Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Хлопчик і Вітер

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Він прокинувся біля моря. На березі лежав м’який пісок, який обережно огортав ноги, ніби ковдра, що всю ніч чекала пробудження власника, захищаючи його від демонів  під ліжком, охочих з’їсти шматок, і, можливо, декілька, людської душі. Ось так.

Легенький вітерець пройшов через маленького хлопчика ниткою, залишивши йому спокій, але такий спокій, який не міг зламати дроти, що тягнуться від деякого страху всередині, прихованого різними лабіринтами, артеріями та ребрами. Вітер не міг розколоти горіх, витягнувши ядро ​​звідти. Зрештою, навіть розколоти шкарлупу він не зміг би. Бриз моря не може очистити серце, якщо воно вже було захоплене почуття невизначеності, і якщо додати до цієї суміші нерозуміння причину її виникнення, розчин буде кипіти і оточить себе невидимою стіною самозахисту, яку не проб’єш ні гігантськими зарядами, ні тараном.

Біле-біле, мов сніг, волосся застилало очі. Коли він відкинув пасма назад, Борей, бажаючи зробити лише по-своєму, знову спіймав нитки, наче граючись з хлопчиком у волейбол. Ніхто не пояснював правила, але суть розуміли усі. Ось так.

Невидимий друг приніс йому невелику паличку. Маленькі палички для маленьких людей. Хлопчик намагався створити бризки води за її допомогою, але, після кількох спроб, зупинився. Море стало хорошим сусідом до нього, не поторбувавши його сну. Воно не взяло його на виховання, затягнувши на Глибину. Хвилі нервували його, але Хлопчик не хотів відчувати лише це. Натомість у нього всередині була подяка.

– Що я повинен робити з цим, Вітре? – запитав він.

Але Вітер мовчав. Він не знав. Або не хотів заплямити білосніжну душу дитини своєю відповіддю, нав’язавши сторонню думку. Незважаючи на те, що Хлопчик зрозумів би його слова, він не відповів.

Біле волосся знову лізло в очі. Він взяв “подарунок” і повільно почав виводити гладкі лінії.

Один. Два. Три. Він рахував подумки. Чотири. П’ять. Лінії стали більшими, щось вимальовувалось, але сам Хлопчик ще не розумів, що саме, повністю віддавши себе заняттю, дозволивши піску і дереву об’єднатись заради однієї мети і творення.

Шість. Сім. Рахунок продовжувався. Ось так.

Він лежив всередині малюнка. Хлопчик був всередині кита. Ось так.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь