підняв погляд на інших і його увагу привернули Ендрю та Кевін. Дей пив вже якийсь там по рахунку бокал з віскі, і коли щось говорила Кейтлін кидав на неї похмурі погляди. Але хіба Нікі не натякнув на те, що вони друзі? Ендрю ж уважно, розглядав Ніла, навіть не скриваючи цього. 

 

— А я вважаю, що смертна кара не потрібна, — вступила в їх розмову Елісон. — Краще їх на органи розбирати. Буде хоча б якась від них користь.

 

— Не думаю, що я б хотів отримати орган або кров якогось вбивці, — похмуро відповів Аарон і Рене махнула головою, погоджуючись.

 

— Пф, — лиш пирхнула Елісон і цим вони закрили цю тему, коли офіціант приніс їм іжу та алкоголь. Через півгодини прийшов Ваймак і забрав в Дея алкоголь, відправивши його посидіти біля Джостена та набратися розуму.

 

Ніл не пив алкоголь, тільки колу, як і Рене. Дей своєю тушкою змусив Кейтлін пересісти до Ендрю і Ден. Аарону звісно це не дуже сподобалося, але в цілому він був не проти. 

 

— Дей, не лягай на мене. Ти ж мене роздавиш, — пробуркотів Аарон, пихаючи Кевіна на Ніла. Джостен трохи посунувся, з цікавістю тепер слухаючи їх.

 

— Ти не настільки крихітний, Міньярд, — незадоволено у відповідь сказав Дей. — Ендрю ж мене якось витримує, от і тобі нічого не буде.

 

— Який ти ласкавий, — пирхнув Аарон і вони затихли, але не на довго. — Руку забери. Кевін, блін, з цими всіма гейськими штучками до Нікі Йди. Він буде дуже навіть радий.

 

— В нього Ерік є, — тихо пирхнув Дей, а Ніл кинув погляд на його руки. Правою він обіймав Аарона, а ліву поклав йому на ногу. 

 

— А в мене Кейтлін. І я взагалі то натурал, — шикнув Міньярд.

 

— Ой, не пизди. Я бачив як ти цілувався з тим хлопцем на танцполі, — Аарон нічого не відповів, але через кілька секунд Кевін прям таки відлетів в Ніла. Аарон щось сказав про те, що піде по добавку і пішов до бару. Ендрю ліниво підняв брову, а потім пішов за близнюком. Дей вибачився перед Нілом в якого врізався і сівши зручніше закрив очі.

 

***

 

До кінця їхньої тусовки Дей спав, Аарон просто розмовляв з іншими. Ніл час від часу приймав участь в обговоренні, але в цілому мовчав. А далі всі почали розходитись. Першими дві пішли парочки: Ден з Меттом, Елісон з Сетом. Потім Рене з Кейтлін.

 

Ніл також планував вже йти, коли раптом Ваймак в нього спитався:

 

— Ти не хотів б попрацювати з Кевіном, Нікі і Ендрю над новою справою?

 

— Ні, — тут же сказав Ніл, хитнувши головою. Дей відкрив очі, дивлячись на нього.

 

— Це було риторичне питання.

 

— Ні, — знову ж таки сказав хлопець, дивлячись тепер на Кевіна. 

 

— Нам не хватає адекватних людей, тому в тебе немає вибору, — пирхнув Кевін, випрямившись. Він і так був вищим за Ніла, а тепер ще й всім своїм виглядом показував, що може бути небезпечним.

 

Нікі ображено пирхнув з іншої сторони.

 

— Думаєш що він адекватний? Кевін, не обманюй себе, — це були перші слова Ендрю за весь вечір. — Тут немає нікого адекватного.

 

— Відносно нас він ще адекватний. Або ж вміє ним прикидатися, — зітхнув Кевін. 

 

— Ставлю на друге сто баксів, — подав голос Аарон. — Пробачте, кеп, але ви не вмієте обирати людей.

 

— Пф, ставлю на перше. Також сотню, — відповів йому Кевін, поглянувши на Аарона. Більше ніхто ставки не робив і Ваймак прочистив горло, приковуючи до себе увагу.

 

— От і домовились, Ніл зранку зайдеш до Кевіна. До завтра, не розбийте нікому нічого, — і після цих слів він пішов. 

 

Ніл зітхнув та випив коли, як раптом його увагу знову привернули Кевін і Аарон. Дей торкався Аарона в двох місцях. Коліном ноги та рукою спини. Кевін просто завів руку за спину близнюка Міньярда, а сам знову відкинувся назад, прикриваючи очі. Блондин на це ніяк не реагував, допиваючи своє вино.

 

“Дивні вони”, — подумав Ніл і підняв погляд. На нього дивився Міньярд.

 

— Покуримо? — спитав він. Хлопець секунди три мовчки на нього дивився, а потім махнув головою і вони вийшли. Нікі в цей час збирався і пробував допомогти Кевіну. 

 

Ендрю дістав цигарки та простягнув одну Нілу. Він взяв, після чого блондин підпалив їх і Ніл дивився на попіл, що повільно падав на землю.

 

— Не збираєшся курити? — спитався блондин.

 

— Не курю, — відповів Ніл, кинувши на нього погляд. Міньярд стояв, притулившись до стіну і курив. Він був таким… спокійним. Чесно кажучи, інколи помічаючи його на роботі Нілу завжди хотілось його взяти за грудки і встряхнути.

 

Його спокій дуже сильно дратував Ніла, хоча він й не міг пояснити чим саме. 

 

— Лиш марно потратив на тебе цигарку, — зітхнув Ендрю, збиваючи пальцями попіл і знову притулив свою до губ. — Ти казав, що не хочеш ні з ким дружити.

 

— Я казав, що “не буду”, а не “не хочу”, — відповів Ніл. — Це різне.

 

— Розумників ніхто не любить.

 

— А мені здається, що тобі подобається.

 

Ендрю пирхнув, але нічого не відповів. Через п’ять хвилин з бару вивалились Аарон, Нікі і Кевін.

 

— Підкинути чи сам? — спитав на кінець Міньярд.

 

— Сам, — відповів Ніл і викинувши залишки, розвернувся та пішов додому.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь