Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Тренування або як нажити першого ворога

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

***

Ранок почався дуже погано. Рін ще з вечора докучали мігрені, вранці вона проспала будильник і хвилин двадцять не могла знайти другий черевик. І так, з трохи заплутаним волоссям, без косметики, у чорній водолазці, чорних штанах і з незав’язаним шнурком на одному черевику, вона влітає до головного холу Портової мафії. Пробігаючи повз здивованих охоронців, і засуджують погляди дівчат, що сидять на рецепції, підлітає до ліфта і натискає на всі можливі кнопки. Ліфт, на щастя, приїжджає швидко, вона застрибує в нього та натискає кнопку мінус два. Як тільки двері прочиняються, вона вилітає з нього і біжить далі, в напрямку тренувального залу.

 

І ось вона вже бачить двері, різко тягне за ручку на себе і врізається у щось. Точніше у когось. Рін влетіла носом у грудину Дазая. Вона ніколи не підозрювала, що таке можливо, але в ту секунду вона чула, як її серце відбиває нервовий ритм так, що в її вухах ще потім стоятиме гул. Пульс, мабуть, був під триста, особливо коли вона зрозуміла що сталося. Ні, вона не була з полохливих, але ця ситуація… Це був якийсь треш. Вона різко підняла погляд нагору і відійшла на півкроку тому, щоб бачити його обличчя. Але не встигла вона доставити ногу за себе, як він різко схопивши за рукав її пальто, потяг дівчину до зали.

— Наступного разу я прострілю тобі коліна, щоб ти взагалі більше не змогла спізнюватися, — беземоційно сказав він.
У залі було темно та сиро.
– Вибачте, цього більше не повторитися, – намагаючись не видати свого страху після почутого, сказала Рін.
— Покажи, що можеш, — нарешті він обернувся до неї обличчям.
– Ви маєте на увазі мій дар, Дазай-сан? — він нічого не відповів, тільки тяжко зітхнув. Але цей погляд, він був промовистішим за будь-які слова.
— Ну, ем, розумієте, тут така справа, — вона намагалася якомога довше відтягнути цей момент, — Я боюся його використати, я можу вас поранити, бо не повністю контролюю, — уперше вона відчула себе такою нікчемною. Він лише підняв брову в питанні, тому їй не залишалося нічого, крім як продовжити.
— Я можу контролювати все довкола, мені підвладна будь-яка матерія. Я можу переробляти стан предмета, створювати новий. Але вона поділяється на дві частини. Перша – та, що може керувати та відтворювати. Друга – знищувати. Я контролюю повністю лише першу. Другу не надто.
— Ясно, покажеш її чи розходимося додому? – вже якось зі злобою сказав Дазай.
— Я можу вас і себе поранити.
— А я можу її анулювати, давай.

З’явилося чорно-фіолетове сяйво, яке огорнуло її повністю. Її очі змінили колір із зелених майже на чорні. Рін спрямувала руку на стіну і вона вибухнула. Від стіни залишився лише порох. Вона справді могла знищити все.
Її сила чимось нагадала силу Чуї, але вони були іншими. Раптом Рін почала знищувати ще одну стіну і ще одну. Дазай хотів уже анулювати здатність, але сталося те, чого ніхто не очікував. Рін знепритомніла і впала до рук Осаму. Перші кілька секунд він був у легкому шоку, але швидко відновив контроль над собою. І акуратно взяв її на руки.

 

Опам’яталася Рін на якомусь дивані, у просторому, невідомому для неї кабінеті, у напівтемній обстановці. Раптом у кімнату зайшли.

— О, наша горе-руйнівниця прокинулась? – З глузуванням сказав Дазай.
– Де я? — проігнорувавши його фразу, запитала Рін.
– У палаті. Я збираюся продати тебе на органи – ти все одно більше ні на що не годишся, – з серйозним обличчям сказав Осаму, – У моєму кабінеті, розслабся – відразу додав він, побачивши страх у її очах.
— Я справді така безнадійна? – Запитала вона.
Він подався до свого столу, сів, склав руки в замок і поставив підборіддя на руки.
— Не знаю, поки я побачив тільки те, як ти граційно падаєш, — з якимось теплом він відповів. Їй здалося, що вона на мить побачила людину в ньому. Але їй це здалося.
– Завтра вранці складеш мені компанію. Є справа; якщо не облажаєшся – виживеш, – від таких заяв аж у горлі пересохло. Вона встала з диванчика, підійшла до столу Осама, щоб бачити його обличчя.
— Що за діло, як не секрет?
— Хах, завтра й побачиш, знаєш, як то кажуть – любопитній варварі на базарі ніс відірвали, — ніхто з них не збирався відводити погляд першим.
– Я можу йти? — з надією спитала вона.
— Ні, спершу розбери всі документи тут, якщо не встигнеш до мого приходу, дізнаєшся, що таке харасмент — з якоюсь незрозумілою радістю сказав Дазай.
— А куди ви йдете? — все-таки вирішила запитати вона, щоб знати, скільки в неї приблизно часу.
– Віднесу Морі звіт, – сказав він, після чого встав і пішов до дверей. Рін подивилася на купу паперів, що валялися на столі. “Чорт”, – подумала вона. Його кабінет був на поверх нижче за кабінет боса. Як ви вважаєте, чи встигне вона розібрати гору паперів, за плюс мінус п’ять-сім хвилин? Звичайно, ні. А бути зґвалтованою Дазаєм їй не хотілося. Тому довелось  включати мозок і розбирати зі швидкістю світла його папери.

Час пролетів дуже швидко, Рін встигла розібрати більшу половину. Але існувала менша половина. Вона вже чула кроки, що наближалися. Дівчина стояла спиною до дверей. Вона чула, як кроки наближалися до неї.

— Вибачте, я майже закінчила, будь ласка, нічого не робіть, дві секунди і все, — не обертаючись до дверей, протараторила вона.
– Що? — спитав незнайомий чоловічий голос. Вона обернулася і побачила перед собою незнайомого для себе хлопця. Йому було близько 17-18, у нього було яскраво руде волосся і яскраво блакитні очі і він був трохи вищий за неї.
– Ой, – все, що змогла сказати Рін.
– Ти хто така? – спитав він першим.
– Рін Казеякі, підпорядкована Дазая-сана. А ви хто?
– Накахара Чуя, напарник того ідіота.
– Ви щось хотіли? — нарешті відірвавшись від споглядання його очей, спитала дівчина.
— Хотів щось йому сказати.
– Він у Морі-сана.
-Ясно, – він розвернувся і пішов англійською. Вона ще кілька секунд дивилася на те місце, де він стояв. Ні, вона не закохалася – просто його зовнішність не виходила з голови. Але вона швидко повернулася на роботу.

 

Ось і все, всі папери посортовані. Як раптом двері відчиняються.
– Ого, а ти швидка. — каже Дазай і прямує до свого столу.
— Ось це все, я можу йти? — з надією питає Рін. — Вас, до речі, шукав Накахара-сан.
— Ти знайома з ним? — не відповівши на перше запитання, сказав він і сів за стіл.
– Тепер так, ну що?
— Так, можеш іти, завтра о шостій в холі, одягни щось зручне, їдемо на цілий день. Ясно? – серйозно сказав Осаму.
– Так, – він ривком підвівся з крісла, схопив її за шию і повалив на стіл.
— Якщо запізнишся, знаєш, що буде.
– Угу, – ледь не померши від зупинки серця через страх, промимрила вона. Потім, уклонившись, вона розчинилася серед коридорів будівлі. Ось так і закінчився цей не дуже вдалий для неї день.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь