Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

УПА розкриває карти Частина 1

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Dernière danse – Indila
Another Life – Motionless In White
Animals – Maroon 5
One Last Shot – Calapm & Epic Music World
🇺🇦Мені потрібно поговорити з братом. Враховуючи всі обставини мій сон може бути й не зовсім сном, а попередженням. росія хоче воскресити Союза, а той казав що скоро я знову опинюся в їх “сім’ї”. Що як їм це вдасться?
🇬🇧Світ поглине хаос, мертву країну не можна оживити таких випадків історія не пам’ятає. Всі спроби Росії будуть марні. Він не воскресить СРСР, навіть якщо сам створить максимально схожий союз.
– Їм завадять.
🇺🇦УПА, де ти був, я тебе кликала?!
– Вибач, невідкладні справи.
🇨🇿Ти сказав їм завадять, хто ж це? Хто окрім нас наважиться вступити в цю гру?
– Той для кого спостерігати за чужими іграми сенс буття, Третій Рейх – на повному серйозі говорив повстанець.
🇺🇸Пф, серйозно, чому його це цікавить? Ти сам сказав що його роль лиш спостерігача, ніяк не гравця – стоячи біля бару та наповнюючи склянку прохолодним віскі сказав той.
– Не в його перспективах дозволити союзу знову жити, адже останні роки життя він потратив на те щоб лишити того життя. До того ж яким не є, але він слідкує за порядком у світі мертвих, баланс має бути завжди, а своїм воскресінням совєт порушить його. Рейх ніколи не дозволить собі думки, що союз буде жити, а сам нацист ні – з усмішкою сказав повстанець.
🇺🇸Це не означає що ми з ним на одній стороні! Минулого разу наша зустріч мало не завершилась нашою смертю!
– Аж ніяк, бо Рейх ще має зуб і на мене, тому про одну сторону і мови йти не може.
🇨🇿Хах, що ти вже встиг йому заподіяти?
– Нічого важливо як для повелителя потойбіччя.
🇺🇦Отже, нам потрібен план, не можна допустити здійснення мрії росії!
🇸🇪І як ми маємо це зробити? Єдине що ми можемо це просто спостерігати. Більшого не дозволяє дипломатія.
🇺🇦Плювати я хотіла на дипломатію він хоче вбити мене!
🇫🇮Тихіше, ми не можемо порушувати наших домовленостей, до того ж він не казав що хоче вбити тебе.
🇺🇦Якщо він воскресить Союза я помру! Не витримаю знову цих знущань! – зі скорботою та болем відповіла дівчина.
🇺🇸Ні цього разу все по-інакшому! У тебе є ми, твої друзі і союзники – з турботою промовив хлопець.
– Ми зможемо раз і назавжди перемогти росіян та звільнити український рід від ланцюгів, тільки в одному випадку. Тризуб Долі!
🇺🇦Про що ти?
– Це наша фамільна реліквія, яка володіє достатньою силою щоб забезпечити життя України і звільнити її та майбутні покоління від російських кайданів назавжди!
🇨🇿Тобто це наче ваш фамільний артефакт, що працює лиш у вашу користь?
– Не тільки, Тризуб Долі може змінити хід історії якщо це потрібно, змінити долі мільйонів. Він був викуваний найкращими скандинавськими майстрами, зброя гідна богів.
🇫🇮Скандинавськими?
– Не бачу здивування на твоєму обличчі Швеція?
🇸🇪А чому тут дивуватись, я прекрасно знаю що ми з Україною походимо від спільних предків, ба-навіть наші прапори на це вказують – з легкою посмішкою і буденністю промовив хлопець.
– Прекрасно, тоді ти маєш знати, що зброя яка оспівується в легендах вікінгів дійсно може існувати, наприклад, легендарний Мьйольнер.
🇸🇪Ти зараз не жартуєш?
– Ніяк, ця зброя ключ до перемоги над ворогом і навіть в де-яких випадках панування над іншими.
🇩🇪Мені потрібно переговорити, вибачте.
🇺🇦Це ти на його пошуки кожного дня повертався у потойбіччя?
– Так, на його.
🇺🇦І де ж цей Тризуб Долі знаходиться?
– Поки що я не маю відповіді на це питання. В мене є здогадки що може бути Київ, або потойбічний світ, хоча велика ймовірність що він може бути й на території Швеції чи Норвегії, оскільки Київська Русь була першою власницею Тризуба, фактично він був виготовлений для її, як подарунок. Зараз я шукаю підказки для його знаходження.
🇨🇿І як успіхи?
– Помалу, оскільки тризуб було втрачено ще з часів Козаччини і жодних зачіпок про його місцезнаходження не залишилось пошуки йдуть дуже повільно.
🇵🇱Якщо він був втрачений тоді, чи можливо таке що він знаходиться десь на території…Росії?
– Я дуже надіюсь що це не так, але такий варіант не можна відкидати.
🇺🇸Гадаю, якби він знаходився на його території Росія обов’язково скористався би таким могутнім артефактом, щоб воскресити СРСР, нащо ця заморока із воз’єднанням.
– Все не так просто, Тризуб Був створений як зброя що дає неймовірну силу її володарю, тобто тому в кого українська кров, але він не працює в руках ворогів і стає простим трофеєм.
🇺🇦Але ж росії тоді ще не існувало, як Тризуб знає що він мій ворог?
– Я гадаю, що Тризуб може зчитувати походження країни в руках якої знаходиться, зараз поясню – задля кращого ефекту повстанець почав активно жестикулювати.
– Оскільки чистокровних країн зараз дуже мало, самі розумієте кожен з нас мав предків і пройшов не малу історію від початку роду до сьогодення, мало хто зберіг ген лиш своєї нації. Країн що існували тисячу років тому зараз не має, але їхня кров досі присутня в сучасниках. І саме цю кров Тризуб зчитує з господаря. До прикладу росія, так його предків тоді ще не існувало, але існував дехто хто має пряме відношення до роду росіян, Золота орда. Саме він став основоположником роду, і його кров хоч і вже дуже змішана, але передалася і росії, а на той час Золота орда був головним ворогом Київської Русі. Принаймні це мої здогадки.
🇺🇦Хах, тисячоліття йдуть, а вороги не змінюються.
– Але, це працює й в іншу сторону силою, хоч і не такою могутньою може володіти й той в кому є достатня кількість української крові. А якщо ви знаєте хто був матір’ю Московського царства, то не важко здогадатись, що Тризуб може помилково сприйняти росію за представника українського роду. Але повторюсь, це малоймовірно оскільки для того щоб спрацювати у власника має бути більшість гену українського роду. А завдяки тому ж росії і його родичам, окрім України з нашої сім’ї ніхто не вижив.
🇸🇪Вибачте за таке дурне питання, але матір’ю Московського царства була українка? – розгублено запитав хлопець.
– Київська Русь – холоднокровно відповів УПА.
🇸🇪Але ж вони наче вороги були з…Золотою ордою – все більше ніяковівши казав той.
– А як це сталося, історія замовчує вірніше не історія а наш східний сусід предки якого спалили всі матеріали до біса! – зло відповів юнак.
Настала мовчазна пауза. Кожен обдумував почуте і складав в голові власні пазли та ниточки. Згодом повстанець вирішив порушити її.
– Україна чи могла б ти віддати мені на певний час, той перстень що я тобі вручив. Він необхідний для пошуків – спокійно та з  теплотою в голосі сказав юнак.
🇺🇦Але ж він мій зв’язковий з тобою – намацуючи перстень промовила вона, але на місці де мав би бути перстень його не виявилось.
– За це не хвил…
🇺🇦Ні! Його не має, він зник! Чорт я точно нікуди його не клала і взагалі не знімала його! – схвильовано сказала вона нервово обмацуючи всі кишені одягу та власні руки.
– Але де ж він тоді?
Україна і УПА одночасно подивились на всіх країн перед ними.
🇨🇿Хей ви ж не думаєте що хтось із нас міг це зробити! Особисто я навіть не знав що то за перстень вже не кажучи про його походження – обурено сказав той.
🇬🇧Він має рацію, Україно нам він не потрібен, для чого комусь красти твій перстень – як завжди спокійно сказав англієць.
🇵🇱Це Росія, точно він. Пам’ятаєш у вечір твоєї незалежності він схопив тебе за руку, можу поклястися що саме цю.
І тут в пам’яті дівчини промайнули події того вечора…
***
Я більше не хочу цього слухати!
– Ну куди ж так спішиш сестричко я ж з тобою ще не наговорився, опа – один поворот і вона опинилася в замку його рук.
***
🇨🇦От чорт, от яка справжня причина його приходу, ваш забрати перстень!
🇺🇦Мене більше хвилює, як я а тим більше всі інші можемо бачити і контактувати з тобою УПА? Ти ж для того й дав мені перстень…
Настала тиша яку ніхто не хотів переривати.
🇪🇪Народ гляньте сюди – схвильовано звернулась дівчина з вітальні.
🇫🇮Що таке? – коли всі присутні підійшли вони побачили свіжий випуск новин, події що розгортались в реальному часі в Україні. Сама дівчина заворожено дивлячись на екран телевізора наче відшліфовувала слова ведучої у голові..
…У низці українських міст, флешмоб, який започаткували львівські школярі, продовжує набирати оберти. До його приєднуються все більше людей повстанські прапори майорять над небом, а з вуст людей все голосніше чути слова пісні “Батько наш Бандера”. Цікавою є реакція російської влади на це, зокрема і новин, де вони кажуть, що буцімто українці, як і сам Бандера, це чистого роду нацисти та фашисти, а у Києві засіла завербована американцями влада. Щоб краще розуміти чому росіяни так ненавидять Бандеру та УПА наш кореспондент зараз поспілкується з істориком, який впродовж 30 років вивчає історію Української Повстанської Армії.
🇵🇱Отакої…
🇺🇸Що, що вона казала?
🇵🇱Що…- Польща сумлінно перевела суть новин на англійську, щоб інші також зрозуміли.
🇬🇧Пам’ять про УПА повертається в подвійній силі, це може бути причиною чому ми всі зараз можемо бачити і говорити з ним. Ваш зв’язок став надзвичайно сильним.
– Більш всього так і є, тим більше російські новини підливають масла у вогонь, вони цим тільки більше популяризуюють мене і хто раніше не чув починає цікавитись цим.
🇨🇿Хах, хлопчик образився на тебе після того вечора – з посмішкою звернувся до повстанця хлопець.
– Щоб знайти Тризуб мені потрібно задіяти всі  фамільні артефакти, кожен з яких належав країні нашого роду і перстень в тому числі.
🇺🇦Кому належав цей перстень?
– Нашій матері, ЗУНР.
🇵🇱Отже, потрібно дістати всі ці предмети і зробити це раніше Росії?
– Так, нам не просто потрібно поринути в пошуки а й завадити здійснити свій план москалю. Я не в праві просити допомоги, але в цьому світі без живих країн мені не обійтися.
🇺🇦Я з тобою, а щодо інших, якщо хтось вирішить допомогти я в стороні не залишусь можете розраховувати на мене.
– Я також можу допомогти, наприклад, в пошуку ваших фамільних артефактів.
🇨🇿В нас також є такі сильні предмети?
– Авжеж є, вони є у кожної країни що має велику історію. Тому у цій справі без допомоги не залишитесь, ці предмети значно підсилять вас, це відобразиться і в реальності.
🇵🇱Я  з вами, не заради винагороди чи чогось такого, ні, просто…хочу допомогти – насправді ж в думках Польщі спливли події тих жахливих років і заплакане обличчя маленької України, дівчину охопило почуття провини до того ж Україна її подруга і вона не може залишитись в стороні коли тій буде загрожувати небезпека.
🇨🇿Я також, мені доволі цікаво взяти участь у цій пригоді, ну і звісно…мені хотілося б знайти і свій предмет – трохи соромлячись сказав хлопець.
🇺🇸Я піду – твердо без жодних сумніві сказав американець. Він не допустить повернення його ворога, а що гірше якщо цей ворог прибере його дівчину, а тому налаштований хлопець рішуче.
🇨🇦І я, Україна моя подруга дитинства я не лишу її в біді – помисли молодика були світлі як сонячне проміння вранці, він дійсно хотів безкорисливо допомогти близькій йому країні.
🇬🇧Я не буду на пряму з вами взаємодіяти, але можете розраховувати на мою допомогу дистанційно – поважно висловився чоловік в його плани не входила подорож за магічними артефактами, але залишити молоде покоління без допомоги він не може, він завжди допоможе своїм дітям, а Україна сама стала йому наче донька за яку він по-батьківськи хвилюється.
🇩🇪Я піду з вами, мені хочеться розгадати таємницю цього Тризуба – підійшовши до України твердо сказав німець. Які помисли його переслідують не знає ніхто, і якщо він вирішив залишити свою роботу на певний час та відправитись з ними це вже серйозний привід придивитись до хлопця.
🇸🇪Мені б хотілося сказати ні, але чорт ваша ідея звучить дуже заманливо. Якщо Тризуб належав Київській Русі, а серед її родичів були скандинави то можливо, де-які зачіпки ви знайдете на моїй території, тому ласкаво просимо до Швеції – розвівши руки в сторони весело сказав хлопець.
🇫🇮🇪🇪🇱🇹🇱🇻Ми вирішили взяти приклад з Британії і допоможемо, як тільки потрібно, але притому будемо в себе на території. Вибач Україна багато проблем навалилось останнім часом, але ти з впевненістю можеш розраховувати на нас.
🇬🇪Я хотів би тобі допомогти Україна чесно, але в самого проблем вдосталь, але якщо з’явиться необхідність ти без сумнівів звертайся, допоможу чим зможу.
🇷🇴Ми з Молдовою подумали і вирішили, що підемо з вами, Україна я знаю тебе з малечку і я…пам’ятаю не найприємніші моменти твого життя до яких приклав руку і я, тому я хочу виправити свою помилку, ну і за згоди знайти свій предмет, я вже здогадуюсь що це може бути.
🇺🇦Дякую вам, дякую всім хто відгукнулись. Ви неймовірні, можете бути впевнені я вам відплачу сповна.
🇨🇿УПА, а як же потойбічний світ, ти впораєшся там один?
– О повірте я не один – з хитрою посмішкою сказав хлопець приобійнявши сестру.
***
🇷🇺Отже їй потрібен цей перстень, що ж хай тоді сама прийде по його, а я як слід зустріну свою любу сестричку – зловісно посміхнувшись в його очах блиснув червоний вогник – гра почалась.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “УПА розкриває карти Частина 1



  1. Хотілось би додати, що основні події відбуваються в окремому всесвіті, де 100℅ збігів з реальністю немає, хоч я й намагаюся окремі деталі та основу брати з реальної історії. Дякую за увагу😇🤗