Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Частина тринадцята та чотирнадцята

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Частина тринадцята

Живіт уже помітно виріс і його неможливо було приховати навіть балахоном чи толстовкою. На вулиці на дівчину постійно оглядалися. Що б вона не одягла і як не нафарбувалася, все одно виглядала як вагітна школярка.

Коли Алан був поряд, він не відпускав рук від її живота. Йому подобалося відчувати поштовхи малюка.

З дитиною все було добре, і самопочуття дівчини також покращало. Незважаючи на вже не маленький живіт, вона багато гуляла пішки.

Чоловік вирішив скористатися моментом і почав думати про поїздку на курорт. Коли Алекс про це дізналася, вона почала благати його полетіти на Сейшели або Мальдіви, але Алан був категорично проти. Переліт на острови тривалий і дуже переживав за дівчину. У результаті вони зупинили свій вибір на Канарських островах, це майже поряд.

Алекс думала, що вони полетять удвох, але Рима звільнилася від робочих навантажень і теж виявила бажання відпочити. Дівчина вирішила, що вона зробила все можливе і неможливе, делегувала свої обов’язки іншим людям, аби не відпускати Алана та Алекс удвох.

Це не дуже засмучувало Алекс, адже їм Аланом вдавалося займатися забороненими речами у жінки під носом, отже, і там зможуть.

Чоловік дуже переживав, чи можна вагітним літати та засмагати, і відправив дівчину на консультацію до лікаря. Лікар заспокоїв і сказав, щоб вона неодмінно відпочила. Плавання і сонце дуже необхідні, до того ж з дитиною, що народилася, відпочивати складніше, і зараз треба скористатися можливістю.

Вони орендували бунгало, що стояло просто посеред води. Доріжка-місток вела від нього до пляжу.

Алану з Римою подобалося розслаблятися на шезлонгах і потягувати коктейлі прямо біля бунгало, Алекс воліла виходити на пляж і ніжитися в схожому на цукрову пудру піску, ходити по березі і плавати в прозорій блакитній воді.
Засмага лягла на її шкіру рівномірно, і легкі почервоніння за пару днів стали бронзовими. Чоловік не переставав захоплюватися її шкірою, оскільки сам він почервонів, причому нерівномірно, і відчував дискомфорт. Рима змащувала його шкіру лосьйонами, не даючи жодного шансу зробити це дівчині. Алекс тільки посміхалася до себе. Коли жінка заходила в будиночок на післяобідній відпочинок, вони з Аланом усамітнювалися в затишному місці доріжки-містка, просто у воді, і займалися сексом.

Кілька разів їм вдалося це зробити і на пляжі, ввечері, коли нікого не було. Вони знайшли місце, куди не попадало слабке світло слабких ліхтариків. Але одного разу між їхніми тілами виявився пісок, який створив неприємні відчуття, і їм довелося закінчувати у воді.

За десять днів відпочинку лише два дні були дощовими.

Дівчина тинялася під теплими краплями, але коли дощ пустився сильніше, чоловік схопив її в оберемок і відніс до будинку.

За цей час вони втрьох потоваришували ще більше. Рима ні про що не підозрювала і поводилася дуже добродушно.

У них з Рікманом не було достатньо часу на ніжність і прелюдії, практично весь час їм доводилося зображувати абсолютну нецікавість один до одного, щоб не давати приводу для підозр, і це у них добре виходило.

В один із останніх днів їхнього відпочинку Рима навіть спокійно відреагувала на те, що Алекс натирала плечі Алана кремом від засмаги, а він у цей час тримав руки на її животі.

Сівши в крісло і наливши собі сік, дівчина розглядала чоловіка. Він стояв до неї спиною, спершись на загородження містка.
Відразу її погляд привернула його красива дупа, зараз обтягнута плавками. Дівчина уявила, як вона стискає його сідниці в момент пристрасті, а його широкі плечі повністю накривають її.

Вона прикрила очі, звела ноги і трохи вигнулась.

Розплющивши очі, вона побачила, що Алан стоїть до неї обличчям і дивиться на неї. У плавках у нього було вже тісно. Дівчина млосно посміхнулася і підморгнула, Алан відразу відвернувся. Прийшла Рима. Нічого не помітивши, вона теж налила собі сік і сіла біля Алекси.

– За годину вечеря. За цей час треба зібрати речі, щоб ми встигли ще трохи погуляти. Завтра рано вставати.

Повернувшись до Лондона і привівши себе в порядок, Алекс відразу стрибнула в таксі і поїхала до Алана. Вона не хотіла більше сама бути у своїй квартирі.
Їй подобалося спати з Аланом і базікати з Римою. Та розповідала багато цікавого. Найбільше їй подобалося слухати про юного Рікмана. Жінка навіть розповіла, яким він був у ліжку, і вони багато хихикали. Чоловік дивився на них із підозрою, але не втручався у розмову.
Якось, Рима повідомила ще одну цікаву деталь їхнього інтимного життя, вони розреготалися і дівчина ляпнула:

– Зараз він уже так не робить.

Рима застигла.

– Е, я маю на увазі, не робив, коли ми…

– Я зрозуміла. – холодним тоном сказала жінка.

Цього вечора вона суворо проконтролювала Алана, і він пішов спати за дружиною. Зачиняючи двері спальні, він розвів руками. Дівчина, що стояла у дверях своєї кімнати, посміхнулася і знизала плечима.

Щоб був ще один привід якомога довше залишатися в гостях, Алекс почала готувати. Вона щодня готувала вечерю до приходу Алана. Різні салати, м’ясо та запечені овочі. Десерти тут не дуже шанували.

Оскільки Рима була зайнята роботою, вона не балувала чоловіка свіжою їжею. І ще одна сторона дівчини, що відкрилася, повністю підкорила чоловіка.

О, боги, вона чудова. Вона спокійна, з нею можна поговорити та домовитися, вона ніжна та терпляча. Приваблива та сексуальна, молода. Це справжній подарунок. Вона була схожа на Риму характером, адже інша з ним ужитися не може. Але Алекс була привабливішою. Її абсолютно правильно складене тіло зводило його з розуму.
А тепер дитина. Він зв’язав їх, але разом їм не бути ніяким, тільки продовжувати ховатися.
Він відігнав невиразні думки. Це зачекає.

•••

Ніщо не триває вічно.

Непомітно настав час третього скринінгу. Лікар не наполягав, але майбутній батько відправив дівчину на УЗД. Все було добре, термін поставили на початок червня. На прохання дівчини лікар знову зробив знімок дитини, спеціально підібравши ракурс з усіма подробицями.

– Це точно хлопець, – сказав Алан, потягуючи віскі та розглядаючи знімок. – Тут усе видно.

На радостях він випив більше, ніж треба, щоб тримати себе в руках, і почав чіплятися до Алекс просто у вітальні. Вона намагалася піти, адже Рима будь-якої миті може вийти за склянкою води, але чоловік міцно тримав її. Все, на що вона спромоглася, це приглушити світло.
Поки вони цілувалися і все було під контролем. Так гадала дівчина. Якщо він захоче більшого, вона відбиватиметься всіма силами.

Чоловік припинив поцілунок, але їхні губи досі притискалися.

– Тобі треба випити і розслабитися, – з цими словами він потягнувся до келиха з віскі, зробив ковток і збирався передати алкоголь дівчині через поцілунок, але вона грубо відштовхнула його.

У дверях стояла жінка, схрестивши руки на грудях.

•••

У Рікмана починалися зйомки і він практично був відсутній удома. Дівчина знову перебралася до своєї квартири. З Римою відносини зіпсувалися, хоч винуватці намагалися все загладити і пояснити це Аланом, що напився.

Вони перестали бачитися, але він дзвонив щодня.

Через два місяці, прокинувшись вранці та вийшовши на кухню, дівчина відчула, що по ногах щось потекло.
“Це води. О Боже, почалося.”

Частина чотирнадцята

– Я одружуся з тобою.

– Я це вже чула багато разів.

– Ні, цього разу я серйозно.

– Досить. Ти щоразу, як виникають проблеми, це кажеш. Це не твій козир, а порожні обіцянки.

– Ну, ми ж добре живемо і без цього.

Задзвонив мобільний.

– Це вона? Скинь виклик.

– Ні, це може бути важливо, раптом вона народжує?

Жінка бере телефон з боку чоловіка і натискає кнопку скидання.

– Мені набридло грати у ці ігри. Якщо ДНК-тест підтвердить твоє батьківство, я піду. Не заважатиму вашому щастю.

Вона говорила це все буденним тоном, а чоловік уже почав злитися. Він схопив телефон та набрав Алекс.

Жінка вийшла, вона не хотіла бути при розмові.

– Почалося, – тільки й сказав голос у слухавці.

Через шість годин містер Алан Рікман дізнався, що він став батьком. Йому зателефонував його вірний Маркус, який чергував у лікарні. Рікман не поїхав, бо панічно боявся того, що його впізнають і новини розлетяться всіма газетами.

З дитиною та мамою все було добре, їх помістили до окремої палати і вони спали після нелегкого випробування.
Виписати їх обіцяли наступного дня.

Алан не знаходив собі місця і не знав, як йому згаяти час до завтра. Йому кортіло побачити дитину.

Ця клініка пропонувала послуги визначення ДНК, тому Маркус привіз набір для взяття матеріалу. Прочитавши інструкцію, Алан провів спеціальною паличкою за щокою, заповнив папери. Як усе просто.
Це можна було зробити анонімно, тому він вписав не своє, а вигадане ім’я. Маркус відвіз все назад до клініки.

Увечері зателефонувала Алекс. Голос був слабкий і хрипкий, але звучав щасливо.

– Результати тесту будуть за тиждень. Завтра нас обіцяють виписати після обіду. Ти приїдеш?

– Так звичайно. Тільки прошу нічого більше. Ти вийдеш, сядеш у машину і ми поїдемо.

– Знаю, знаю.

Під час вечері Алан та Рима мовчали. Не відразу чоловік помітив сльозу, що котилася її щокою. Він підвівся і підійшов до неї, опустився на коліна.

– Не треба, – сказав він.

– Я хочу, я хочу плакати, я багато коли хотіла плакати, але ти мені не давав. Ти ігноруєш сльози замість того, щоб допомогти. Будь ласка, не зупиняй мене зараз.

Він обійняв її і вона плакала, уткнувшись у його шию.

– Завтра важливий день. Ти будеш зі мною?

– Я, мабуть, не зможу.

– Добре, не буду тебе квапити.

Наступного дня, в обумовлений час, до входу лікарні підкотив знайомий чорний “Бентлі”. Алан сам був за кермом.
За кілька хвилин вийшла дівчина, в руках у неї була сумка з речами. Вона підійшла до машини, поставила сумку на заднє сидіння, на якому вже стояло дитяче крісло, і променисто посміхалася чоловікові, показуючи на свій живіт, точніше, його відсутність. Потім вона повернулася до дверей лікарні і вийшла вже з малюком на руках.
Дівчина поклала його в автокрісло, але малюк прокинувся і почав кректати. Алан, максимально розвернувшись, спостерігав. Він був вражений і схвильований.

Його син.

– Поїхали, – сказала дівчина.

Чоловік привіз їх до будинку Алекс.

Зайшовши всередину, він здивувався: дівчина встигла обзавестися безліччю дитячих речей. Давно він тут не був.

– Можна? – спитав він, показуючи на дитину.

– Звичайно.

Дівчина передала малюка Алану, який, мабуть, дуже боявся брати його на руки, але бажання пересилило.

Ось вони, її чоловіки. Це була така зворушлива картина, що дівчина не втрималася і дала волю сльозам.

– Ще одна, – пробурчав Алан.

Він з такою ніжністю дивився на дитину, тримаючи її у своїх сильних руках, і боявся зробити зайвий рух. Обережно вмостившись на диван, він продовжив розглядання дитини. Хлопчик мирно спав. Чоловік дуже обережно та ніжно поцілував його у чоло.

Алекс взяла свою фотокамеру. Батько та син. Перше фото разом.

– Дякую тобі, люба. – сказав Алан. – Це найкращий момент у моєму житті.

– Ти тільки нас не кидай.

– Я не посмію.

Рівно за тиждень прийшов результат тесту. Весь цей час Алекс була сама. Алан був зайнятий і тільки дзвонив, але робив це кожної вільної хвилини, тому дзвінків було багато, чим остаточно заморив дівчину.

Алекс забрала конверт із поштової скриньки, коли гуляла з дитиною і одразу ж зателефонувала Алану. Він сказав відкрити і прочитати йому відразу, не сходячи з місця.

Наприкінці тесту значилося, що Алан, під вигаданим ім’ям, є батьком Леннарду Рікману (“Щоооо???, – перебив дівчину Алан, навіть не дослухавши, – Леннард? Ти серйозно??”). Так на чому ми зупинилися? Ага є батьком на 99,9%.

– Я не зрозумів.

– Тут є пояснення, – терпляче відповіла дівчина. Ця цифра означає, що ти є справжнім батьком. 0,01% дають на помилку, що може існувати ще одна людина з таким же набором ДНК.

Рікман примчав цього дня як тільки зміг. Трохи поколисав малюка, і він заснув у нього на руках. Чоловік був щасливий.

Він довго вивчав папери.

– Так все вірно. Дитина моя.

– А ти сумнівався?

Він відклав папери і підійшов до дівчини, яка сиділа на дивані. Обійняв її і поцілував у скроню.

– Я вірив тобі.

Вони сиділи, обійнявшись. Жоден з них ще не звик до нового положення, і не знав, як поводитися.

– Як ти себе почуваєш? – нарешті спитав Алан.

Дівчина спохмурніла.

– Сама не знаю. Кидає з одного стану до іншого. Ну і там, – вона поклала руку нижче живота, – ще не відновилося.

– Занадто мало часу минуло.

– Ти скучив?

– Дуже.

Він провів рукою від живота до талії, вище, до грудей.

– О-о-о, – видихнув він. – Вони… вони величезні.

Дівчина захихотіла.

– Ти годуєш грудьми? – раптом схаменувся він.

– Так. Тебе це бентежить?

– Ні, завжди мріяв про це подивитися. – Розстебнувши її сорочку і оголивши груди, чоловік видав глухий стогін.

– Спокійно, містере. Не забувайте, що їхній орендар зараз спить.

Рікман, зітхнувши, застебнув сорочку.

– Отже, Леннард?

Рима дуже засмутилася, коли дізналася про результат тесту, бо вона сподівалася, що він буде негативним. На всі умовляння Алана познайомити її з малюком вона відповідала відмовою.
У чоловіка урвався терпець і він привіз дівчину до себе. Хочеш не хочеш, а доведеться знайомитись з новим членом сім’ї.

Спочатку жінка поводилася жорстко і холодно, але коли побачила дитину і те, як Алан на неї дивиться, її ставлення помітно потеплішало.

Поряд з дружиною Алан тримався відсторонено по відношенню до дівчини. Вона не відчувала його підтримки та піклування, і їй було дуже важко.
Тут він був поряд, але не її. Вдома він був її, але дуже мало.

Вона ледве висиділа вечір і дуже хотіла додому. Син уже спав у автокріслі, їй залишилося лише перекласти його вдома в ліжечко. Сьогодні він буде без вечірнього купання, та й гаразд.

Коли Алекс стояла біля дверей, а чоловік одягався, щоб її відвезти, Рима сказала:

– Посадь їх у кеб, навіщо тобі їхати, пізно вже.

Дівчина вдала, що не чула, відчиняючи двері.

– Подивимося, – відповів чоловік.

Коли вони вийшли за браму будинку, у дівчини почалася істерика.

– Я так і знала, ми не потрібні нікому. Бідолашна дитина, що я йому дам сама? У мене освіти немає, ким я працюватиму? – захлиналась у сльозах вона.

Алан взяв її за руку:

– Ти чого?

– Я тільки зараз зрозуміла, – ридала вона, – А раніше думала, що все добре, ти ж дзвониш і приїжджаєш, і дбаєш. Але приїжджати іноді і приходити щодня, це різні речі. Ти не мій, не наш. В нас не сім’я. Я не почую від тебе слів любові і більше не отримаю уваги. Тебе цікавить тільки секс зі мною, і тепер дитина, на більше я не придатна. Боже, чим я думала…

Вона закрила обличчя руками, плечі її здригалися від схлипів.

Алан поставив автокрісло із сином на асфальт, обійняв дівчину.

– Це гормони, депресія чи щось у цьому дусі. Тобі треба прийняти заспокійливе, відпочити.

Він взяв її за плечі.

– Я тобі обіцяю, ти вивчишся, і все в тебе буде добре. Я завжди поряд, готовий допомогти. Вибач, що не можу бути повністю твоїм, ти розумна дівчинка і маєш розуміти. А щодо кохання… треба розібратися у своїх почуттях. І не лише мені. Згодна?

– Мабуть.

Рікман відвіз їх додому і навіть переклав дитину з крісла в ліжечко. Малюк міцно спав. Чоловік поцілував сина в носик, у щічку, потримав руку на його спинці, слухаючи, як б’ється маленьке серце.

– Як він смачно пахне, – сказав він дівчині, що зайшла до кімнати.

Вона вже встигла швидко прийняти душ.

– Я б багато віддав, щоб бути з вами, нікуди не йти.

– Не багато, а лише Риму. – тихо сказала Алекс.

Чоловік обдарував її суворим поглядом, але в очах не зміг приховати сміх.
Дівчина підійшла до нього, підняла його сорочку, оголивши живіт. Розкрила свій халат, під ним вона виявилася голою, і притулилася до живота чоловіка.

– Затримайся, будь ласка.

– А… у тебе вже все гаразд… там? – пильно запитав Алан.

– Ні, не гаразд. Дуже не вистачає тебе. Там.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь