Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Секунда ціною в свободу

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Killers From The Northside – Kordhell

🇺🇸Гадаєш це спрацює?
🇺🇦Має. А тепер приготувались, я увімкну гучномовець тому всі все чутимуть. Набираю
Декілька гудків і от слухавку підняли. З того кінця слухавки почулося спокійне ало.
🇺🇦Росія, нам потрібно поговорити.
🇷🇺Хах, цікаво. Що ж це мало статися, щоб ти сама до мене зателефонувала так ще й на особистий номер? – США почувши це укоризнено подивився на дівчину, адже він думав вона давно позбулась російського номера.
🇺🇦Ти сам прекрасно знаєш що. І нам варто обговорити це, а саме повернення моєї речі мені.
🇷🇺Чому це твоєї, нехай її власник приходить забирати.
🇺🇦Ти зрозумів мене, тож пропоную зустрітися на нейтральній території та обміняти річ, висунути один одному умови. Як тобі таке?
🇷🇺То може ти сама приїдеш в Кремль по свою річ?
🇺🇦Ні, це не за законами дипломатії, ти порушуєш правила. Звучить смішно враховуючи що ти вкрав перстень і задля його повернення я ще маю виконати твої вимоги. Зустріч може відбутися тільки на нейтральній території!
🇷🇺Тоді пропоную..
🇺🇦Білорусь не підходить!
🇷🇺Ох, тобі не вгодиш, сестричко. Гаразд тоді як тобі Туреччина, він наш союзник і навіть в конфлікті зайняв нейтральну сторону. Ну і звісно ж він не пострадянська республіка. Мм все для тебе.
🇺🇦Як мило з твого боку – саркастично вимовила вона – гаразд а місто тоді нехай Стамбул.
🇷🇺Прекрасне старовинне місто, я згоден. Так дивно розмовляти зараз з тобою хоч і у цьому псевдоофіційному стилі – щиро без акторської гри зізнався той.
🇺🇦Я згідна піти на контакт.
🇷🇺Тоді до зустрічі в Стамбулі, мій агент надішле необхідну інформацію. Чекаю з нетерпінням ромашко… – почувши прізвисько яким ще в дитинстві росія нарік дівчину на її обличчі миттю з’явився спектр емоцій, які відображали внутрішній стан дівчини – і пам’ятай тільки ми без жодних послів чи когось іншого.
🇺🇦Я пам’ятаю – кинувши трубку вона подивилась на своїх напарників.
🇺🇸Збираємося, ти ж знаєш що сама ти всеодно б не поїхала, ми лише будемо прикривати тил.
🇺🇦Так знаю, і не маю жодних претензій. Тому так, збираємося.
***
У вікні ілюмінатора виднілась земля вкрита масивами будівель різної форми.
🇺🇸Ми вже на підльоті готуйтесь до посадки.
🇺🇦Я радше буду готуватись до гвалтування мого мозку.
🇺🇸Хах, і цього також – розвернувшись праворуч він звернувся до друга – Німеччина, як вийдемо нам треба буде поговорити.
🇩🇪Гаразд, щось важливе? – здивувався німець.
🇺🇸Швидше так, чим ні – примружившись відповів той.
Вже зійшовши з літака друзі взяли свої речі та направились в сторону виїзду з аеропорту.
🇺🇦Нам треба зловити таксі, перемовини у будівлі яка знаходиться за 6 кілометрів звідси.
🇺🇸Ні-ні, ти що не знаєш прийомів маркетингу, ці таксисти тільки й чекають на молодих туристів яких зможуть обдурити і відвезти до центру вдвічі дорожче, краще подзвонити в службу виклику таксі.
🇺🇦Гаразд, от ти і займешся цим, всезнайко.
🇺🇸Без образ, але такі деталі інколи можуть добряче заощадити не тільки гроші але й нерви.
🇨🇦Гарно тут, якби не причина прибуття, було б чудове місце щоб прогулятися, повеселитись і скуштувати справжній турецький кебаб.
🇺🇦Ох, це було б дійсно чудово, якщо зустріч пройде нормально ми обов’язково прогуляємося середньовічними вуличками давнього Стамбула.
🇨🇦О, це було б чудово, особисто мені завжди цікаво було читати турецьку історію.
🇺🇦Ха-ха ну до великої зацікавленості мас причетні всім відомі турецькі серіали.
🇨🇦Ха-ха-ха ой ні, це точно не по моїй частині. Мені більше подобається читати офіційні документи та листи турецьких султанів.
🇩🇪Якщо тобі дійсно це подобається, я міг би надати тобі копії документів та листів Османської імперії в оригіналі, що відправляв їх Німецькій імперії. Там документи на різну тему, вони часто листувались, доходило навіть до вподобань у кухні.
🇨🇦Ха-ха-ха, не здивуюсь якщо тему кухні почав Османська імперія, але якщо серйозно то я буду тобі дуже вдячний за ці листи. Мені дійсно цікаво цим займатись.
🇺🇦Отже ти знайшов себе.
🇺🇸Так, народ таксі приїхало ходімо.
🇺🇦А ти що так довго розмовляв?
🇺🇸Та вирішував де-які питання по роботі.
🇺🇦А, ясно – пригнічено відповіла та й опустила голову вниз.
По дорозі в центр міста, друзі утримались від інформативних розмов, хоч їх і навряд чи зрозуміли б, але чим менше осіб знають яка в їх місія тим краще. Вже в місті, коли вони вийшли з авто у напрямку до центральної площі, вони заговорили.
🇺🇸Україна, а в нас я так розумію ще є де-який час до зустрічі. Готель ми замовили, речі наші вже там, до будівлі йти хвилин 20?
🇺🇦Ну так, час до зустрічі ще є. А що таке?
🇺🇸Ми з Німеччиною хотіли б прогулятися цією прекрасною площею і переговорити, нічого такого не подумайте, чисто ділові справи.
🇺🇦Ну…гаразд, робіть як варто тільки будь-те напоготові коли почнеться зустріч.
🇺🇸О авжеж, це займе лише кілька хвилин, а потім ми знову приєднаємося до вас. Пішли мій германський друже.
🇨🇦Дивно якось, вони завжди дружили, але це якась фальсифікація, лишній драматизм зі сторони Штатів – примруживши очі сказав канадець.
🇺🇦І він не хотів щоб ми це чули. Хоча можливо дійсно просто ділова розмова про економіки чи політику.
🇨🇦Щось мені здається, що тут задіяна тема особистого, або ж США щось від нас приховує – ці слова водночас і обурювали дівчину і показували реальність, адже кожен може мати свої секрети, а тим більше така країна як США, головне щоб дівчина знала все що може стосуватися її.
🇺🇦Слухай, а що там із тим листом що я показувала?
🇨🇦Складно сказати, ми не можемо розпізнати манеру написання і почерк, але написав його точно той хто знає більше ніж ми.
🇺🇦Гаразд, можливо поки що це не так важливо.
🇨🇦А може якраз і навпаки. Це була погроза, і він попереджав що скоро розпочнеться судний день, а та пригода в Карпатах була лиш початком.
🇺🇦В мене є припущення що цим днем може бути 22 лютого наступного року, бо як казав УПА в цю ніч відкриються всі портали із потойбіччя в реальність. Країни будуть вразливі. А коли я перебувала в потойбіччі в мене склалось враження що це пекло, через їх ієрархію.
🇨🇦”Чим більше ти грішив тим більше влади маєш”
🇺🇦Схоже по переду нас дійсно чекає складний етап, але зараз мені треба дістати перстень, інакше нічого не вийде.
🇨🇦Головне пам’ятай ми будемо бачити весь процес і в разі чого, негайно прийдем на допомогу. Ти добре розташувала прилади.
🇺🇦Так, все таки компактність це класна штука, хто б міг подумати що такі маленькі пристрої на таке здатні. Камери також зі мною.
***
І от побажавши удачі друзі залишилось в іншій кімнаті, де в їх був доступ до камер відео спостереження що знаходились в кімнаті перемовин. Україна прийшла налаштована рішуче, як завжди ця риса во істину природна їй, але також водить в оману, адже на перший погляд може здатись що Україна тендітна дівчина, в міру слабка та емоційна. Але в дійсності це зовсім не так, в силу всіх факторів які впливали на дівчину протягом життя, вона зрозуміла що показувати емоції не вигідно для себе. Життя навчило її покладатись лише на себе саму, та йти до своєї мети до кінця інколи навіть поза правилами. Вона ніколи не покаже слабкість, ніколи не покаже більше емоцій чим потрібно в даний момент і ніколи не відступить з прокладеного шляху.
🇷🇺Привітик, що невже не рада мене бачити, а так рвалася я вже подумав що тобі не потрібен перстень і ти йдеш до мене – заливаючись сміхом сказав він.
🇺🇦Це просто смішно, відкинемо пусті балачки і перейдемо до справи – твердо парувала та.
