Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Розділ 1

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

AU, в якому Ремус – олімпійський бог, який спустився на землю, та випадково зустрічає чарівного смертного. Але хіба могутній олімпієць може закохатися у просту людину?

Фанфік також є на ао3: https://archiveofourown.org/works/40053579

 

***

 

— Ну, Ремусе!

 

— Джеймсе, мені треба закінчити роботу. У Ахіллеса незабаром важлива битва, йому необхідне це озброєння якнайшвидше.

 

Джеймс закинув голову і важко зітхнув. Його брат був ще впертішим, ніж їхній батько.

 

— Ми не затримаємося довго, лише невеликі веселощі серед прекрасних німф.

 

На цю заяву Ремус за звичкою закотив очі і похитав головою. Будь-який інший прийняв би це за відмову, але Джеймс був наполегливий. Тому молот із кліщами відлетіли в дальній кут кузні, і Ремус дав слабину.

 

— Гаразд, але ти обіцяєш не захоплюватися і не напиватися до нестями. Я не хочу тягти тебе на своїх плечах назад.

 

— От і чудово! — миттю засяяв Джеймс.

 

***

 

Ремус міг бурчати і робити незадоволене обличчя скільки завгодно, однак кожен спуск на землю він вважав найкращим моментом його безсмертного життя.

 

Джеймсу потрібно було часто спускатися і наглядати за лісами, пасовищами, полями та горами. Місце Ремуса було біля ковадла, в його кузні на Олімпі. Бути богом вогню і покровителем ковальства — відповідальність, з якою нелегко справлятися, хоча поки що в нього чудово виходило.

 

Але й веселитися іноді теж треба. Так завжди говорив Джеймс і хапав Ремуса та Пітера за руки, стрибаючи вниз із небес.

 

Нині їх було двоє і вони вже перебували у тінистому гаю в краях Аркадії. Це було дуже мальовниче місце. Стовбури сосен ішли вгору і закривали своїми гілками полотно неба; старі дуби шелестіли широким листям і відкидали на землю тіні, а квітучі чагарники одурманювали свідомість солодким запахом.

 

Німфи кружляли навколо двох богів, сміялися та танцювали під мелодію флейти Джеймса. Їхні легкі, повітряні сукні майоріли за вітром і миготіли перед очима різнокольоровими плямами.

 

— Розкажи нам про свою наречену, Джеймсе. — Німфа на ім’я Дріада, з довгим темно-зеленим волоссям і в сукні того ж кольору сиділа на низькій гілці дерева і грала з листям на ньому.

 

— Ми чули, що вона справжня красуня! — вигукнула німфа Альсеїда, кінчиками пальців пробігаючи оленячими рогами Джеймса. Під її невагомими дотиками на них розпускалися дрібні польові квіти.

 

— Вона — найпрекрасніше божество, яке мені доводилося бачити. — На обличчі Джеймса розпливлася самозабутня посмішка. Він прикрив повіки, щоб побачити образ своєї нареченої і склав руки за головою, відкидаючись на стовбур дерева. — Її волосся, наче вічний вогонь, обпалює очі, варто на них глянути, і руки, варто торкнутися рудих локонів. . Її очі, як два зелені гаї, втягують у свої глибини. Її червоні губи манять своїми витонченими контурами та блиском. Моя Лілі — прекрасна, немов літній сад, що палає багатством плодів, немов перша зірка на вечірньому небосхилі.

 

Німфи заворожено слухали мрійливий опис богині Лілі з вуст її коханого.

 

— Великий Зевс, а ти закохався по самі роги, так? —  хихикнула Дріада.

 

— Не те слово, люба німфа! Я в її полоні до кінця століть. —  Джеймс підскочив і завів нову пісеньку на флейті.

 

— А що щодо тебе, Ремусе? — на траву біля бога сіла Лімнада, німфа озер. Її голова лягла на плече бога і світле волосся розсипалося недбалими кучерями по його тілу.

 

— Я надто зайнятий у кузні. — Він хмикнув і заперечливо похитав головою. — Мені не до любовних забав.

 

— Один раз можна і розслабитися, дорогий. — Її бліда рука ковзнула по гострих ключицях і спустилася до м’язистих грудей, не прикритою тканиною туніки. Пальці ледве торкалися засмаглої шкіри, змушуючи м’язи під ними напружуватись.

 

— Не цього разу, красуне. — Ремус зупинив дівочу руку і відвів убік.

 

Не вперше німфи виявляли до нього інтерес і не вперше він відмовляв їм. Його ремесло дійсно забирало багато часу та сил, і це було чудове виправдання. Німфи були прекрасними істотами, гарні та граціозні. Їхні тіла манили багатьох богів і багато хто вступав з ними у зв’язок. Джеймс і Пітер відчули на собі ласки цих божеств. Але Ремус не мав до них жодної тяги.

 

Набагато спокусливішими для нього були міцні тіла богів вітру чи річок. Кілька разів він відчував м’язи повелителя південного вітру Нота під своїми пальцями, обпалююче дихання річкового бога Каїстра на своїй шиї, сухі губи сонячного божества Геліоса на своїй плоті. І це було набагато приємніше і відчутніше, ніж дівочі торкання німф.

 

— Відчепись від мого брата, Лімнадо. Ти ж знаєш, це йому не цікаво. — Джеймс махнув рукою і зірвав зубами ягоду винограду з грона.

 

— До кого ж нам тоді чіплятися, Джеймі? Ти під весільним вінцем, а Пітер взагалі давно не з’являвся у нас. — Альсєїда з образою зітхнула і надула свої рожеві губи.

 

Не встиг Джеймс щось відповісти, як десь зовсім близько почувся грізний гавкіт, що майже переходить у рев. В одну мить обидва бога скочили на ноги, а німфи в страху розбіглися і зникли між дубових стволів. Істота, що видавала це грізне, оглушливе гарчання, знаходилася не більше, ніж за півмилі від галявини, де ще недавно відпочивали німфи та їхні гості. І, судячи з усього, видавав цей гавкіт аж ніяк не маленький песик. У руках Ремуса з’явився його лук і сагайдак стріл за спиною. Переглянувшись, боги побігли в бік звуку, що долинав. Вони вибігли з гаю та опинилися на просторих долинах гірських хребтів.

 

На рівнині, за сотні метрів від них, стояв величезний двоголовий пес. Червоні очі відкидали вогняне свічення на чорну шерсть, ікла були оголені і з відкритих пастей долинало дзвінке гарчання. Потужні лапи трохи зігнулися, ніби пес готується до стрибка. І тут боги помітили ще дві постаті, що знаходилися праворуч від пса і які явно не знають що робити.

 

У сутінках, що згущалися, і на відстані їх неможливо було розглянути, та й ніколи. Однак те, що їм потрібна допомога з цим чудовиськом, було очевидним.

 

Декілька стріл з наконечниками, що палають вогнем, полетіли в пса. Його увага різко переключилася на двох непроханих богів. Джеймс озброївся шаблею і приготувався дати звірові відсіч. Ремус вирішив не чекати нападу пса і кинувся вперед, бігаючи продовжуючи випускати вогняні стріли. Вони обпалювали густу шерсть і впивалися у шкіру чудовиська. Пес від болю кидався з боку в бік, розриваючись між чотирма жертвами.

 

Джеймс підбіг до Ремуса і той одним дотиком до леза шаблі запалив її. Спалах вогню роздраконив пса сильніше і той стрибнув, намагаючись зачепити Джеймса своїми іклами. Бог відскочив убік і розсік повітря зброєю, провівши глибокий поріз на лапі звіра. Той завив і дві його голови ще лютіше почали атакувати Ремуса і Джеймса, розриваючись між ними. Чоловіки робили нападки з обох боків, не даючи потворі шансу відступити.

 

Ще кілька вдалих ударів шаблею і пара стріл у тілі, і пес так знесилів, що вже ледве тримався на лапах. Шерсть була спалена і шматками склеїлася зі шкірою, кров нерівними цівками стікала його тілом.

 

Останній удар Джеймса припав саме в місце з’єднання двох величезних голів. Пролунав останній, тепер уже жалібний, вереск, і пес замертво впав на бік. Його мляве тіло спалахнуло яскравим вогнем і за мить на його місці залишилися лише сліди випаленої трави.

 

Два бога полегшено видихнули і тепер стояли, спираючись долонями об коліна, важко дихаючи та відновлюючи подих. Краєм ока Ремус помітив постаті людей, які все ще були на галявині. Вони стояли осторонь, але тепер він міг розглянути їх. Два молоді хлопці, практично однакові зовнішності. Точені вилиці, хвилясте темне волосся, пронизливі сірі очі, хоча в сутінках було досить нелегко судити про їхній відтінок.

 

Відмінністю служила лише різниця в зростанні, більш витягнуте і загострене обличчя хлопця вище та його волосся, що доходило майже до плечей. Вони заворожено спостерігали за битвою і, здається, й досі стояли на тому самому місці, ніби приросли до землі.

 

— Ви в порядку? — Ремус підійшов до хлопців.

 

— Так, з нами все гаразд. — слабким голосом відповів хлопець нижче. Біля нього, на траві, валялися ягоди суниці та чорниці, перекинутий кошик і кілька обмотаних у просту тканину шматків м’яса. Джеймс, що підійшов, підняв кошик, непомітно наповнивши його стиглими ягодами, ще кращими, ніж розкидані на землі, і передав хлопцеві. Той, тільки-но глянувши на Джеймса, вихопив кошик і поспішив кивнути на знак подяки.

 

— Дякую, що нас врятували. — Губи іншого хлопця здригнулися в нервовій напівусмішці. Він простяг руку Ремусові, — мене звуть Сіріус. А це мій молодший брат Регулус.

 

—  Ремус. — Він обхопив простягнуту руку долонею і трохи стиснув. — І мій брат Джеймс. — тільки тепер бог вогню помітив, що той встиг сховати свої роги оленя.

 

Джеймс помахав Сіріусу і кинув швидкий погляд на Регулуса, проходячи їм по всій фігурі хлопця.

 

— То що сталося тут? — спитав Ремус.

 

Його очі невідривно стежили за обличчям Сіріуса. Він дивився і дивився, поглинаючи його красу та захоплюючись їй. Ніхто з богів не мав такої досконалої зовнішності. Довгі вії обрамляють сірі очі. Їх металевий відтінок одразу ж нагадав Ремусові про його улюблену сталь, з якою він умів спритно поводитися в кузні. Густі темні брови, вугільні волосся, що кінчиками торкаються оголених плечей. Високий лоб і вольове підборіддя, тонкі губи, що залишили ворожити — які ж вони навпомацки. Це було найпрекрасніше, що бачив Ремус за своє безсмертне життя.

 

— Ми поверталися з села додому і раптом перед нами вискочило це чудовисько. Воно дивилося на нас своїми червоними очима, а ми навіть не могли поворушитися.

 

— Вам пощастило, що ми опинилися близько. – зауважив Джеймс. Він явно був гордий своїм героїзмом.

 

— А що ви тут робили? — Регулус примружився, переводячи погляд то Ремуса, то Джеймса. – Вже пізно.

 

— Полювали! – в один голос відповіли боги.

 

— Тоді де видобуток? — усміхнувся Сіріус і схрестив руки на грудях.

 

— Сьогодні просто не наш день, таке буває. — байдуже знизав плечима Джеймс.

 

— Може, вас додому проводити? — рука Ремуса закопалася в його русяве волосся, скуйовджуючи його. Безглузда звичка від Джеймса. — Чи мало на що ще можна натрапити.

 

— Ми не хочемо вас затримувати, — похитав головою Сіріус. Навіть крізь вечірню темряву Ремус помітив його почервонілі щоки, що викликало в Бога усмішку на губах.

 

— Все гаразд, ми не поспішаємо.

 

Дорога до будинку Сіріуса та Регулуса зайняла близько години. Вони перемовлялися, розпитували один одного про життя, і Ремусу з Джеймсом довелося на ходу вигадувати більш менш правдоподібні відповіді. Вони могли відразу розповісти про свою божественну силу, адже незвичайна зброя легко видавала їх. Але олімпійці рідко розповідають про себе смертним, коли спускаються на землю.

 

Ремус постійно тримався близько до Сіріуса. Кисті їхніх рук стикалися, від чого тіло охоплювало дивне тепло, а дрібні волоски на шкірі вставали дибки. Сіріус часто сміявся з жартів Джеймса, навіть найдурніших. Він закидав голову назад, оголюючи бліду шкіру шиї і випираючий кадик. Його сміх дзвоном відгукувався у вухах Ремуса і це було ще прекрасніше, ніж гра Аполлона на арфі. Щоразу він ловив себе на тому, що задивляється і милується сміхом Сіріуса, і від цього на губах розцвітала дурна усмішка.

 

Вони зупинилися біля входу до села, де мешкали брати. Регулус поспішно попрощався і втік додому. Зігнувши брову і лукаво посміхнувшись Ремусу, Джеймс побрів назад, кинувши братові тихе “не затримуйся”.

 

Сіріус переминався з ноги на ногу і ніяково посміхався.

 

— Мені час додому. І ще раз дякую, що врятували нас. — він обернувся і збирався піти, але Ремус схопив його за зап’ястя і притягнув до себе так, що між їхніми обличчями залишилися сантиметри.

 

— Ми можемо зустрітись знову? — випалив Ремус, намагаючись не дивитись на відкриті губи Сіріуса.

 

—  Я… Я не знаю.

 

— Приходь завтра на заході сонця в ту ж долину. Я буду тебе чекати.

 

Сіріус енергійно закивав і відсторонився. Його очі заворожено дивилися в зелені вири навпроти. Ремус підніс його тонке зап’ястя до губ і залишив невагомий поцілунок на кісточці, що випирала. Тоді він відпустив Сіріуса і він відразу ж пішов. В останній момент Ремус встиг помітити його порозовіле обличчя. Кілька хвилин він простояв у тому положенні з відчуженою, але щасливою усмішкою. А потім наздогнав Джеймса, і вони повернулися на Олімп.

 

***

 

— І чим тебе так привабив той смертний?

 

Рудоволоса дівчина сиділа на кам’яних сходах, що вели до басейну. Її ноги були опущені у воду, а очі примружені від сліпучого світла сонця.

 

Ремус крокував по краю басейну, коли питання Лілі застигло його зненацька і він мало не впав у воду. Намагаючись не видати свого збентеження, бог незворушно відповів. Наче спогади про усмішку Сіріуса не скручували йому живіт.

 

—  Він… він дуже гарний.

 

—  І все? — Тіло Лілі тремтіло від сміху. —

 

Джеймс сказав, що ти розтікся перед ним у калюжку. Стріла Ероса потрапила і до тебе?

 

Замість відповіді, Ремус бризнув водою прямо в богиню. І розмова перетікла у жартівливе хлюпання.

 

— Веселощі, і без нас?

 

Джеймс і Пітер з’явилися з нізвідки і одразу втягнулися в гру. Досхочу насміявшись і наплескавшись, чотири божества сиділи на кам’яних краях та сходах басейну.

 

— Сьогодні зустрічаєшся із Сіріусом? — Джеймс повернувся до Ремуса і посміхнувся.

 

—  З ким? Ремус має новий інтерес? — Пітер пожвавішав і задерся на місці, бажаючи почути подробиці.

 

—  Ага, смертний. Я ж розповідав тобі, Пітті, — Джеймс кинув у нього зірвану неподалік квітку.

 

— Але ти не казав, що Ремус знову зустрінеться з ним. — світлі брови Лілі звелися до перенісся і вона пильно вдивилась у двох богів.

 

— Не можу упустити таку красу, як він, — Ремус знизав плечима, уткнувшись поглядом у хвилі, що здіймаються. Він лише сподівався, що його важке дихання та легкий рум’янець були не такими помітними.

 

На його щастя, Пітер незабаром відлетів на своїх крилатих сандалях, а Джеймс з Лілі пішли вдвох. Однак перед відходом богиня підійшла до Ремуса і тихо промовила:

 

— Не захоплюйся цим, добре? — Її тон був м’яким, але наполегливо застерігаючим.

 

—  Про що ти говориш?

 

—  Це лише інтрижка, ти ж знаєш, Лілсе. Нічого серйозного.

 

Коли Лілі пішла зі своїм нареченим, Ремус підняв голову, упираючись поглядом у яскраво-блакитне небо та білі хмари.

 

Так брехати Лілі та братам було в новинку для нього. Наступного разу він сто разів подумає, перш ніж кувати стріли Еросу. Хто знав, що одна все ж таки потрапить у її творця.

 

***

 

Ремус був на потрібному місці раніше, ніж Сіріус. Сонце вже хилилося до обрію, рясно поливаючи землю помаранчевим світлом. У мозок уже почала закрадатися небезпечна думка, що він не прийде. Може, забув, може, побоявся, або, що ще гірше, але простіше — не захотів.

 

Але щось прикріпило Ремуса до землі, і він не міг піти. Щось важке прив’язало його стопи до поверхні і щось змушувало вірити, що Сіріус прийде. Ось зараз, у цю саму секунду його постать з’явиться вдалині і поступово наближатиметься до Ремуса. А той невідривно стежитиме за кожним його кроком і вловлюватиме навіть ледь помітний вигин губ і блиск очей.

 

І варто було богові прикрити на мить повіки, як ця ілюзія втілилася в реальність.

 

— Я вже подумав, що ти не прийдеш. — Тільки-но Сіріус порівнявся з ним, випалив Ремус і тут же прикусив язика. Просте привітання було б набагато краще.

 

— Якщо щиро, я теж. — Сіріус збентежено смикав край темно-синьої накидки і винувато глянув на Ремуса. — Нічого такого, ти здаєшся класним хлопцем, але я ледве тебе знаю. Я не розумію, що тобі потрібно, і чому ти покликав мене сюди.

 

— Можеш дізнатися мене прямо зараз. Якщо хочеш. — засмаглі пальці Ремуса ледве торкнулися чужих блідих і Сіріус дозволив їх переплести. Його зуби нещадно кусали нижню губу, а в очах миготіли сум’яття та нерішучість. — Тому що я хочу тебе дізнатися.

 

Ремус не зважився на щось, окрім як міцніше стиснути руку і обвести своїм великим пальцем кісточки Сіріуса.

 

— Давай просто прогуляємось, і я відкритий для будь-яких твоїх питань.

 

— Гаразд, — кивнув Сіріус і куточки його губ здригнулися вгору.

 

Вони бродили лісом, гублячись у стовбурах старих дерев і густих чагарниках. Сонячний диск майже повністю опустився за край землі, тому джерелом світла, окрім розсипу зірок та яскравого місяця на небосхилі, стали маленькі зграйки світлячків. Вони то здіймалися вгору, то опускалися майже до самої землі і загортали у своє блідо-жовте свічення постаті двох хлопців.

 

Говорили без угаву, одна тема змінювалася іншою і замінювалася на третю. І так до безкінечності. Ремус намагався якомога акуратніше відповідати на питання, пов’язані із земним життям. Так, найпростішою відповіддю на запитання, де він живе, були Афіни, а чим займається — ковальство, що було абсолютною правдою. Розмови про поезію, зірки та театр давалися набагато краще.

 

Не те щоб Ремус не збирався ніколи розповідати Сіріусу правду. Він лише хотів відтягнути цей момент або почекати, поки Сіріус сам здогадається. Але щось у грудях неприємно скручувало і тіло холоділо при думці, що він брехав Сіріусу про свою справжню сутність, брехав своїй родині, ніби це нічого незначна, чергова пригода, лише один трофей у скарбничку бога вогню. Адже нехай він не визнається в цьому нікому вголос, і сам не підпускатиме цю думку надто близько до усвідомлення, але з кожним дзвінким сміхом Сіріуса і з кожним його теплим поглядом, спрямованим на Ремуса, він відчував, що це стає все ціннішим і дорожчим для нього.

 

Ремус не відпускав чужу руку ні на мить, впиваючись її теплом. Він вів Сіріуса за собою, прокладаючи їм шлях крізь густі хащі нічного лісу. Так невдовзі вони вийшли до квіткової галявини. Дерева оточували її, відкидаючи темні тіні, але світлячки йшли за хлопцями по п’ятах і одразу ж висвітлили затишний куточок своїм тьмяним, але затишним сяйвом. Ремус підозрював, що без Джеймса і німф, які, швидше за все, були десь неподалік, не обійшлося. Він подякує їм пізніше. Зараз він був надто зайнятий тим, що спостерігав за захопленим виразом обличчя Сіріуса. У сірих очах танцювали іскри і рот розплющився від щирого здивування та захоплення. Сотні квітів різного забарвлення вкривали землю, зелена трава пробивалася крізь цю буйну палітру, а стрекотіння комах приємно розслаблювало слух.

 

Не роздумуючи, Сіріус потяг Ремуса за собою вниз, і вони виявилися лежачими в цьому квітковому морі, що пахне літом. Над ними світилися сотні тисяч зірок. Здавалося, ніби вони пильно спостерігають за ними і посміхаються, а усмішки їх виражені у сплесках яскравих свічень.

 

— Цікаво, чи спостерігають за нами боги з Олімпу? — задумливо простяг Сиріус. Він був надто зачарований красою вечора, щоб відчути, як за кілька сантиметрів від нього напружився Ремус.

 

— Думаю так. Вони спостерігають за людьми та їхнім життям. Що їм ще на Олімпі робити? — якомога безтурботніше і весело відповів бог. —  Чому ти спитав?

 

—  Просто так. — він знизав плечима і повернув голову до Ремуса.

 

З хвилину вони невідривно вдивлялися один одному в очі і обидва тонули в райдужках навпроти, поки погляд Сіріуса не ковзнув по обличчю Ремуса. Він уважно досліджував кожну межу засмаглого обличчя, починаючи зі світло-коричневих брів, закінчуючи повними губами, пробігаючи тонкими червоними смугами шрамів, що дісталися під час роботи в кузні. Ремус мовчки і покірно лежав і дозволяв відкрито розглядати своє обличчя, поки Сіріус ледь помітно не присунувся ближче і не облизав свої сухі тонкі губи. Тоді вільна долоня Ремуса знайшла місце на чужій щоці, погладжуючи м’яку шкіру великим пальцем, а з губ зірвалося тихе: «Чи можна тебе поцілувати?» Вистачило лише слабкого кивка, і Ремус накрив губи Сіріуса своїми.

 

Це не був його перший поцілунок, але він різко контрастував із усіма попередніми. Нічиї губи ніяких божественних істот не змушували серце Ремуса вибиватися з грудної клітки і кров кипіти в жилах, як це робили зараз тонкі, покусані і потріскані губи Сіріуса. Їх хотілося цілувати до безпам’ятства, потопати в їхньому солодкуватому смаку груш і слив. І ще більше хотілося так чудово торкатися його м’якої щоки і стискати його долоню у своїй, відчувати тепло його тіла поряд з собою, тримати в руках якнайміцніше, і притискати якомога ближче до серця, що шалено б’ється. І як після цього Ремус міг сказати, що це нічого не означає?

 

Здавалося, що тепер тільки це і має значення. Тільки Сіріус, його губи, очі, руки, посмішка та голос, тепло та вигини тіла.

 

—  Вау, ти цілуєшся, як бог. — Вони відірвалися один від одного, але очі Сіріуса, як і раніше, були заплющені.

 

— Ні, нічого особливого, —  похитав головою Ремус, намагаючись струсити з обличчя зрадливий рум’янець.

 

— Мабуть, бо це мій перший поцілунок.

 

—  Оу? То як тобі? —  здивування прослизнуло в голосі Ремуса. Було справді несподівано, що такий гарний юнак, як Сіріус, ніколи не цілувався. Він міг зачарувати будь-яку дівчину чи будь-якого хлопця, але своєю жертвою вибрав Ремуса.

 

— Думаю, я не розкуштував.

 

З хитрою усмішкою Сіріус нахилився і лизнув нижню губу Ремуса, втягуючи того в новий поцілунок. Він був такий же ніжний і обережний, але наполегливіший. Зараз Сіріус ніби намагався розкуштувати кожен відтінок смаку в роті Ремуса. Нарешті відірвавшись від почервонілих і вологих губ, він скривив розчароване обличчя і знизав плечима.

 

— І справді, нічого особливого. Ауч! — Сіріус потер місце, куди його легко штовхнув Ремус, і приглушено реготав. — Гаразд, я жартую. Ти хороший у цьому.

 

— Так-то краще, — задовільно кивнув Ремус і не втримався від спокуси швидко торкнутися губ Сіріуса ще одним швидким поцілунком.

 

Голова Сіріуса знову повернулася вгору до нічного неба, і на радісному обличчі промайнула затьмарена тінь.

 

—  Мені час додому. Батьки розлютуються, якщо дізнаються, що мене немає вдома. — зітхнув він і знову обернувся на Ремуса, що лежав поряд, який невідривно дивився на нього, а потім кілька разів моргнув.

 

Вони відчували себе так комфортно один з одним, що почали втрачати хід часу і зовсім забули, що вже давно ніч і час розходитися.

 

— Так точно. Ідемо.

 

Відкидаючи будь-які заперечення, Ремус провів Сіріуса до села. Він хотів дійти з ним і до його будинку, але той м’яко поклав долоню на його груди, зупиняючи і похитав головою.

 

— Батьки можуть тебе побачити.

 

— Ти матимеш неприємності через мене? — Ремус підтис губи, відчуваючи, як хвилі провини накочують на нього всередині. Найменше він хотів, щоб Сіріус якось постраждав, і також найменше думав про можливі наслідки для нього, за що подумки кілька разів ударив себе головою об ковадло.

 

—  Ні, якщо вони не дізнаються про тебе, —  він видавив із себе усмішку, але веселощів у ній не було. — Я часто втікаю вночі з дому. І батьки, швидше за все, знають про це. Регулус точно знає, але нічого не каже. Це не така велика проблема, якщо вони не знатимуть того, що я зустрічався з якимсь хлопцем, якого вони не знають. Все гаразд, правда. — тепер він послав Ремусові заспокійливу усмішку і стиснув їх переплетені пальці, які вони не розмикали з того часу, як зустрілися сьогодні.

 

— Ми ще побачимось? — невпевнено запитав Сіріус після кількох хвилин тиші. Очі були опущені, розглядаючи під ногами землю, і Ремус не міг бачити в них боязкість і страх. Але він відчував їх в інтонаціях голосу, тому підняв його за підборіддя, змушуючи подивитися на нього.

 

—  Звісно. Завтра на тому самому місці і в той же час. — і Ремус міцно поцілував тремтячі губи Сіріуса, викидаючи всі сумніви та страхи з його голови. Відірвавшись, Сіріус кивнув і, нічого більше не сказавши, пішов геть.

 

***

 

Це тривало кілька тижнів. Вони зустрічалися щодня в один і той самий час і на тій же галявині, гуляли, трималися за руки і цілувалися.

 

М’які повні губи Ремуса ідеально вписувалися в потріскані тонкі губи Сіріуса. Кінчиками пальців вони вивчали тіла одне одного, торкаючись усіх точок на шкірі, а потім пробирали той же шлях жарким ротом, вибиваючи глухі стогін з вуст один одного.

 

Вони ліниво цілувалися, торкаючись чутливих місць на шиї, грудях, торсі, спускаючись нижче. Спочатку кожен дотик був неквапливим, сповненим квітучої ніжності. Але варто було тонким пальцям зайти надто далеко, як зіниці розширювалися, витісняючи райдужну оболонку, серце відбивало нелюдський ритм, а по всьому тілу розтікався приємний жар і спалахнуло гаряче бажання в грудній клітці.

 

Тінисті гаї та залиті сонцем галявини були свідками бурхливої пристрасті та юнацької палкості двох хлопців. Мозолисті, вкриті шрамами, долоні Ремуса знаходили місце на талії та попереку Сіріуса, обпалюючи теплом і посилаючи тисячі мурашок по блідій шкірі. У свої рухи він намагався вкласти ті почуття, що цвіли в душі, але які він не міг висловити словами. З кожним торканням губ у плечі, щоки, рот, живіт і стегна, Ремус все більше прив’язувався до Сіріуса і ставав від нього залежним.

 

Невтішні думки часто лізли в голову Ремуса, змушуючи нутрощі зіщулюватися. Але варто було міцній руці і теплому роту Сіріуса накрити його, як все відходило на далекий план, і Ремус міг зосередитися лише на сплутаному волоссі Сіріуса у своєму кулаку. Сіріус змушував його забувати про все, залишаючи на шкірі одурманюючі поцілунки та червоні мітки.

 

***

 

Через одну розмову з Лілі і кілька сварок з Джеймсом і Пітером, Ремус зважився розповісти правду про себе Сіріусу. Він не знав, до якої реакції йому варто готуватися, тому програвав у голові різні сценарії, починаючи від сліз через брехню, закінчуючи нервовим сміхом через невіру. Ремус сподівався на спокійне прийняття, але десь глибше, в глибині душі, знав, що він має побачити біль і тугу в сірих очах.

 

Побачивши, що Сіріус наближається, Ремус спробував усміхнутися так само невимушено і радісно, як робив це зазвичай. Але крива посмішка не змогла перекрити занепокоєння та тривогу в очах. Це не втекло від проникливого погляду Сіріуса.

 

— Щось трапилося? Ти виглядаєш схвильовано. — звичним рухом він накрив долоню Ремуса своєї, пропускаючи його пальці крізь свої.

 

— Все гаразд, просто мені треба щось сказати тобі. Давай знайдемо потрібне місце. — відчуваючи знайому теплу близькість Сіріуса, напружене тіло Ремуса трохи розслабилося і лише легке тремтіння зрідка пробігало по шкірі.

 

Дослідженими стежками в лісових хащах вони дісталися їхнього знайомого місця. Стара верба, що схилилася над тихою річкою, і біля неї велика колода, на якій вони любили сидіти, переплітаючи руки й ноги, і, притискаючись один до одного, дивитись на темну воду.

 

Зараз Ремус вважав за краще залишитися стояти, на відміну від Сіріуса, який недбало притулився до темного стовбура верби.

 

— Відповідне місце ми знайшли. Мені вже починати переживати? — усміхнувся Сіріус, але його пальці, що вчепилися в стару деревину колоди по обидва боки від себе, не поділяли легкого тону.

 

—  Пам’ятаєш, коли ми з Джеймсом врятували тебе і Регулуса від пса, у нас була вогняна зброя? — Ремус не міг змусити себе дивитися на Сіріуса, що сидить, тому уткнувся поглядом у темну гладь річки. Побачивши бічним зором кивок, продовжив: — Не зовсім звичайний виріб для простого коваля та його брата.

 

— Регулус сказав мені потім, коли ми вже були вдома. Він сказав, що це дивно і, мабуть, цю зброю зачарував сам бог Гефест. —  промовив Сіріус. Ремусові не треба було дивитися на нього, щоб зрозуміти, що в його мозку зараз шалено крутяться шестерні, намагаючись знайти потрібну доріжку до відповіді.

 

— Так, зброю зробив цей бог. І цей бог, — Ремус наважився глянути на Сіріуса і зустрітися з ним очима. Тремтячий вдих. І тихе: —  це я. Я бог Гефест.

 

— Що?.. Це жарт, так? — На обличчі хлопця шок і подив поєднувалися з нерішучою веселістю.

 

— Люди називають нас інакше. Не так, як назвали нас при народженні батьки. — Вираз Ремуса був цілком серйозним.

 

—  І ти, —  Сіріус проковтнув, витративши секунду на те, щоб вибрати одне запитання із сотні. — Ти та сама безсмертна істота, що живе на Олімпі?

 

—  Так. — кивнув Ремус, не зводячи очей з Сіріуса. Він виглядав приголомшеним, що було передбачувано. Але в срібному сплаві його очей миготіли відблиски ледь помітного розчарування та образи.

 

—  Вау. — Сіріус затулив обличчя руками, намагаючись укласти все в голові. —  Знаєш, ти завжди був чимось незвичайним для мене, чимось нереально ідеальним. І ось тепер я знаю, чому.

 

— Сіріусе, — Ремус опустився поруч з ним на колоду і простяг руку до хлопця, але той відсахнувся від нього. — Сіріусе, я-

 

— Не треба, Ремусе. Просто… можеш залишити мене? — він уперся ліктями у свої коліна і дивився на траву під ногами. Його обличчя почервоніло, ніби він готовий був заридати, чи закричати на Ремуса, чи все разом.

 

— Сіріусе, пробач мені, я не…

 

— Просто піди Ремус! Я не хочу тебе бачити!

 

— Що? Ні, Сіріусе, послухай мене. — спустившись на землю перед Сіріусом, Ремус знову спробував взяти його за руку, але той виставив долоні перед собою, змушуючи Ремуса замовкнути.

 

— Ні, послухай спершу ти, Ремусе. Ти раптово з’явився з нізвідки і теж підеш, а я залишуся тут. Не те, щоб я чекав щасливого кінця, як у казці, але я міг хоча б мріяти, у мене була хоч примарна надія. Нині її немає. Я весь час озиратимусь на тебе, шукатиму в кожному перехожому і виглядати із-за кожного дерева. Це буде боляче, знаєш. Все життя я проведу у відчайдушному очікуванні, що ти повернешся до мене. Хоч на секунду даси глянути на твоє обличчя і торкнутися твоєї шкіри. Я не винесу цього, Ремусе, тож будь ласка.

 

— Чого ти хочеш, Сіріусе? Я зроблю все, що ти хочеш. Все, щоб ти був щасливий, скажи тільки. — Ремус уперся чолом у коліна Сіріуса, кидаючи на зелену траву краплі сліз.

 

— Іди. Іди зараз, поки не пізно. Поки що я не повністю розбитий і маю ще шанс нормально жити далі. —  «без тебе» застряє на кінчику язика і провалюється в порожнечу.

 

Ремус більше нічого сказати, крім однієї фрази. Але і вона залишається напругою витати у повітрі. Йому справді варто піти, доки він не втратив залишки своєї божої гідності. Боги не плачуть через смертних.

 

Піднявшись на Олімп, він давитиметься обуренням і кричатиме Джеймсу, що як звичайна смертна людина могла відмовити йому, синові Зевса, могутньому богу вогню. А потім на колінах Лілі тихо лежатиме, бурмочучи в її світле плаття, як йому погано без Сіріуса і як він сумує за ним.

 

***

 

Минуло кілька тижнів, і туги в перемішці з болем та розпачом, наче й не було.

 

Як за негласною угодою, всі боги, герої та царі захотіли собі нові золоті прикраси, міцні обладунки та потужні зброї. Ремус днями й ночами міг не вилазити зі своєї майстерні. З кузні на далекому пагорбі Олімпу постійно долинали звуки роботи: тріск, шипіння, дзвінкі удари інструментів об метал. Мозок бога вогню був зайнятий розробкою ескізів, створенням виробів, і побудовою палаців для богів на Олімпі.

 

Коли ж вогняні іскри сильно набридали і плавити сталь вже не було сил і бажання, Ремус розпивав вино з богом Діонісом у прекрасних небесних садах, а потім звалювався у свою постіль і засинав хмільним сном до середини наступного дня.

 

Кілька разів Пітер і Джеймс робили спроби витягнути його із замкнутого кола його повсякденності, але марно.

 

Хоч Ремус і не проводив багато часу поза своєю майстернею, це не заважало його братам відвідувати його і проводити в кузні довгі години. Сьогодні Пітер повернувся з північних країв, де вказував правильний шлях заблукалим мандрівникам і давав смертним поради. Після таких подорожей він зазвичай приносив новини чи захоплюючі історії.

 

— Ерідан нещодавно питав про тебе.

 

—  І що? — Ремус не відкривався від своєї справи, виймаючи з осередку розжарене лезо.

 

—  Ти міг би зустрітися з ним. — відповів Джеймс, розвалившись на кушетці у кутку приміщення. – Я бачив його кілька разів і він досить непогано складний. В ім’я Зевса, чому всі річкові боги мають такі тіла? — запитання полетіло в нікуди і залишилося без відповіді.

 

— Я не збираюся зустрічатися з ним. У мене справ по горло, невже ви не бачите, — зосереджено, поліруючи майбутній меч, пробурчав Ремус. — Я не маю часу на розваги.

 

— Почекаєш, поки той смертний помре? Тоді з чистою душонкою застрибнеш у ліжко Ерідана, або Афелія, або Каїстра, або кого ти там ще спокусив своїми м’язами. — Це не мало прозвучати з вуст Пітера з такою отрутою, проте саме так і вийшло. Він тут же пошкодував про свої слова і хотів вибачитися, але оглушливий удар молотом об порожнє ковадло пронизав повітря.

 

— Досить. Це не твоя справа, — Ремус виставив вказівний палець на Пітера, —  і не твоя, —  на Джеймса, перш ніж він щось сказав би. Раніше завжди спокійні й добрі зелені очі Ремуса спалахнули справжнім лютим вогненним свіченням. Його голос перейшов на голосне гарчання: — Я один із наймогутніших богів Олімпу. Я керую вічним вогнем і розпеченою сталлю. Мені немає діла до жодного смертного, ким би він не був. Мені вистачить одного клацання пальців, щоб найпрекрасніші божественні створіння були біля мого ложа і були готові на все. Так що не забувайтеся, братики.

 

Джеймс і Пітер стояли, злякано завмерши з приголомшеними очима. У кузні запанувала тиша, лише вогонь потріскував у горні. Ремус відвернувся від них, спокійно продовживши робити виготовлення нового меча.

 

Напружене мовчання не тривало довго. Пітер, раптом схаменувшись, поспішно вилетів з кузні з тихими словами:

 

— Мене звуть на землі.

 

Потім Джеймс теж залишив брата, але промовчав, лише затримався поглядом на його фігурі. Він зрозумів, що Ремусу треба час охолонути. Нехай зовні він повернувся до непохитного спокою, але всередині вогонь злості все ще палахкотів.

 

«Зате він нарешті згадав, хто він». — промайнуло Джеймс у голові, коли він попрямував на пошуки своєї коханої Лілі.

 

***

 

Меч був майже закінчений, залишалося вигравірувати спеціальні візерунки на ручці та лезі.

 

Ремусові не було соромно за сказане Пітеру та Джеймсу. Він не любив, коли хтось втручається в його особисті справи, навіть якщо це його брати. Дотримання кордонів ніхто не скасовував навіть для богів.

 

Його роботу знову хтось перервав. Ремус почув звук глухого вихору, що позначав приліт Пітера. Вдихнувши глибше, він приготувався до появи брата, з яким попрощався не на найкращій ноті.

 

— Ремусе, ти маєш піти зі мною. — Тяжко дихаючи, випалив Пітер, підходячи впритул до бога і хапаючи його за плече. Його щоки почервоніли від хвилювання, світлі брови були зведені на переніссі, а очі видавали крайнє сум’яття.

 

—  У чому справа, Пітер? — Ремус стомлено нахилив голову і глянув на гостя. Неспокійний вигляд брата його анітрохи не збентежив. Він лише полегшено видихнув, що Пітер не в образі на нього. — Джеймс знову насолив Аїду, і той наслав на нього цербера?

 

—  Ні. Це стосується смертного. Сіріус.

 

— Що з ним? — робочі кліщі миттю відлетіли вбік і з брязкотом впали на кам’яну підлогу. Зелені очі розширилися і райдужка потемніла, відбиваючи у собі вогняні відблиски.

 

— Я почув, що хтось кличе мене на допомогу на землі. Хлопець був схожий на Сіріуса.

 

— Ти ніколи не бачив Сіріуса. —  спохмурнів Ремус.

 

— Та годі тобі, Ремус. Гадаєш, Джеймс не показав мені його разок? — Пітер усміхнувся, і продовжив квапливу розповідь. — Він попросив тебе покликати. Тебе, а не Гефеста, і тоді я зрозумів, що цей хлопчина його брат Регулус. Джеймс згадував його. Регулус сказав, що Сіріус хворий вже кілька днів. Він нічого не їсть і майже не п’є. І весь час він ніби в маренні. Регулус просив допомогти тебе. Я не знаю, Ремусе, що це. Але на звичайну хворобу смертних це не схоже.

 

Не зволікаючи ні секунди, Ремус швидким кроком попрямував до виходу з майстерні.

 

—  Ти до нього?

 

— А куди ще, Піте? Знайди Асклепія і теж направ його туди.

 

Ці слова Ремус поспішно кинув через плече і стрімголов попрямував до Сіріуса.

 

***

 

— Ти знаєш, що з ним відбувається?

 

Ремус сидів біля ліжка, міцно стискаючи в руці бліду долоню Сіріуса. Той лежав непритомний, його дихання було важким, серце часто билося. Іноді тіло тремтіло в судомах, а з зблідлих губ злітали болючі стогіни.

 

Але найстрашнішими і лякаючими були порізи, що кровоточать по всьому тілу. Кожні кілька годин шкіра сама розривалася, ніби хтось невидимий надрізав її гострим лезом, і цівки крові випливали з ран.

 

— Мені шкода, Ремусе, але це важке захворювання. Його практично неможливо вилікувати. — похитав головою бог медицини, Асклепій, і, глянувши на Ремуса і Регулуса, що стояв поруч, додав: — Я можу розбудити його на кілька хвилин і ви попрощаєтеся з ним.

 

— О боги,— прошепотів Регулус і знесилено впав на ліжко біля брата.

 

Ремус не зводив погляду з іншого бога, намагаючись зачепитися хоч за щось із його невтішних слів. Він не міг повірити, що Сіріус вмирає і його неможливо врятувати. Має бути щось… хоч щось…

 

– Ми зараз повернемося, Регулусе. — обережно промовив Ремус і, дочекавшись у відповідь слабкого кивка, вивів Асклепія зі спальні.

 

Батьків братів не було вдома. Рано-вранці вони пішли в сусіднє село за свіжим м’ясом і фруктами, на випадок, якщо Сіріус прийде до тями і захоче їсти.

 

Два боги спустилися у внутрішній дворик будинку.

 

— Ти чогось не кажеш мені, Асклепію. — різко повернувся Ремус і вп’явся поглядом у бога. — Скажи все, як є. Що з ним?

 

— Це важка хвороба, Ремусе. — Асклепій знову безпорадно похитав головою, складаючи руки на грудях.

 

— Це я вже чув. — перебив його Ремус. — Ти сказав, що її практично неможливо вилікувати. Але спосіб є, так?

 

— Це не важливо. — Він махнув рукою і відвернувся, готуючись зайти назад до будинку.

 

— Що? Що значить неважливо? Якщо його можна врятувати, то чому ні? — Ремус у розпачі розвів руками, з благанням в очах дивлячись на іншого бога.

 

Сіріус не помре. Не зараз, не так.

 

— Тому що плата за ліки надто велика.

 

— Яка плата?

 

— Ця хвороба виснажує його та забирає людські сили. Щоб позбавити його страждань і повернути до життя, йому потрібна божественна сила. Сила бога. Твоя сила, Ремусе.

 

— Це означає, що я, — насупив брови Ремус, вплетаючи руку в волосся і відтягуючи світлі пасма.

 

— Що ти сам втратиш божественну сутність і станеш простим смертним, як і він.

 

Ремус завмер, обмірковуючи все почуте. На кону стояло життя Сіріуса, земне, звичайне життя. Чи готовий Ремус пожертвувати своєю божественною силою, своєю родиною, Олімпом? Адже тоді він більше не побачить Джеймса, Пітера, Лілі. Він проживе якихось жалюгідних кілька десятків земних років. Чи готовий він до цього заради Сіріуса? Людину, яка покинула його, і яка не хотіла його бачити.

 

— Бачиш, ціна надто висока. — вирвав його зі своїх думок Асклепій. Він дивився на Ремуса з добротою і жалем, ніби батько розмовляє сином і намагається відвести від неправильного вибору. Тому ніхто з богів раніше не погоджувався на це,  як б дорогим їм не був смертний. Ти втратиш себе заради того, хто тебе вже не любить. Хіба варто воно такої жертви?

 

Ремус промовчав.

 

— Ходімо, попрощаєшся з ним, і ми повернемося на Олімп, додому. — Асклепій простягнув Ремусові руку, по-батьківському обіймаючи за плечі.

 

Вони піднімалися на другий поверх, де була спальня, але Ремус нічого не помічав. У його голові стрімко миготіли всі моменти, проведені з Сіріусом, з найпершої їхньої зустрічі. Він був завжди таким радісним, відкритим та веселим. Його промениста посмішка засліплювала, освітлювала навіть найтемнішу ніч у лісових хащах. Очі завжди блищали пустотою, теплом і тим, що Ремус ніяк не міг прочитати. Лише після їхньої сварки, після того, як Ремусові довелося піти, він зрозумів — найголовнішим і найяскравішим сяйвом у сірих очах було кохання. Воно запалювалося завжди, коли поряд був Ремус. Сіріус кохав його. І Ремус кохав Сіріуса. Як він міг не кохати цю дивовижну людину? І як він міг сумніватися у своїй відповіді? Звичайно він вартий цього. Сіріус вартий всього на цьому світі.

 

— Я згоден. — зруйнував мовчання Ремус, коли вони вже стояли навпроти дверей до спальні.

 

Асклепій дивився на нього, кілька разів моргаючи розплющеними очима.

 

— Ремусе, ти не розумієш.

 

— Я все прекрасно розумію. Я кохаю його, і це кохання варте всіх сил, людських і божественних. — він посміхнувся богові, даючи чітко зрозуміти, що готовий до цього.

 

— А як же твоя родина? Зевс буде в люті, і Гера теж. І твої браття, що вони подумають?

 

— Джеймс і Пітер зрозуміють мене, і батьки теж, я впевнений.

 

Ремус зайшов у спальню і, не звертаючи уваги на запитальний погляд Регулуса, підійшов прямо до Сиріуса, що лежав непритомний. Вії тремтіли, губи були привідкриті, а лоб покритий холодним пітом. На щоці відкрилася невелика ранка, і Регулус уже сяк-так закрив її тонкою марлею.

 

Ремус нахилився і ніжно поцілував лоба Сіріуса, переплітаючи його пальці зі своїми, як раніше.

 

— Все буде гаразд, рідний. Я поруч. — лагідно прошепотів він.

 

І лише на мить Ремусові здалося, ніби його руку стиснули у відповідь.

 

***

 

Яскраве світло вдарило у вічі. Що могло так яскраво світити? Потрібно було кілька секунд активного моргання, щоб зрозуміти, що він, як і раніше, у своїй спальні лежить на своєму ліжку, а у вікно світить сліпуче сонце. Фантомний біль відчувався по всьому тілу. Праву руку щось стискало, щось тепле та м’яке. А на стегні відчувалася вага.

 

Насилу підвівшись на ліктях, Сіріус побачив маківку світло-коричневого волосся, з рудуватим відтінком на сонячному світлі. Не може бути. Голова була відвернута обличчям, але хто ще, якщо не він.

 

Вільна рука сама потяглася до сплутаних кучерів. Аби тільки пригадати, які вони на дотик. Пальці пропустили крізь таке ж м’яке, як і раніше, кучеряве на кінцях волосся.

 

Ремус завертався уві сні, повернувши своє прекрасне обличчя до Сіріуса. Той одразу ж відсмикнув руку. Вони розлучилися, то що він тут робить? І чому Сіріус почувається так добре, крім голодних спазмів у животі. Не встигнувши подумати над питаннями, що крутяться, Сіріус поспішив розглянути сплячого хлопця на його колінах. «Не хлопця, бога» виправив він себе і повністю погодився з цим, адже Ремус уві сні, майже на межі пробудження, виглядав божественно, так умиротворено і до шаленого мило.

 

Але раптом повіки відкрилися, і тепер на Сіріуса дивилася сонна пара зелених очей. Щоки спалахнули недоречним рум’янцем, коли голова Ремуса підвелася, а їхні пальці не поспішали роз’єднуватися.

 

—  Що ти тут робиш? — Єдине питання, яке Сіріус зміг сформулювати та видавити із себе.

 

— Регулус попросив моєї допомоги, і я прийшов. — негайно відповів Ремус, ніби готував відповідь наперед.

 

— Це не твої обов’язки, допомагати смертним.

 

— Так, але ж це ти.

 

Це прозвучало так просто, що у Сіріуса перехопило подих і він не міг нічого відповісти чи спитати.

 

— Як ти себе почуваєш? Щось болить? — спитав Ремус, погладжуючи чужу долонь у своїй і не перестаючи дивитися в сірі очі з такою неможливою турботою та ласкою.

 

— Ні все чудово. Що зі мною було, ти знаєш?

 

— Якась складна хвороба, але зараз ти здоровий.

 

— Це… ти якось?..— слова плуталися мовою, але Ремусові здається вистачило найменшої заїкуватості.

 

— Я привів бога медицини, і він подбав про тебе. — кивнув він.

 

— Дякую, Ремус. — він стиснув їхні пальці. — І пробач мені. Мені не варто було так поводитися, коли ти розповів мені правду. Я просто був такий вражений, тобто…

 

— Це ти мені вибач, що одразу тобі все не розповів. — Ремус ледве посміхнувся, але й це ніби вселило в Сіріуса сили.

 

— Я поводився як придурок. Жахливо безглуздо і егоїстично. Я ніколи не міг вимагати, щоб ми прожили все життя разом і померли в один день, я не мав права хотіти тебе повністю. Вибач мене.

 

— Все гаразд, Сіріусе. Ми обидва вчинили безглуздо.

 

—  Ти залишишся? Будь ласка, залишся сьогодні, тільки сьогодні. Більшого я не попрошу. — вчепившись у руку Ремуса, Сіріус з тугою глянув на нього.

 

— Я залишусь на стільки, скільки захочеш. — широка долоня простяглася до обличчя Сіріуса, і кісточки пальців обвели контур гострого підборіддя.

 

— До моєї смерті? — недовго подумавши, посміхнувся Сіріус. Але, звичайно, Ремус вловив невеселий підтекст жарту.

 

— Або до моєї. — куточки його губ поповзли вгору, а зелені очі заблищали незрозумілим натяком. І, не дочекавшись запитання, відповів наперед: — Я віддав свою божественну силу. Тепер я також людина.

 

—  Що означає віддав? Навіщо?

 

— Щоб урятувати тебе. Це потрібно було для твоїх ліків. Інакше б ти помер, Сіріусе.

 

— О, Ремусе… — Сіріус спробував сховати тремтіння в голосі, але вийшло погано. За неможливістю висловити свої почуття, він опустився на подушку і його рука вискочила б з долоні Ремуса, якби він міцно її не тримав. Сіріус з вдячністю дивився на бога. Ні, тепер уже не бога, а просто Ремуса. Його Ремуса. — Що ти тепер робитимеш?

 

— Оселюся в цьому селі, працюватиму ковалем і кохатиму тебе. Як тобі мій план? — Ремус пересів на ліжко, щоб було зручніше нахилитися до Сіріуса і залишити на щоці ніжне торкання губ.

 

— Ідеально.

 

Сіріус повернув голову, знаходячи своїми губами м’які губи Ремуса.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь