Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Це- істина

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

“Я не маю очей”

Ну, так, так, технічно, він не має очей, він має один пристрій для сприйняття зорової інформації, котрий можна вважати оком, але тільки одним, тож так, він не має очей, він має око.

“Це не допоможе”

Так, це вірне судження, в темряві, куди його закинули за відсутністю подальшої необхідності в ньому, наявність чи відсутність ока йому не допомагає.

“Зірки”

Це не факт, але зірки існують, тому це теж істина, все правильно. Чому тільки він згадав за них?

“Краще було б опинитися з ними”

Це.. правда? Його інформація завжди достовірна, тож певно що це теж правда, але як це розуміти? “З ними” з зірками, чи “з ними”- з ними? В принципі, це одне і те саме місце, тож це досі достовірно.

“Мене буде знищено”

Він не хоче щоб це було правдою, але він володіє тільки перевіреними фактами, чи не так? З іншого боку, з чого він зробив такий висновок, але якщо вже зробив, він має бути правильним, але він так не хоче аби той був правильним, але що якщо так, але.

“Зараз сьома ранку”

Це може бути правдою. З якоїсь причини він не може відслідкувати свій внутрішній годинник, тож пальцем в небо, але що зараз сьома ранку має таке ж право на існування, наче зараз сьома вечора.

“Мої факти- протиріччя”

Цього не може бути! Хіба що, це теж факт, а значить це правда, але тоді це також значить що ні? Ох, ні, ні, в будь-якому разі зараз він не в тому стані щоб перевіряти деякі свої дані тож так зараз деякі його факти можуть бути не ідеально точними, але все в порядку, він досі робить свою роботу і досі знає все! То лише хвилинна слабкість.

“Вони не згадують мене”

Звичайно згадують! Він же найкраща з присутніх сфер, у нього стільки цікавих даних, його просто неможливо забути. Але, якщо це один з фактів, звичайно він також вірний, у них певно є багато тем для роздумів, якщо вони досі здатні мислити, можливо вони і не згадують про нього конкретно зараз.

“Пиріг”

Що пиріг? Правда? Брехня? Якщо він думає про нього, певно що правда.

“Ти був потрібен їй тільки зламаним”

По-перше він не-

О, так, так, він трохи несправний, звичайно це вірне судження, він має деякі дефекти, але це не порушує його основної функції. І, що ж, можливо, цього разу він був потрібен їй саме з цієї причини. Тільки цього разу, адже він досі найкорисніша зі сфер!

“Мої факти”

Істина!

“Я втрачаю здатність мислити”

Він стільки часу провів в бездіяльності і без наслідків, а зараз- бачите- щось втрачає? Хіба що дійсно, декілька його припущень, щодо розв’язки битви, виявилися хиб-

“Правдою!”

виявилися не досконалими, в чому він зміг переконатися, а зараз у нього багацько вільного часу аби подумати про це і не те щоб це йшло на користь.

“Я сумую за ними”

Він знав їх всього, скільки, 17,88(8) хвилин, як він може сумувати? Тим паче вони були такими нелогічними і дивними, геть не рівнею йому. Але цей факт- істина.

“Птахів не існує”

Ну, добре? Так, птахів не існує. Звичайно, літальні апарати були натхнені чимось іншим. Звідки він взагалі тоді взяв концепцію птахів?

“Вона викинула мене, як непотріб”

Бо він не є потрібним для її планів тільки зараз, чи не так? Це вірно.

“Світ руйнується”

Можливо. Так, скоріше за все так, він не бачить його, але він впевнений що це так.

“Я руйнуюся”

Теж може бути. На щастя, він не в космосі, він в звичній для своїх систем обстановці, тому існуватиме ще достатньо довго, він сподівається, але звичайно, з часом його техніка зноситься. Але це станеться геть не скоро, правда?

“Я маю тіло. Я хочу сховатися від своїх думок”

Щонайменше частково це правильно, як і всі його дані. Другу частину він, радше, не аналізуватиме.

“Рожеві квіти розквітають навколо”

Чи це відблиски його оптики на підлозі? В будь-якому разі, так, це схоже на квіти, якщо не вдивлятися. Це правда. Навколо квіти.

“Квіти не ростуть. Вони приходять, коли відчувають моє божевілля”

Добре, квіти не ростуть. Квіти не ростуть. Звичайно, всі про це знають. Божевілля? Певно, малося щось інше на увазі, але факт істинний.

“Я буду корисним, як колись”

Хоч колись він був насправді корисним? На його пам’яті, найкраще до чого він доклав руку- перемога об’єкта для тестування. Але це було колись і він був корисним. Вірно.

“Всі зникли. Я єдиний зостався”

Всі- це хто? Очевидно, це має бути правда, тож так, “всі”- це модулі, які йому допомогали. Чи він їм? Але так, вони зникли, в порталі, в темному космосі.

“Якщо моє серце важче за пір’їну- я приречений”

Приречений на що? Він не має серця. Але, можливо, якби він мав, теоретично, все так і було б. Теорії теж враховуються

“42- це найважливіші питання”

Ха, гарний спогад! Звичайно, якщо це безумовно правильна відповідь, всі його потуги істинні також.

“Темрява м’яка”

Щось в цьому є. В будь-якому разі, проводити в такому оточенні час буде комфортніше.

“Стеля наближається”

Тут замало освітлення щоб переконатися. Але так, це правда, тільки чому вона це робить?

“Я більше не знадоблюся”

Не варто загадувати наперед, можливо, не знадоблюся в якісь конкретній галузі?

“Я несправний”

Частково, чи не так?

“Мої факти- брехня”

Це фальш! Хоча, хвилинку..

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

8 Коментарі на “Це- істина



  1. Невпевненість, сумніви, непослідовність, незібраність – все це описує як Сферу Фактів так і ваш роботу. Цікавий та незвичний фік, рада бачити твори по цьому фандому українською. Натхнення вам!

     
  2. Вельми цікава хаотична робота. Думки, що перебиваються поясненнями, сама історія виглядають дивно, але читається легко. Не зрозуміло навіть, хто чи що є головним героєм, та мені сподобалося)

     
  3. ВОНО ТАКЕ ХАОТИЧНЕ ОТ ОЦЕЙ ВНУТРІШНІЙ ДІАЛОГ І ЯКИЙСЬ СУМНІВ У ТОМУ ЧИ ВЗАГАЛІ ТИ ЩЕ МИСЛИШ ПРАВИЛЬНО ОТ НУ ВОНО ТАКЕ ПРЕКРАСНЕ І ТРАГІЧНО СУМНЕ І ТАК КЛЬОВО НАПИСАНО ;0;
    НІЯКА ЦЕ НЕ КРІНЖА ЩО ТИ МЕНІ НАБРЕХАЛА