🇷🇺Так перейдемо. І перш ніж почнемо я б хотів висунути умови, за яких згоден віддати тобі цю штуку – сказав хлопець прокручуючи в пальцях перстень.
🇺🇦І що ж це за умови?
🇷🇺Ну, по-перше ти береш участь в ритуалі воз’єднання, по-др.. – не встиг він договорити як його різко перебили.
🇺🇦Вже ні! Навіть і не проси.
🇷🇺Так, а я й не прошу, це обмін. Я виконую свою частину домовленості, а ти свою. І свої прекрасні оченята можеш не показувати, зараз це не спрацює – наче невзначай сказав він останні слова.
🇺🇦Виклади нормальні умови! – встаючи та б’ючи кулаками об стіл грізно сказала дівчина.
🇷🇺В якому значенні нормальні? Це твоя проблема що тебе вони не влаштовують для мене вони, як ти кажеш, нормальні – спокійним, навіть розважливим тоном сказав він дивлячись то їй в обличчя то кудись під стіл, наче для його це все звичайна забава.
🇺🇦Я не згодна в будь якому випадку. Скажи от нащо ти це робиш, тобі стало нудно жити? Чого ти добиваєшся цим, уваги, слави?
🇷🇺Тобі не зрозуміти моїх істинних намірів. Український мозок не дозволяє – з надмірною посмішкою він не упустив моменту поглузувати над дівчиною.
🇺🇦О тепер він український, зовсім недавно ти всюди кричав що я нацистка, і мене Рейх закодував – наче підігрючу таким же розважливим тоном сказала вона.
🇷🇺Авжеж, ну от ти навіть сама це підтверджуєш – вже щиро посміхаючись сказав він.
🇺🇦Годі! Або висувай нормальні умови, або я йду звідси і повернусь вже не сама. Тобі мало випадку коли УПА надер тобі дупу?! – злість потрохи опановувала над дівчиною, вона не мала наміру терпіти це глузування в свою адресу.
🇷🇺Хах смішно, але…наскільки мені відомо завдяки цьому перстню ти якраз таки і могла контактувати з тим бандерівцем, а тепер він в мене.
🇺🇦Але окрім УПА в мене є ще козирі в рукаві, тож раджу тобі довго не думати.
🇷🇺Ну ну збав напір ромашко, так і пара з вух піде, а щодо твоїх дорогих друзів, то вони для мене не загроза. Зі знаннями, які мені подарував батько мені не страшні будь-які живі країни.
🇺🇦Що ж ти зробив свій вибір, тому я забираюся звідси, і пам’ятай я зроблю все щоб недопустити здійснення твоїх планів! – відходячи від столу та направляючись до виходу вона говорила останні слова.
🇷🇺Хах, як хочеш сестричко, але є один нюанс…- встаючи зі стільця сказав той – звідси ти вже не підеш! Давай! – останнє слово він сказав у прихований мікрофон на піджаку. В кімнату приміщення миттєво увірвалися озброєні солдати, та окружили дівчину наводячи приціл.
🇷🇺Ворухнешся і я накажу стріляти.
Присівши на підлогу та піднімаючи руки в мирному жесті вона лише сказала – Тобі це не потрібно – та миттю схопила пістолет і розвертаючись на 360 градусів одночасно випускала кулі. Відчайдушно стріляючи вона повільно підходила до мінімального укриття, а саме столу переговорів. Неочікувавши такого повороту подій солдати в перші секунди розгубились і цього часу дівчині вистачило щоб сховатись за столом. Він не забезпечить їй безпечне укриття, але надасть цінний час.
І от на секунду відвернувшись до входу, щоб глянути яка ситуація і вона вже затиснута в руках, а до обличчя приклали серветку від якої несло запахом медикаментів. Якби вона не намагалась вирватись але сил з кожною секундою не вистачало, а сонливість все більше охоплювала її. Відчайдушно хапаючись руками за долоню нападника вона намагалися не дихати, щоб засіб не подіяв на її організм, але схоже цього разу вдача була не на стороні дівчини. На останніх секундах свідомості, коли її тіло майже повністю обмякло в руках ворога, а погляд не міг сфокусуватись, вона відчула гаряче дихання біля шиї яке потягнулося вище і зупинившись над вухом в наступну мить пролунав шепіт.
🇷🇺Я завжди отримаю бажане, ти вже мала б засвоїти цей урок – це були останні слова які дівчина чула перед тим як поринути в темряву.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь