Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Частина 1

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Нас оточили. Вони були всюди: згори, знизу, за деревами і навіть у воді. Ми самі винні, що так необачно зайшли на територію Сенджу, і все ж таки гнів починав душити.
– Інарі, чого рота розкрила, чекаєш коли тебе приріжуть?
Я сіпнулася, і вчасно встигла забрати свою голову з траєкторії польоту кунаю. Брати вже давно відірвалися вперед, а за мною повернувся молодший із братів – Ютака. Йому всього сім, але він набагато кмітливіший за мене. Хоча про що це я, у нас не така вже й велика різниця у віці.
– Стояти, Учіха!
Непомітно для себе ми дісталися до поля бою. Я бачила батька, який знову бився з Буцумою Сенджу, начебто інших ворогів не існувало. Десь далі Мадара ні-сан боровся з дорослими шинобі. Його починали тіснити, і я поспішила йому на допомогу. Вибухи зносили мене з дороги, але я продовжувала рухатися вперед. Моя катана ледь покинувши піхви, вже розпороли м’яке тіло якогось Сенджу, схрестилася зі зброєю іншого ніндзя, відбиваючи смертельний випад.

Цей вічний танець смерті був моїм життям, до якого мене свідомо готували. Жодних уроків етикету, вишивання або каліграфії, які були поширені серед благородних дам та принцес кланів зокрема. Кому яка справа, що я єдина дочка глави клану, коли ми перебуваємо в стані війни. Тут уже давно не життя, а виживання.
Я не помічала, що потрапила в кільце шинобі Сенджу доти, доки один із них мало не зніс мені голову. Тяжко дихаючи, я стояла на тремтячих ногах, і тримала катану спрямовану на хлопця зі шрамом хрестом на обличчі. Здавалося, що він ще молодший за мене. Це була остання битва, обидві сторони зазнали страшних втрат.
– Здавайся, Вчиче, і прийми свою смерть! – крикнув він.
– Не варто так розкидатися своїми останніми словами, Сенджу!
Кров застилала мої очі, втома не дозволяла мені рухатися. Я була впевнена, що не переживу наступної атаки. Їх було вісім, а я одна.
Хлопець зі шрамом похитнувся, і кинувся до мене, явно бажаючи проткнути виставленим кунаєм. Я застигла, не сміючи вдихнути. На обличчя бризнула кров, а очі розширилися від страху. Прямо переді мною з’явився Ютака. Кунай Сенджу проткнув його наскрізь, коли катана брата те саме зробила і з ворогом. Вони обоє не мешканці.
– Ютака! – рушила я до нього, коли його сердитий голос мене зупинив.
– Біжи, ідіотко!
Серце вдарило в грудну клітку так, наче намагалося вирватися з неї, очі застилали сльози. На груди лягла важка ноша смерті, що сталася через мене.
Зла на несправедливість цього світу захопила, і я зробила те, що ще не вдалося нікому з моїх братів: я розбудила Шарінган.
Мої сили зробили стрибок, а злість додала ще. Більше ці вісім шинобі не були для мене перешкодою, більше мене не стримували мої пута. Вибач, Ютако, за те, що не оплакую тебе, за те, що тобі довелося померти, щоб я жила і пробудила сили. Я не хочу смерті моєї родини.
Моя швидкість стала надзвичайною, я впевнена, що ті ніндзя навіть не розуміли, звідки їх наздогнала смерть.
Коли все закінчилося, довкола мене були лише трупи. Мої руки були по лікоть у крові у прямому та переносному сенсі. На небі збиралися хмари, наче небо хотіло оплакати своїх синів.
Коли мої очі повернули свій чорний колір, всі навантаження дали про себе знати. Я впала додолу від виснаження, бажаючи померти і більше не знати жодних війн та битв.

 

– Інарі, прокинься! Чуєш?
Моє тіло наповнилося ватою замість м’язів. Піднятися було проблемою, мабуть, тренування слід трохи спростити, що я, звичайно ж, робити не буду. Кілька разів моргнувши, я не побачила нічого чіткішого. Шарінган наполегливо продовжував розвиватися рахунок зору. До повної сліпоті не так вже й далеко, ще пара трійка потужних витрат на техніки очей, і я буду нічим не кращим за крота.
Згадавши, що мене взагалі звали, я гарячково згадувала, кому належить голос.
– Ізуна? Що ти тут робиш?
Я сиділа посеред луки, недалеко від похоронного гаю. Тиша, відсутність живих людей – що ще потрібно для ідеального тренувального майданчика.
– Тебе шукав, – насупився старший брат. – Радуйся, що мене відправили на твої пошуки, а не Мадару.
Ах так, тоді б мені довелося слухати його сердитий бухт. Іноді його синдром старшого брата переходить усі межі. Але злитися марно, він став таким після смерті батьків та братів. Складно звинувачувати його в гіперопіці єдиних рідних людей, що вижили.
Того злощасного дня, коли помер мій семирічний брат Ютака, ми втратили ще одного брата. У нас була велика родина. Наймолодший Ютака, потім на два роки старша за нього я, потім на два роки старший за мене Акіра, після нього Ізуна, старший за мене на чотири роки, і нарешті Мадара, на два роки старше за Ізуну. З усіх нас вижило лише троє.
Ізуна допоміг мені відлипнути від рідної землі, поставивши на ноги. Я похитнулася, але вже стояла твердо.
– З чого такий поспіх? – Запитала більше, щоб щось сказати, і так знаючи, заради чого зазвичай збирають клан.
– У нас збори, думаю, тобі буде цікаво дізнатися щось нове про обстановку, – відповів ні-сан.
– Невже більше не буде лекцій Ти принцеса клану, залишся в безпеці, або Тобі ще спадкоємців народжувати?
– Якщо ти так хочеш, я їх потім тобі прочитаю, – посміхнувся Ізуна, ухиляючись від мого потиличника.

Ми дійшли до невеликої дерев’яної будівлі. Зазвичай ця будівля використовується як кабінет Мадари, але останнім часом, коли бої між кланами Учіха та Сенджу стали ще серйознішими та більш руйнівними, кімната була нашим військовим штабом. Мене часто не пускали на військові ради, хоча стратегії та тактики були моєю сильною стороною. Але так, я ж дівчинка, пелюшки, сковорідки та швабра, а не кунай тобі.
– Інарі, Ізуно, сідайте, – зауважив нас старійшина. – Ми обговорюємо контратаку на Сенджу. Вона має відбутися післязавтра на світанку, коли вони повертатимуться з Країни Вітру.
Я слухала в пів-вуха. Я знала цей план, але я не хотіла його здійснення. Мені набридли битви, у яких ніколи не буде переможця. Як не крути, а Учіха та Сенджу знаходяться на одному рівні. Єдиний шанс перемогти комусь одному це удача.
– Мадаро, Ізуно, ви підете, як основні сили, і швидше за все проти вас виступлять Хаширама і Тобірама Сенджу.
Брати кивнули, погоджуючись, і слухали далі. Можна подумати колись було інакше.
— Інарі,— озвав мене старійшина. Повертаючи голову, я зустріла напружені погляди, серед яких особливо вирізнявся погляд Мадари.
– Що?
– Ти маєш прикрити загони. У жодному разі не лізь на рожон.
В мені піднялася хвиля гніву, але в голові зародилася ідея, як можна було б трохи змінити ситуацію. Вона була сирою, недопрацьованою, але для цього мені потрібна ілюзія послуху. А хто як не наш клан, майстер ілюзій. Поборов споконвічну звичку заперечувати, я погодилася, додавши нервове стиснення куркулів, щоб переконати всіх у своєму невдоволенні. Не можна, не можна недооцінювати дівчат!
Збори закінчилися досить пізно. Вони вирішували купу непотрібних, на мою думку, питань. Після плідного тренування, я готова була лягти спати посеред вулиці, не те що вирушити додому без пригод.
Наш з братами будинок знаходився з іншого боку поселення, так що всю дорогу до нього я витратила на обмірковування свого недоплану. По-перше, якщо Учіха нападуть раптово, то навіть у Сенджу піде багато сил на контратаку, а так як план нападу складений дуже грамотно, у них будуть величезні втрати. Ні, їх треба запобігти. Все моє єство піднялося проти зради, але я наступила на горло своїм клановим принципам. Я зроблю все, щоб убезпечити себе і братів, наскільки можна й інших, але жертви будуть однаково.
Домовлятися потрібно безпосередньо з главою їхнього клану. Ось тут виникнуть проблеми. Якщо старшого Сенджу я ще зможу звести з Мадарою, і з цього навіть може щось вийти, то молодший просто приб’є мене, і Ізуна відкрутить йому голову. Вони не передбачувані, тому доведеться імпровізувати.
Злетівши на ганок, я закрилася у себе в кімнаті, діставши все письмове приладдя. Своєю рукою я швидко виводила ієрогліфи на сувої, а потім закріпила його на лапі поштового яструба, перед цим здерши з неї значок клану Учіх. Птах став непізнаваним. Він знав, куди летіти, він знав, де знаходяться Сенджу.

Наступного дня я проспала. Тренування вимотали мене, а для майбутнього завдання мені потрібні були сили. Небо сіріло, а значить у мене менше години, щоб зібратися. Штани, сумка на стегнах, майка, плащ з високим коміром, і розрізом на поясі, щоб ноги рухалися вільно, широкий пояс і катана на ньому. Подумавши, додала ще бинти на зап’ястя, щоб не вибити. Обувшись у сандалі, я відкинула назад своє довге волосся, яке було зібране в низький хвіст. На вулиці вже стояв повний загін, і, переглянувшись із братами, ми вирушили в дорогу.
Підозри, що щось йде не так, як було заплановано на раді, я мала ще на виході з лісу. Я активувала Шарінган, і мало не отримала кунай у око. Нас чекали, лист дійшов. Я ледве втримала вирази здивування на обличчі.
– Учіха самі прийшли, щоби померти?! – Крикнула нам хіме клану Сенджу – Тока. Ми з нею ніяк не могли розібратися у своєму ставленні один до одного. Тобто це вона не могла визначити, хто сильніший. Для мене ж було все гранично ясно, серед двох користувачів ілюзій, сильніший той, хто Учіха. Крапка.
– Усі рано чи пізно помирають, проте ми це зробимо лише після вас! – Відповіла я їй.
– Досить, – перебив нашу розмову Мадара.
Цих слів справді виявилося досить, після цього на полі почалося нове місиво. Звичайно ж, Мадара та Ізуна відразу ліквідували ватажків Сенджу, мені ж залишалося лише прибрати зі своєї дороги зайвих людей, і підійти до них ближче, щоб здійснити свій план.
– Стояти Учіха!
Я здивовано зупинилася.
Тока приземлилася одразу навпроти мене, звільняючи свої клинки. Ми схльоснулися знову, як і тисячі разів до цього. Дзвін катани, що зустрічалася з її зброєю, було єдиним звуком, який долинав до мене. Вона щосили намагалася дістати до мене, але я навіть не намагалася полегшити їй завдання. У мене не було часу відволікатися на таку дрібницю, тому я не стала стримуватись.
Її удари були передбачуваними, вона явно не доходила до рівня своїх братів. Помилкою стало рішення впіймати мене в ілюзію. Ні, я не сумніваюся в її талантах, але їй не вистачило бажання додумати, що проти тих, хто підкоряє собі ілюзії, інші ілюзорні техніки не спрацюють. Одна проста техніка Шарінгана, і вона сама загрузла у своїй техніці. Не знаю, що вона намагалася мені зробити, але погляд Токи заскленіли, з носа пішла кров, і вона впала на землю.
Я не вбила її, залишивши посеред поля бою. Про неї подбають її сокланівці, а я була проти безглуздих жертв. І якщо не вдалося зупинити весь клан, то вдасться зупинити себе.

Незабаром я опинилася біля Мадари, не спостерігаючи поруч Хаширами. І куди він подівся, коли так потрібен!
– Ні-сан, ліворуч!
Він ухилився від кинутого в нього кунаю з ланцюгом вибухових печаток, і відмів рештки вибуху гунбаєм.
– Їх хтось попередив про нашу атаку!
Я вдала, що не чула його фрази, відбиваючи кунай, що прилетів у спину. Якраз у цей час, я помітила, що Ізуна зараз помре, якщо не зійде з траєкторії Тобірами. Він уже ухилився від кинутого кунаю, але я то знаю, що Білобрисий Сенджу ніколи не робить таких простих атак, та ще й проти нашого клану. Погляд Шарінгана відразу впав на друк на кунаї. Мабуть це та сама техніка, що дозволяє йому пересуватися майже миттєво.
Дихання перехопило, а перед очима стояла сцена, як Ютака ціною свого життя врятував мене. Червона пляма на темній футболці, згасаючий погляд. Я не могла допустити смерті брата.
Всі м’язи напружилися і, в одну мить, я виявилася навпроти Сенджу, прикриваючи собою Ізуну. Так, коли я захочу, я теж можу бути швидкою. Холодна сталь легко розпорила моє тіло. Схопивши лівою рукою клинок, я тимчасово знерухомила Білобрисого, здивованого моєю появою, сконцентрувала свою чакру в правій руці і, що є сили, врізала Тобірамі під дих. Металеві пластини обладунку зім’ялися, подряпавши мені кісточки пальців, і кілька ребер проломилося під силою мого удару. Він полетів у скелю, біля якої стояв лише кілька хвилин тому, пробиваючи в ній дірку. Я ж почала завалюватись назад.
Ізуна підхопив мене вже біля землі, піднімаючи на руки.
– Інарі! Що ти наробила?
Стискаючи зуби, я могла лише рвано дихати, коли витягала катану зі свого тіла.
– Інарі! – Мадара плював на бій і вже мчав до мене, розкидаючи шинобі як цуценят. Навіть лестить, я б порадувалася, якби не була в такому жалюгідному стані.
– Це я надіслала листа, в якому повідомлялося про наш план, – видихнула я, коли відчула, що зовсім скоро знепритомніє. Я не для того пожертвувала стільки шинобі свого клану, щоб цей задум виявився без результату.
– Навіщо? – загарчав старший брат. Ой, вже не страшно, я все одно вмираю, ричи скільки хочеш. Ця думка викликала смішок, що озвався кашлем з кров’ю.
– Мені набридли нескінченні страждання та горе. Я більше не хочу втрачати братів, заспокоювати невтішних матерів та дружин, дітей.
– І ти сама вирішила вирушити на той світ? – Запитав Ізуна, судомно намагаючись затиснути мою рану. Його очі палали гнівом.
– Я хочу миру, – прошипіла я братові, бо говорити стало проблематично,  точно знаючи, що Сенджу мене чули. – Мадаро, згадай свою першу зустріч із Хаширамою, невже та мрія більше не стосується тебе? Невже тобі важливіше наслідувати сліпий наказ старійшин клану?

– І ти вирішила це зробити лише після того, як твоє життя опинилося на волосині? – люто перепитав старший брат, навіть не здивувавшись тому, що я знала про його таємні дитячі зустрічі.
– Я зможу їй допомогти, якщо ми з вами укласти перемир’я, – почувся голос Хаширами.
– Не підходь до неї! – крикнув Ізуна, стискаючи мене сильніше. Із рота полилася кров, і брат зрозумів, що переборщив.
– Зробіть це хоча б заради мене, – з останніх сил прохрипіла я, але цих сил виявилося замало, щоб дізнатися про відповідь.
Слабке тепло охопило моє тіло, але я не відчувала нічого.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь