Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Частина 3. Виклик

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

День не являв собою щось особливого. Він просто почався зі стуку в двері, що змусило прокинутися Сейшу швидше і пройти до виходу. Заспані очі примружилися від яскравого сонця. Заплутане волосся надавало неохайний вигляд Інуї. Він відчинив двері.

– М? – сонно здивувався хлопець, адже побачити Коко так рано несподівано. – Щось трапилося?

– Сталося. Ми домовлялися, а ти спиш. – почав як завжди злитися той.

– Вибач, напевно засидівся допізна.

З їхнього повноцінного знайомства пройшло не так багато часу, але підсвідомість сама налаштовувалася в присутності один одного.

Коконой цокнув і штовхнув Сейшу в будинок, після чого зайшов і сам. Щоб хоч якось прокинутися і почати думати, Інуї пішов заварювати ранкову каву. Хаджіме нічого не залишалося, як пройти за ним усередину.

– А просторенько тут у тебе. – Інуї ніяк не відповів.

Увага найбільше привернув той факт, що в будинку немає жодного фото. Хаджиме ліниво ковзав поглядом по дому. Той факт, що він знайшов потрібну людину – спрощував життя. Але чи варто робити поспішні висновки?

– І в чому полягає твій план? – різко спитав Інуї, чим вивів Коко з роздумів.

– Якщо коротко, тобто одне угруповання, мені потрібно піти звідти. Але голова так просто не відпустить.

– Його треба вбити?

– Ти казав що не любиш кримінал.

– Я казав що не хочу вплутуватися в таке. – не дав домовити Сейшу.

– Добре, – тяжко видихнув Хаджиме. – Він несе руйнування та грабунок підліткам. Мене це не зовсім тішить, але через моє особливе вміння у фінансуванні мене звідти відпустять тільки якщо я помру або не зможу приносити їм прибуток. І по суті, якщо нам робити разом гроші, то буде простіше.

– Яка користь мені допомагати тобі?

Сейшу привернув увагу Коконоя. Той обернувся і витріщився на нього темними очима, в яких читалося здивування та підвищення поваги. Але, ніби прийшовши до тями, він перевів погляд на вікно.

– Я зроблю тебе головою, – продовжував казати Коко. – І вже повір, гроші почнуть з’являтися.

– А мені навіщо ставати головою? Інакше не можна?

– Інуї, – Коко вперше назвав його на ім’я, що трохи шокувало і змусило зупинити потік думок у голові світловолосого. – Я продумав весь план, тож не змушуй мене робити новий. Можна інакше, так, але тоді доведеться шукати місце заробітку.

Той відвів погляд, що раніше був прикутий то до чашки, що була в руках, то до Хаджиме.

– Добре, як я можу прибрати того голову?

– Виклич його на поєдинок і побийся з ним. Справ то. – Коко підійшов до Інуї, якого з ним поділяв стіл, і з’їв пряник.

– Легко говорити, а якщо я програю?

– Не програєш.

– З чого така впевненість? – все ніяк не втихав Сейшу.

Хаджиме не став відповідати, а просто упокорив цікавість “напарника” незадоволеним поглядом.

– Ми маємо тиждень до підготовки, оскільки він зараз не в Токіо.

– Добре.

Єдине, що залишалося Інуї, так це погодитися з тим, що відбувається. Нехай він і не сильно був у захваті від цього. Думки про перемогу захоплювали. Допивши суміш, Сейшу помив кухоль і поставив його назад на полицю. Його погляд привернув Хаджіме, що сидів, надавши всю свою увагу телефону.

– Раз вже ти тут, – почав розмову Інуї. – Може розкажеш щось про себе? Я надто сумніваюся щодо незнайомої людини, що бачу втретє за все життя.

– Я тобі вже каже своє ім’я. – Не відриваючись від телефону, відповів Коко.

– Казав, але мені це практично нічого не дає.

– Я про тебе теж мало що знаю, але не чіпляюся ж. – трохи роздратовано промовив останні слова. Він не з тих, хто так легко довіритися новому знайомому. – Будь ласка, зроби ласку: не лізь у моє особисте життя. Воно тобі не знадобляться. І так, після завершення цієї операції, ми навряд чи зустрінемося.

Він почутої відповіді Інуї напружився. Лізти кудись він не збирався. Якщо двері зачинені – на тебе там не чекають. Але іноді цікавість бере нагору, і можна зайти через вікно. У цій же ситуації Коко дав чітко зрозуміти, що не хоче довіряти йому. В іншому то, очікувано.

– Добре, але сумніваюся, що ти зрозумів мене хоча б трохи.

– Мені треба вже йти, бувай! – кинув наостанок Хаджіме і пішов, зачинивши за собою двері. Звичайно ж, відповідь Інуї пролетіла повз його увагу.

За кілька днів не було нічого примітного. Сейшу пішов на прогулянку, адже тепла погода не завжди така гарна. Потрібно мати шанс, коли він є. Годинник проспівав 12 годин дня. Він захопив із собою пару речей і вийшов надвір.

Легкий теплий вітер привітав хлопця. Сейшу заплющив очі і постояв кілька секунд, насолоджуючись запахом швидкого приходу літа. За одну ніч він продумав безліч варіантів різних ситуацій. І раптові пориви агресії з боку Коко дуже цікавила біловолосого. Та й зв’язатися він з ним не може, тому що немає контактів.

Блукаючи парками, захотілося зробити щось неймовірне. Різке натхнення наповнилося всередині, давно такого не було. Безліч людей проходять повз. У кожного своя історія, і найімовірніше, що кожен просто перехожий. Хотілося б запам’ятати цей момент внутрішньої волі. Записати його та додати до розділу “кращі”. А потім, під час не кращих подій, переглянути і зрозуміти, заради якого моменту треба жити далі.

Зелень на деревах наче освіжала повітря. Трохи зарослі сходи, що вели до озера, надавали особливої ​​атмосфери. Приходити сюди під час цвітіння – найкраще рішення. Але, на жаль, цей період уже минув. Башти міста виднілися далеко як вихід у зовсім інший світ. Невеликі мости також не відставали. Дуже добре постаралися будівельники.

Даний парк є одним із найвідоміших місць ханами в Токіо. І дуже вже зрозуміло чому. Сіндзюку-гійон. Мрія прийти сюди на початку квітня з коханою людиною.

Продовжуючи йти яскравими вулицями парку, Інуї мислив неоднозначно, бажаючи побачити знайомі очі. Серце глухо повторило удар. Він зупинився і глянув угору. Літнє сонце сліпило очі, від чого довелося заплющити їх.

Через деякий час він уже стояв біля воріт цвинтаря і тримав у руці невелику кількість квітів. Запашний горошок яскраво-червоного кольору. Єдине, що вибрав Сейшу з усього цього вибору. Маленькі пелюстки ідеально поєднувалися б із дівчиною, для якої вони призначені. Повільно підходячи до могили, Інуї не вірив своїм очам уже всоте, буваючи тут. Хотілося що б це був жарт, що затягнувся, на перше квітня. Що б ось він обернеться – і Акане стоїть вся радісна. Але чомусь, її світлі очі залишилися в минулому. А ім’я – на цьому чорному камені.

Сейшу підійшов ближче і поклав квіти. Склавши руки у молитовній позі, хлопець заплющив очі на кілька секунд.

– Вибач, Акане, що приходжу рідко.

Втома в голосі була досить помітна. Сумна усмішка ледь залишається на обличчі замість сліз — сестра не любила, коли він плакав через неї.

– Я закінчив перший семестр навчання на добрі позначки. Тепер можу відпочити трохи… — З урвищами говорив він, адже повітря практично закінчилося. — Ти завжди повторювала, що як би не було складно, з настанням весни стане легше…. Тільки ось, весни в моєму серці немає вже кілька років… але я не здаюся.

Інуї підняв голову і поглянув на ім’я. Він усміхнувся, сумною усмішкою, що затьмарювала свої ж очі.

— Сестричко, мені не вистачить і життя, щоб відпустити тебе. Тому я й досі мрію знайти машину часу та повернутися до тебе. Як би безглуздо не звучало. — крізь грудку в горлі Інуї продовжив: Сьогодні погода чудова, от я й вирішив прогулятися. У мене все добре, тому тобі не варто хвилюватись, як я тут…

З кожним словом порожнеча всередині наростала. Говорити було важко. І в якусь мить він просто замовк. Тиша давала час відпочити від зайвих слів. Так і минуло чимало часу.

Вечірнє сонце сідало за обрій. Ватні ноги підняли тіло і понесли його у бік будинку. Сейшу залишив місце, де думки упорядковувалися.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь