Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Хочу більше ніж одну ніч

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Оригінал: https://archiveofourown.org/works/38428030

Опис: Невдалі спроби Дабі залицятися до симпатичної моделі – “ексхлопця” Спіннера – Яструба.

– Ти не можеш просто так приводити своїх коханців на базу, – Дабі знову повторив, а Компрес хихикнув за його спиною. Спіннер виглядав абсолютно розлюченим.

– Він не мій “коханець”, він мій друг, з яким я переспав одного разу дуже давно, ви, хлопці, повинні припинити судити його, коли він ще навіть не був тут,  – Дабі знизав плечима, ліниво поїдаючи один з мінісендвічів, які Компрес приготував бозна-для-чого.

День закінчувався, всі були готові розслабитися і, можливо, скоро вирушити додому. Завтра на них чекала ще одна напружена ніч патрулювання, Дабі треба було добре поспати. Він був уже наполовину готовий йти як почув, що Спіннер запросив одного зі своїх друзів на вечір ігор з Твайсом і Тоґою – Дабі рідко залишався на вечір ігор, але якщо це означало, що він отримає шанс побачити, з ким гуляє Спіннер, то він був не проти. Спіннер був дивним, тихим і стриманим, і дуже закоханим у Шиґаракі, тож його смак у чоловіках був явно вродженим, і Дабі не міг собі уявити, з ким, у біса, Спіннер міг переспати. Але бог його знав, здавалося, що й Компрес був у тому ж човні.

– Розслабся, любий Спіннере, ми просто зачаровані можливістю познайомитися з ним, – Спіннер ще більше звузив очі.

– Він хороший хлопець, можливо, не найпривабливіший, але він щирий, а я ціную це в друзях, – Дабі похлинувся їжею.

– То ти зізнаєшся, що він потвора? – Компрес простягнув руку через стіл, щоб вдарити Дабі, але Спіннер виглядав незворушним.

– Я кажу, що окрім фізичного потягу, який виник між нами тієї ночі, у нас більше нічого не було, він чудовий хлопець і колись знайде собі чудового партнера, але це не я. І я не думаю, що він взагалі хоче, щоб це був я.

– Я просто хочу перестрахуватися, ти сказав, що зізнався йому, що закоханий у Шиґаракі, і він раптом погодився допомогти тобі завоювати його? – Спіннер швидко озирнувся, широко розплющивши очі.

– Слухай, може, не варто казати це вголос? – Дабі закотив очі.

– Єдиний у Лізі, хто не знає про твої почуття – це Шиґаракі, і це так безглуздо. Може, замість того, щоб брати уроки, ти просто запросиш його на побачення? – Спіннер пирхнув, а очі спалахнули.

– Я не збираюся слухати твоїх любовних порад, не ображайся, Дабі, але всі твої стосунки були сміттєвими пожежами, – Компрес махнув рукою між ними двома.

– Досить, я ж казав, що озвірів би, якби людина, яка мене цікавить, цікавилася кимось іншим, ти думаєш, що він намагається зірвати тебе, можливо?

Спіннер на мить замовк, дуже чітко обмірковуючи це, а потім почухав носа. Виглядаючи глибоко стурбованим.

– Ні. Я точно знаю, що це не так, ми тепер справді хороші друзі, ми пройшли через усі ці фізичні потреби, – Спіннер глянув на свій телефон. – І ми скоро перестанемо бути й друзями, він завжди так запізнюється. Я піду в туалет, якщо він прийде, будь ласка, не грубіть йому.

В цей момент іін дивився лише на Дабі, і дивився довго, перш ніж зникнути в коридорі. Компрес підніс чай до губ.

– Один з колишніх Спіннера, я навіть не можу уявити, в яку катастрофу ми зараз потрапимо.

Дабі кивнув на знак згоди, підозріло поглядаючи на власний чай. Не те щоб він був поганий на смак, просто витончена маленька порцелянова чашка, на якій наполягав Компрес. Вони не були маленькими дівчатками. Але Дабі не хотів, щоб його знову розчавили в мармур за те, що він образив Компреса, тож промовчав про це.

– Так, я знаю, цікаво, чи буде у нього дивацтво, пов’язане з мутантами. Ти ж знаєш, що у багатьох людей, якими цікавився Спіннер, вони були, – очі Компреса ненадовго розширилися.

– О, ти маєш рацію, можливо, він…

У двері голосно постукали, і обидва чоловіки застигли на місці. Компрес виглядав запамороченим від хвилювання, чи були вони жахливими людьми? Можливо. Але вони дошкуляли всім колишнім Дабі, тож Дабі вирішив, що це безкоштовна нерухомість.

– То що, підемо? – Дабі кивнув, відставивши чашку з чаєм і підвівшись зі стільця.

– Ходімо, будьмо гідними господарями для нашого гостя, – Компрес хихикнув, йдучи за Дабі до дверей.

Він зупинився на мить, збираючись з думками, перш ніж відчинити двері – зовсім не готовий до того, що з першого погляду йому перехопить подих. Пір’ясті пасма блискучого золотистого волосся майже сяяли так само яскраво, як і гарні сонячні очі, що дивилися на нього з-під густих темних вій. Його очі були обведені темними стрілками, гострими та підкреслюючими його погляд так, як Дабі ніколи не бачив раніше у своєму житті. Він був на голову менший за Дабі, але широкий, і темна сорочка, що облягала його, не надто допомагала приховати це. Але що справді привернуло увагу Дабі, так це великі червоні крила, розправлені позаду нього, такі гарні та яскраві, що Дабі ладен був посперечатися, що пір’я на них було м’якеньке, як подушка. Він важко ковтнув, перш ніж озирнутися на Компреса, судячи зі здивованого виразу обличчя Компреса, він теж не був готовий.

– Це Ліга? – він нарешті заговорив, звучачи трохи невпевнено, але це було так, ніби небеса розверзлися згори. Дабі міг слухати цей голос годинами, і він йому ніколи б не набридав.

– Е-е, Дабі, – безглуздо вимовив він, і Компрес різко штовхнув його ліктем.

– Він хотів сказати, що він Дабі, а ти можеш звати мене Компрес, ти, мабуть, друг Спіннера? – чоловік усміхнувся, і це було так невимушено, що Дабі був упевнений, що його серце зупинилося.

– Він, напевно, розповів тобі історію нашого знайомства, я знаю, це трохи незручно. Але я обіцяю поводитися якнайкраще, – він кинув на Дабі грайливий погляд, а може, йому це здалося, може, він хотів, щоб погляд був грайливим. Господи, що він мав сказати? – До речі, можеш звати мене Яструб.

Тож у янгола було ім’я. Яструб, Яструб, Яструб, де він це вже чув?

– Хлопці, у вас є що-небудь випити? Польоти висушують мене.

Компрес швидко кивнув.

– О, так, будь ласка. Прошу, заходь, я щойно приготував чай і бутерброди, хіба ти не любиш чай? – Яструб, який, здавалося, не мав жодних проблем, похитав головою. Красиві пасма золотистого волосся впали перед його поглядом. У Дабі засвербіли пальці, щоб простягнути руку й відкинути їх геть.

– Ні, для мене це не проблема, – його очі ще раз зустрілися з очима Дабі, перш ніж він розвернувся, щоб піти слідом за Компресом.

Дабі все ще не вірив, дивлячись, як золотий бог слідом за Компресом виходить до іншої кімнати. Його очі швидко звузилися на Спіннері, який щойно повернувся з коридору.

– Поясни мені, як ти його спіймав? – Спіннер трохи розсміявся, маючи витончений збентежений вигляд, коли відвів погляд убік.

– Знаю, знаю, він не такий вже й гарний. Принаймні не такий, як Тенко, – Дабі був приголомшений, Яструб був уособленням усього прекрасного і блискучого, у нього був голос, як мед, і очі, такі гострі й золоті, що вони пронизували Дабі наскрізь, як тільки він їх побачив, боже, що б він не віддав, щоб провести пальцями по його пір’ястому світловолосому волоссю хоча б один раз – лише на секунду. Він відігнав ці думки.

– Спіннере, стули пельку, у тебе немає жодних соціальних навичок, – Спіннер трохи пожвавішав, на мить почухав лусочки на шиї, перш ніж кивнув.

– О ні, так, я з тобою згоден. Зовсім ні, – він зневажливо махнув рукою. – Ми обидва були дуже п’яні, він підійшов до мене. Щось про те, що хоче знати, якої довжини мій язик, і я не знаю, я був дуже п’яний. Тож я сказав, що покажу йому, а потім так, ми зайнялися сексом.

Дабі все ще намагався зрозуміти, як Спіннеру могло так пощастити, як хтось настільки соціально незграбний міг притягнути когось подібного – Яструб був нереальним, так що, напевно, не могло бути нікого такого рівня, як він, але зупинитися на дивакуватому Спіннері, який грав занадто багато відеоігор для свого віку, –  це просто не вкладалося в голові. Дабі важко зітхнув, намагаючись притлумити ревнощі, що розпирали йому груди, він не був такою людиною.

– І тепер він просто твій друг, якого ми ніколи не бачили?

Очі Спіннера свідомо загорілися, рука піднялася, щоб відкинути рожеве волосся з його лускатого обличчя.

– О, ти так швидко в нього закохалася? – бризнув Дабі. Він не тільки не відчував потягу до Яструба, й ніколи б не відчув. Яструб був ніким, він був нічим, тож те, що він був гарненьким, не означало, що Дабі був зацікавлений у ньому.

– Бляха, ні, він виглядає і звучить неймовірно дратівливо. Я просто здивований, що ти зміг промовчати про “друга”, з яким ти крутишся, і який не є одним з нас, – Спіннер закотив очі, перш ніж повернутися до кухні.

– Я не завжди розкриваю свої секрети. Я піду туди й переконаюся, що всі з ним добре поводяться, а якщо ти будеш поводитися як засранець, то чому б тобі не залишитися тут? – він не озирнувся, коли йшов геть.

Дабі не думав, що поводився як засранець, він просто вирішив, що був. .. обережним. Він мало що знав про Яструба, окрім його вбивчої зовнішності, він навіть не знав, чим той заробляє на життя, але чомусь його ім’я здавалося йому таким знайомим. Дабі відігнав від себе ці думки й розвернувся, щоб піти, але тут же зіткнувся з Шіґаракі, який стояв там уже бозна-скільки часу. Він виглядав розлюченим, неймовірно розлюченим, його очі були спрямовані на кухню, де ледве можна було розгледіти Спіннера, який схвильовано представляв Яструбів групі.

– Боже, цей хлопець виглядає таким дратівливим, – він стиснув щелепи, проштовхуючись повз Дабі до кухні.

Дабі пішов за Шіґаракі на кухню, здавалося, що вся Ліга була там зараз, кожен змагався за можливість поговорити з Яструбом. І Дабі міг це зрозуміти, він хотів би переговорити з ним наодинці, всього на секунду, а може, й на пів години, якщо розмова піде добре. Він знову прогнав цю думку, примусивши себе перевести погляд на Шіґаракі, який у цей момент явно тушкувався.

– Я не знав, що Шуїчі такий. . . . такий. Я маю на увазі, хто взагалі так виглядає? Як це взагалі можливо? – Дабі трохи підняв брови. Гаразд, можливо, Яструб прийшов сюди не лише для того, щоб навчити Спіннера фліртувати, ні. Він мав знати, що змушує Шіґаракі ревнувати просто своїм існуванням. Дабі знову перевів погляд на Яструба, повільно розглядаючи, як джинси облягають його стрункі стегна – ох, як би я хотів задихнутися між цими стегнами. Думаючи про те, що Спіннер, в якийсь момент, змусив його кров закипіти. Він був упевнений, що люди переступають через себе заради шансу на прихильність Яструба, і це було просто несправедливо. Його очі простежили решту шляху нагору, серце зупинилося в горлі, коли він побачив, що Яструб дивиться йому вслід, а в його гарних золотистих очах танцювала забава. Він нічого не сказав, лише посміхнувся. Дабі відвернув голову.

– Мені потрібна сигарета, – він пробурчав, ігноруючи скарги Шіґаракі, і виштовхався з кухні.

Нічне повітря прохолоджувало його шкіру, коли він нарешті вийшов назовні, це було приємно. Тут було не так душно, як усередині. Він не хотів думати про те, що новий гість успішно звабив усю Лігу. Яструб не був героєм, якби він ним був, він би про нього колись почув, у нього було надто гарне обличчя, щоб його не впізнали. Ні, він був кимось іншим, Дабі просто не міг цього зрозуміти. Двері відчинилися і зачинилися за ним, він не став обертатися, щоб подивитися, хто це був, Шіґаракі, мабуть, теж потребував перерви. Він ніколи раніше не бачив Шіґаракі таким ревнивим, він завжди знав, що вони обидва були емоційно закомплексованими й мали розумові здібності тринадцятирічних підлітків, але сподівався на краще, коли вони обидва почали поводитися по-іншому один з одним. Як жоден з них не розуміє, що відчуває інший, Дабі не знає, але він розуміє, що іноді він нервує в оточенні людей. Як сьогодні з Яструбом. Боже, що це було? Він ще ніколи не був настільки приголомшений, щоб говорити, ще ніколи його не забирали так швидко, йому хотілося залізти під камінь і померти після цього, він продовжував прокручувати цю зустріч у своїй голові. Від цих золотих очей у нього пересохло в роті таа заплітався язик. Дабі насміхався, вдихаючи черговий ковток нікотину, він просто уникав Яструба, це було б чудово.

– Ти страшенно тихий, – Дабі, з усією грацією мокрої ганчірки, хекнув, задихаючись від диму. Його здивував голос ззовні. Він думав, що вийшов Шіґаракі, але ні, всесвіт хотів, щоб Дабі страждав, тож, звісно, саме Яструб вийшов назовні. І саме Яструб кинувся вперед, поплескуючи Дабі по спині, дивлячись на нього золотими очима, затьмареними тривогою. – Боже мій, мені так шкода, я не хотів тебе налякати, я думав, ти почув, як грюкнули двері?

Над головою пролетіло перо на блискавці, на ньому акуратно балансувала пляшка з водою, Яструб швидко зловив її з повітря і простягнув герою.

– У вас, хлопці, має бути сувора підготовка чи щось таке, я думав, що підкрастися до вас неможливо!

Дабі вихопив воду, пильно вдивляючись у неї, а потім відвернувся, щоб швидко випити. Його гордість була смертельно вражена, він не міг повірити, що все, що він досі робив у присутності цього бога, це виставляв себе на посміховисько. Він розчавив сигарету в руці, перш ніж нарешті повернув свою увагу до Яструба, пропонуючи пляшку з водою назад. Яструб виглядав трохи розваженим, коли взяв її назад.

– Мені шкода, – він спробував ще раз, хоча тепер це звучало менш щиро. Дабі ненавидів його.

– Не сумніваюся, – він говорив хрипким голосом, бо мало не задихнувся, як ідіот. Рука Яструба все ще лежала на його спині, м’яка й обережна, навіть крізь шкіру куртки Дабі. – Хіба ти не повинен бути всередині, вражаючи всіх друзів Спіннера? Це був дуже швидкий урок.

Він підозріло подивився на Яструба, але той просто посміхнувся, його пальці все ще бігали по спині Дабі – це було приємно. Це була єдина причина, чому Дабі ще не дав йому ляпаса.

– О, я вже збирався, ми всі збираємося провести час завтра, щоб я міг краще вникнути в ситуацію? – Яструби трохи знизав плечима. – Я не подобаюсь Шіґаракі, що є добрим знаком, але це також може бути трохи токсично. Я, звісно, не засуджую!

Він швидко додав, нахиливши голову так, що його волосся знову розсипалося перед очима. Він почав час від часу скручувати пальці на спині Дабі, його кігті створювали божественне тертя над лопатками й вниз по хребту, але Яструб навіть не думав, що він дійсно зосереджується на тому, що він все ще торкається Дабі.

– Я знаю, що це не моя справа, але я не хочу, щоб Шіґаракі погано ставився до Спіннера. Він хороший хлопець?  – Дабі моргнула.

– Ти все ще закоханий в нього?

Це, здається, застало його зненацька, він на мить зупинився, перш ніж засміявся, на жаль, відсмикнувши руку назад.

– У Спіннера? Боги, ні, ми з ним не можемо бути більш далекими один від одного, я радий, що він мій друг, але іноді, якщо мені доведеться ще раз слухати про те, що це за чортівня – райдужна дорога, я, мабуть, закричу, – Дабі ніжно посміхнувся, гадаючи, чи дозволять йому цього разу простягнути руку і доторкнутися до Яструба.

– Не надто великий геймер? – він посунувся трохи ближче, це був невеликий рух, який можна було б відмахнутися, оскільки він просто намагався зайняти кращу позицію біля бильця, але очі Яструба загострилися на ньому, світячись чимось невимовленим.

– Ні, – швидко сказав він, також просуваючись трохи далі в простір Дабі. Він підняв голову, волосся спадало з його обличчя, коли він зустрівся з поглядом Дабі. – Ти будеш завтра?

І Дабі не міг дихати. Його пальці міцно трималися за бильця, він відчував, як метал піддається під його розпеченими долонями.

– М-можливо, –  він проклинав себе внутрішньо, серце билося набагато швидше, ніж, на його думку, має бути з медичного погляду. Яструб лише посміхнувся, простягнувши руку до примари над рукою Дабі, ніжну і таку проклятущу, що Дабі захотілося закричати на нього: “Просто торкнися мене, чорт забирай”, — благав його розум. Але Яструб відсторонився, збираючись спуститися з ґанку.

– Сподіваюся, що “можливо” означає “так”, – чесно відповів він, посміхаючись у відповідь Дабі. А Дабі все ще не міг дихати.

– Можливо, – сказав він, можливо, трохи задихаючись, але Яструб не прокоментував це, махнувши рукою.

– Побачимося, Дабі.

Двері відчинилися і зачинилися вдруге, цього разу Спіннер підійшов до бильця, притулився до них і ледве встиг зловити себе на тому, що метал прогнувся. Він подивився широко розплющеними очима на Дабі.

– Твоя клята примха зіпсувала бильця! – Дабі не слухав, відвівши руки, струшуючи з долонь розплавлений метал.

– Чому Яструб завтра знову приїжджає?

Спіннер скорботно тицявся в бильця, очі були занадто сумні для такої дрібниці.

– На п’янку. Тобі не обов’язково йти, ми просто підемо на вечірку завтра ввечері, він думає, що це допоможе нам з Тенко більше поговорити, він сказав, що це також дасть мені привід причепуритися і справити на нього враження, –  Спіннер знизав плечима, відкинувши руки від провислих бильцях. – За що ти його так ненавидиш? За те, що він вийшов і попрощався з тобою, а тобі довелося спалити всі наші бильця?

Дабі закотив очі. Він навіть не усвідомлював, що його примха спалахнула так сильно, він не нервував так відтоді, як став героєм. Він був привабливим, він знав, що ЗМІ полюбляють готичний образ поганого хлопця, він був на обкладинках багатьох журналів.

– Ти маєш рацію, я маю бути добрішим до нього, я піду з вами завтра і доведу, що можу бути добрим, – Спіннер виглядав трохи невпевненим, але він не збирався відмовляти своєму другові – і навіть якщо той скаже “ні”, ніщо не завадить йому все одно піти. Шіґаракі, мабуть, був би вдячний за його присутність у будь-якому разі.

– Гаразд, але краще не будь засранцем, він чудовий хлопець, якщо ти дізнаєшся його ближче.

Дабі кивнув.

– Присягаюся, – пожартував він з посмішкою. Все було б добре, це ж просто випивка, а Дабі вміє випивати.

 

_

 

Дабі дуже погано справлявся з випивкою. Ні. Більше не міг. Особливо після того, як Яструб був вдягнений. Він ще не помітив їх, і це дало Дабі чудову нагоду роздивитися його, чого після того, як його вчора спіймали на витріщанні, йому не варто було робити, але він був лише чоловіком і нічого не міг вдіяти зі своїми бажаннями. Особливо, коли Яструб, здавалося, втілював у собі все, що Дабі коли-небудь хотів бачити в партнері. На ньому були симпатичні маленькі важкі черевики, стиль гранж не здавався йому до вподоби, але Яструб, мабуть, міг одягнути мішок з картоплею і змусити Дабі пускати слину. Штани сьогодні були тісніші, ніж учора, можна було розгледіти кожну дрібницю на його м’язистих стегнах. Його сорочка – якщо її взагалі можна так назвати, більше схожа на другу шкіру – була тісною, боже, такою тісною. Під білою тканиною виднілися обриси м’язів, і наче цього було недостатньо, на ньому був укорочений шкіряний ремінь, що облягав груди й короткі рукави, туго обтягував талію, роблячи його таким маленьким, що Дабі був упевнений, що його пальці доторкнуться до нього, якщо він візьме його в руки. У нього була важка ніч.

Він би розвернувся і втік, якби Спіннер не гукнув Яструба так схвильовано, ефективно привертаючи його увагу до групи. Його очі, які вже були підкреслені природними чорними відмітинами, тепер були підведені ще одним шаром підводки, насиченими червоними тінями, що робили його очі ще виразнішими – колір пасував до його гарних крил, які виглядали такими м’якими під світлом лампи. Для Дабі було вже запізно тікати, і це виглядало б дивно, особливо коли Яструбині очі знайшли його так швидко, наче він був більше радий бачити Дабі, ніж Спіннера. Видавав бажане за дійсне, але цього було достатньо, щоб налякати Дабі. Він швидко схопив Шіґаракі за руку, можливо, трохи занадто міцно.

– Переночуймо разом, – прошепотів він, Шіґаракі виглядав спантеличеним протягом двох секунд, перш ніж пирхнув.

– У тебе все погано. Це добре, можливо, якщо ти залицятимешся до нього, він залишить Шуїчі в спокої, і я зможу з ним поговорити.

Дабі розгубився.

– Ні, я не збираюся…

– Я не думав, що ти прийдеш! – Яструб перервав розмову, несподівано опинившись перед ними – так близько, що Дабі міг вловити слабкий аромат кориці, що йшов від нього, боже, він так добре пахнув. Його очі знову були веселими, коли він безсоромно дивився на Дабі згори донизу. Дабі не намагався виглядати добре, він зрозумів, що це була звичайна зустріч зі старим приятелем Спіннера, а не “вбрання, щоб справити враження”, він відчував себе трохи сором’язливим під поглядом Яструба. – Я думав, ти не зможеш прийти.

– Я сказав, що, можливо, буду поблизу, це не означає “ні”, дурний птах, –  Яструбині очі піднялися до очей Дабі, тліюче золото зустрілося з крижаною синявою з цікавістю, перш ніж він посміхнувся.

– Я радий, що ти зміг прийти, – він прошепотів так м’яко і щиро, що Дабі не міг заперечити, що Яструб явно хотів бачити його сьогодні ввечері. Після того, як він був таким збоченцем на кухні й таким грубим перед входом, Дабі подумав, що Яструб не захоче мати з ним нічого спільного, і був радий, що помилився. Дабі стиснув руку Шіґаракі трохи міцніше, коли його нерви почали здавати. – Ти гарно виглядаєш, Дабі.

Ні, не гарно, чому Яструб взагалі це сказав, він виглядав недбало, як завжди – може, недбалість була його стилем? Дабі видав жалібний звук у глибині горла.

– Ох, – сказав він замість цього, коли Яструб підкрався трохи ближче, спостерігаючи за ним з-під густих вій. Його посмішка була електричною, вона змусила Дабі відчути запаморочення всередині.

– Хочеш зробити комплімент моєму вбранню? – це було відкритим запрошенням витріщатися, але Яструб вже знав, що Дабі отримав більше, ніж треба, коли вони наближалися. Проте, проклинаючи свої слабкі почуття, він не міг зупинитися, щоб не оглянути його з ніг до голови, відчуваючи, як тепло підіймається до його щік. Чорт забирай, він ніколи ні перед ким не нервував. Здавалося, крила Яструба тріпотіли від уваги.

– Це… це… це… це вбрання, так, – Яструб моргнув, виглядаючи трохи збентеженим, перш ніж посміхнувся на всі зуби.

– Дякую, Дабі.

Спіннер насупився.

– Не слухай його, ти чудово виглядаєш, він просто мудак, – Спіннер підійшов, щоб відвести Яструба назад до інших, стріляючи в Дабі поглядом, перш ніж вони зникли всередині. Дабі нарешті знову міг вільно дихати.

– Відпусти мою довбану руку, – Шіґаракі прошипів, трохи драматично б’ючи, поки Дабі нарешті не відпустив його і не випустив повітря, яке він не знав, що тримав у грудях. – Це було так жалюгідно, я думав, що ти зараз накладеш в штани, ти що, незайманий чи що?

Дабі подивився на нього, здивовано почувши це від Шіґаракі, який сам напевно і був незайманим.

– Я? – Шіґаракі моргнув. – Ти зустрічався з моїми колишніми. – Шіґаракі знову моргнув.

– Гаразд? Ти трахався з кимось із них? – Дабі насупився, перш ніж пройти повз нього.

– Давай просто підемо нап’ємося, ідіоте.

Місце, яке Дабі спочатку вважав баром, виявилося дуже відомим нічним клубом, зовсім не звичайним, не дивно, що Яструб так вирядився. Яструб, з усією своєю красою і чарівністю, зміг відвести групу в кінець бару, розказуючи їм історії про те, як він напивався і як він відривався на вечірках. Здавалося, що всі ловили кожне його слово, і Дабі, мабуть, був би таким же, якби не Шіґаракі. Шіґаракі опустився в довільному місці в барі, замовивши перше, що спало на думку, і просто сидів і крутив, дивлячись, як бурштинова рідина танцює по склу. Очевидно, Дабі не міг залишити свого найкращого друга на самоті, тому приєднався до нього, попри те, що його серце прагнуло піти й послухати будь-яку дурницю, що вилітала з рота Яструба – він просто виглядав таким яскравим і красивим, коли говорив це.

– Я ненавиджу його, – заявив Шіґаракі після того, як Дабі нарешті зробив своє замовлення. – Він робить Шуїчі таким щасливим просто своїм існуванням.

Дабі трохи насупився, коли зробив ковток свого напою.

– Я не думаю…

Але Шіґаракі не слухав його, він дивився через прохід, де стояли Яструб, у зібрані з усіма своїми друзями. Шуїчі виглядав так само зосереджено, як і інші. Він міг лише припустити, що той, мабуть, глибоко занурився в пояснення теорії тяжіння чи чогось подібного. Цього разу, попри очевидне витріщання Дабі, він не озирнувся. Він не знав, чому, але це його трохи зачепило.

– Як я можу конкурувати з цим? – Шіґаракі знову впустив свій напій на стійку, надувся, дивлячись на краплі, що розлилися навколо нього. – Він кумедний і чарівний, і як би я його не ненавидів, він все одно гарний. Він був створений для прожекторів. Я не можу ображатися на Шуїчі за те, що він кружляє біля нього.

Дабі відчув, як жалість підіймається у нього в грудях, він рідко відчував таке, але чути, як його друг говорить у такій манері, було важко. Він не став би сидіти тут і заперечувати, якби відбувалося якесь змагання, Яструб вийшов би переможцями – звісно, бляха-муха, вийшов би. Але, можливо, Дабі був упередженим, бо Спіннер не думає так, як він. Та, можливо, Дабі був упередженим, тому що Спіннер не був схожий на мудака, коли казав, що не вважає Яструба привабливим. А може, Дабі думав, що Яструб такий привабливий, тому що він недалекий, боже, він сподівався, що це не так – кохання з першого погляду? Він швидко прогнав цю думку, ні, чорт забирай, він не був “закоханий” у Яструба. Він вважав за краще бути недалеким, ніж одержимим.

– Я не думаю, що тут є якась конкуренція, Шіґаракі, ти єдиний, хто так думає. – Шіґаракі тихо пробурчав собі під ніс, знову відвернувшись від свого напою. Очевидно, він не слухав жодного слова Дабі. – Не думаю, що він взагалі цікавиться Шуїчі.

Дабі подивився туди, куди дивився Шіґаракі, спостерігаючи за тим, як Яструб кліпає віями, і намацав руку цього хлопця. Він мав би зрозуміти, що той, мабуть, показує Спіннеру, як фліртувати, як поводитися невимушено, але це змусило його кров закипіти найгіршим чином. Він міцніше стиснув свій напій. Ким був цей хлопець, щоб привернути увагу Яструба? Чому Яструб не міг прийти потренуватися на ньому? Він призупинив цю думку, його друзі не хотіли б бачити, як він перетворюється на заїкуватого невдаху, але Яструб був єдиною людиною, яка могла витягнути це з нього. Він важко видихнув, перш ніж відвів очі. Боже, гаразд, він ревнував. Трохи ревнощів було нормально. Він був упевнений, що кожен чоловік і кожна жінка тут заздрять, що Яструб не звертає на них уваги, адже він був так одягнений і все таке. Шіґаракі теж трохи похнюпився, перш ніж повернутися до бару.

– Я не розумію, що Шуїчі в ньому знайшов, – Дабі моргнув. Боже, які ж дурні були його друзі.

– Дружбу?

Шіґаракі кинув у його бік блискучий погляд.

– Ха. Ха. Дуже смішно, – він повернув свою злість назад до напою, знову і знову крутячи стакан, ніби йому навіть не було цікаво пити. – Мені навіть не подобаються такі місця, як це, –  зізнався він нарешті. – Я прийшов сюди, бо хотів поговорити з Шуїчі, десь у “веселому” місці. Але він так зосереджений на золотому хлопчику, що навіть не помічає, що поруч є хтось ще.

Дабі трохи поспівчував йому, відчуваючи, як його серце тягнеться до дорогого друга. Він мало що міг сказати, щоб переконати Шіґаракі, що той повинен просто поговорити зі Спіннером, він намагався зробити це чесно і прямо, але Шіґаракі все ще заперечував. Натомість він простягнув руку, щоб поплескати друга по спині.

– Я розумію…

– Іди, залицяйся до Яструба, – Шіґаракі перебив, виглядаючи трохи знервованим. – Він явно зацікавлений твоїм дурнуватим виглядом еголорда, якщо ти до нього залицятимешся, то, можливо, Шуїчі перестане так на нього дивитися.

Дабі був приголомшений, коли він відвів руку назад.

Очевидно, – сказав він, що Яструб не цікавився ним – можливо, так і було з першого погляду, але Дабі, здавалося, виконував несвідому місію, щоб переконатися, що він постійно почувається так само незручно, як і раніше. Яструб не міг цікавитися ним зараз, не після того, як він майже глибоко затягнувся сигаретою і спалив бильця ґанок тільки тому, що він доторкнувся. Його тіло спалахнуло від однієї думки про це, а чашка вибухнула в іншій руці від тиску та жару. – А, бляха…

– Ого, гаразд, ти справді ненавидиш цю ідею, – подумав Шіґаракі, звертаючись до бармена, який виглядав не надто задоволеним тим, що йому доводиться прибирати цей безлад. Той пробурмотів щось дуже схоже на “герої”, перш ніж поставити новий напій для Дабі. Дабі сухо потиснув йому руку, дякуючи, що не порізався склянкою. Якби ж то Шіґаракі це зрозумів, то ні, йому не була ненависна ця ідея. Йому було б приємно знати, що він може зробити Яструба слабким, що він може змусити Яструба, хоча б на секунду, захотіти. Бо Яструб змушував його відчувати всілякі жахливі речі. Шіґаракі насупився, відсуваючи свій недопитий напій.

– Думаю, я піду додому.

– Так швидко? – обидва вони обернулися і побачили, що Спіннер стоїть трохи осторонь, виглядаючи трохи ображеним. Дабі швидко повернувся до свого напою, ця сцена явно не призначалася для нього.

– Е, –  красномовно промовив Шіґаракі. – Вже пізно.

– Просто ми не так багато часу проводили разом, і я сподівався, що ти захочеш… ну, можливо, потусуватися зі мною? – Шіґаракі на секунду кинув на Дабі запитальний погляд, перш ніж кивнути. – О так, це звучить, е-е, це звучить, е-е, чудово! – сором’язливо підвівшись зі свого місця, він кивнув Дабі, перш ніж піти за Спіннером крізь натовп.

Дабі дивився, як Спіннер веде Шіґаракі геть; це було те, заради чого вони прийшли сюди в будь-якому випадку. Він був радий за них, навіть якщо це означало, що тепер він залишиться сам у клубі. Він зітхнув, провівши пальцями по темному волоссю, перш ніж взяти свій напій і піти геть. Клуб був гарний. Гучний і дорогий, неонове світло робило атмосферу майже казковою, і Дабі уявляв, як би він сам відірвався в такому місці. Він знайшов пару вільних місць у темному кінці клубу і завалився посеред шкіряного дивану, намагаючись прийти до тями. Він випив лише трохи, але ніколи не пізно почати тверезіти знову. Зрештою, бути п’яним поруч з Яструбом здавалося поганою ідеєю, яка неминуче мала трапитися. Він не міг заперечувати, що Яструб йому подобався, чи то був суто фізичний потяг, чи ні, але він був.

– Що такий гарний хлопець, як ти, робить тут зовсім один? – Дабі підняв очі від свого напою, кинувши погляд на спинку шкіряного дивану і побачивши Яструба, що напівлежав на ньому, напівприкритий тканиною. Його щоки були забарвлені в темний колір, а очі плавали, він явно почувався добре. Наскільки добре – ось у чому було питання.

– Хіба ти не був зайнятий, зависаючи з кимось іншим? – запитав Дабі, ігноруючи тремтіння в животі від думки про те, що Яструб навмисно покинув свого друга і всіх інших членів Ліги, щоб знайти Дабі. Яструб знизав плечима, перш ніж залізти на диван, сівши занадто близько до Дабі. Від нього все ще пахло корицею, тож Дабі вирішив, що він не може бути надто п’яним.

– Вони всі нудні, не те що ти, ти такий чесний,  – Яструб простягнув руки, ніжні пазурі зачесали темне волосся Дабі – гаразд, можливо, він був п’яний. – Мені це подобається.

Він посміхнувся, знову у всі зуби, і це було таке гарне видовище. Але майже надто ідеально для камери, Дабі хотіла бачити, як він посміхається через щось, що він сказав чи зробив. Тож, можливо, він не був поверхневим? Він все ще намагався розібратися в цьому.

– Тобі весело? – запитав Яструб, і йому було важко зосередитися на правильній відповіді, коли його пальці все ще виводили візерунки на його голові. Він не думав, що йому було погано, але саме це було найяскравішою подією вечора. Від усієї цієї уваги Яструба йому стало добре на душі, він відчув себе бажаним. Він відкинув голову назад на дотик, боже, у Яструба були чарівні руки.

– Гм, так, так, так – це дуже приємно, – коли він говорив, його голос плив, наче він був відірваний від реальності, Яструб трохи хихикнув.

– Мені вже так казали.

Затишна тиша запанувала над ними, Яструб виглядав зосередженим, він приділяв особливу увагу кожному окремому пасму волосся, кожна ділянка його шкіри голови була промасажована і розчесана таким чином, що Дабі майже відчув, як засинає. Коли Яструб заговорив знову, його голос був трохи тихішим, шепіт, призначений лише для них двох, Дабі відчув, як його тіло затремтіло від цього звуку.

– Я багато думав про те, що ти сказав, – Яструб підібгав під себе коліна, вмощуючись на дивані, і поклав руку на плече Дабі, щоб врівноважити себе. Його волосся стало диким безладом перед очима, Дабі хотілося простягнути руку і прибрати його. – Щодо всього цього вбрання. –  Він продовжив, його друга рука піднялася, щоб простежити за ременями, що чіплялися на його грудях, Дабі не міг відірвати очей від цього руху. – Гарно, чи не так? – він бавився, пальці відпустили ремінці, щоб натомість повністю розстебнути їх на животі, натиснувши так сильно, що сорочка трохи піднялася, відкриваючи трохи засмаглої шкіри – Дабі хотілося укусити його за це. – Таке вбрання – це добре, але тільки тоді, коли ти маєш привілей дивитися і торкатися. Він перестав обмацувати власне тіло, присунувшись трохи ближче до Дабі, і ковзнув рукою по руці Дабі. Його серце билося так швидко, в легенях було так порожньо, в голові паморочилося – о Боже, так паморочилося, чи не знудить його? Яструб повільно посміхнувся, дуже схожий на хижака, яким його назвав його тезка. – Хочеш доторкнутися до мене, Дабі?

Дабі важко ковтнув.

– Ти п’яний, Яструбе, – його голос здавався тихим, але Яструб не відступив, лише на мить розгубився.

– І? – і це було неправильно, Дабі з жахом подумав, що Яструб вирішив, що це нормально – практично скористатися кимось, коли ти знаходишся в належному стані духу. Він похитав головою, відштовхнувши Яструба трохи назад, дивлячись на нього щирими очима.

– Ти спиш з усіма, коли вип’єш? – це прозвучало трохи різкіше, ніж він планував, але Яструб, здається, змирився з цим. Принаймні, вираз його обличчя залишився нейтральним, а крила трохи посмикувалися за спиною.

– Ти такий кумедний, Дабсе. Я вільна душа, ти не можеш посадити цього птаха в клітку, крихітко. Я просто хочу розважитися, вибач, що це не твій стиль.

Дабі насупився. Він ніколи не відчував себе власником у жодних своїх стосунках, ніколи не відчував, що він є частиною власності, але він припускав, що не може з упевненістю сказати те ж саме про Яструба. Він не знав його, не знав, який досвід він мав раніше, все, що він знав, це те, що він не хотів бути просто ще однією галочкою в якомусь списку, він не хотів бути п’яною помилкою з Яструбом, він хотів, щоб Яструб запам’ятав його. Як би егоїстично це не було.

– Стосунки дають тобі інший вид свободи, Яструбе, це не про власність, – Яструб застиг біля нього, виглядаючи трохи розгубленим, наче не знав, що сказати або куди себе подіти. Він трохи посунувся на дивані, явно відчуваючи незручність, аж раптом розсміявся і штовхнув Дабі в плече.

– Поглянь на себе, я не думав, що людина з такою кількістю татуювань, як у тебе, може бути такою сентиментальною.

Дабі відчув, як його обличчя почервоніло від збентеження. Яструб був п’яний, звичайно, ці слова нічого для нього не означали. Він ковтнув, перш ніж відвести погляд.

– Так, дивовижно, чи не так? – Яструб вмостився на дивані поруч з ним, більше не тіснився в його просторі, і це було одночасно і покаранням, і благословенням. З одного боку, він знову міг нормально дихати, а з іншого – йому довелося б докласти чималих зусиль, щоб не простягнути руку і доторкнутися до Яструба. Він трохи зітхнув, нахилившись вперед, щоб поставити свій напій на сусідній столик. – Схоже, що Шіґаракі та Спіннер нарешті проводять час разом, це був ти?

Яструб наспівував, відкинувши голову на край дивану, очі золотисто блищали в темряві клубу.

– Не зовсім, я думав, що він буде весь час з ним, але коли ти сказав про Шіґаракі, я злякався, що там може бути… – його очі запитально ковзнули по Дабі, в погляді світилася забава. – Конфлікти?

Дабі задихнувся, закашлявся, збентежено відвівши очі.

– У нас все не так, він мій бос і мій друг. Це настільки огидно, що ти навіть згадуєш про це, – він трохи почухав носа. Шіґаракі завжди був для нього чимось на кшталт брата, вони ладнали на глибшому рівні, ніж з іншими членами Ліги, з ним було найлегше розмовляти й розуміти. Можливо, вони не в усьому погоджувалися, але вони могли бачити один одного з іншого боку, і це було все, що дійсно мало значення. Він не відчував пригніченості чи дискомфорту, коли розмовляв з ним, не те що Яструбом. Він відчував себе так, ніби плавав у морі, де хвилі рівня цунамі розбиваються об нього, йому хотілося втекти від цих нових почуттів, але водночас він ставив собі питання, чи буде шторм вирувати так само сильно, якщо він просто перестане боротися і прийме його? Він боявся це з’ясувати.

Яструб був красивий так, як Дабі вже давно не бачив, тендітний у своїй вразливості й гострий у своєму розумі, у нього був срібний язик і медові очі, які змушували Дабі забути про всі дурниці. Він змусив Дабі переосмислити все погане, що він коли-небудь робив, спокутувати вчинки, які кращі люди, можливо, не зробили б; він хотів бути чимось гідним присутності Яструба. Яструб не здавався тим, хто просить багато. Частина Дабі думала, що якби він коли-небудь попросив щось взагалі, то дав би Яструбу все, що той попросить. Все, що завгодно.

– Звісно, звісно, це ти зараз так кажеш, але хто знає? Я теж не думав, що буду спати зі своїми босами, але ось ми тут! – ця заява змусила Дабі безпідставно ревнувати. Він не мав права так себе почувати, але нічого не міг з собою вдіяти. Він стиснув пальці по боках, щоб спробувати зняти напругу, останнє, що йому було потрібно, це спалах, а Яструб, схоже, чудово вмів його викликати.

– Ти спиш зі своїм начальством?

Яструб знизав плечима, його очі зневажливо ковзнули по кігтях.

– Я буду спати з ким завгодно, якщо це допоможе мені досягти того, чого я хочу в житті, – він зробив паузу, ніби усвідомлюючи, в чому зізнається, але в його очах не було сорому, лише грайливий блиск. – Іноді те, чого я хочу, є особистим, у мене не було певних цілей, коли я спав з твоїм другом, не хвилюйся.  – Дабі зовсім не це хвилювало, але він не встиг висловити свої почуття, коли Твайс вискочив з нізвідки, з божевільними очима, немовби алкоголь був не єдиним, від чого він був під кайфом.

– Ну ж бо! Куроґірі п’є, і я впевнений, що ти можеш напоїти його під столом.

Дабі занурився назад на диван, а Яструб встав і потягнувся, бажаючи, щоб його очі дивилися куди завгодно, але тільки не на цей надто гріховний вчинок. Як хтось наважився так добре виглядати під час потягування? Яструб озирнувся на Дабі.

– Ти йдеш?

– Думаю, цього разу я пропущу, хтось повинен бути тверезим, коли ви, ідіоти, понапиваєтеся до одуріння, – він зневажливо махнув рукою, спалахнувши, коли Яструб посміхнувся йому з, мабуть, занадто великою любов’ю для знайомства.

– Звучить як план, – підтвердив Яструб, ще раз кивнувши йому. – Побачимося, шибайголова, – Дабі не відвів погляду, навіть коли Яструб зник у натовпі слідом за Твайсом.

 

­­­­­­­­­­­­­­­­______________________

 

Ранок настав швидше, ніж Дабі був готовий до цього, і голова жорстоко карала його за це. Він не пам’ятав більшу частину ночі після зникнення Яструба, але виявив, що п’є на самоті у своєму маленькому сумному куточку нічного клубу, бажаючи всім, хто слухає, щоб Яструб з’явився знову –  але він так і не з’явився. І Дабі знав, що він не з’явиться, він був світською людиною, він був усім, що шукали в клубі, він умів запалювати кімнату, тому він був надто захоплений увагою інших, щоб, можливо, захотіти поміркувати наодинці з Дабі, який не був людиною з народу, навіть у найменшій мірі. Він зітхнув, простягнувшись на своєму раптом занадто порожньому ліжку. Думати про Яструба стало для нього чимось регулярним, він засинав з думками про нього, а вранці прокидався пригніченим, і ці думки були ще свіжими в його голові. Це було несправедливо, що на нього так впливає людина, з якою він розмовляв лише кілька разів, але зупинити це було неможливо. Те, як Яструб говорив і рухався, зачаровувало, будь-хто, хто мав очі, міг би побачити, що він був чимось вартим уваги. Дабі злегка моргнув від цієї думки, але Яструб, схоже, не мав таких самих застережень. Що це було – скромність чи дурість, Дабі все ще не був упевнений. Яструб заслуговував на світ, і було багато людей, які готові були надати його йому, якби він тільки схопився за нього. Дабі провів рукою по обличчю, очі знову заплющилися, коли він побажав, щоб п’янке золото розвіялося з його повік, він не хотів більше думати про нього. Яструб сам чітко заявив, що він не має стосунків, і Дабі був абсолютним лохом, бо не хотів мати Яструба лише на мить, лише на одну ніч. Він хотів, щоб йому дозволяли прокидатися поруч з ним, розчісувати пальцями його крила, обіймати його, коли йому було сумно, і цілувати його, щоб він не відчував жодних розчарувань. Він хотів бути причиною того, чому Яструб прокидається щасливими вранці, причиною того, щоб Яструб більше ніколи не лягав спати з думкою, що він не вартий більше, ніж його вага в діамантах, він хотів особисто завдати болю кожному, хто коли-небудь змусить його думати інакше. Дабі не міг скласти список того, чим він хотів бути для Яструба, не міг вибрати щось одне, що він хотів би зробити для нього, але він нарешті зрозумів зі сліпучою ясністю, що це далеко вийшло за рамки фізичного потягу.

З Яструбом було весело, він викликав абсолютне захоплення, і Дабі паморочилося в голові від однієї думки про те, що він знову побачить його, він був променем надії в інакше похмурому існуванні Дабі, він був тим, ким захоплювалися і за ким прагнули – але він все ще танцював так далеко від Дабі. Знати його як спільного знайомого Спіннера було недостатньо і ніколи не буде достатньо, він хотів, щоб Яструб знав його і хотів його більше, ніж просто тому, що вони друзі. Частина його гнітюче запитувала себе, чи Яструб думає про нього хоча б наполовину так само сильно. Якби він прокинувся сьогодні вранці й так само засмутився через те, що він самотній, якби він вважав багато незручних схильностей Дабі чарівними або милими. Він застогнав, затуляючи долонями очі, але це не мало значення, йому треба було рухатися далі. Тепер, коли Шіґаракі та Спіннер були більш відкритими одне з одним і, здавалося, розмовляли, а можливо, й фліртували? Як би там не було, все це означало, що час Дабі з Яструбом швидко спливав, і Дабі відчайдушно хотів зупинитися і встигнути, не настільки відчайдушно, щоб саботувати те, над чим працював Яструб зі Спіннером, але достатньо відчайдушно, щоб розглянути цю можливість.

Він виштовхнув себе з ліжка, почавши зі своєї щоденної рутини – прийняття душу і розмов про те, що треба застелити ліжко, але так і не зробивши цього. Сьогоднішній день не був винятком, він залишив ліжко брудним, коли нарешті вийшов з кімнати свіжо одягненим і прибраним, адже сьогодні ввечері ніхто не прийде з ним додому. На кухні було явно занадто яскраво, коли він нарешті пробрався туди, відчуваючи себе зомбі, коли намацував кавоварку. Приємно було мати базу, куди можна було б приповзти після такої ночі, як остання, його власна квартира знаходилася на іншому кінці світу, тож мати проміжну точку було приємно. Крім того, йому подобалася компанія, він подумував про те, щоб завести кота, але, враховуючи його пташині примхи? Він трохи посміявся над думки з котом, він не був готовий до цього етапу у своїх стосунках. Він натиснув кнопку, щоб почати заварювання, блаженно уявляючи, як це – ділити простір не лише з котом, а й, можливо, з Яструбом? Чи боявся б він комкою про те, що Яструб буде занадто впертим, щоб визнати, що не любить котів, адже це було б так щиро і чарівно – боятися котів. Дабі не потрібно було більше причин, щоб втрачати свідомість через Яструба, але цей уявний сценарій допомагав підливати масла у вогонь.

Він трохи підстрибнув, коли хтось прочистив горло, трохи нахиливши голову він побачив Шіґаракі в кінці їхнього маленького острівного бару з порожнім кухлем у руці. Він виглядав очікувально, і Дабі вже було подумав не наповнювати свою склянку, але його очі зачепилися за світшот, який явно не належав Шіґаракі – спокуса допиту була сильнішою, ніж потреба поводитися як мудак так рано вранці. Він підніс чайник і налив у склянку Шіґаракі, пильно дивлячись на нього.

– Це не те що ти подумав, мене знудило на власну толстовку, тож Шуїчі запропонував мені свою, його кімната ближче до дверей, ми не…

–  Сцикун, – Дабі перебив, наповнюючи власну чашку з пирханням. – Я знав, що ти злякаєшся, коли тобі дадуть шанс.

Шіґаракі насупився, вирішивши відпити зі своєї чашки, замість того, щоб відповісти. Це було добре, бо дало Дабі час подумати про те, як багато хто з них напився минулої ночі. Він не міг зупинити цей хід думок, щоб він знову не зупинився прямо на Яструбі. Він втік рано вночі, щоб спробувати перепити Куроґірі, що було фактично смертельним вироком. Він не міг зупинити спалах тривоги, що прокладала собі шлях у його грудях. У той час як всі вони могли повернутися сюди й переночувати, Яструбові треба було йти додому, де він жив. Або, боже, ще гірше, що, якби він вирішив провести ніч з кимось з інших, коли Дабі фактично відкинув його. Він відчув легке обурення від цієї думки. Хотіти більшого від Яструба і не хотіти, щоб він думав, що все, що у них було, було суто фізичним, не означає відкидати його, він був п’яний, а Дабі просто волів би, щоб Яструб був тверезим, якщо вони коли-небудь… Він миттєво зупинив цю думку, розрубавши її навпіл і поховавши так глибоко у своїй свідомості, що молився, щоб вона ніколи не виринула на поверхню. Боже, він був таким збоченцем.

– Ти провів цілу ніч на самоті, – раптом зауважив Шіґаракі. – Що на тебе не схоже, навіщо взагалі залишатися, якщо ти був такий нещасний?

Дабі опустив своє горнятко з кавою. Він залишився через Яструба, ось так просто. Він не хотів йти на випадок, якщо Яструб знову захоче поговорити з ним, він так захопився тим, як Яструб зачаровує натовп, що думка про те, щоб піти, навіть не спадала йому на думку – йому було достатньо сидіти та дивитися, як він танцює і посміхається так вільно, наче ніщо і ніколи не могло і не зможе завдати йому болю, наче ніхто не міг його торкнутися. Дабі хотів бути єдиним, кому це дозволено, але він не міг перестати думати про їхню розмову. Яструб не був таким, він ставився до себе і свого тіла як до засобу, щоб отримати бажані речі в житті, він не збирався задовольнятися якимось напівмозковим героєм, який навіть не зміг зачепитися за рейтинг вище тридцятки. Він знову зітхнув.

– Твоє сумне жалюгідне зітхання не відповідає на моє запитання.

Дабі кинув на Шіґаракі розлючений погляд, нахилився до стійки, щоб притулитися до неї, а той бездумно тицьнув пальцем у свій кухоль.

– Все було гаразд. Я не пішов на випадок, якщо комусь із вас, ідіотів, знадобиться хтось тверезий, – Шіґаракі виглядав допитливим.

– Ти пив всю ніч, просто депресивно і на самоті. Я не думаю, що ти був би голосом розуму чи ще чимось, – Дабі вирішив проігнорувати його, трохи сильніше тицьнувши в керамічний кухоль. Яструб зараз був десь за багато миль від нього, можливо, навіть прокидався в чужому ліжку, або якийсь незнайомець прокидався в його ліжку, хай там як, Яструб, напевно, прокидався не сам і сумував, що Дабі не пішов з ним. У нього були варіанти, багато варіантів, але Дабі не мусив бути одним із них, і цілком імовірно, що тепер він уже не був одним із них. – Припини хандрити, боже мій, у чому твоя проблема?

Дабі випростався, випивши половину чашки за один раз, Шіґаракі мав рацію. Хоч і трохи грубо, але все ж таки здебільшого мав рацію. Йому треба було переступити через себе, тепер, коли вони зі Спіннером були… Він знову з цікавістю подивився на Шіґаракі, помітивши відсутність засосів. Що ж, вони вже були чимось, а це означало, що Яструбу більше не потрібно було проводити стільки часу на базі. На жаль.

До кімнати метушливо вбіг Спіннер, рожеве волосся на його маківці було скуйовджене.

– Я приніс сніданок, Яструб живе недалеко, тож я… – він обірвався, коли його очі зустрілися з Шіґаракі, який все ще зручно кутався в одну з толстовок Спіннера. Дабі відчув себе трохи ніяково, спостерігаючи за тим, як вони поводяться так сором’язливо. Шіґаракі швидко нахилив голову, прикривши обличчя пасмами своїх локонів кольору слонової кістки. Ні, не ніяково, а нудотно, Дабі мало не знудило.

– Ти згадував про Яструба? Ти йдеш? Так рано, щойно приїхавши? – запитав Дабі, притулившись до стільниці, коли Спіннер почав роздавати кілька пакетів з їжею. Він все ще ходив навшпиньки навколо Шіґаракі, і Дабі помітив, як потемніло обличчя Шіґаракі, коли вони пройшли повз нього. О Боже, він сподівався, що не виглядав таким безнадійним та ідіотським перед Яструбом, сподівався, що той проявить до нього трохи люб’язності. Озираючись на його спілкування з Яструбом до цього часу, його надії були слабкими, але вони повинні були бути трохи кращими, ніж зараз. Це був найогидніший прояв туги, який Дабі коли-небудь бачив, він відчув, як його кава булькає в горлі.

– Так, я теж хотів принести йому поїсти, він оплатив наш рахунок вчора ввечері, тож я подумав, що оплачу його сніданок сьогодні вранці. Але в пекарні сьогодні було стільки народу, що можна було подумати, ніби сьогодні понеділок чи щось таке.

Дабі насупився, тримаючи пакети якомога далі, коли Спіннер марно намагався вхопити один з них назад. Шіґаракі повернувся до своєї їжі, виглядаючи трохи роздратованим тим, що Спіннер так легко від нього відмахнувся. Дабі схопив Спіннера за лікоть і швидко витягнув його з кімнати, знизивши голос до грубого шепоту.

Шіґаракі виглядав розваженим, відмахнувшись від кухля, його очі блищали від захвату.

– Шуїчі, сьогодні понеділок, ти вчора забагато випив? – він обережно простягнув руку, його пальці провели по лускатій шкірі Спіннера, що нагадувала пір’я. Було майже смішно спостерігати за тим, як промовисто Спіннер бив хвостом по підлозі, його очі були яскравими та обожнюючими – як вони обидва досі вдавали, що нічого не помічають, було загадкою для світу.

– Ну, ти ж щойно повернувся, – Дабі втрутився, схопивши дві сумки з прилавка. – Я віднесу.

Спінер миттєво закрутився над Дабі.

– Та ні. Ти погано ставишся до Яструба, я не дам тобі його адресу, це ж злочин чи щось таке.

– Ти намагаєшся справити враження на Шиґґі, чи не так?

Спіннер був незадоволений цим прізвиськом.

– Тенко, і так. Але це не означає, що я дозволю тобі знущатися над моїм другом у його власному будинку. – Дабі закотив очі, відпускаючи Спіннера.

– Я не буду, я лише пропоную піти, тому що тобі треба поговорити з Шіґсом, адже він одягнений у твою кофтину, чувак, – Спіннер виглядав явно збентеженим, його очі на мить забігали по кімнаті, перш ніж він нарешті зітхнув з полегшенням. – Я хочу, я справді хочу, я швидко…

– Ми з Яструбом зблизилися минулої ночі, ми…  – він трохи незграбно звівся на ноги. – Ми тепер друзі, я обіцяю. Ніяких жартів, я не збираюся спалювати його диван чи щось таке.

Спіннер застиг на місці, підозріло звузивши очі.

– Це досить дивно…

– Просто дай мені його кляту адресу, я ненадовго. Я повернуся до того, як ти встигнеш занепокоїтися, – Спіннер все ще не виглядав заспокоєним, його пальці надто міцно стискали мобільний телефон.

– Я вже хвилююся, – Дабі відкрив рот, щоб знову заперечити, але Спіннер обірвав його гучним зітханням. – Гаразд.

Він не міг зупинити величезне хвилювання, яке спалахнуло в його тілі, його серце билося, можливо, трохи занадто швидко, щоб бути прийнятним з медичної думки, але це було нормально. Він збирався знову побачити Яструба, як він міг не радіти? Спіннер набрав на телефоні адресу і, недовго думаючи, відправив її Дабі.

– Якщо він подзвонить мені й скаже щось про свій диван…

– Я митиму посуд цілий тиждень, я знаю, я знаю, – Спіннер надувся, трохи звузивши очі. – Цього разу я серйозно, Дабі. Ти мій друг, але Яструб теж. Він завжди був тільки добрим, і якщо ти його засмутиш, у мене не буде іншого вибору, окрім як здати тебе.

Дабі зробив паузу, не зовсім розуміючи, чи це була розмова про лопату, чи ні. Він моргнув кілька разів.

– Перепрошую?

Спіннер виглядав цілком задоволеним собою.

– Так, найкраща подруга Яструба – Міруко, професійний герой номер п’ять, і я впевнений, що вона залюбки поспілкується з такою гілочкою, як ти, після того, як ти засмутиш Яструба, – Дабі моргнув. Отже, сюжет закручується. Було трохи дивно, що Яструб був так близький до стількох різних героїв, не те щоб нечувано, просто дивно. Загроза була очевидною, останнє, що Дабі хотів зробити, це засмутити Міруко, боже, вона була такою нестерпною. Він міг лише уявити, наскільки гірше вона ставала, коли чимось засмучувалася, вона просто була занадто голосною, на його думку – про це вони могли сперечатися цілими днями. Але врешті-решт Дабі завжди мав рацію, тож навіщо їй коли-небудь ставити його під сумнів? Він пирхнув, підтягуючи пакети з їжею ближче до себе.

– Зрозумів, не хвилюйся, я його не засмучу.

Спіннер знизав плечима, надто нетерпляче повертаючись до кухні.

– Роби чи не роби, це не мій хребет буде зламаний. Побачимося пізніше, чувак! – Дабі похмуро спостерігав, як Спіннер відступає до кухні, ймовірно, почуваючись ще більш огидним, коли вони з Шіґаракі залишилися наодинці. Дабі не збирався засмучувати Яструба. Він глянув на телефон. Будинок був недалеко від них, у більш дорогій частині міста, розкішна будівля з дорогими апартаментами й одним висотним пентхаусом на вершині всього цього. Він точно уявляв, де знайде Яструбів.

 

___________________

 

Знайти квартиру Яструба було легко, а от потрапити туди виявилося проблемою. Було надто рано вранці, а Дабі був надто похмільний, щоб займатися такими дурницями. Здавалося, що швейцар вподобав Яструба; коли Дабі пояснив, хто він такий і чому він тут, чоловік одразу ж став агресивним. “Про-герой Дабі? Я ніколи раніше не чув про героя, на ім’я Дабі, Ви мені брешете!” Навіть коли Дабі витягнув свій телефон, щоб показати своїх незліченних шанувальників, фан-сторінки та численні грубі пародії на нього в інтернеті – всі новини та кліпи про те, як він рятує Лігу, чоловік лише пирхнув і сказав: “Фейк”, ніби це спростовувало всі свідчення Дабі. Він був такий розлючений, що якби не відійшов від дверей на пару секунд, щоб перевести подих, то міг би підпалити всю будівлю, а може, й сніданок. Тож Дабі не залишилося нічого іншого, як перестрибнути через задні ворота і розплавити дверну ручку на чорному вході. Він не очікував, що доведеться вдиратися до приватного житлового будинку, але швейцар не залишив йому іншого вибору – і Дабі добре знав, що це було зроблено зі злості та ревнощів. Що було зрозуміло. Якби він працював скромним швейцаром і мав таку ж сиву чуприну, як у нього, то теж міг би прогнати найвродливіших гостей – не те щоб це збільшило його шанси з ним. Дабі було цікаво, чи усвідомлює Яструб, наскільки цей хлопець абсолютно нестерпний, адже закоханість – це добре, але відмовляти гостям – це дивно і по-сталкерськи.

Він намагався витіснити цю думку з голови, вона вже не мала значення, він нарешті опинився в будівлі, і це було найважливіше, чи не так? Він повільно видихнув, піднімаючись сходами. Хоч як важко було підніматися, але це було безпечніше, ніж повертатися назад у головне фоє і намагатися ввійти в ліфт, він був упевнений, що швейцар побачить його знову і влаштує сцену. Дабі обов’язково подасть скаргу на цього засранця, а може, й не подасть – може, він був достатньо дріб’язковим, щоб грати в довгу в гру. Можливо, йому вдасться завоювати прихильність Яструба, і буде заходити в будівлю поруч з Яструбом, виходити з неї в неробочий час і повертатися відразу після роботи – він зможе настільки вкоренитися в життя Яструба, що швейцару доведеться щодня притримувати для нього двері. Можливо, одного дня він вирішить, що його квартира занадто далеко, і переїде сюди, стане частковим власником, де він більше не буде гостем закладу, а повноправним господарем, якого швейцар не матиме іншого вибору, окрім як поважати. Він побачить, як мрії цього чоловіка зникнуть з його очей, і отримає бонус у вигляді можливості проводити багато часу з Яструбом. Він обірвав ці думки, коли його мозок нарешті обробив те, що саме він думав зробити: як би йому не хотілося розлютити того мудака перед входом, не було нічого більш нервового, ніж думка про те, щоб запросити Яструба на побачення і, можливо, бути відкинутим. Це зачепило б його гордість набагато більше, ніж те, що швейцар відмовив йому у вході. Звичайно, він хотів цього, але йому не вистачало хоробрості, щоб сказати про це вголос.

Його ноги шкрябали по бетонних сходах, коли він нарешті піднявся нагору. Для такого дорогого житла вони мали найбрудніші сходи, які Дабі коли-небудь бачив, він міг би порівняти такі сходи з прибраним темним провулком. Світло мерехтіло, стіни щільно прилягали одна до одної, йти пліч-о-пліч на сходах було б важко – але принаймні тут не було бруду чи сміття на підлозі. Проте, це було б небезпечно в разі пожежі, він міг тільки уявити, скільки людей би застрягло на цих сходах. Він закотив очі, коли штовхнув двері, це було схоже на крок через портал в інший вимір. Підлога була встелена килимовим покриттям, червона смуга посередині й розширювалася під кожними дверима, створюючи атмосферу кінозірки або зірки першої величини. Звичайно, це було продумано, але він міг лише уявити, наскільки огидними можуть бути деякі з цих людей, що живуть тут. Стіни були бежевими, невибагливими та приємними, а через кожні пару футів до стіни був прикріплений світильник – це дало Дабі відчуття якогось предмета розкоші 1950-х років, стильного, але не надто крикливого. Не те що килим, хоча він вважав, що не може надто скаржитися, основний колір під червоним ефектом був золотисто-кремовий, тож все це гарно поєднувалося і кричало про дорожнечу. Він повільно пройшов повз двері, на кожній з яких був вирізьблений новий візерунок, такий же барвистий і хитромудрий, як і великий ліфт в іншому кінці коридору, який був настільки тематичним, що перед ним все ще стояли ворота. Він знав, що там, напевно, теж є ліфтерка чи ліфтер, які мають страшенно нудну роботу.

Він витягнув з сумки одну з тарілок для сніданку, тримаючи її в долоні й використовуючи своє дивацтво, щоб швидко її розігріти. Він тихо засміявся, подумавши, що завдяки цій примсі він стане чудовим кур’єром, адже ніколи не принесе щось холодне. Але це було б добре, якби він ніколи не доставляв молоко чи морозиво – R.I.P. для тих, хто не хоче пити тепле молоко. Він запхав миску назад у сумку, на секунду заспокоївся, затамувавши подих, а потім підняв руку, щоб постукати у двері. Довго було тихо, завжди існувала ймовірність, що Яструба навіть не було вдома, а також імовірність, що він ще спав – з того, що йому сказав Твайс, коли він виходив за двері; Яструб не відставав від Куроґірі протягом більшої частини ночі. Але його дивацтво прискорювало метаболізм, і йому було досить легко сп’яніти від дуже малої кількості. Дабі вже був наполовину готовий розвернутися і піти, коли двері раптово розчинилися.

Яструб був до біса приголомшливий. Дабі нервово ковтнув. Він навіть не був по-справжньому одягнений, лише у вільний светр, який точно не належав йому, і кілька добре поношених синіх джинсів. Попри це, він одразу ж вкрав у Дабі подих і зв’язні думки, частина його думок задавалася питанням, чи є якийсь спосіб, щоб він міг непомітно пронести один зі своїх светрів у будинок Яструба – або одну зі своїх вицвілих рокерських сорочок. Боже, він би все віддав, щоб побачити це. Яструб усміхнувся, притулившись до дверної рами, і розплавлені золоті очі дивилися на нього крізь темні густі вії. Пальці Дабі стиснули пакет з їжею.

– Спіннер не казав мені, що збирається прислати до моєї квартири сексуального кур’єра, – він муркотів, і в його голосі бриніла спокуса, а в роті у Дабі пересохло.

Яструб був звичайним фліртувальником, він залицявся до будь-кого, хто виявляв до нього бодай краплину інтересу, а якщо ні, то змушував зацікавитися собою. Для нього це було схоже на спорт, просто маленька весела гра, в яку він міг грати час від часу, ніби він не зводив усіх навколо з розуму. Дабі знову ковтнув, намагаючись опанувати себе.

– Я… їжу, так, я, – він відповів так само красномовно, як студент коледжу, що пише дисертацію. Очі Яструба зблиснули веселощами, коли він відчинив двері трохи ширше, запрошуючи його увійти зі знанням справи посмішкою, перш ніж розвернувся і повів його вглиб квартири.

– Сподіваюся, ти без проблем піднявся сюди, я знаю, що ліфт зламався, а швейцар може бути трохи власницьким, коли мова йде про мене. Давай, заходь.

Дабі тихенько попрямував за ним, відзначаючи вигадливе відкрите планування пентхауса. Майже кожну стіну прикрашали вікна, не те щоб хтось зміг зазирнути сюди без потужного бінокля або режиму польоту – він знаходився на вершині найвищого житлового будинку з усіх запропонованих. Кухня була праворуч, сучасна, з високотехнологічною технікою та темними мармуровими стільницями, що пасували до чорної гладкої плитки під ногами. Шафи також були темнішого відтінку, але, здавалося, вони сяяли таким же спокусливим темно-червонувато-чорним кольором, як і двері Яструба. Кухня вела прямо до вітальні та до гарної вишуканої зони з витонченим чорним обіднім столом і відповідним набором стільців. Над обіднім столом висіла люстра, яка виглядала надто ідеально, щоб бути неприємною чи кричущою, а в дальньому кутку росла велика (очевидно, несправжня) кімнатна рослина. Між вікнами були розриви, і на кожній стіні висіло по дорогому витвору мистецтва, починаючи від чогось, що мало певний сенс, і закінчуючи розрізами кольору та ілюзіями, від яких у Дабі паморочилося в голові. З їдальні була така ж дорога на вигляд вітальня. Тут простягався довгий килим, білий із золотистою окантовкою, що утворювала менший контур самого килима. Здавалося, що тема була чорно-золото-білою, гладкою, красивою і вишуканою – це було схоже на те, що ти ніби потрапляєш в зовсім іншу житлову зону, враховуючи, наскільки коридор відрізнявся від цього. Його диван був велетенським, шкіряним, розміщеним посеред кімнати, також чорного кольору. Все в дизайні його будинку було витонченим, темним і спокусливим – саме такий будинок, який Дабі очікував побачити у будь-кого зі стилем і манерою розмови Яструба.

– У тебе дорогий будинок, – зауважив Дабі, намагаючись зрозуміти, як Яструб може дозволити собі таку розкіш.

Яструб посміхнувся йому з-за плеча, і від цієї милої усмішки серце Дабі шалено затріпотіло в грудях. Йому хотілося простягнути руку й обійняти Яструба, але він мусив нагадати собі, наскільки моторошно й дивно це було б, якби він це зробив.

– Дякую, моїм шугар дедді, які це оплатили, – Дабі сплюнув і зупинився посеред кімнати, заскочений зненацька, він не знав, що Яструб… що він… що він був… що він був Яструбом. . що він був… Сміх Яструба перервав його роздуми, він розвалився на кухні над стійкою, озираючись на Дабі так, як кіт може дивитися на свою здобич – розважливо.

– Я лише пожартував, можеш ставити їжу, – його долоня повільно ковзнула по стільниці, кігті дряпали по полірованому мармуру, це був такий простий рух, але важкий погляд Яструба змусив його здригнутися.

Він боягузливо вирішив не ставити їжу на прилавок, який зараз займав Яструб, бо це означало б підійти до нього ближче, а Дабі не хотів цього робити.

То чим ти займаєшся?

Яструб хмикнув, загинаючи пальці, щоб навмисно і так болісно повільно дряпати кігтями по мармуровій поверхні, а очі стежили за його рухами, поки він обмірковував свої відповіді.

– Я модель, ти ніколи не чув про мене? – очі Дабі на мить розширилися, бо так, він чув про нього. Яструб був дуже відомим, як він міг про це забути, було поза його розумінням.

– О, так, тепер я згадав, – жалібно пробурмотів він, опустивши очі. Він відчував на собі важкий погляд Яструба, який стежив за ним, і останнє, що йому було потрібно або чого він хотів, – це підняти очі й дати Яструбу побачити, який він дурень. Не те щоб він думав, що робота Яструба була менш складною, ніж його власна – хоча в глибині душі Дабі знав, що боротися з лиходіями та ледь не померти, мабуть, набагато важче, ніж робити гарні фотографії, – він просто не мав тенденції йти в ногу з сучасними знаменитостями будь-якого типу. Яструб повільно наспівував.

– Мм, я дуже добре роблю свою роботу, – Дабі скористався своїм самовладанням і насторожено подивився на Яструба, різко вдихнувши від того, як його очі втупилися в нього. Так, ніби він знав про нього все, знав все, про що він думав і ким він стане одного дня – або, можливо, Дабі драматизував, бо грайливий вигин його губ виглядав зовсім несерйозно. – Ти так не думаєш, Дабі?

Він не любив, коли його ім’я так муркотіло, особливо від Яструба. Від нього по спині пробігали мурашки, йому здавалося, що він зараз спалахне нескінченним полум’ям і згасне прямо тут і зараз. Він намагався приховати свої нерви, але знав, що це йому погано вдається, Яструб виглядав надто обізнаним.

– Я-я, е-е, е-е, що змусило тебе почати?

Яструб раптом знудьгувався.

– Я вродливий, – це було схоже на ухиляння від відповіді, але Дабі не міг стверджувати, що знає Яструба достатньо добре, щоб зрозуміти це. Проте це не завадило йому наполягати.

– Це єдина причина? – Яструб глянув йому у вічі на мить, але цього разу саме він відвів погляд, наче погляд Дабі обпік його. Він продовжував малювати легкі візерунки на гранітній поверхні, час від часу дряпаючи пальцями занадто сильно, Дабі знав, що якби він підійшов і провів великими пальцями по поверхні, то, ймовірно, відчув би нерівні заглиблення і поглиблення від дряпання Яструба – йому стало цікаво, чи часто він дряпає речі, коли нервує, і він не міг зупинити захоплене тріпотіння свого серця при думці про це.

– Хочеш випити? – натомість він запитав, підвівши очі, щоб зустрітися з очима Дабі, наче той не поставив йому досить загального запитання, якого Яструб, здавалося, затято уникав. Яструб обійшов стійку, щоб приєднатися до нього на кухні. – Я зварив каву, давай я принесу тобі чашечку.

Дабі спостерігав, як Яструб рушив до однієї з високих шаф, він ішов так граціозно, ніби ковзав по повітрю, а не йшов – чи, може, Дабі зараз був надто глибоко занурений у себе. Яструбу довелося високо підняти одну руку, щоб дістатися до верхньої полиці, де стояли всі горнятка, це було трохи кумедно. Навіщо такому маленькому чоловікові такі високі речі?

Від надмірно різкого руху вільний рукав светра Яструба сповз йому на плече, і Дабі зупинився, щоб допомогти Яструбу. Раніше Дабі не помічав, що у Яструба є татуювання, але тепер, коли він побачив частину великого шматка, йому захотілося побачити більше. Це не було кольорове татуювання, що було дивно, адже Яструб був яскравою людиною, тож він уявляв, що у нього буде щось подібне, але тепер він розумів, чому тут це не спрацює. Темні тони й відтінки троянд та інших квітів, що цвіли на його плечі та зникали під тканиною, робили роботу виразнішою – йому хотілося провести пальцями по тканині, хотілося поцілувати кожну окрему квітку і намітити їхні напрямки зубами і язиком. Яструб був таким красивим, він був буквально витвором мистецтва, скульптурою, ідеально пристосованою до найпотаємніших бажань кожної людини. Він був моторошним, прекрасним у всій своїй викривленій жорстокості, єдиним нерівним кольором на гарно намальованому полотні. Він зробив Дабі слабким так, як він не знав, що може бути раніше, глибше, ніж фізична краса Яструба, була вразливість, яка вмирала, щоб бути відкритою – хтось, хто хотів, щоб його обіймали, торкалися і плекали, як дар, яким він був, і, їй-богу, Дабі хотів бути тим, хто відкриє його. Він хотів провести з ним більше, ніж одну ніч, він хотів багато ночей і схожих днів, він хотів показати Яструбу, чого він вартий – тримати когось такого дорогоцінного, як Яструб, було б подібно до того, як тримати світ у своїх руках, щось таке неправдоподібне і водночас таке можливе. Він хотів висловити все це Яструбу, але просто не знав як, і знав, що навіть якби він це зробив, Яструб відкинув би його – він не думав, що створений для таких тендітних жестів.

Яструб трохи дивно дивився на нього, коли простягнув чашку Дабі.

– З тобою все гаразд? – Дабі непорушно прийняв напій, тож так, він був надто глибоко занурений.

– Ти не відповів на моє запитання, – він відповів, і Яструб відчув явний дискомфорт, відвернувши голову, опустивши крила, аж поки Яструб не став перед ним зовсім крихітним. Він не намагався покинути простір Дабі, явно оцінивши комфорт, який приносила людська присутність.

– Я був дуже молодим, коли мене продали в індустрію, “уклали контракт” абощо, – він глибоко вдихнув, явно намагаючись краще опанувати себе. – Мій батько був огидний, а мати була хвора, і це єдина причина, чому вона не допомагала мені, коли батько міг би. . . – Яструб міцно обійняв себе, крила насторожено затріпотіли за його спиною, а потім знову опустилися. Дабі легко міг скласти докупи те, що Яструб не міг вимовити. – Моїй матері потрібен був хтось, хто оплачував би її витрати на проживання, медичні рахунки, а я був надто молодий, щоб знайти роботу. Тож мене продали цьому перспективному агентству, тому самому, в якому я працюю й досі.

Він трохи потупцював на ногах, і між його губами з’явилося жалюгідне хлюпання. Дабі відставив свій напій і слухав, пильно спостерігаючи за Яструбом, навіть якщо той не зустрічався з ним поглядом.

– Це жорстоко, але це краще, ніж вулиці. Вони жахливо ставляться до мене, бо знають, що я нічого не можу з цим вдіяти, і через те, як був оформлений мій контракт багато років тому, я отримую дуже малий відсоток від моїх виплат, коли б я не працював. Як шокуюче мінімальний, більша частина моєї зарплати йде прямо в агентство – вся ця квартира була куплена і профінансована агентством. Я маю жити розкішним життям, щоб вразити своїх фанатів, я не можу дозволити собі цього самостійно.

Він гірко засміявся, потираючи щелепу, явно відчуваючи все більший дискомфорт.

– Яструб…

– Ні, просто, дозволь мені? Гаразд? – очі Яструба нарешті зустрілися з його очима, в них був темніший тон, ніж зазвичай, благальний. Дабі здивувався, чи говорив він коли-небудь раніше з кимось про це. Він поступився, коротко нахиливши голову. Яструб випустив подих, який він навіть не знав, що тримав у собі. – Я ніколи нікому про це не говорив. Більшу частину грошей я витрачав на лікування матері, її стан поступово погіршувався і ставав дедалі дорожчим – мені потрібно було більше… можливостей. Тож я зробив те, що зробив би будь-хто в цій індустрії у відчаї – використав своє тіло, – Яструб знову відвів погляд, і на його обличчі з’явився сором. – Дивно, наскільки більше людей хочуть найняти тебе, коли ти пропонуєш щось подібне, вони думають, що я такий недоторканний, тому, коли їм дозволено доторкнутися до мене. – він здригнувся, і Дабі стримався, щоб не заговорити знову або не простягнути йому руку, це було не про те, що йому зараз було потрібно або чого він хотів – навіть якщо єдине ціль – це якось заспокоїти Яструба. – Я завжди відчував себе так огидно після цього, але я оплачував рахунки й допомагав матері, тому я продовжував це робити, мабуть, я настільки звик до цього, що забув, що люди зазвичай так не роблять – що, можливо, я більше, ніж просто тіло.

– Так і є, – Дабі рішуче перебив, відчуваючи, як його охоплює вогонь. Яструб озирнувся на нього, і його прекрасні золотисті очі стали скляними від непролитих сліз, Дабі захотілося увірватися в це агентство і розірвати його на частини голими руками. Хотів особисто відвідати кожного тіньового бізнесмена чи будь-кого іншого, хто торкнувся Яструба і змусив його повірити, що він живе лише для задоволення інших, і спалити їх дотла. Хоч він і знав, що це незаконно, але не міг зупинити свої почуття. – Чому ти залишаєшся? Чому б тобі не піти кудись ще?

Яструб гнітюче розсміявся, хитаючи головою, виглядаючи на вулицю через одне з численних вікон у номері. Він дивився на довгу тиху мить, ніби уявляючи, яким могло б бути його життя поза межами цього агентства.

– Вони б мене знищили, якби я спробував піти від них, а я не можу дозволити собі залишитися без роботи, я маю допомагати матері, – серце Дабі розбилося об Яструба, він присунувся ближче, і Яструб знову підняв на нього очі – він виглядав таким маленьким і таким вразливим. Дабі завжди жив нелегким життям, тому він розумів, звідки взявся Яструб, як він робить так багато для багатьох інших людей, не маючи нікого, хто б міг про нього подбати. Він бачив себе у вчинках Яструба, бачив таку ж яснооку дитину, яка прагнула справити враження на надто жорстокого батька, що не бачив нічого, окрім власної потреби подолати нездоланне.

Дабі обережно простягнув руку, щоб прибрати волосся Яструба за вухо, пальці ніжно погладили його по щоці.

– Мені шкода, що система підвела і тебе, – це все, що він сказав, тихо, так, щоб почули лише вони. Рука Яструба піднялася, щоб узяти Дабі за зап’ястя, очі заплющилися, коли він нахилив голову до м’якого дотику Дабі –  так, ніби вперше хтось був з ним таким повільним. – Ти набагато більше, ніж твоя фізична привабливість, ти… – Дабі задихався, відчуваючи себе трохи схвильованим від того, що нарешті просто визнав те, про що думав вголос. – Ти, бляха, дивовижний. Ти добрий, уважний, чуйний і такий терплячий до всіх – такий до біса всепрощаючий, що б з тобою не трапилося. Ти кумедний і дуже галасливий, так, але таким ти буваєш тільки тоді, коли справді чимось захоплений, тож це радше мило, ніж неприємно, – Яструб широко розплющив очі, спостерігаючи за Дабі, явно розмірковуючи, чи скрутитися калачиком, чи виставити крила, щоб почути все, що скаже Дабі. Його крила за спиною ставали все пухнастішими та пухнастішими, чим більше Дабі говорив, і це була єдина ознака того, що він був у захваті від того, що продовжував говорити. – Ти хороший друг і взагалі хороша людина, ти не заслуговуєш на такі страждання.

Його голос трохи збився від того, що Яструб дивився на нього, а очі були важкі від чогось, що Дабі не міг прочитати. Його серце калатало в грудях все швидше і швидше, піднімаючись до глибини горла і відрізаючи будь-яку майбутню здатність говорити. Він був розгублений, а Яструб навіть нічого не робив принаймні не робив по-справжньому. Він просто спостерігав за ним, явно розмірковуючи, чого він хоче чи не хоче, Дабі відчайдушно хотів бути частиною натовпу в уяві Яструба. Яструб нахилив голову трохи вище, це було дуже чітке запрошення, яке Дабі до смерті хотів отримати, шанс нарешті просто поцілувати його змусив його серце боліти так, як він не думав, що воно може боліти. Це було щось більше, ніж фізичне, так? Яструб не просто намагався винагородити його за те, що він був добрим, так? Він не думав, що зможе жити, якщо Яструб поцілує його, не бажаючи цього. Дотик м’яких губ Яструба до його губ прогнав усі ці негативні думки, якщо Яструб не хотів цього, то він знав, що Дабі буде останньою людиною, яка коли-небудь змусить його до цього.

Звук рингтона пролунав у квартирі, щойно очі Дабі заплющилися, і Яструб занадто швидко відсахнувся, наче сам звук зробив йому боляче. На мить він виглядав трохи ніяково, в його очах промайнуло щось на кшталт жалю – Дабі відчув біль, коли зрозумів, що, ймовірно, щойно втратив свій шанс поцілувати Яструба, оскільки момент був зіпсований.

– Це мій менеджер, мені треба йти.

Дабі відчув себе спустошеним, коли Яструб виплутався з його обіймів, незграбно підійшов до дальньої стійки, щоб узяти свій телефон, але дзвінок перейшов на голосову пошту.

– Дякую за твої слова, – Дабі кивнув, йому було дуже холодно. – І за сніданок.

– Це був Спіннер, – Яструб виглядав так само незручно, як і він, коли повільно кивнув.

– Гаразд, передаш йому мою подяку?

Дабі відчував важкість у всьому тілі, йому здавалося, що його вмочили в дьоготь і змусили йти сухою пустелею під полуденним сонцем. Він був готовий бути де завгодно, тільки не тут.

– Я більше не буду тобі заважати, – просто сказав він, розвернувся і попрямував до дверей. Чим швидше він піде, тим швидше він зможе спробувати забути, що це взагалі сталося.

Коли він вийшов за двері, то почув м’який тупіт Яструбиних ніг, що ступали за ним у шкарпетках.

– Дабі? – попри те, що кожна кісточка в його тілі говорила йому продовжувати рухатися вперед, він зупинився й озирнувся. Яструб сором’язливо дивиться з того місця, де він стояв на півдорозі до дверей, опустивши очі, притулившись до дверей – пазуристі пальці бавляться із золотою ручкою.  – Щ-щодо раніше… – Дабі не хотів цього чути, боже, звичайно, не хотів, але він не міг переконати свої ноги рухатися – особливо, коли бурштинові очі Яструба знову зустрілися з його очима, і в них був смуток, який перевершив усе, що знав Дабі. – Я знаю, що ти так думаєш, але я… . Я не створений для цього.

Це було схоже на останній удар, Дабі навіть не мав сили у своєму тілі, щоб підробити посмішку. Він не знав, про що він думав, перетинаючи стільки ліній за один ранок, це було на нього не схоже, він ніколи раніше так не хвилювався.

– Все гаразд, Яструбе, ти не мусиш переді мною виправдовуватися, – Яструб виглядав трохи невпевненим, коли зустрівся з Дабі поглядом, частково благальним, ніби він хотів, щоб Дабі залишився і сперечався з ним, але також частково твердим, ніби не було достатньої відстані, щоб віддалитися від Дабі. Яструб здавався таким же розгубленим, як і Дабі, єдина різниця між ними полягала в тому, що Яструб відчайдушно хотів, щоб його ніколи не знайшли. Яструб трохи кивнув головою, сум в його очах змусив серце Дабі болісно стиснутися, перш ніж він тихо зачинив двері. Чомусь у тиші коридору це прозвучало радше як грюкіт. Дабі знав, що зачиняються не лише двері.

 

­­­­­­­­­­­­­­________________________

 

Дабі почувався недобре вже кілька днів після того, як покинув помешкання Яструба. Він не говорив так багато і не мав сміливості битися так відважно, як зазвичай, він просто відчував себе… порожнім… Тепер, коли він знав, хто такий Яструб і чим він займається, було легше стежити за ним. Спочатку він відчував себе дивно, коли шукав його в соціальних мережах, просто щоб знову на нього подивитися, і також дивно було дивитися всі його інтерв’ю, просто щоб почути звук його голосу. Він не виглядав і не звучав стурбованим кожного разу, коли був перед камерою, навіть натяку на виснаження не проскакувало в його тоні, він був ідеально врівноваженим, як завжди – але Дабі бачив десятиліття суму в тих самих золотих очах, які яскраво мерехтіли перед камерою, коли Яструб схвильовано ділився з репортером своїми планами на найближчі місяці. Здавалося, що цієї миті між ними ніколи не було, ніби Дабі цього не бачив, йому хотілося закричати або спалити свій телефон – але він не міг відірвати очей від екрана, поки Яструб продовжував говорити. Такий привабливий, такий досконалий і такий гарний, він завжди виглядав таким щасливим – цей Яструб на екрані поводився так, ніби у нього було найкраще життя, ніби його ніколи нічого не турбувало. Ніби все, що він казав Дабі, було ретельно продуманою брехнею, щоб тримати його якомога далі.

Він важко зітхнув, коли нарешті сховав телефон до кишені, піднісши сигарету до губ. Зазвичай він був не з тих, хто оплакує втрату того, чого ніколи не мав, хандрити було не в його стилі – до того ж Твайс добряче висварив би його, якби побачив, що він вдає із себе меланхоліка. На базі він провів не надто багато днів, вирішивши натомість подолати довгий шлях через усе місто до власної квартири, якщо це означало, що він зможе побути в тиші, спокої та на самоті. Хоча насправді це було не зовсім так, а лише ще більше пригнічувало і викликало дивну тугу. Іноді він просто так гортав модні канали, добре знаючи, що побачить, як Яструб дає якесь інтерв’ю чи щось подібне, якщо подивиться достатньо довго. Він заплющував очі й просто слухав його голос, уявляючи, що він тут і розмовляє з ним, а не з якимось інтерв’юером. Іноді це здавалося дивним, але також здавалося, що вони з Яструбом несподівано розлучилися – вони знали одне одного не так давно, але з якоїсь причини Дабі здавалося, що він знає його все життя.

Він ще трохи потер обличчя, намагаючись змусити себе думати про щось інше: якщо Яструб зміг продовжити своє життя так само добре, то і він зможе. І він сумнівався, що Яструб був хоча б наполовину таким одержимим, як Дабі.

– Я б запитав, що ти зробив, щоб засмутити Яструба, але ти, здається, засмучений так само як і він.

Дабі трохи підстрибнув, коли Спіннер раптово вийшов з передньої частини бази та вийшов на ґанок з настороженим поглядом в очах. Дабі попрямував би додому, але завтра було ранкове патрулювання — вставативставати ще раніше, щоб встигнути вчасно на маршрут патрулювання, звучало не надто привабливо. Тож він погодився повернутися на базу на ніч разом з Куроґірі, Компресом, Шіґаракі та Спіннером. У Твайса і Тоґи були вихідні, тож вони попрямували до своїх домівок – Дабі не міг пригадати, щоб коли-небудь бував у них вдома, та й не хотів би. З Твайсом було дивно, а з Тоґою ще дивніше – до того ж вона була лише стажером, тож було б трохи дивно, якби він колись там з’явився. Він швидко відвернувся від Спіннера, зосередившись на тихих вулицях перед ним. Вони перебували посеред найбруднішої частини міста, тут було більше небезпеки, тож те, що посеред неї розташувалася агенція, змушувало лиходіїв втомлюватися.

– Ти не збираєшся говорити зі мною? – Спіннер нарешті підійшов до нього, влаштувавшись поруч із Дабі, де бильця були найменш погнуті – вони так і не полагодили їх після того, як Дабі з ними зіткнувся. Спіннер зітхнув, постукавши по металу. – Яструб теж не хотів говорити, що дивно. Зазвичай його неможливо змусити замовкнути, особливо коли його щось турбує. – Дабі ледь чутно хмикнув на знак згоди, але цього було достатньо, щоб Спіннер зрозумів, що він здебільшого визнає його присутність. – Так, особливо якщо це щось пов’язане з тобою, не знаю, він багато говорив про тебе. – Дабі примусив себе не відводити погляд від сміттєвого бака, що стояв навпроти, боже, він не міг дати Спіннеру зрозуміти, як сильно він хотів почути, що скаже Яструб. – Так, “зухвалий” це і “готичний бог” те, це було огидно, як він був нестерпно в тебе закоханий після зустрічі з тобою – він думав, що переплутав імена і вирішив, що ти, мабуть, насправді Тенко, тому що хто б не був у захваті від такого?

Дабі відчув, як його обличчя почервоніло, він трохи згорбив плечі, намагаючись бути більш непомітним.

– Я казав йому, щоб він не турбував тебе, бо ти, здається, так сильно його ненавидиш, що я й не здогадувався, що ти все ще користуєшся всіма своїми атракціонами, як дитина молодшого шкільного віку на ігровому майданчику.

Дабі вистрілив у нього поглядом.

– Він мене не приваблював.

– О, то ти можеш говорити? – Дабі знову відвернувся, трохи насупившись. Спіннер влаштувався ближче до нього. – Слухай, я не знаю, що сталося між вами, коли ти дав йому той сніданок, але я відчуваю, що мушу щось сказати, бо Яструб відтоді не той, що раніше. І він більше не хоче приходити. Я не дурний, я можу скласти два плюс два. – Дабі розчавив сигарету між пальцями, раптом відчувши нудоту, особливо після того, як Спіннер так пильно за ним спостерігав – ніби він був бактерією на чашці Петрі. – Ти поцілував мого друга?

– Ні, – швидко почав Дабі, кружляючи навколо, щоб нарешті зустрітися поглядом зі Спіннером. – Ні, ми не цілувалися, чого ти так прискіпливо до цього ставишся? Ми посварилися, і я нагрубив, ось і все, що сталося.

Спіннер злегка посміхнувся, відкинувшись убік.

– Кумедно, Яструб сказав, що спілкування було дуже приємним, але ти сказав йому, щоб він перестав до нього так чіплятися, ніякої суперечки, просто незручно, – Дабі розпалився, щосили намагаючись вхопитися за щось.

– Гаразд, з мого боку це була суперечка, але я не знаю, що відчував Яструб.

– То ти попросив його припинити залицятися до тебе? – поцікавився Спіннер, важко дивлячись на нього. Дабі нервово ковтнув, чи не спричинить визнання брехні Яструба те, що Спіннер зв’яжеться з Міруко? Дабі дуже подобався його хребет, і він хотів би зберегти його у своєму тілі на своєму місці, останнє, що йому було потрібно, – це справжня сварка з Міруко.

– Так багато слів.

– Ну, це дуже смішно, тому що Яструб сказав мені, що ви, хлопці, гарно поснідали разом і все було добре – він просто не міг приходити так часто, тому що у нього було багато нових завдань. То хто з вас бреше, Дабі? Бо схоже на те, що ви обидва брешете, – Дабі довго стояв і мовчав, намагаючись знайти спосіб вивернути ситуацію на свою користь – невідомо, що насправді сказав Яструб Спіннеру, і чим більше Дабі погоджувався з усім, що викидав Спіннер, тим глибше він сам копав собі яму. Він зітхнув, коли здався, занадто сильно спершись на скрипучі розплавлені бильця.

– Ми майже поцілувалися, – нарешті зізнався він, опустивши очі, втупившись у тротуар. – Але потім він сказав, що ми не повинні цього робити, тож ми зупинилися.

– Ви обидва так караєте себе, ніби вважаєте, що не заслуговуєте на щастя абощо, – Дабі запитально озирнувся на нього. – Я впевнений, що Яструб розповідав тобі про те, що він робить у своєму становищі, він постійно використовує цю відмовку, щоб дистанціюватися від людей, ніби він ненавидить, коли він щасливий, і все таке. Це той самий вид дивного самоприниження, який ти робиш після того, як провалили місію, або після того, як відчуваєш, що зробили недостатній внесок у її виконання. Я не знаю, звідки це в тебе, але впевнений, що це щось таке ж нудне, як і в Яструба.

Дабі не знав, що відповісти. Спіннер присунувся трохи ближче, поклавши руку йому на плече.

– Очевидно, що я не можу змусити вас обох щось робити, так само як я не можу змусити Тенко цікавитися мною, але я можу сказати тобі, що я ніколи не бачив Яструба таким щасливим за все своє життя, як я його знаю. Я ніколи не бачив його таким схвильованим чимось, я не знаю, чому він вважає тебе таким чудовим, коли ти такий дивний і депресивний, і іноді тобі хочеться піти в 711 о третій годині ночі, щоб зробити щось трохи незаконне, ніби це просто якесь системне налаштування у твоїй голові, яке повинно бути завершено…

– Спіннере, що ти зараз намагаєшся сказати? – Спіннер засміявся сам до себе, коли нарешті відсмикнув руку назад.

– Вибач, вибач, ти чудовий. Я думаю, що ти незграбний, і судячи з того, що я бачив, ти зовсім не вмієш грати, тому я просто кажу, що не знаю, як, але тобі вдалося стати чимось особливим в очах Яструба, – Спіннер зробив коротку паузу. – Якщо подумати, то це, мабуть, його тип, бо я теж трохи дивний. . .

Дабі трохи штовхнув його.

– Я не такий дивний, як ти – це не мій тип. Я, бляха, чарівний, як пекло, – Спіннер виглядав співчутливо, коли він вирівнювався після удару.

– Ти зробив комплімент, сказавши, що те, що на ньому було – це “прикид”. Дабі, ти до біса дивний, – Дабі засміявся.

– «Язикатий” не означає “дивний“.

– Та пофіг! Слухай, я лише хочу сказати, що, можливо, те, що ти маєш з Яструбом, чогось варте. Я не знаю, бо я не один з вас, але, може, просто подумай про це. І, може, перестань думати про це, бо якщо Тенко це побачить, він ніколи не дасть тобі цього зробити, – Дабі надувся, коли Спіннер ще раз поплескав його по спині, перш ніж дозволив йому повернутися на базу.

Він не хотів більше стояти тут і обдумувати його слова, але не міг себе зупинити. Він хотів Яструбів, звісно, хотів, і думка про те, що Яструби, можливо, завжди хотіли його теж, змусила його відчути себе на двадцять футів вищим. Ніби він міг виконати будь-яке завдання. Але Яструб чітко дав зрозуміти, що хоче його, і хоч як би це не було самопокаранням, Дабі не міг йому відмовити. Він хотів, щоб Яструб почувався комфортно, щоб він прийшов до нього, коли буде готовий – але, можливо, Спіннер мав рацію. Можливо, Яструб ніколи не дозволив би собі бути готовим, але, можливо, Дабі теж не хотів бути готовим. Він зітхнув, повністю перекинувшись через бильця. Це було те, про що він думатиме всю ніч.

 

_____________

 

Ранок настав швидко, а з ним і необхідність патрулювання. Вони були на патрулюванні лише п’яту годину, коли Компрес наполіг на тому, щоб зупинитися на чай – і Куроґірі підтримав цю ідею з такою силою, що Дабі не зміг би заперечити. Ні, коли Куроґірі чогось хотів, усі були майже одностайні в тому, що йому це буде дозволено – він дуже рідко щось просив і завжди виконував роботу по господарству на базі. Він був ідеальною материнською фігурою для групи дорослих, які ніколи не були бажаними в дитинстві. Оскільки вони зупинилися десь у центрі міста, вони не були надто популярними, тож небагато людей зупинялися, щоб сфотографуватися з ними – а зважаючи на агресивний підхід Дабі до своїх фанатів, вони зазвичай трималися від нього трохи далі. Шиґаракі був тим, з ким більшість людей хотіли зустрітися, якщо не з Твайсом, то точно з ним, ЗМІ поставили собі за мету спіймати Шиґаракі на тому, що він говорить або робить щось дивне – а враховуючи, що Шиґаракі був найнезграбнішим у їхній групі, це було звичайною справою. Здавалося, він не заперечував проти цього, він завжди мав гарний гумор, коли справа доходила до цього. “Я не дуже товариська людина”, – говорив він, знизуючи плечима, і Спіннер знаходив це дуже зворушливим.

У той момент, коли Шіґаракі сидів з Дабі перед кав’ярнею, його очі були примружені на чашку, наче вона вчинила проти нього якийсь плотський гріх.

– Він просто здається таким зосередженим на тому, щоб “звернути увагу” абощо, – він вилаявся, а Дабі вже був готовий до того, що вони зі Спіннером нарешті просто побудуть разом. Час, який він проводив зі своїм давнім найкращим другом, легко перетворився на час “плачу за Спіннером” – і Дабі ненавидів це всіма фібрами свого єства. – Ніби нічого не відбувається так рано вранці, немає лиходіїв, які б хотіли зробити щось серед білого дня – нічого такого, що не можна було б зупинити за лічені секунди.

Дабі мугикнув на знак згоди, трохи нудьгуючи, потягуючи з паперового стаканчика. Це було зовсім не те, на що він підписувався, коли погодився знову піти в групове патрулювання разом з іншими. Звісно, сила в кількості, але вони відчували себе настільки розділеними, коли Спіннер явно уникав Шіґаракі, а Шіґаракі поставив собі за мету триматися трохи далі від Спіннера. Хоча він припускав, що Куроґірі та Компрес блаженно невігластвували, вони час від часу зупинялися, щоб вказати на щось абсолютно випадкове, наче слон у кімнаті був недостатньо великим, щоб привернути їхню увагу. Дабі, здавалося, був єдиним, хто страждав від цієї маленької любовної дилеми.

– Чому б тобі просто не поговорити з ним?

– Ні! – Шіґаракі почав швидко, його очі розширилися так, наче він щойно попросив його про щось абсолютно жахливе. – Чому я маю з ним говорити? Чому він не може прийти поговорити зі мною?

Дабі кілька разів крутнув каву, щоб відволіктися від її ваги в руці.

– Він докладав зусиль, щоб проводити з тобою час, і якщо ти не відповідатимеш йому взаємністю, він буквально зупиниться.

Шіґаракі відвів очі вбік, спостерігаючи за Спіннером крізь скло кав’ярні. Він стояв біля прилавка з Куроґірі та Компресом, явно сперечаючись про якусь випічку, якщо те, як вони показували на вітрину, могло про це свідчити. Ймовірно, вони сперечалися про те, яке з них найкраще, але Куроґірі та Компрес були єдиним фронтом, вони були старші за більшість членів групи, тож вони неймовірно швидко зблизилися на дійсно нудних і застарілих речах. Для Спіннера це була програшна битва.

– Так, я знаю. Я просто не знаю, що йому сказати, адже він такий класний.

Дабі пирхнув у каву, відкинувшись на спинку стільця, щоб спробувати знову взяти дихання під контроль. Він ніколи не чув слів “Спіннер” і “класний” в одному реченні без “не” між ними. У Спіннера була своя дивна група фанатів, коли справа доходила до Ліги, всі вони здавалися дорослими і дітьми у фазі “ніндзя” – жоден з них не був крутим, і всі вони однаково виглядали незграбними. Спіннер був одним з найкращих членів їхньої групи, з яким було легко розмовляти, але його товариськість не робила його “крутим”, вона просто робила його легким для спілкування.

– Ні, Шіґу, ні.

Шіґаракі насупився, почувши це прізвисько.

– Він теж, звідки тобі знати, ти навіть не знаєш, як бути порядною людиною, – Дабі моргнув. Ой. Так, він знав. Іноді він підгодовував і опікувався безпритульними котами – це було буквально настільки порядно, наскільки це можливо. Він не встиг посперечатися з цим, коли гучний вибух прорвав ліниву ранкову імлу. Було лише близько 11-ї – занадто рано для того, щоб хтось підривав будівлю. Шіґаракі швидко зірвався з місця, коли високий хмарочос вдалині стрімко звалився на землю.

– Що за чортівня? – прошипів він. – Під час ранкового патрулювання ніколи нічого не трапляється!

Спіннер швидко вискочив за двері кафе, на його обличчі застиг жахливий вираз.

– Це ж будівля, в якій Яструб сьогодні знімається, якого біса хтось напав на неї? – здавалося, він не дуже-то й хотів почути відповідь, він не став довго чекати, а коли Спіннер занепокоївся, то не забарився з відповіддю. Похмурість Шіґаракі поглибилася.

– О ні, ні, ні. Я впевнений, що там зараз багато героїв вищого рангу. Нам теж не обов’язково йти.

Як би Дабі не хотілося бути тим, хто піде і врятує Яструба від будь-якої небезпеки після того, як вони побували в його будинку, він знав, що не буде стояти осторонь, щоб дозволити іншим увійти. Існувала ймовірність того, що вони навіть не винесуть нікого живим з будівлі, що не було приємною думкою, він не міг дозволити собі розкіш стояти й заспокоювати Шіґаракі, що між Спіннером і Яструбом не станеться нічого романтичного в розпал атаки.

– Шіґу, нам треба йти, Спіннер вже в дорозі.

– Так, але Яструб буде такий нарядний і гарненький –  не може бути, щоб Спіннер у нього не закохалася, – Дабі підморгнув йому.

– Я зайду всередину і займуся порятунком, а ти зі Спіннером можете залишитися зовні та впоратися з лиходіями, що ховаються десь поблизу, це дасть вам обом можливість попрацювати з ним, і впевненість, що він не зустрінеться з Яструбом – звучить добре? — Шіґаракі заперечливо скривився, але не став чинити опір, коли Дабі потягнув його вгору по вулиці.

Будівля виявилася набагато ближче, ніж Дабі очікував, і кишіла лиходіями. Якась група, про яку він чув мимохідь, люди, які збиралися “змінити суспільство героїв” абощо, він не пам’ятав їхнього покликання, і йому було байдуже, через що вони збожеволіли – до чого тут ця будівля, Дабі не розумів, але був упевнений, що вони отримають кращу інформацію, коли нарешті схоплять кількох членів. Спіннер уже був у самому розпалі бою, стоячи на передовій між цивільними та лиходіями, що кинулися навтьоки. Шіґаракі навіть не побажав Дабі удачі, перш ніж кинувся на допомогу другу. Куроґірі та Компрес допомагали навколо будівлі. Куроґірі відкрив портали, навіть три. Один для бази – він сказав, що якщо Твайс зайде сюди, то побачить портал і без сумніву пройде через нього, що дасть їм більше допомоги, а також дозволить легко повернутися додому – інший для лікарні, де людям вже допомагав Компрес, і останній портал для поліцейської дільниці, через який проходили бродячі герої, що вешталися навколо дільниці, а також куди Спіннер заштовхував лиходіїв. Куроґірі швидко махнув Дабі рукою.

– Я збираюся зайти всередину і почати евакуацію цивільних, які опинилися під уламками, ти будеш битися з лиходіями чи підеш зі мною?

Дабі охоче кивнув, він і так провів надто багато часу на вулиці, Яструб міг бути поранені й потребувати допомоги.

– Я з тобою, – Куроґірі створив портал “легкого входу” крізь уламки. Вони не трималися разом, Кургойрі пішов в один бік, а Дабі – в інший. Ще кілька героїв також прямували всередину, щоб допомогти, деякі з них мали дивацтва, які допомогли реструктурувати будівлю, щоб вона більше не обвалилася. Здавалося, що тільки верхні рівні будівлі були зруйновані – Дабі молився, щоб цього разу Яструби не дісталися до самого верху.

Дабі шукає те, що здається годинами, знаючи, що це могло тривати щонайбільше пару хвилин. Але поки що він нікого не бачив. Дорогою нагору він завалив кількох негідників, але цивільних тут не було. Він завернув за ріг, шукаючи цивільних, які потребують порятунку, і лиходіїв, яким треба було надерти дупу – він був у жорстокому настрої, тож був цілком готовий битися з чимось або з кимось. Видовище, що постало перед ним, потроїло всі ці відчуття насильства, він ніколи раніше не відчував себе таким розлюченим. Там був Яструб, приголомшливий, як завжди, він явно був посеред фотосесії або чогось подібного. Одягнений він був провокаційно, що не було для нього чимось незвичним: вузькі шкіряні штани, заправлені у важкі бойові черевики з надто великою кількістю застібок, які слугували радше для дизайну, ніж для функціональності. Штани були розколоті на одному зі стегон, тканина розпадалася на товсті ремені, які обтягували шкіру так само щільно, а потім знову з’єднувалися на коліні – звісно, Яструбу довелося знайти найепатажніші штани, щоб віддати належне його стегнам. Його сорочка була без рукавів і тісна, тканина облягала груди, наче друга шкіра. На біцепсах було ще більше ремінців, а на шиї – застібнутий зашморг, який, щоправда, був більше схожий на нашийник. Його волосся розсипалося по обличчю золотими нитками, небезпечні очі були підкреслені темно-червоними тінями, що змушували золото в них сяяти, як сонячний вогонь. Волосся з іншого боку було зібране в складну зачіску, схожу на пір’я на спині, а в вусі була дорога сережка на ланцюжку, що з’єднувала верхню частину вуха з нижньою – дуже вигадливо, як для фотосесії, на яку вони збиралися.

Навіть тут і зараз, в епіцентрі небезпеки, Яструб примудрявся бути таким гарним, що не дивно, чому Шіґаракі нервував, коли прийшов сюди зі Спіннером. Яструб був уособленням спокуси, елегантності та вогню. Його крила були загрозливо розправлені, незважаючи на те, що руки були міцно зв’язані за спиною, і, незважаючи на весь свій порив, лиходій, здавалося, тримав себе на відстані – його кисті і руки були в крові, яка капала з червоного пір’я Яструба. Дабі не був упевнений, що саме сталося перед тим, як він знайшов їх обох, але на щелепі та горлі Яструба були синці, а над оком глибокий розріз, ніби його били кілька разів – Дабі кипів від чистої люті.

– Не будь таким, божевільний манекеннику, мені подобаються красиві речі, я з радістю додам тебе до своєї колекції.

Крила Яструба розпростерлися ширше, небезпечно і застережливо, і він вишкірив на лиходія свої гострі ікла.

– Я випотрошу тебе, якщо ти піднімеш на мене свої брудні кляті руки, – лиходій мав нахабство виглядати розваженим, навіть поблажливим, але він не зробив жодного руху, щоб наблизитися або торкнутися Яструба.

– Ти не залишаєш мені іншого вибору, окрім як завдати тобі болю, – лиходій загарчав, Яструб відповів на цю енергію лише похмурим поглядом, Дабі ніколи раніше не бачив його очей такими темними.

– Тоді підійди і вбий мене, – та лиходій, незважаючи на явну перевагу, не ворухнувся. Дабі не міг його звинувачувати, навіть зі зв’язаним Яструбом він не був упевнений, на що той здатен, і якщо лиходій стікав кров’ю, то, вочевидь, Яструб був здатен захистити себе достатньо. Дабі втрутився до того, як йому довелося б захищатися далі, йому було шкода, що Яструба взагалі поранили – він перетворив усю цю провину на лють, коли увійшов до кімнати.

– Як щодо того, щоб замість цього розібратися зі мною? – крила Яструба трохи опустилися, коли Дабі увійшов на сцену, полегшення омило його гарні риси, так, Дабі збирався вбити цього хлопця. Лиходій мав пристойність виглядати наляканим.

– Гей, послухай, герой, це не має ніякого відношення до тебе.

– Це все пов’язано зі мною, – він підпалив обидві руки на знак попередження, але лиходій, схоже, не був готовий відступити – навпаки, тепер, коли Дабі розкрив, хто він такий.

– О, ти дитина Ендевора, ти одна з причин, чому ми сьогодні б’ємося – щоб знищити всіх фальшивих героїв! – Дабі моргнув.

– Якого біса модельне агентство і Яструб мають до цього відношення?

– Зробити так, щоб наші голоси були почуті! Удари по великих будівлях і доведення громадськості, що герої, на яких вони так покладаються, не є чимось особливим, велика кількість жертв, на яких можна повісити капелюхи наприкінці ночі, – лиходій посміхнувся чимось похмурим і, попри рани на руці, зумів вислизнути пару кинджалів, Дабі довелося аплодувати його здатності так міцно тримати їх крізь поранення. – Яструб був моєю особистою місією, я просто завжди був його фанатом.

Дабі почув достатньо, ці лиходії були абсолютними божевільними. За яку б мету вони не боролися насправді, вона не була такою, про яку говорив цей хлопець –  Дабі не здивувався б, дізнавшись пізніше, що десь в іншому місці було здійснено ще одне вбивство. Це був лише відволікаючий маневр, так мало бути, адже він бачив, що лиходії перед входом не були настільки вправними в бою чи добре вміли вправлятися зі своїми дивацтвами. Тактика приманки й підміни, справжня битва точилася десь далеко звідси – але де б це не було, там не було Яструба, а отже, там не було безпосередньої уваги Дабі.

Дабі швидко розправився з лиходієм, якого навряд чи можна було назвати супротивником, враховуючи той факт, що він не міг користуватися своїми руками, які все ще кровоточили. Але він отримав кілька влучних ударів, зокрема, в бік, коли той не встиг ухилитися від його гострого леза. Дабі був вдячний, що на його компресійній сорочці залишився темний відбиток. Він подвоїв зусилля, тепер йому треба було залатати рану, щоб не затягувати бій – та він і не хотів цього, враховуючи, що Яструба треба було насамперед розв’язати та залатати.

Негідник впав на землю в купі опіків, синців і крові, Дабі, можливо, трохи перестарався з ним, але він нічого не міг вдіяти з вогнем, що спалахував у ньому щоразу, коли він думав про те, що цей чоловік підняв руки на Яструба – що він завдав йому якогось страждання або травми. Він повернувся до Яструба, який дивився на нього із занепокоєнням в очах, крила все ще були підняті для захисту, невже він думав, що Дабі може завдати йому шкоди?

– Схоже, ти вскочив у халепу, Яструбе, – він жартівливо докоряв, і Яструб засміявся разом з ним, але його дихання звучало так, ніби він був на межі панічного нападу.

– Так, ти ж мене знаєш, небезпека – це моє друге ім’я, – Дабі насупив брови, розглядаючи Яструба трохи ближче, не наважуючись підійти до нього, хоча його крила кричали йому, щоб він тримався трохи далі – але він все ще був зв’язаний мотузкою, тож, очевидно, йому, мабуть, потрібна була допомога.

– Вибач, що твоя маленька фотосесія зіпсувалася, але що це за тема?

Яструб кілька разів моргнув, трохи опустив крила, але все одно виглядав надто загрозливо. Дабі бачив рани на руках і плечах лиходія, він не хотів, щоб таке сталося і з ним, хоча й не надто добре тримався, знаючи, що поріз на боці поступово стає дедалі більшою проблемою. Але він не міг зосередитися на власних травмах, коли Яструб поводився дивно.

– Так, я не знаю, мода дивна, і я не маю жодного уявлення про те, що ми тут просуваємо – ти збираєшся розв’язати мене найближчим часом, шибайголова? – його голос затремтів, а наприкінці трохи здригнувся, і серце Дабі вихопилося з грудей від цього звуку.

Дабі моргнув, щоб відігнати свій початковий шок, так, мабуть, йому варто було б зробити це зараз. Він обережно наблизився до Яструба, але, здавалося, кожен крок ставив Яструба все далі й далі на межі, крила небезпечно шелестіли за його спиною, все ще занурені в більш глибокий червоний колір на деяких кінчиках. Не треба було бути Ейнштейном, щоб зрозуміти, що Яструб якимось чином порізав цього лиходія своїм пір’ям. Він став на коліна перед Яструбом, його гарні золотисті очі опустилися вниз від сорому, але вії були помітно мокрі, Яструб все ще був цивільною особою. Незалежно від того, чи міг він достатньо захистити себе, чи ні, це все одно була неймовірно приголомшлива ситуація, і тут Дабі намагався зробити її легкою, тому що він звик до подібних речей. Він пам’ятав, як його викрали вперше, коли Ліга тільки починала свою діяльність, як його катували за те, що він мав ім’я Тодорокі – ім’я, яке він зневажав, як він був наляканий і розбитий, коли його, нарешті, врятували. Він міг лише уявити, що Яструб зараз так само налякані, як і він тоді.

Його рука загорілася синім кольором, коли він спалив мотузку з зап’ясть Яструба, і в ту ж секунду його руки наповнилися Яструбом, який обіймав його, мабуть, трохи занадто міцно. Він відчував, як гострі пазурі дряпають тканину його компресійної сорочки, він знав, що, ймовірно, випадково продірявив свою улюблену куртку – але Дабі не міг навіть почати турбуватися про це. Його власні руки надійно обхопили Яструба, намагаючись уникати загострених крил у нього за спиною. Він занурився обличчям у шию Дабі, але по тому, як він тремтів і задихався, Дабі зрозумів, що він бореться з бажанням заплакати, і його могутній образ, який він тримав перед лиходієм, миттєво розсипався на очах у Дабі. Це було не схоже ні на що, що він коли-небудь бачив від Яструба. Він завжди бачив його таким врівноваженим, таким впевненим у собі, таким натренованим, з гарним голосом і знаннями – він був людиною, яку важко зламати або прочитати щирість, Дабі насправді забув, наскільки крихкими й вразливими можуть бути люди. Забув, що, хоча небезпека і загрози були звичною частиною його власного життя, для Яструба це, мабуть, було чимось досить новим. Він ніколи навіть не згадував, що його пір’я можна використовувати як зброю.

– Вибач, я просто… – Яструб обірвався з різким вдихом, міцніше притискаючись до героя, і Дабі відчув, як його серце розривається в грудях. Він провів рукою по пір’ястому волоссю Яструба, намагаючись не зачепити витіюваті затискачі з одного боку, воно виглядало дорого, і останнє, що він хотів зробити, це розчесати його або зламати.

– Гей, не вибачайся, все гаразд. Просто дихай, Яструбе.

Яструб похитав головою, і його крила затремтіли за спиною, згинаючись між м’якими й різкими рухами з нерегулярними інтервалами, ніби він навіть не усвідомлював, що робить це. Це, звісно, було цікаво, і згодом Дабі, можливо, доведеться розпитати його про цю здатність, але зараз він просто намагався тримати свої руки трохи далі від них, щоб ще більше не нервувати Яструба.

– Ні, мені просто так соромно… я… я з такого лайна, але… – він знову обірвався, крила трохи нервово ляскали позаду нього, ніби його тіло все ще було готове до небезпеки. Дабі добре знав, що у Яструба було важке дитинство, і після того, як вони разом побули у квартирі Яструба, він зрозумів його трохи краще. Навіть якщо Яструб походив з насильства та спустошення, це не означало, що він повинен був звикнути до страху, він мав право на цю хвилину слабкості. Бували випадки, коли Дабі повертався з місій переможеним і змученим, і зачинявся у своїй кімнаті на кілька днів поспіль, просто намагаючись зібратися з думками. Зрештою, всі вони були людьми, і він не думав про Яструба менше через те, що він був наляканий. – Будівля була зруйнована, я не думав, що хтось прийде – я думав, що він зробить мені боляче або забере мене, і я пропаду безвісти, і станеться якась хрінь, і це буде просто…

Дабі пригорнув його ближче, захищаючи.

– Я ніколи не дозволю, щоб це сталося з тобою, Яструб, – модель завмерла в його обіймах, просто тримаючи його довгу тиху мить, ніби вирішуючи, чи вірити йому, чи ні. Нарешті він повільно видихнув, важкі крила опустилися над руками Дабі, вони все ще були твердими на дотик, але вже не гострими як бритва – він довіряв йому. Дабі не міг зупинити шалене биття свого серця. Він трохи випробував межі, погладжуючи пальцями по спині між двома червоними крилами, відчуваючи, як Яструб повністю розтанув в ньому, і сприйняв це як добрий знак. Минуло ще кілька тихих хвилин, поки його крила повністю розчинилися, як зазвичай, м’яко і ніжно торкаючись оголеної шкіри передпліч Дабі. Його руки, стиснуті в кулаки на спині куртки Дабі, здавалося, теж розслабилися, але він не вирвався, а просто залишився в обіймах Дабі, ніби це було найбезпечніше місце у світі – і, чесно кажучи, в житті Дабі не було нічого важливішого, ніж утримувати Яструба тут і зараз.

Коли Яструб нарешті знайшов у собі сили відірватися, він відвів погляд – все, на чому Дабі міг зосередитися, був поріз під його волоссям, який варто було б перевірити.

– Боже мій, Дабі, у тебе кров! – гарні золотисті очі Яструба наповнилися нестримним занепокоєнням, коли він провів рукою по порізу на боці Дабі, рука повернулася червоною від того, що кров пролилася на тканину.

– Чому ти мені не сказав? Мені дуже шкода, давай…

– Не хвилюйся, все не так вже й погано, мене більше турбує ця мітка на твоїй голові, – Яструб виглядав недовірливим, ласкавим і улесливим водночас, у медовій каламуті його очей плавало ще щось, але Дабі не міг цього зрозуміти.

– Дабі, я ціную твою турботу, але, будь ласка, дозволь мені подбати про тебе, ти вже так багато зробив для мене.

Яструб обережно піднявся зі свого місця на землі, ведучи Дабі за собою. Яструб тримав його за руку, а в його гарних золотистих очах затуманювалася тривога – Дабі майже не відчував болю. Принаймні він міг вірити, що Яструб не ненавидить його після того, що сталося між ними, хоча спочатку він так і не думав, але у нього були свої побоювання. Яструб мовчки вивів його з кімнати, провів коридором до встановленого тимчасового порталу.

– Зовні мають бути парамедики, тож ми зможемо…

– О ні, я ненавиджу лікарів, вони завжди розтирають мене не так, як треба, –  Дабі ніяково почухав шию. Ще з дитинства він мав цей страх, вони всі були надто захоплені тим, що встромляли в людей голки або робили комусь операції – не зовсім його тип людей. Яструб дивився на нього трохи дивно, як на божевільного, і так воно, мабуть, і було. Ось доросла людина, і герой не менше, відмовляється від допомоги кваліфікованого фахівця, тому що це “занадто страшно”. Обличчя Яструба розпливлося в теплій усмішці, коли він притиснув руку Дабі до себе.

– Гаразд, тоді у тебе є аптечка? Я можу тебе залатати.

Серце Дабі виконало всі відомі йому гімнастичні трюки, а голова пішла обертом. Ох, ох, ох. Залишатися наодинці з Яструбом було не найкращою ідеєю, особливо коли він був так гарно вдягнений, боже, ні, вони, напевно, перетнуть межу, хіба Яструб цього не знав? Його розум трохи зупинився на думці, що, можливо, Яструб очікував цього. Він нервово ковтнув.

– Е-е, так. Назад на базу і все таке…

– То відвези мене туди, ти не можеш просто знекровлювати Дабі, це неймовірно шкідливо для здоров’я, – Дабі був упевнений, що це було більше, ніж просто нездорово, можливо, є кращі слова, щоб описати, наскільки нерозумно Дабі ігнорував свої власні потреби, але він нічого не міг з цим вдіяти. Думка про те, що він залишиться наодинці з Яструбом, про те, що його лататиме Яструб, боже, змушувала його серце просто зупинятися. Якби він зараз втік з Яструбом, то помер би не від втрати крові, а від чогось іншого. Але він не міг зупинитися і рушив до одного з порталів.

– Е-е, цей на базу.

Яструб телепортувався і, не вагаючись ні секунди, витягнув Дабі крізь нього.

– Гаразд, чудово, де тепер твоя кімната? – і Дабі, мабуть, мав би підвести риску, мав би запропонувати піти забрати речі й повернутися до вітальні чи кухні, чи ще кудись, де немає дверей, за якими вони могли б зачинитися. Але він не міг, його слабке серце не дозволяло йому, і він молився всім божествам, щоб Яструб був достатньо сильними, щоб утримати їх від чогось більшого, ніж медичні речі. Дабі повів Яструба до своєї кімнати, дякуючи за те, що нещодавно все прибрав. Зазвичай він був педантичним, коли справа стосувалася його житлової зони, коли мав на це час. Тим паче, що він дуже рідко повертався на базу, тож йому більше подобалося повертатися з місії в чисту кімнату, ніж у безлад.

– Сідай і знімай сорочку, я піду за матеріалами, – Яструб навіть не озирнувся на нього, коли той рушив до ванної кімнати, обшукуючи шафу так, наче все в ній було його власністю. Дабі довго вагався, усвідомлюючи, що для того, щоб отримати доступ до рани, йому, ймовірно, доведеться роздягнутися, але від того, що він зіткнувся з нею зараз, він відчув себе напрочуд вразливим. Яструб не звернув на нього уваги, продовжуючи нишпорити по шафах. Дабі завагався, перш ніж знову заговорити. – Отже… . Я не знав, що твої крила можуть…

– Я теж не знав, – Яструб швидко обірвав його, коли він призупинив свої пошуки, вчепившись руками в раковину й опустивши крила. – Я ніколи в житті нікого так не кривдив, я… я просто… я просто… . . Я був наляканий.

Дабі уважно спостерігав за ним, коли він нарешті скинув куртку, це було легше зробити, коли він відволікся на розмову з Яструбом – відволікся на те, як його гарні крила м’яко торкаються кахельної підлоги у ванній кімнаті. Здавалося, що Яструб був стурбований цією інформацією, але Дабі лише знайшов його ще більш дивовижним.

– Круто, що у тебе є вбудований захисний механізм.

Яструб кинув погляд у його бік, і його очі були сповнені провини.

– Я завжди думав, що, враховуючи мою жорстоку натуру і пазурі, я, напевно, створений для того, щоб руйнувати та завдавати болю, але я ніколи не хотів бути здатним на це. Мої крила повинні були втішати, а не вбивати, – Дабі трохи пом’якшав, кинувши куртку на ліжко, він міг це зрозуміти. Йому завжди казали, що його полум’я горить надто гаряче, щоб він міг успішно стати героєм, що його батько ніколи не дивився на нього так, як він завжди молився, щоб це сталося. Ні, він ніколи не буде таким, як Шото, і він знав це. Він також ніколи не хотів бути тим, кого бояться, але знав, що його репутація в суспільстві не була найчистішою –  навіть зараз, під час самооборони, Яструб мав милість бути винним. Дабі обожнював його.

– Я розумію, справді розумію, але тільки тому, що ти знаєш, що здатен робити такі речі, не означає, що ти колись це зробиш. Приємно знати, що у важких ситуаціях ти зможеш захистити себе, – Яструб виглядав невпевненим, не зводячи з нього погляду, і Дабі трохи похнюпився, заговоривши трохи тихіше. – Про всяк випадок, якщо мене там не буде.

Погляд Яструба трохи пом’якшав, перш ніж він відвернувся, і на його гарних рисах з’явився явний рум’янець. Він витер засохлу кров з власного ока, перш ніж нарешті зачерпнути набір і попрямувати до Дабі.

– Твоя сорочка все ще на тобі, – він легко ухилився, і Дабі відчув, як тепло спалахнуло в його грудях. Гаразд, це було нормально, Яструб бачив груди раніше – у нього самого вони були. Він задихано засміявся, намагаючись підняти сорочку, здригнувшись від відчуття, що рана рветься на боці. Яструб швидко зловив його, тримаючи за руки.  – Гей, гей, неважливо, просто сядь. Дозволь мені подбати про тебе.

Дабі відчув, як тепло розливається по його нутру, коли він заціпеніло опустився на край ліжка. Яструб дивився на нього з якимось дивним поглядом, від якого у Дабі пересохло в роті. Він повільно опустився перед Дабі, ставши навколішки між його ногами, що було зовсім не обов’язково – Яструб, здавалося, не навмисне поводився так спокусливо. Він швидко витягнув ножиці з аптечки, взявши основу сорочки Дабі між своїх обережних пальців. Він запитально подивився на Дабі, і Дабі не міг зрозуміти, чому він коли-небудь вагався – так, бляха, так, будь ласка, розріж сорочку, він не міг придумати нічого сексуальнішого за це. Ну, можливо, окрім того, що Яструб використовував свої кігті, щоб зробити цю роботу, він думав, чи зможе він попросити його про це, не виглядаючи при цьому повним ідіотом.

Яструб розрізав сорочку ще до того, як у нього з’явився шанс, і зробив це так легко і швидко, ніби нічого страшного не сталося – Дабі все ще обтрушував залишки сорочки, коли Яструб вперше притиснув мокру ганчірку до його боку. Боже, вона пекла, гірше, ніж поріз, мабуть, ще й тому, що вона була покрита чимось більшим, ніж просто вода. Яструб не звернув на нього уваги, оскільки він почав обробляти рану з набагато більшим професіоналізмом, ніж Дабі міг би оцінити раніше, і це було набагато менш сексуально, ніж він сподівався. Яструб виглядав мило, коли він був настільки зосередженим, з насупленими бровами й сяючими очима, час від часу він висував язика або насторожено жував губу. Дабі виявив, що спостереження за Яструбом заспокоює біль від голки, яка пронизує його шкіру.

– У тебе набагато більше татуювань, ніж я думав, – Яструб замислився, трохи піднявши очі над простором грудей Дабі та хитромудрими деталями чорнила, що прикрашали їх. Він майже виглядав достатньо зацікавленим, щоб доторкнутися, Дабі відчув, що його серцебиття неухильно зростає, боже, так, він хотів, щоб Яструб доторкнувся до нього ось так. Але він цього не зробив, він просто знову опустив очі, продовжуючи працювати на боці Дабі – так, ніби його навіть не змусили відкинути все це вбік і помацати Дабі. Це, звісно, розчаровувало, але Дабі міг би також засмутитися, якби втратив свідомість від втрати крові, тому що Яструб був надто нетерплячим, щоб чекати, доки він одужає, щоб стрибнути на нього.

– У тебе це чудово виходить, – пробурмотів Дабі. Яструб не оминув його поглядом, коли той говорив, а пальці все ще швидко працювали над його раною.

– Я завжди хотів бути лікарем, я сподівався, що зможу заробити достатньо грошей, щоб вийти на пенсію і повернутися до навчання, тоді, можливо, я зможу знайти ліки для моєї мами – розумієш? – Дабі уперся руками в боки, пальці свербіли, щоб відмахнутися від зосередженого погляду Яструба.

– Це справді похвально з твого боку.

– Це безглуздо, я знаю. Я просто хотів бути героєм, я так любив дивитися на героїв, коли був молодшим. Я вірив, що вони всіх врятують, і я дійсно вірив, що вони врятують мене і мою маму, коли вони цього не зробили, я ніколи не втрачав надії, я просто хотів мати можливість бути героєм для себе. Для нас обох, для всіх, хто почувався так само розгублено, як і я. Я зрозумів, що не дуже добре підходжу для бою, але я можу чути й відчувати через пір’я, тож, можливо, пошуково-рятувальні роботи й медицина? – Яструб недбало знизав плечима, ніби нічого страшного в тому, що все його життя було фактично продане ще до того, як він отримав шанс почати жити ним, але Дабі горів бажанням дати йому все, чого він хотів. Він важко видихнув, намагаючись розвіяти свою потребу втішати Яструба, коли той перебував у процесі зцілення.

– Це не дурниця, зовсім не дурниця, –  Дабі відвів очі, намагаючись розслабитися. – Це несправедливо, що ти опинився в такій ситуації.

– Принаймні, я познайомився з тобою, –  Дабі затих. Цього разу, коли він підняв очі, то побачив, що Яструб вже спостерігає за ним, його очі не зводили з Дабі погляду.

– Ти перевернув моє уявлення про те, що означає бути героєм, дякую, – Дабі зробив незручний звук у глибині горла, коли він знову відвів погляд, марно намагаючись боротися з сором’язливим рум’янцем, який, як він знав, розлився по його щоках і плечах – він був надто блідий, тож коли він зніяковів, це проявилося не лише на обличчі. Він трохи похнюпився, коли Яструб змахнув щойно зашиту рану, легко обклавши її марлею, щоб утримати на місці – набагато більше уваги, ніж Дабі звик до такого лікування. У крайньому разі він міг би просто припекти рану сам, він не мав жодного інтересу відвідувати лікаря – він не брехав Яструбу раніше, коли говорив це.

– Ти справді врятував мене там, – Яструб заговорив несподівано, тихо, ніби невпевнено. Він більше не хвилювався через рану принаймні не по-справжньому. Дабі відчував, як Яструбині кігті ніжно дряпають марлю, знову і знову, знову і знову, це було приємно – Дабі не міг зупинити, як його тіло затремтіло від дотику. Він видав надзвичайно сором’язливий звук, коли простягнув руку, щоб утримати Яструба за зап’ястя, змушуючи його заклякнути.

– Не зовсім, я просто робив свою роботу.

Яструб нарешті підняв очі, і в його погляді було щось потужне, щось таке, що обпікало і нагадувало найяскравіше сонце. Дабі відчув бажання провалитися в небуття, відвести погляд від погляду, що так сильно тримав його, і єдине, що тримало його на ногах – це міцна хватка на тонкому зап’ясті Яструба.

– Ти справді лише виконував свою роботу?

Дабі відчував, як його серце застрягло в горлі, легені були абсолютно порожні, а голова йшла обертом все швидше і швидше з кожним м’яким вдихом, який він робив – він не був створений для таких ситуацій, і не був впевнений, куди Яструб веде цю розмову. Його рука ковзнула вгору, над марлею, Дабі відчув, як його м’які пальці ковзають по його боках, цікаві кігті обережно обводять пару татуювань на ребрах. Дабі хотілося розтанути від цих дотиків, але водночас йому хотілося наполягти на тому, щоб він зупинився – він не хотів зайти надто далеко, якщо Яструб врешті-решт пошкодує про це. Або ще гірше, якщо він вирішить більше ніколи не мати нічого спільного з Дабі. Він зробив короткий вдих, перш ніж похитав головою, і задихане

Ні – злетіло з його губ. Здавалося, це було все, що Яструбу потрібно було почути.

Він підхопився, наполегливо притискаючись губами до губ Дабі, і ні, він не був достатньо сильним, щоб відмовити йому в цьому. Його власні руки піднялися з ліжка, обережно обхопивши голову Яструба між ними, коли він притягнув його ближче, віддаючи стільки, скільки отримував – і, їй-богу, він отримував найкраще. Яструб цілував його так, наче йому більше ніколи не випаде нагоди поцілувати його знову, що водночас хвилювало і лякало, він цілував його так, наче це було все, що йому коли-небудь потрібно, все, чого він коли-небудь бажав. Його пальці міцно стискали його боки, кігті впивалися, можливо, занадто різко, в порізану шрамами й чорнилом шкіру Дабі, тримаючи його так, ніби він боявся, що будь-якої миті той може згоріти, перетворившись на полум’я і попіл – і, судячи з того, що відчував Дабі, коли його цілували, це могло бути не так вже й далеко від правди.

Яструб не наважився відірватися, коли нарешті піднявся з землі, зручно влаштувавшись на колінах у Дабі, що з усіх боків було кращим положенням для нього. Дабі легко утримував Яструба так, що його руки одразу ж опустилися на його легку талію, притягуючи його ближче, не забуваючи про рану на боці. Сьогодні Дабі міг втратити кінцівку, але не відчував би болю настільки, щоб перешкодити Яструбу поцілувати його так, як його ніколи раніше не цілували. Натомість його руки піднялися до щелепи Дабі, з силою відкинувши його голову назад, коли він змінив напрямок поцілунку, кусаючи, можливо, занадто сильно його губи й впиваючись кігтями в його щелепу і волосся – тягнучи так, що вогонь вільно розливався від грудей Дабі до ямок його живота. Як би Дабі не хотів вириватися, він мусив. Його легені горіли від необхідності дихати. Він відсахнувся, задихаючись, Яструб одразу ж нахилився вперед і вчепився йому в щелепу, кусаючи, цілуючи та стверджуючи так, що шкіра Дабі аж горіла. Він сильніше стиснув стегна Яструба, майже власницьки відкинувши голову назад, щоб дати Яструбу більше простору для гри.

– Знаєш, тобі варто залишити собі це вбрання, – він дозволив своїм рукам простежити за опуклою дупою Яструба, зупинивши одну руку так, щоб він міг провести пальцями по оголеній шкірі свого стегна, трохи потягнувши за ремені, які утримували штани разом.  – Бляха, так, тобі варто залишити це собі.

Яструб задихано розсміявся, грайливо клацаючи зубами, коли розсунув ноги, ще більше притискаючись до нетерплячих рук Дабі.

– Я не можу собі цього дозволити. Я думаю, що це крадіжка Дабі.

Дабі різко вдихнув, коли Яструб всмоктав особливо темну мітку на потилиці, загострені ікла жорстоко відмітили його чутливу шкіру.

– Я можу собі це дозволити… – Дабі задихався, тримаючись за талію, на якій залишалися синці. – Дозволь мені купити його для тебе.

Яструб розсміявся, коли відступив, його очі заблищали від захвату, коли він зустрівся з хтивим поглядом Дабі, сповненим пожадливості.

– Гаразд, обіцяю, я вишлю тобі рахунок, – він не дав Дабі шансу відповісти, поцілувавши його ще раз і одразу ж прослизнувши язиком між застиглими в очікуванні губами Дабі. Він ніколи не відчував такого вогню, що палав усередині нього, ніколи не почувався таким нужденним і розгубленим. Яструб поцілував його так владно, що він навіть не очікував цього. Дабі підняв руку, щоб розчесати волосся, легко виплутавши з нього багато прикрашений пір’яний затискач – він почув, як той упав на килимову підлогу з важким стуком, коли він заплутався пальцями у волоссі Яструба, притискаючи його до себе ближче. Яструб не забував про його бік, що все ще заживав, якось примудряючись не тиснути на нього, якось маневруючи, щоб йому було зручніше сидіти, як він міг зосередитися на чомусь такому незначному в такий момент, було поза межами розуміння Дабі. Яструб видав несхвальний звук у глибині горла, перш ніж він знову відійшов, виглядаючи стурбованим.

– Бляха, зачекай, ця штука просто… – Яструб відкинувся назад, щоб попрацювати над застібками зашморгу, його брови були зосереджено насуплені, а пальці намацували його. Дабі, бувши великим героєм, яким він був, вирішив допомогти йому. Він утримував стегна Яструба, покачуючи його і спостерігаючи, як гарно закліпали очі Яструба, коли він задихався, а ноги тремтіли по обидва боки колін Дабі. О так, він міг би допомогти ось так. Він тримав стегна Яструба міцно, продовжуючи дію, болісно повільно. – Дабі, зачекай, зачекай…

Його рука опустилася на плече Дабі, кігті боляче впилися в шкіру. Дабі був невблаганний, підтримуючи темп, стегна Яструба, здавалося, рухалися самі по собі, коли він потрапляв у ритм. Але навіть зараз Дабі не хотів визнавати, що його думки не дають йому спокою. Він не міг зупинити те, як його серце гучно і важко калатало в грудях, наче бойовий барабан, попереджаючи його зупинитися, поки вони не зайшли надто далеко. Завжди існував шанс, що це станеться саме так – він отримає Яструба тут і зараз і ніколи більше, він часто хвилювався, коли мова йшла про Яструба. Він ніколи не був такою людиною, щоб так сильно хотіти, так сильно потребувати – він ніколи не відчував відчаю від чийогось дотику, не так, як тоді, коли Яструб був поруч. Він віддав би все, щоб утримати Яструба поруч, навіть наблизити його ще ближче, він би відмовився від кар’єри героя, якби той попросив його про це. Але він цього не зробить, Дабі знав це досить добре. Він просто хотів бути впевненим, що Яструб залишиться, що якщо вони впадуть разом зараз, він не піде на ранок – не подякує йому за час і не зникне. Він не міг зупинити, як сильно калатало його серце при думці про втрату Яструба.

– Перестань так багато думати, – прошепотів Яструб, перш ніж знову припав до його губ, цього разу повільніше і менш поспішно, ніж раніше. Його пальці врізалися в шкіру на плечах і грудях, тримаючи його всюди, куди він міг дотягнутися, поки він сам розгойдував стегнами на Дабі, стогнучи щось таке гарне і миле в рот Дабі. Він ніколи не чув такої краси, ніколи не тримав у руках нічого настільки крихкого, він був відомий лише руйнуванням, але він відчайдушно хотів бути достатньо обережним тут і зараз, щоб приносити Яструбу тільки хороше.

Дабі провів пальцями по вигину спини Яструба, обережно торкаючись його пір’я, прислухаючись до мелодійного співу Яструба, коли він отримував задоволення. Дабі хотів присвятити себе Яструбу, дати йому все, в чому йому відмовляли раніше, показати йому, як щось подібне може бути чимось більшим, ніж просто угода. Він хотів, щоб Яструб брав, був егоїстичним і нужденним, вимагав від нього – бо Бог хотів дати йому це. Дабі захисно обхопив його рукою, коли він перевернув їх, затиснувши Яструба між своїм тілом і ліжком. Було так приємно відчувати, що він так щільно притиснутий до його тіла.

Яструб задихався, коли його втиснули у ліжко, а рот Дабі атакував його шию і кусав за красиві квіти, витатуйовані на його плечі. Він так довго хотів цього, хотів відчувати Яструба поруч з собою з першого дня їхнього знайомства. Його пальці торкалися скрізь, під сорочкою, на крилах, униз по ремінцях на стегнах, хапали його за зад, коли він притягував його ближче – він не міг насититися, а Яструб так гарно вимовляв його ім’я, так гарно виглядав, коли звивався в нього під ногами.

– Бляха, Дабі, – Дабі важко видихнув, похитуючи стегнами вперед, розтираючи власну ерекцію з Яструбом, із задоволенням відчуваючи, що той так само збуджений, як і Дабі.

– Будь ласка, Боже, будь ласка, –  бурмотів Яструб, пальці його рук викреслювали червоні лінії на спині Дабі, коли він задавав стабільний темп. Його тіло горіло, скрізь, де вони торкалися шкіри, на ньому спалахувало нове полум’я. Він трохи підвівся, обійнявши Яструба за талію так, як давно хотів, бляха-муха, він був ідеального розміру для маніпуляцій, і Дабі був просто героєм, щоб це зробити. Яструб вигнув спину під час повільного волочіння, вигукуючи щось таке гарне. Як Спіннер міг віддати перевагу Шигаракі, а не йому, не було жодного сенсу, але Дабі не скаржився. Більше для нього. Він повторив дію знову, стегна Яструба тремтіли по обидва боки від його стегон, коли він видихав важко і жадібно. Його пальці були міцно вкручені в темні простирадла Дабі, волосся золотистим ореолом оточувало його гарненьке почервоніле обличчя, а очі затуманилися і плавали. Він виглядав таким чудовим, таким піддатливим тут, в обіймах Дабі. – Дабі, ти потрібен мені, будь ласка, Боже, будь ласка, просто трахни мене.

Пролунав гучний стукіт у двері, такий раптовий і настирливий, що Яструб трохи здригнувся – він все ще лежав на ліжку, але його крила трохи зрушились, щоб прикрити його, ніби він думав, що людина може увійти у двері в будь-яку мить.

– Дабі, Дабі, Дабі, Дабі!!! Куроґірі сказав, що ти привів Яструба на базу і маєш з ним поділитися! Ми теж його друзі! Він повинен привітатися з нами, такі правила! – Дабі виглядав і почувався абсолютно вбитим, наче на нього вилили відро холодної води. Він більше не був гарячим і нужденним, не для того, щоб Яструб міг йому дати – ні, тепер він був кровожерливим. Яструб мав нахабство хихикати під ним, його очі були затуманені і сповнені веселощів, обличчя все ще розчервонілося, а груди все ще трохи здіймалися, коли він знову розправив крила, а руки опустилися на руки Дабі, яка все ще міцно трималася за його стегна.

– Схоже, нас спіймали, – тихо прошепотів він у розпечений простір між ними, і  Твайс проклятий Дабі був готовий зжерти цього чоловіка під собою.

Знову Твайс сильно постукав у двері.

Та годі тобі, Дабі, ти не можеш забрати Яструба собі!!! Це несправедливо! – Дабі нахилився вперед, занурившись носом у шию Яструба, і просто дихав, а пальці, можливо, занадто міцно стискали стегна Яструба. Ніколи в житті він не був таким готовим вбити того, кого вважав другом. Яструб легенько засміявся, перебираючи пальцями темне волосся Дабі.

– Він ніколи не піде, – він прошепотів, коли його пальці м’яко пройшлися по хребту Дабі, викликаючи у героя дрижаки. – В інший раз?

Дабі застогнав. Він не хотів чекати, він хотів Яструба, тут і зараз, він чекав досить довго. Але він, на жаль, мав рацію. Твайс був дитиною, і коли він чогось хотів, то завжди неминуче отримував це. Тож він стояв там і нив, нив, нив, поки один з них не відчинить двері, він ніяк не міг зрозуміти, що відбувається, він знав, що він зараз заважає.

Знадобилося ще трохи вмовлянь, щоб підняти Дабі з ліжка і знову одягнутися, і ще більше часу, перш ніж він відчув себе достатньо зібраним, щоб відчинити двері. Здавалося, що Яструб добре вмів відновлювати самовладання – те, що Дабі хотів перевірити пізніше, коли вони матимуть більше вільного часу разом. Він намагався звести такі думки до мінімуму, він і так був неймовірно стурбований і схвильований тим, що вони не змогли просунутися набагато далі в його кімнаті, і думати про це або придумувати інші сценарії тільки ще більше розлютило б його. Яструб швидко розійшовся, особливо Спіннер, який вхопився за можливість оглянути його, щойно Твайс вивів його до вітальні. Твайс перебільшено верещав про щось зовсім неправдиве – єдине, що Дабі міг уявити правдивим з його слів, було те, що він заявив, що прийшов сюди в гості і просто вирішив пройти через відкритий портал Куроґірі з цікавості. Він не міг витримати всієї цієї історії про те, як він “самотужки врятував день”, яку він викладав Яструбу, який посміхався йому і заохочував його брехню. Боже Яструб був таким дивовижним.

Шиґаракі підійшов до нього і став поруч, щось люто бурмочучи, звузивши очі на Яструба і Спіннера, які знову заговорили, тільки цього разу вже тихіше.

– Не можу повірити, що ти привів його сюди в такому вигляді, знаючи, що Спіннер теж буде тут, – Дабі ігнорує його зауваження, надто зосереджений на тому, як гарно виглядає Яструб, коли він прибирає пасма волосся з обличчя. Час від часу його очі зустрічаються з очима Дабі, і він сором’язливо посміхається, перш ніж повернутися до Спіннера.

– Тобі не треба так нервувати, – почав він, і Шіґаракі дивно подивився на нього. – Він не цікавиться Яструбом, а якби й цікавився, то Яструб не цікавиться ним. – Шіґаракі закотив очі, коли той відвернувся і попрямував до кухні.

– Неважливо, у мене був паскудний день, хочеш випити зі мною?

Дабі кинув останній погляд у бік Яструба, він не був упевнений, коли вони зможуть зустрітися знову, коли у нього буде шанс доторкнутися до Яструба, як він робив це раніше. Або просто обійняти його, або поцілувати – просто бути в його присутності було для нього достатньо. Але надія на те, що Яструб навідуватиме його частіше, була дуже слабкою, і він не хотів, щоб це був останній раз, коли він по-справжньому бачив Яструба. Він трохи моргнув, відвертаючись, з усіх сил намагаючись забути його образ, але в цей момент він вкоренився в його очах.

– Так, давай, – буркнув він, ведучи нас на кухню. – Забудьмо про все на деякий час.

 

_____________________

 

Дабі вже не був упевнений, якою людиною він був, можливо, поганою, але він завжди був таким. Він часто хандрив. Його завжди можна було знайти у своїй кімнаті, де він лежав на ліжку, а його пальці танцювали над новим шрамом, що вигинався на боці, – його зашив Яструб. Яструб торкався його так, ніби він був найважливішою річчю, яку він коли-небудь тримав на руках, піклувався про нього так, ніби це було питання життя і смерті, а потім поцілував його так, як він ніколи й нікого не хотів цілувати так сильно. Дабі й досі відчував міцний притиск його губ до своїх, якщо заплющити очі, відчував, як ноги Яструба обхоплюють його, м’які пестощі його рук у волоссі та над щелепою, що притискали його до себе так, ніби він ніде більше не хотів би бути. Яструб вкорінився в повсякденне життя Дабі, що було прямо протилежним тому, чого він хотів, він хотів звести Яструба з розуму ось так. Він зітхнув, знову стягуючи сорочку, пальці зіслизнули зі шраму. Відтоді, як Яструб не повернувся, його постійно тягнули на інтерв’ю, знімання і тому подібне, він був надто зайнятий, щоб проводити час з Дабі чи, точніше, зі Спіннером. А ще здавалося, що Спіннер і Шіґаракі були ближчі, ніж будь-коли, тож у нього не було особливої причини повертатися, в цьому й полягав сенс його приїзду. Дабі затулив долонями очі, намагаючись змусити серце думати про щось інше – але воно билося тією ж гнітючою мелодією туги, що й тоді, коли Яструба не було поруч.

Не те щоб він не міг просто потягнутися до нього першим, він просто намагався зрозуміти, що насправді означав той поцілунок раніше. Йому хотілося вірити, що це був такий же відчайдушний і нужденний поцілунок, як і в Дабі, коли йшлося про бажання Яструба, але Яструб раніше дав зрозуміти, що він не з тих, хто осідає або заводить стосунки. Останнє, що він хотів робити, це давати йому надію. Він трохи сів на ліжку, розчісуючи пальцями скуйовджене волосся. Він міг би напитися принаймні перед нічним патрулюванням, він міг би напитися до втрати свідомості – він і раніше страждав від похмілля на патрулюваннях.

Коли тягар наступного рівня здебільшого спав з його плечей, він нарешті може заснути. Коли він прокидається, то бачить розмите світло своєї тьмяної кімнати. Лише подивившись на годинник, він розуміє, що проспав ще дві години. Він все ще не відчуває себе відпочилим, але знає, що, ймовірно, ще одна чашка кави, яка заварюється, і що ванна кімната не збирається сама перекладати плитку.

Вилазячи з ліжка, він прямує до коридору. Приблизно в цей час мали б повернутися з патрулювання Спіннер і Шіґаракі, а це означало, що Твайс і Тоґа вже повинні були вийти з дому. Він не заперечував проти них, він більше стежив за тим, хто приходив і йшов, просто щоб задовольнити власну цікавість. Він завернув за ріг на кухню, і його мало не знудило на місці. Шіґаракі та Спіннер дуже зблизилися відтоді, як Яструб востаннє гостювали у них. Дабі не усвідомлював, наскільки, до цього моменту, спостерігаючи, як його друг давився язиком іншого друга. Якби на світі був бог, він би точно ненавидів Дабі за те, що той змусив його стати свідком такої гротескної сцени.

СПАЛЬНІ ІСНУЮТЬ НЕ ПРОСТО ТАК.

Вони розійшлися у цій клішованій манері, з почервонілими обличчями та здивованими очима, ніби вони не були посеред їхньої спільної кухні, і Дабі проковтнув бажання знову виблювати.

– Майте трохи пристойності, – Шіґаракі закотив очі, влаштовуючись на одному з табуретів біля острова, його очі нудьгували, дивлячись на Дабі.

– Я думав, що ти вже спиш.

– Ти помилився, – Дабі порився в холодильнику, йому раптом не захотілося більше пити, тож, можливо, їжа допоможе заспокоїти його потребу постійно думати про Яструба.

– Чим ти взагалі займався останнім часом? – озвався Спіннер, спираючись на стійку біля місця, де сидів Шіґаракі, час від часу підсовуючись все ближче і ближче, ніби мінімальна відстань між ними зараз була все ще занадто великою. Звісно, це було огидне видовище, але Дабі не міг заперечувати ревнивого потягу до близькості, як у них – близькості, якої він так прагнув від одного блондина. Раптом випивка знову опинилася на столі. Він схопив найближчу пляшку, перш ніж витягнути себе з холодильника.

– Лікуванням, ти ж знаєш, що я поранився, так?

Спіннер швидко вихопив алкоголь з рук Дабі, ненадовго перекинувшись через прилавок, щоб зробити це. Він зневажливо подивився на Дабі.

– Так, я пам’ятаю, ти ж не серйозно думаєш про те, щоб напитися зараз, чи не так? Зараз друга година дня, у тебе скоро зміна. Це вкрай непрофесійно, – Дабі закотив очі, спершись на стійку навпроти них обох, здригаючись щоразу, коли Шіґаракі простягав руку, щоб прибрати з голови Спіннера волосся, або коли його погляд затримувався надто довго і був надто м’яким, як для Дабі – ніби він все ще намагався прийти до тями після того, що сталося зі Спіннером.

– Я протверезію перед патрулюванням, обіцяю.

– Ні, Шуїчі правий, тобі не варто зараз пити. Тобі й так сумно, а випивка тільки погіршить твій стан, – Спіннер подивився на Шіґаракі так, ніби той врятував йому життя, його очі були світлими й обожнюючими, коли він знову притулився до стійки поруч з іншим чоловіком, цього разу не намагаючись приховати свого бажання бути якомога ближче фізично.

– Мені не сумно…

– Так, тобі сумно, і єдина причина, чому я взагалі про це заговорив, це тому, що це дійсно очевидно, – Шіґаракі розмовляв з Дабі, але його погляд все ще був прикутий до Спіннера, пальці танцювали по хребту рептилії та здирали шматочки пилу та листя з його геройського вбрання.

– Ти говориш зі мною чи зі Спіннером? Я не можу зрозуміти, – Шіґаракі кинув у його бік жалісливий погляд, похмуро насупившись.

– Це все через те, що Яструб відкинув тебе, так?

Дабі був приголомшений, він не міг описати звук, який видав на це звинувачення, але йому було страшенно соромно. Він не був відкинутий, для того, щоб його відкинули, мав бути запит, а він жодного разу не попросив Яструб вголос – в обличчя – зустрічатися з ним. Часи, які Дабі проводив, тренуючись перед дзеркалом, були іншою, невисловленою історією. Він трохи похнюпився, перш ніж відвернувся.

– Я недвозначно попросив Яструба зустрічатися зі мною, і, швидше за все, ніколи не запрошу.

Спіннер тихо засміявся, він також відвернувся від Дабі й виглядав досить розгубленим, кусаючи волосся Шіґаракі. Дабі скривився, огидно.

– Так, друже, але ми всі бачили, як ти весь час на нього дивився, і я думаю, що єдиним, кого ти врятував з тієї будівлі в той день, був Яструб, саме тому ти вирішив піти туди, так? – Дабі важко проковтнув. Він не любив згадувати той день з багатьох причин. З одного боку, йому не хотілося чути, що його підозри виявилися правдою, що весь напад на велику будівлю посеред густонаселеного центру міста був організований лише для того, щоб відволікти увагу від більш масштабних і підступних планів, що відбувалися далеко за межами міста. Поки герої та люди були зосереджені на тому, що в одному місці зібралося стільки лиходіїв, справжні натхненники, що стоять за всім цим, здійснювали набіг на високотехнологічну лабораторію, щоб викрасти дорогі та важкодоступні хімікати – Дабі не був упевнений, навіщо їм це потрібно, але це віщувало погані новини. Іншою причиною, через яку він не хотів згадувати той день, був Яструб, чоловік, який так і не повернувся до нього, і який не уточнив, чи означав той поцілунок щось особливе. Він пішов тієї ночі та попрощався з Дабі так, ніби той був звичайною людиною, і, можливо, для Яструба він таким і був – можливо, він добряче попрацював над тим, щоб уявити, що між ними щось є. Він відчував себе жалюгідно, коли думав про те, що між ними було. Він відчував себе жалюгідним щоразу, коли згадував про це.

– Так, – він нарешті зізнався. Не було причин брехати. Дабі швидко обшукував будівлю, видаючи вцілілих і поранених за будь-якого іншого героя, якого він зустрічав – здібного чи ні, але з ним вони були б у безпеці. Була лише одна людина, на яку Дабі поклав око. Він занурив пальці в текстуровану поверхню прилавка, вдивляючись у візерунки, які вимальовував його палець. Він хотів знайти Яструба, і він розумів, чому це погано, адже в “Героїці 101” вчать, що жодне життя не є кращим за інше, але той, хто сказав це вперше, мабуть, ніколи не мав у своєму житті когось, від кого весь світ зупинився б назавжди. Дабі ніколи раніше не відчував таких сильних почуттів, і якщо турбота про безпеку Яструба понад усе зробила його поганим героєм, то нехай так і буде. – Так, я хотів переконатися, що з ним усе гаразд.

– Ти хороший хлопець, Дабі, – сказав Спіннер, нарешті сфокусувавши погляд на Дабі, а не на Шіґаракі, на превеликий жах останнього. Він виглядав зовсім інакше тут і зараз, нарешті отримавши те, чого так довго прагнув. Він просто сидів, надувши губи, і гладив рукою вкриту лускою шкіру руки Спіннера. – Я дуже хвилююся за Яструба, люди, з якими він спілкується, не завжди найкращі, але я думаю, що ти робиш для нього хороші речі. Ти робиш його щасливим, по-справжньому щасливим, і це чудово. Він заслуговує на це, просто він так не думає, і ти теж. Я думаю, що ви обидва нівелюєте свої дивні руйнівні риси.

Дабі скорчив гримасу, очі трохи звузилися.

– Ми не…

– Я зовсім не знаю Яструба, але я знаю тебе. І я згоден з Шуічі, ти став набагато щасливішим відтоді, як зустрів Яструба, у твоїй ході з’явився якийсь тупий стрибок, і ти помітно світишся, коли Яструб заходить у кімнату, ти весь час виглядаєш таким дурнуватим. Не знаю, як він досі цього не помічав, – Дабі розсердився. Справа не в тому, що Яструб не помітив, як швидко і сильно Дабі відчув до нього почуття, а в тому, що він робив усе можливе, щоб його це не хвилювало. Яструб чітко дав зрозуміти, що для них двох не буде місця, щоб стати чимось більшим, і він не мав права чинити опір – це виглядало б відчайдушним і, ймовірно, змусило б Яструба почуватися некомфортно, якби він це зробив.

– Дякую, – це все, що він сказав, і в кімнаті знову запанувала тиша.

Спіннер підняв руку вгору і був зайнятий тим, що розчісував пальцями заплутане волосся кольору слонової кістки Шіґаракі, Дабі анітрохи йому не заздрив. Йому було байдуже, що в нього не було нікого, з ким він міг би бути надто розчуленим, байдуже, що Яструб зараз десь далеко, і, можливо, навіть не думає про нього – нічого з цього не мало значення. Важливим був той факт, що, ну, Дабі не був упевнений, що це був за факт. Він просто знав, що те, що Яструб не хоче його – не має значення. Принаймні, він намагався переконати себе в цьому знову і знову.

– Тобі слід поговорити з ним, – знову заговорив Спіннер. – Я думаю, що Яструб скоріше помре, ніж визнає, що хтось щось для нього значить, але ти щойно зізнався нам у цьому. – Дабі трохи скрутився калачиком, ще більше зосередившись на прилавку.

Він ніяк не міг просто запросити Яструба на побачення, ні, ні, нізащо. Не з таким гарненьким Яструбом, як він. Він навіть не міг як слід подумати, як він має говорити? І ті репетиції перед дзеркалом не вважалися практикою, не зовсім, тому що він технічно не стикався з Яструбом – так що його серце не мало шансу почати шалено калатати. Це було інакше.

– Ні, я не можу…

– Сцикун, – Шіґаракі почав з кривою посмішкою. – Ти такий сцикун. Ти обмочишся, тільки подумавши про це?

Дабі звузив очі, і це говорив хлопець, який роками відмовлявся запрошувати Спіннер на побачення. Спіннера, який був їхнім другом, який провів незліченну кількість ночей без сну, щоб поговорити й потусуватися з Шіґаракі, який багато разів ризикував власною шиєю, щоб витягти Шіґаракі зі скрутного становища, який практично присвятив себе Шіґаракі в усьому. Ні, він не збирався терпіти такі слова від такого боягуза, як Шіґаракі.

– Ти буквально роками готувався до того, щоб запросити Спіннера на побачення, і він такий самий. Я навіть не хочу це чути від вас обох.

Спіннер виглядав схвильованим, коли перевів погляд на Шігаракі.

– Років? – він ледь чутно прошепотів, але досить чутно, бо Дабі все одно вловив його. Шіґаракі виглядав так само схвильованим, натомість його очі кинулися до прилавка.

– Т-так, ти теж, – пробурчав Шіґаракі, скидаючи руку Спіннера зі своєї руки. – Слухай, Дабі, я ніколи не казав, що я не боягуз. Я повинен був послухати тебе, коли ти сказав мені йти на це, і тепер ти в моєму становищі. Тож і ти повинен слухати нас зі Спіннером, коли ми кажемо тобі просто йти до мети.

Спіннер знову обійняв Шіґаракі, міцно притиснувши його до себе, а сам занурився носом у його волосся. Попри те, що вони щойно почали зустрічатися, вони поводилися так, ніби були разом завжди.

– Так, я не знаю, як довго Яструб буде  тут, тож ти повинен зробити свій постріл, поки ще маєш шанс.

Дабі знову тихо пирхнув, відводячи очі від надто ніжної картини, що стояла перед ним.

– Так, так, – пробурмотів він. – Я подумаю про це.

Але він знав, що тут було не до роздумів, і добре знав, де він опиниться після патрулювання.

 

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­____________________

 

Патрулювання було нудним, втім, як і всі до цього. Сьогоднішня ніч пролетіла непомітно, передчуття того, що по дорозі додому він зловить Яструба, змушувало його нервувати й хвилюватися. Він різко втягнув повітря, знову крокуючи порожнім провулком. Він знав розклад Яструба, навіть у найменш моторошний спосіб, тому знав, що в якийсь момент йому доведеться покинути цю будівлю. А знаючи Яструба, він хотів би вислизнути непоміченим через чорний хід, і це був саме його спосіб, попри свою величну зовнішність, він, здається, не любив привертати до себе надто багато уваги.

Озираючись назад, це, мабуть, було дуже поганим рішенням, але він не міг ясно мислити, коли простягнув руку Яструбу, коли той виходив з будівлі. Яструб, бувши швидким, як ніколи, не вагаючись, розмахнувся і бризнув у нього якоюсь жахливою мутованою формою газового балончика – у Дабі в житті бризкали перцевим балончиком незліченну кількість разів, це просто траплялося час від часу, коли ти намагався бути добрим самаритянином. Але це було щось нове, це завдало такого болю, якого Дабі ще не доводилося відчувати від такого нового предмета – він миттєво відсахнувся назад.

– Боже мій, Дабі! Ти з’їхав з глузду?! – Дабі заплющив очі, підняв руки, намагаючись витерти бризки з рукавів куртки, це не дуже допомагало, але він не знав, що ще можна зробити. – Якби я знав, що це був ти – навіщо б ти так підкрадався до мене?

Дабі відмахнувся від його занепокоєння, швидко кліпаючи очима, щоб розвіяти хімікати.

– Ні, ні, все добре. Я пишаюся, чудовий постріл… –  Яструб вдарив його не надто м’яко, наче він і так не достатньо страждав.

– Ти абсолютний ідіот, ти повинен був попередити мене, не можна просто так чіпати людей, особливо в брудних темних провулках, – звучало так, ніби в цьому було багато сенсу, так воно і було. Яструб міг бии відчути його по пір’ю, але Дабі був одягнений у все чорне, побачити його було б майже неможливо, він не мав наміру лякати Яструба, але він мав на увазі саме це, коли сказав, що пишається ним за те, що він так добре захищається. Іноді Дабі хвилювався, як Яструб справляються з повсякденним життям.

– Ні, так, це повністю моя провина, все гаразд, просто дай мені секунду?

Яструб насміхався, простягаючи йому ганчірку.

– Витри очі, а потім спробуй змити їх цією пляшкою з водою, вона не дуже сильна…

Ще і як сильна, – Дабі злобно перебив його. Яструб не знав, не схоже було, що його очі намагалися витекти з черепа, ні, страждав лише Дабі, тож він не міг говорити про “силу” чи щось таке. Яструб насупився, коли Дабі з вдячністю прийняв ганчірку і пляшку з водою.

– Це не те що можна купити в аптеці, це першокласний військовий препарат, який дала мені Румі, але це найслабший штам з усіх можливих, – Дабі моргнув на нього, ніщо з того, що він говорив, не було втішним навіть у найменшій мірі, але це був Яструб, і все, що Дабі міг зробити, це пробачити його за все – навіть за цей великий дискомфорт. Звичайно, його очі боліли, і він, мабуть, виглядав не так привабливо, як йому хотілося б. З його очей котилися сльози, і він був упевнений, що його шкіра, напевно, почервоніла, але чия ж це була вина? Він зітхнув, зануривши голову назад, вода заспокоювала його палаючу шкіру і роздратовані очі, це було так приємно. Він трохи витер обличчя ганчіркою, щоб спробувати ще трохи висохнути, але це не дуже допомогло.

– Ти фарбуєш волосся? – Яструб несподівано втрутився, і Дабі на мить був вражений цим коментарем. Звичайно, він фарбував, і, звичайно, ця пляшка з водою, ймовірно, зіпсувала його фарбу, що вже потьмяніла. Він різко зітхнув, коли підняв руку, щоб розчесати волосся, і пальці знову стали чорними. Так, йому, мабуть, варто було б дозволити собі щось дорожче, але стиль і краса ніколи не були його справою, це був швидкий і надійний спосіб приховати своє коріння – хоча тепер, коли він подивився на це ще раз, це вже не було таким надійним, як він думав. Він витер долоні об штани.

– Ну, очевидно, якщо тільки ця пляшка з водою насправді не є якимось надзвичайно потужним відбілювачем.

Яструб розсміявся, і від цього непідробного сміху серце Дабі знову затріпотіло.

– Це мило, білий, мені подобається, – Дабі, всупереч собі, відчув хвилювання, коли відвернув голову. Він був упевнений, що білий колір йому пасуватиме, зрештою, це його природний колір волосся, тож він зможе його носити. Просто він занадто сильно нагадував йому про минуле, про матір, про всі ці болючі речі, про які він прагнув забути. Але почувши, як Яструб так тепло відгукується про нього, він відчув, що, можливо, настав час відкинути всі ці почуття, якщо Яструбу подобається, то хіба щось інше має значення? Дабі повернувся до чоловіка, що стояв перед ним і все ще дивився на нього стурбованими очима.

– Чому ти просто не надіслав мені повідомлення? Дати мені знати, що ти заїдеш, бо я почуваюся жахливо, просто дивлячись на тебе зараз.

– Я не візьму собі за звичку підкрадатися до тебе, більше ніколи, – Дабі підтвердив. – І я не маю ніякої твоєї контактної інформації.

Яструб розсміявся йому в руку, закотивши очі, ніби знав щось, чого не знав Дабі.

– Я додав тебе в соціальні мережі, Дабі, я знаю, що ти стежиш за моїми постами. Він все одно надсилає сповіщення, навіть якщо ти швидко відкликаєш свій лайк, ти що, ніколи не користувався онлайн-платформами? – Дабі відчув, що його обличчя потемніло від чогось іншого, окрім перцевого балончика. Звісно, Яструб знав про це, як він міг пропустити, що Яструб додав його в друзі? Він же мав отримати сповіщення, чи не так? Але ж він отримував тонни сповіщень щодня! Не було б нерозумно пропустити одне з них, але пропустити одне від Яструба? Непробачно. Він почувався трохи не у своїй тарілці. Яструб нахилився трохи ближче до нього, в його золотистому погляді танцювали веселі вогники. – Ти виглядаєш трохи знервованим, Дабі. Усе гаразд?

– Я не переслідував тебе, – він почав швидко, відчуваючи, що задихається. – Я просто… після того, як ти пішов, я просто… хотів перевірити, як ти, і все таке…

Яструб потягнувся, щоб затулити рот руками, його погляд горів, як вогонь, коли він тримав невпевнений погляд Дабі.

– Гаразд, досить, ти мене тут вб’єш, – Дабі не доклав жодних зусиль, щоб заговорити, коли він відсмикнув свою руку назад. – Я все ще змушую тебе нервувати?

Якимось чином Яструб визнав, що знав, що змушував Дабі нервувати в минулому, так само як і те, що навіть зараз, після всього, через що вони пройшли, Дабі все ще відчуває себе тремтячим і сором’язливим, коли дивиться на Яструба – ніби він все ще не може повірити, що хтось настільки безтілесний витрачає на нього час. Яструб був скарбом, справжнім подарунком, і Дабі хотів зробити все, що в його силах, аби не зіпсувати його. Але між милим і огидним зростала межа, і Дабі боявся, що може перейти на іншу територію. Як він міг тримати голову прямо і не розпускати язика, коли Яструб доклав усіх зусиль, щоб стати найвродливішою людиною, яку Дабі коли-небудь бачив? Навіть зараз, осяяний місячним сяйвом і мерехтливим світлом ліхтаря, що стояв неподалік, Яструб виглядав просто ангельськи. Він був одягнений недбало, нічого особливого – футболка і добре поношені джинси, але чомусь у Дабі перехопило подих – і Дабі не думав, що коли-небудь настане час, коли він не буде так глибоко зачеплений Яструбом. Це лише зміцнило його потребу бути тут частіше.

– Я, так, ти знаєш. Але я думаю, що до певної міри ти завжди будеш.

Яструб виглядав сором’язливим, пригнувши голову, крила за його спиною трохи розпушилися.

– Присягаюся, гламур колись закінчиться, – Дабі похитав головою, він не збирався дозволити Яструбу знову зневажати себе.

– Ні, не для мене.

– Гаразд, досить цих дурниць, – Яструб зневажливо махнув рукою, здавалося, що він не бажає говорити про щось інше. Дабі не міг його звинувачувати, він і сам не надто любив увагу, хоча, якби Яструб був тим, хто приділяє увагу, він був би впевнений, що зміг би зробити виняток. Для Яструба він міг зробити будь-який виняток. Він трохи жалюгідно пирхнув від думки, що якби він збирався “зробити свій постріл”, то зараз був би саме час, і він уже все вирішив. Саме з цією метою він і прийшов сьогодні ввечері, щоб запросити Яструба на побачення. Він відчув, як до горла підкотився клубок, він був жахливо непідготовлений до цього. Не можна просто так запросити на побачення буквального бога, це не спрацює. Принаймні, ви не можете успішно запросити когось такого калібру на побачення, жоден з Яструбів не заслуговував на те, щоб його залицялися. Як, в біса, люди залицяються?

– Гей, ти знаєш, що сьогодні вже дуже пізно, а у мене рано вранці співбесіда, тож якщо ми закінчили, то…

– Ні! – швидко вигукнув Дабі. – Е, вибач, я просто… я прийшов поговорити з тобою. Про… про… про дещо.

Яструб знову дивився на нього своїм тямучим поглядом, щось близьке до приязні промайнуло в його осяяному сонцем погляді. Він завжди виглядав так, ніби знав щось, чого не знав ніхто інший, і Дабі вже помітив це. Було просто дивовижно, як легко Яструб розумів його, і, можливо, це не було особливим для нього, але в будь-якому випадку це відчувалося по-особливому. Йому подобалося думати, що він може розуміти Яструба так само.

– Це якось пов’язано з нами?

Дабі відчув, як його нерви знову зашкалюють. Можливо, це було не стільки розуміння, скільки очевидність, адже кожен, хто мав очі, знав, як Дабі ставився до Яструба. Всі вже прокоментували це, що було досить незручно, бо Дабі був відомий громадськості як врівноважений і ввічливий, але Яструб перетворив усі його ретельно налаштовані рухи на кашу за допомогою такої простої речі, як посмішка. Але справді, як хтось може мати таку ідеальну посмішку? Дабі знав, що зламав один зуб, коли лиходій занадто сильно штовхнув його в стіну, і знав, що його посмішка більшу частину часу виглядає більш вимушеною, і що вона крива на вигляд. Він відкинув ці думки геть, він не збирався збиватися на дотичну, суворо присвячену посмішці Яструба.

– Я маю на увазі, ну, я б не розмовляв з тобою, якби це було не так, – він надувся, нервово відвівши очі вбік.

Яструб вже не дивився на нього так просто, його вираз обличчя став більш замкнутим, а очі – не такими яскравими. У щільному стисненні крил уздовж вигину спини було щось майже перелякане, ніби він волів би зараз вести будь-яку іншу розмову.

– Дабі, ми вже говорили про це, я не можу…

– Ні, ти просто… – Дабі надувся і на секунду потер пальцями щелепу, обмірковуючи свої наступні слова. Він не хотів здатися дріб’язковим, але й не хотів здатися агресивним, він просто хотів, щоб його зрозуміли. – Ти мені подобаєшся, Яструб, це очевидно. І якщо цей час, який ми провели, чогось мене і навчив, так це того, що я тобі теж подобаюся.

Очі Яструба були сумними, коли Дабі нарешті зустрівся з ними знову.

– Справа не в тому, що ти мені подобаєшся, і ти це знаєш.

– Ти єдиний, хто говорить собі це, – і це було правдою, єдиною людиною, яка заважала Яструбу мати те, чим він міг би насолоджуватися, був він сам. Дабі добре це розумів, бо сам був таким самим, і після того, як вирвався з пазурів “Ендевора” фізично, виявив, що все ще заплутався в собі ментально. Це заважало йому заводити друзів чи зв’язки, заважало йому бути кращим героєм так довго, що йому довелося навчитися відпускати власний багаж, перш ніж він міг по-справжньому почати зцілюватися від шкоди, завданої всіма тими роками його юності. Дабі не хотів бачити, як Яструб веде життя, яке він міг би вести раніше, якби Ліга не простягнула йому руку допомоги. Він, егоїстично впевнений, хотів бути тим, хто покаже Яструбу, що він більше, ніж просто гарненьке личко. – Яструбе, я знаю, що ти думаєш, і я знаю, через що ти проходиш, я хочу тобі допомогти.

Яструб міцно обняв себе, але не поворухнувся, коли Дабі підійшов трохи ближче, в кращому випадку боязко.

– Я знаю, що це буде нелегко, і я хотів би допомогти тобі як герой, навіть якщо ти наполягаєш на… на, знаєш. На тому, щоб я не був чимось іншим, – Яструб мовчав, тож Дабі продовжував намагатися заповнити тишу. – Я хочу допомогти тобі й твоїй матері, я хочу, щоб ти вибрався з ситуації, в якій опинився, і, можливо, продовжив кар’єру лікаря, про яку ти говорив мені, я можу допомогти з усім цим. Ми могли б найняти адвокатів і знайти різних лікарів, які допоможуть твоїй матері, поки ти навчатимешся, ми могли б навіть взяти на себе витрати, а потім ти просто повернеш нам гроші…

– Дабі, це звучить безглуздо, – Яструб затамував подих, що, мабуть, було добрим знаком. Дабі збирався сприйняти це як добрий знак. Він обережно простягнув руку, поклавши її на обидві руки Яструба, обережно притягнувши його ближче і не знайшовши опору в цьому русі.

– Звичайно, так, але принаймні це моя правда. Це те, чого я хочу для тебе, те, що я хочу допомогти тобі дати. Ти не мусиш дозволяти мені запрошувати тебе на побачення, але ти маєш знати, що я хочу цього.

– Але, але Дабі, після всього, що я зробив, і – і всіх огидних речей про мене, які ти знаєш, – Яструб виглядав трохи розгубленим, хитаючи головою, явно не розуміючи, що Дабі нікуди не поїде найближчим часом, якби він міг на це вплинути.

– Я хотів би, щоб цього не сталося, я хотів би, щоб ти ніколи не опинився в такій ситуації, але я все одно хочу, щоб ти був у моєму житті. І я хочу не поспішати, щоб показати тобі, що справа не тільки у твоїй, ну, знаєш. . . . твоєї зовнішності.

Яструб був приголомшений, коли озирнувся на Дабі, зсупивши брови. Він все ще не докладав жодних зусиль, щоб поставити між ними якусь відстань.

– Слухай, Яструбе, я теж прийшов зі своїм багажем і недоліками. Це те, що є у всіх нас. Я не можу звинувачувати тебе в скрутному становищі, в якому ти опинився.

Яструб жалібно пирхнув.

– Ти хочеш запросити мене на побачення? – пискнув він, виглядаючи трохи недоречно, наче Дабі був кращим з двох, наче Дабі був тим, заради кого весь світ падав через себе. Ні, Дабі був упевнений, що світ з легкістю вибере Яструба вище себе, і він не буде їх звинувачувати.

– Я хочу запросити тебе на мільйон побачень, Яструбе. Я хочу взяти тебе скрізь, де ти ніколи не був, показати тобі речі, яких ти ніколи не бачив, якщо ти дозволиш мені?

Цього разу Яструб, відводив погляд, Яструб, який переступав через себе, щоб підібрати слова, і в якого на щоках палахкотів найгарніший рум’янець. Дабі захотілося поцілувати його, і це бажання ще більше зміцніло, коли погляд Яструба знову зустрівся з його поглядом. Здавалося, світ нескінченно сповільнився, зменшився до двох, залитих місячним світлом у вогкому і брудному провулку. Коли Дабі нахилився, Яструб підвівся, щоб зустріти його на півдорозі.

Його губи були такими ж солодкими, як і раніше, такими ж п’янкими. Дабі перехопило подих, щойно вони зустрілися, а руки міцніше стиснули спину Яструба, щоб притиснути його до своїх грудей. Він ніколи не розумів людей, які казали, що вони “ніколи не були достатньо близькі”, але тепер розумів. Він ненавидів те, як сильно він хотів бути ближче, наче йому ніколи не буде достатньо щільного притискання їхніх тіл одне до одного. Яструб цілував його у спосіб, який був новим і водночас знайомим. Невпевнено і повільно, справді вивчаючи Дабі, а не намагаючись швидко потонути у своєму бажанні. Навіть те, як його пальці ковзали по волоссю, було іншим: він не хапав його за пасма і не тягнув з потреби, натомість повільно і методично проводив кігтями по волоссю, не забуваючи ніжно дряпати шкіру голови так, що Дабі не міг втриматися від тремтіння.

Дабі проковтнув його милий маленький здивований подих, коли він поцілував його ще трохи. Повільні поцілунки були приємними, солодкими й чудовими, і це змушувало його серце вибухати так, як він ніколи не знав раніше, але Дабі страждав від того, що хотів ще і ще. При першому ж натисканні на язик Дабі Яструб видав гарний звук у глибині горла, і він відсторонився лише за мить після цього, з розчервонілим обличчям і потемнілими від бажання очима.

– Повільно, так, ти казав повільно, –  Дабі моргнув, бо так, він так і сказав, і хоча він був готовий чекати на Яструба до кінця часів і навіть більше, він не обов’язково хотів цього.

– Спершу запроси мене на побачення, а потім можеш поцілувати десь у кращому місці, ніж цей брудний провулок.

Очі Дабі трохи прояснилися, коли він міцніше обійняв струнке тіло Яструба.

– Я відвезу тебе куди завгодно, пташко, я вкрав татову платинову кредитну картку, тож ми зможемо повністю розкошувати, – Яструб моргнув, явно здивований, перш ніж засміявся і виплутався з обіймів Дабі.

– Мені не потрібен цілий світ, Дабі. Просто добре провести час, – він знову засоромився, коли підняв очі, щоб зустрітися з поглядом Дабі, поглядом, який Дабі ніколи не втомиться бачити. – Ти ж мені подзвониш, правда?

Він ніколи не знав, що Яструб може бути в чомусь невпевненими, особливо коли йдеться про Дабі, який носив його серце на рукаві з того самого дня, як вони познайомилися.

– Так, я обіцяю, – він нахилився вперед, щоб ніжно поцілувати Яструба в чоло. – Я подзвоню тобі. – Яструб посміхнувся, відсуваючись назад, явно намагаючись утримати себе від повторного поцілунку Дабі, який так тішив його самолюбство.

– Чудово, тоді я поговорю з тобою завтра, і ми зможемо спланувати наше побачення, – Дабі кивнув, відчуваючи себе легким і невимушеним – він замислився, чи не так само почуваються наркомани. Він міг би підсісти на них, щоб відчувати себе так добре.

– Звучить як план, –  Яструб трохи помахав рукою, жест був сором’язливим і боязким, перш ніж він повернувся, щоб піти. Він продовжував озиратися на Дабі всю дорогу, поки не зник за рогом, залишивши Дабі стояти на самоті й відчувати себе на тридцять футів вищим. Дабі міг перемогти буквально будь-якого лиходія, що траплявся йому на шляху, міг переступати через гори та хмарочоси, наче вони були нічим. Його серце все ще билося занадто швидко, і, можливо, він посміхався занадто широко, але він нічого не міг з собою вдіяти. Він отримав буквально все, що хотів, і міг поводитися настільки дурнем, наскільки відчував себе. Він розвернувся і попрямував далі, йому ще треба було закінчити патрулювання, яке буде так легко завершити з цією новою можливістю. Він все ще щасливо посміхався собі на ходу, і якщо Дабі й вдарив кулаком у повітря, святкуючи успіх, то тільки він був поруч і бачив це.

Примітки перекладача:

Дякую за прочитання!!! Підтримайте автора цієї роботи і поставте kudos.

Підписуйтесь на мій телеграм-канал, якщо вам буде цікаво: https://t.me/+ITB1KhNDeIA5OWE6

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь