Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Розділ 18

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Приїхавши на місце, Спартак відкрив бардачок і дістав свій пістолет. Перевіривши магазин, він сховав його за піджак і вийшов з машини, наближаючись до боса. Він озирнувся. Територія йому не знайома, але він був впевнений щодо свого друга, тож постарався заспокоїтися і зосередитися на своєму завданні. Охоронці вже витягли все ще несвідомого Женю з машини, зв’язаного і з огидним мішком на голові. Спартак, побачивши стан свого хлопчика, відчув, як у його серці зароджується лють, що, немов дике полум’я, охоплювало кожен куточок його тіла. Він мріяв зараз дістати свій пістолет і вбити кривдників свого сонечка. Болісно. Дико. Криваво.

– Підчепіть його на гаки на складі! – почувся командний голос боса. Чоловік маніячно посміхнувся, тихо додавши: – поговоримо…

Спартак здригнувся, благаючи, щоб Женя не сильно постраждав до того часу, як усе закінчиться. Чоловіки попрямували до входу на склад. Зсередини приміщення виявилося просторим. Спартак озирнувся навколо, побачивши високі стелажі, на яких були розкладені дерев’яні ящики з написами на них. Пил був усюди, і в повітрі відчувався сильний запах старого дерева і металу. На стелі були гаки, що звисали вниз, готові тримати будь-який вантаж. У закутках складу стояли старі механічні преси та інструменти, які колись використовувалися у виробництві.

На одному з гаків кілька охоронців чіпляли за руки Женю, який все ще був непритомний. М’які й ніжні руки кучерявого вже починали кровоточити від мотузок, що натирали, мішок із голови зняли, даючи змогу побачити мирне невинне обличчя його сонечка. Охоронці не дивилися на нього, не проявляючи жодних емоцій, здавалося, що для них Женя не більше ніж об’єкт на гаку. Спустошений вигляд Жені, що висить на гаку, викликав сильне співчуття і бажання щось зробити, але Спартак був повністю охоплений люттю і жагою помсти. Він відійшов у тінь за спиною боса, спостерігаючи і благаючи всім силам, щоб друг встиг.

Деякий час бос ходив навколо нерухомого тіла Жені, чекаючи, коли він отямиться. Він дивився на нього з цікавістю і уважністю, ніби шукав щось на обличчі чоловіка. Але що більше часу минало, то більш нетерплячим ставав бос, а Женя все ще не виявляв ознак пробудження. Нарешті, бос не витримав і наказав одному зі своїх охоронців вилити трохи води на Женю. Охоронець швидко виконав наказ, проливши воду на обличчя полоненого. Янович раптово скрикнув і почав кашляти, спльовуючи воду. Він повільно розплющив очі, і перше, що він побачив, був бос, який стояв поруч із ним.

Лисий посміхнувся, побачивши, що його полонений прокинувся, і запитав: 

– Як тобі твоя маленька поїздка? Я сподіваюся, що тобі сподобалося.

Женя почав смикатися, висячи на гаках і намагаючись звільнитися. Його тіло здригалося від болю і напруги. Він не міг зрозуміти, що відбувається, і куди його привели. У його голові крутилися думки про те, що він може померти, що його життя добігло кінця.

– Ну, ну, – насміхаючись, проспівав бос, – заспокойся, куди ж ти поспішаєш? Нам квапливість не потрібна. Ми ще не владнали нашу проблему, як гадаєш?

Женя був приголомшений і наляканий. Що це за лисий мужик?

– Що відбувається? – ледь не плачучи, запитав кучерявий. – Хто ви? Що ви від мене хочете?

Янович спробував озирнутися, але йому було важко сфокусувати свій погляд. Бос стояв перед ним, дивлячись на нього, немов на когось нижчого за себе.

– Невже ти думаєш, що можеш втекти від мене? – вимовив бос, насміхаючись. – Ти думаєш, що ти розумніший за всіх нас, маленький? Давай говори, де докази і хто тобі допоміг їх отримати. 

– Що… Звідки ви… – розгублено белькотів Женя.

– Як ти дістав компромат на мене і де він знаходиться? – Бос дивився на Женю зі зневагою, прагнучи отримати відповідь. 

Кучерявий продовжував смикатися, безуспішно намагаючись звільнитися. 

– Я не знаю, про що ви говорите, – відповів Женя насилу. Його голос був слабким і тремтячим.

Бос насупився і підійшов ближче до нього. 

– Не грай зі мною в ігри, хлопчику, – сказав він суворо. – Ти знаєш, про що я говорю. Ти знаєш, де знаходяться докази. Тож скажи мені, де вони, і, можливо, я дам тобі шанс на життя.

Женя мовчав, не бажаючи розказувати чоловіку жодної інформації. Він розумів, що його життя в небезпеці, але він не міг просто так здатися. Він дивився на боса з упертістю і наполегливістю.

– Я не знаю, про що ви говорите, – повторив він знову.

Бос скривився і вдарив полоненого по обличчю. 

– Ти думаєш, що можеш мене надурити?

Женя відчув біль в обличчі, але не вимовив жодного слова. 

– Мовчиш, так? Гаразд, тоді дізнаєшся, що таке біль! – бос різко обернувся і наказав одному з охоронців підійти ближче до Жені.

Охоронець наблизився до нього і почав бити його по животу і грудях. Женя стогнав від болю, але не промовив ні слова. Бос дивився на тортури із задоволенням, насолоджуючись муками свого полоненого. Махнувши рукою, він підійшов до Жені і прошепотів йому на вухо: 

– Ще один шанс, хлопче. Де докази?

Але Женя залишився непохитним.  Бос, розуміючи, що кучерявий не збирається розкривати свою таємницю, став ще більш роздратованим і почав кричати на нього:

– Так ти мовчиш, так? Ну, ми зробимо так, щоб ти заговорив!

Женя продовжував мовчати, але його дихання прискорилося і зробилося дрібним від страху.

– Принесіть інструменти! – наказав бос.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь