Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Частина 1. Перша справа Ніла Джостена

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Почати працювати Нілу вдалось вже в перший день. Метт оголосив, що знайшли тіло і вони, взявши Ден, виїхали на місце злочину. Поки дівчина оглядала труп, Джостен вирішив трохи розпитати напарника про відділок, точніше про його феномен – Кевіна Дея.

 

— Чому Дей у ваш відділок перевівся? Мені здавалось, що його колишнє відділення було кращим. Та й, наскільки я знаю, йому якраз пропонували посаду вище, з особистим кабінетом, — почав хлопець, а Бойд його уважно вивчав поглядом.

 

— Я не знаю, — чесно відповів Метт. Але Ніл бачив, що це не все, що він знає, тому мовчав. — Але знає Ендрю. Вони типу друзяки і він точно одна з причин по якій Кевін перевівся до нас. Я думаю, що в них роман.

 

— Ендрю… Один з близнюків, так?

 

— Ага. Їх доволі легко розрізняти, Аарон носить окуляри і він не виглядає як рокер з дев’яностих, — пирхнув Бойд, знизавши плечима. Ніл посміхнувся, таке порівняння було доволі влучним.

 

— А що на рахунок інших? Можливо розкажеш щось про них, що мені варто було б знати? — хлопець зацікавлено дивився на нього. А Метт постукав по підборідді, думаючи.

 

— Елісон і Сет разом. Я з Ден. Майже всі в відділку поставили на Рене і Ендрю. Ця парочка в минулому була пов’язана з криміналом. Аарон, Сет і я колишні наркомани, Кевін нинішній алкоголік. Та й напевне все, — хлопець посміхнувся, а рудий припідняв брови. 

 

— Весело, — не весело промовив він.

 

— Я закінчила! Можете йти роздивлятись, — крикнула їм дівчина. 

 

Бойд сховав руки в кишені та пішов до трупу, а Ніл за ним. Їхнім трупом виявилась дівчина років так двадцяти п’яти чи то шести. Її нутрощі були розкидані навкруги, а грудна клітка та живіт розрізані. Передні ребра зламані, а половина лиця відсутня. 

 

— Жахлива картина, — зітхнув Метт і став думати. — І так, як вона померла?

 

— Її вбили, логічно, — пирхнув Ніл, а головний детектив закотив очі та подивився на свою дівчину.

 

— Задушили, бачиш синці ось? Швидше за все якимось шнуром і вбили, — сказала дівчина, хоча на слова рудого посміхнулась. Бойд знову ж таки закотив очі, кинувши новенькому погляд: “Пам’ятаєш, що я казав? Ми разом”.

 

Ніл підняв руки, промовляючи, я тут ні до чого, після чого присів біля жертвы і одягнувши рукавички трохи повернув її шию.

 

— Я не помилився. В неї тату клану Моріяма, — він вказав на тату квітки. — Швидше за все, вона на них працювала і була на доволі на високій посаді.

 

— Звідки ти стільки знаєш? — здивувався Мішель, на що Ніл посміхнувся.

 

— Був колись трохи в цьому всьому, — майже не збрехав хлопець. Коли він тікав від батька, Мері неодноразово розказувала про клан Моріяма та інші мафіозні сім’ї. Вона гадала, що батько може їх найняти тому заставляла вивчати. 

 

— Гаразд, не буду питати, — хитнувши головою, сказав Бойд. Оглянувши ще раз тіло, вони обоє з Даніель пішли до машини, а дівчину забрали до патологоанатома.

 

Ніл з відстані дивлячись на них, курив. Ні, навіть не так, хлопець просто тримав цигарку. Він потребував нікотин, що нагадував йому про матір. Вона часто курила і після того, як він втік до поліцейської академії, забравши кілька тисяч доларів. За них він зробив нову особистість — Ніла Джостена.

 

— Пальці горять, — пробуркотів рудий, викидаючи те, що зосталось.

 

***

 

Через зв’язок з мафією вони в першу чергу дізнались чи не вони її прибрали. Але виявилось ні, дівчина була корисна мафії і вони самі вийшли на полювання її вбивці. Проте не прошло й кількох днів, як знайшовся новий труп.

 

На цей раз це був чоловік років так двадцяти. На його руці було тату, що підтвердило його зв’язок з іншою мафією. В нього не було серця, як і у їхньої першої жертви. І не було видимих причин смерті.

 

— По перше, це зробив явно не хірург, а якийсь акуратний м’ясник чи просто псих, — Ніл трохи вщипнув себе, контролюючи тим самим реакцію тіла. — По друге, його швидше за все було вбито ножем чи пістолетом в серце. Інших причин в мене немає, — Аарон поправив окуляри, дивлячись на Метта та Ніла. — Що скажете?

 

— Цікава теорія з м’ясником, — весело пробулькотів Бойд. — І так, ми шукаємо когось хто полює на мафіозників, забираючи їх серця.

 

— Можемо припустити, що через них якась близька, або кохана, людина вбивці померла? — поцікавився Ніл, включаючи фантазію та креатив. — Можливо помста. Але тоді треба вияснити, що їх пов’язує окрім того, що вони порушують закон на регулярній основі.

 

— Ден, в тебе є теорії? Сьогодні ми усі граємось в класних авторів-аматорів, — Метт лукаво посміхнувся дівчині.

 

— Що якщо Ніл правий? Тоді і перша жертва повинна була померти через те, що її вбили в серце. Чи гадаєте йому головне забрати його? — вона посміхнулась і тут Аарон просіяв.

 

— А ось тут ти абсолютно права! Вона померла не через задушення, а швидше за все також через кулю чи ніж. Так, сліди маємо, але її лице і тіло? Воно не виглядає як в трупів, що задихнулись. Смію припускати, що її пробували придушити коли вона ще була жива й можливо боролась за своє життя. Я б сказав точно, але її нігті… Вони відсутні, як і всі можливі ДНК під ними.

 

— Отже, — почав Бойд, — це якийсь прихований, але акуратний м’ясник який мститься за кохану людину, або має такий “особистий” стиль, вбиваючи мафіозників в серце і після цього забираючи їх як трофей?

 

— Так. Поки теорія виглядає саме так. Все? Я можу йти? Мене ще чекає труп від Елісон, — посміхнувся ввічливо Міньярд і пішов, не дочекавшись дозволу.

 

— Що ж, боюсь нам прийдеться співпрацювати з мафією. Вітаю, Ніл, не завжди перша ж справа така цікава.

 

Джостен посміхнувся, пробулькотів щось про туалет і миттю побіг до вбиральні. Весь сніданок так і просився на волю. Після кількох хвилин блювоти, Ніл сів біля та тяжко зітхнув. Треба було заспокоїтися. Батько не найняв їх, ні. Інакше він лежав би вже мертвим десь в океані.

 

Вилізши з кабінки Ніл виходить до раковин і зустрічає його, Ендрю Міньярда. Як і казав Метт вони близнюки, проте молодший близнюк виглядає немов байкер. Блондин подивився на нього через дзеркало, а потім включив воду і повернувся.

 

— Рхп чи хвилювання через мафію? — поцікавився Ендрю, піднявши брову.

 

— Допит? — пирхнув Ніл, роздратовано підійшовши до нього, щоб вимкнути воду. Вона чомусь його дратувала. Внутрішня дитина не могла не забрати загрозу. Якби тут був батько… Його б уже відшмагали за таке.

 

— Правда за правду, — Міньярд перехопив зап’ясток Джостена. — Ну, так?

 

Ніл не розумів, що за гру веде цей гном. Проте, це гарна можливість дізнатись про Дея. І рудий не хотів її втрачати, до того ж не обов’язково говорити прям усю правду.

 

— Швидше хвилювання, вперше буду з мафією співпрацювати, — сказав хлопець, кинувши погляд на руку Міньярда. Той його нарешті відпустив та дозволив виключити воду. — Чому Кевін Дей перевівся?

 

— Втікав від свого на голову їбанутого колишнього. І видно, не він один втікач із тривожністю, — Ендрю йому посміхається і Ніл хоче його вдарити. Бажано чимось важким, щоб він не був ідіотом та не ліз до нього і його справ.

 

— Що тобі від мене треба? — Ніл робить крок назад.

 

— Ти – загадка. Тут занадто багато близьких мені людей, щоб я міг просто так тебе відпустити та дати тобі з ними подружитись. А Нікі вже бажає це зробити. Не хочу, щоб він постраждав через тебе, — весело пирхнув Міньярд.

 

— Він не постраждає, я не буду з ним дружити. Пх, я ні з ким із них не буду дружити, — копіюючи його манеру, відповів Джостен. — Тому не смій лізти в моє особисте життя. 

 

— Тепер воно не таке вже й особисте, Джостен. Ти в команді, хочеш цього чи ні. Будь ласкавий, не принось нам проблем.

 

— Вже легше вбити мене, аніж повірити в те, що я не буду приносити проблем, Міньярд, — він посміхнувся та пішов на вихід. Блондин його не зупинив і Ніл сподівався, що на цьому їх спілкування назавжди закінчене.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь