Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Родинні відносини

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

У них це було не прийнято. Їхні стосунки завжди були виключно як у вчителя та його учня. Ніякої спорідненої ніжності та турботи, тільки суворість викладач та послух учня.
Юіні повертався додому після походу в магазин магічного приладдя. Він рідко гуляв сам, бо боявся, та й Кукроу не часто відпускав його одного, тому що знаючи полохливість хлопця, той міг потрапити в неприємності. Але сьогодні був особливий день – це день народження Юіні. Він ніколи не відрізнявся чимось особливим: не було подарунків, особливих страв чи гостей. Просто сухе «з днем ​​народження» та подарунок, якщо пощастить. Юіні не знав, що хотів у подарунок, а Кукроу гадки не мав, що потрібно дитині. Тому він просто дав своєму учневі трохи грошей, і той вирушив сам обирати. У результаті купив собі нову ручку. Це невеликий подарунок, але він також не міг придумати, що йому потрібне було і єдине, що привернуло його увагу, це гарна нова ручка. Вона коштувала майже всі гроші, що виділив йому вчитель і врешті-решт він йшов назад майже ні з чим. Хлопець не був упевнений, чи правильно розпорядився грошима, але іншого варіанту подарунку він не мав. Також він купив на здачу булочку в пекарні і повільно їв її дорогою додому. Кукроу завжди забороняв йому їсти на ходу, тому що вважав, що їсти потрібно тільки за столом і сидячи. Але зараз його ніхто не бачив.
Негучно задзвенів дзвіночок, коли двері обережно відчинилися.
-Я повернувся. -Несміливо сказав Юїні, але так, щоби його почули.
Йому ніхто не відповів, але це було очікувано, тож хлопець пройшов до однієї з кімнат. Кукроу сидів за столом і читав якусь книгу, тому не одразу звернув увагу, що хтось прийшов. Він байдуже повернув голову, чекаючи розкритикувати покупку свого учня.
-От я … купив ручку. -Юіні дістав із маленької сумки через плече свій подарунок і простягнув уперед. -Подарунок повинен був бути ще й корисним, вірно?
На подив, Кукроу навіть не зробив своє стандартне обличчя, що виражає невдоволення. Він узяв інструмент для письма та покрутив у руках.
-Вона коштувала всіх грошей, що я дав? -Поцікавився чоловік.
-Ні, у мене залишилося ще, але там дріб’язок… Зараз я віддам.
Юіні потягнувся до сумки, але Кукроу його зупинив.
-Не потрібно. -Він простягнув ручку назад. -Залиш собі.
Хлопець забрав свою річ, несміливо кивнув головою і вийшов. Він піднявся до своєї кімнати, після чого вирішив випробувати придбання. Ручка виявилася зручною, писала чітко і без ляпок, до того ж ще й виглядала красиво, так як на ній був намальований якийсь нехитрий візерунок. Від цього Юіні навіть усміхнувся. Рідко щось могло його порадувати, але зараз це була така дрібниця, що він відчув себе ніяково.

Увечері за вечерею вони мовчали. Хоча за їжею і так не прийнято говорити, але це було схоже на напружену та дуже довгу паузу. Вони навіть не просили один одного передати тарілку, а самі тяглися за нею. Щось сталося, про що ніхто з них не знав і не хотів поцікавитись.
Юіні їв повільно, бо весь пішов у роздуми. Він близько півгодини тицяв вилкою в їжу і коли все-таки вдавалося її зачепити, клав у рот і довго жував. Кукроу, який сидів навпроти, давно доїв і просто пив чай, дратувався від цього. Йому не подобалося, коли все йшло за його задумом. Він хотів, щоб вечеря якнайшвидше закінчилася, він скомандував своєму учневі помити посуд і вони розійшлися спати. Але той ніби навмисне все відтягував.
-Ти довго ще їстимеш? -Раптом перервав тишу чоловік. -Ти навіть половини не з’їв, а вже хвилин сорок дивишся в тарілку. Тобі що не подобається, що я приготував?
Юіні смикнувся, бо не чекав, що сьогодні вони ще заговорять.
-П-пробачте, я просто… вибачте…
Після цього він почав швидко жувати свою порцію під незадоволеним поглядом Кукроу. За хвилину він закінчив з їжею, яку томив півгодини. Хлопець відсунув тарілку, а Кукроу як по команді встав із-за столу.
-Ну нарешті. – зітхнув він. -Помий посуд.
Чоловік збирався вже покинути кімнату, як його зупинив голос учня.
-Чому ви так зі мною? -Невпевнено запитав Юіні засмучено втупившись у стіл.
-Як “так”? Я просто посуд попросив помити, тобі тяжко? -Нерозуміючи відповів Кукроу.
-Я не про посуд. -Він зробив невелику паузу. -Чому ви завжди вдаєте, ніби я чужа людина для вас?
Кукроу важко зітхнув і приклав долоню до чола. Він не любив піднімати цю тему і цього разу знову збирався якось викрутитись.
-Ну ось, знову за своє. Я вже тобі сто разів пояснював. -Намагаючись бути не надто суворим відповів він.
-Але це все не має сенсу. -Заперечив йому Юіні. -Коли я був сьогодні в місті, то бачив, як батько заспокоював свою плачучу дитину, яка впала і вдарилася. -Раптом почав розповідати хлопець.
Кукроу підняв одну брову.
-Я зупинився і дивився на цю картину. Дитина була зовсім маленькою, років п’ять, але коли чоловік обійняв її, вона заспокоїлася і вони пішли далі.
-До чого це? -Перебив його Кукроу.
-Я стояв навіть коли вони пішли. Стояв і думав, скільки я впустив. Що я був позбавлений того, що є в інших дітей. Я ж… -Він схлипнув. -Я ж ніколи не просив нічого такого… Я не просив купувати мені дорогі речі, не просив чогось нездійсненного чи дивного. Я просто хотів до себе трохи уваги.
-Хіба я не приділяю тобі уваги?
-Батьківської уваги.
Знову повисла тиша. Юіні ледве стримався, щоб не розплакатися. Він хотів закінчити розмову, яким би не був результат, а через сльози навряд чи міг би це зробити. Він просто чекав на відповідь.
-Ну, розумієш … Це складно пояснити. Ти зрозумієш, коли станеш старшим. -Спробував якось відхреститися Кукроу.
-Ні, я ніколи не зрозумію, чому хтось може відмовлятися від своєї дитини і при цьому залишатися жити з нею під одним дахом.
Юіні стиснув тканину сукні і голосно схлипнув.
-Я такий погано? Я в чомусь сильно завинив? Я не досить хороша дитина? Я повинен бути кращим? Скажіть, у чому? Я все зроблю, правда! Я виправлюся! Я вчитимуся краще! Будь ласка, тільки не ставтеся до мене так!
Хлопець поклав руки на стіл, а на них голову і почав плакати, захлинаючись. Він ніколи раніше не висловлювався щодо цього. Він у принципі боявся говорити щось упоперек Кукроу, тому що знав – той завжди знайде переконливіші аргументи на свою користь. Але він утомився мовчати. Для Юіні було надто важко визнавати те, що від нього відмовляється його рідний батько. Що представляє його іншим просто як свого учня і навіть віч-на-віч продовжує грати за цим сценарієм. Може, його це і влаштовувало, але Юіні точно ні. Це було навіть гірше, ніж бути сиротою.
Кукроу не знав, що відповісти. Насправді він розумів, що Юіні цілком правий. Він зовсім не був ні в чому винен, щоб заслужити таку непошану у свій бік. Просто одному дурному старому захотілося все підлаштувати під себе, тому він наплював на почуття найближчої людини. Кукроу ніколи не замислювався, що Юіні насправді відчуває з цього приводу. Звісно, адже той ніколи не говорив і не подавав виду, а сам чоловік не додумався б зрозуміти, що це може бути дуже боляче.
Він підійшов до столу і сів поруч з Юіні, кілька секунд просто дивлячись на хлопця, що ридає, і намагаючись підібрати слова.
-Ти ненавидиш мене за це? -Поцікавився Кукроу.
Він знову робить все неправильно. Запитує про себе, цікавиться своїм становищем. Мабуть, він справді не годиться на роль батька. Він не розуміє, як правильно поводитися з дітьми.
Юіні заперечливо покрутив головою. Він не міг його ненавидіти, бо все ще сподівався на щось.
Трохи подумавши, Кукроу поклав руку на спину Юіні і акуратно погладив. Він не знав, як ще можна його заспокоїти чи підтримати.
-Вибач. -Видавив чоловік. -Це дійсно неправильно і некрасиво до тебе. Але ти ніколи не заперечував і я думав, що все гаразд, ти прийняв це. Вибач. -Він на мить замислився. -Ти хочеш назвати батьком? Якщо хочеш, то я не проти. Я не буду сердитися.
Юіні трохи підвівся на ліктях, схлипнув і впав обличчям на коліна Кукроу, почавши знову плакати. Будь-якого іншого разу чоловік би скривився, відштовхнув хлопця і лаяв за те, що той до нього лізе. Але якби це зробив зараз, то зруйнував би все. Тому він просто опустив погляд і погладив Юіні по голові. Він навіть не пам’ятав, чи робив колись щось таке.
Приблизно через хвилину Юіні перестав плакати, і підвівся, щоб витерти обличчя від сліз. Він боявся подивитися на Кукроу, побоюючись побачити його незадоволене як звичайно обличчя. Але той зовсім не був злий і просто мовчки чекав, поки хлопець заспокоїться.
-Вибачте … -Пробурмотів Юіні.
-За що ти вибачаєшся?
-Своєю істерикою я змусив вас робити те, чого ви не хочете.
-Ні, ти все сказав правильно. Як мені не прикро це визнавати, але я був неправий.
У Юіні розширилися очі від подиву, але через чубок це не було видно.
-Мені справді не варто було весь цей час вдавати, що ти мені чужий. І ти не був винний у цьому. Просто… просто я так вирішив. Ти не зробив нічого поганого.
Було видно, що Кукроу важко даються ці слова, адже він раніше не визнавав свою неправоту.
-Батько… -Несміливо сказав Юіні, опустивши погляд.
Для них обох це звучало незвично, але на відміну від попередніх спроб налагодити контакт, ця увінчалася успіхом.
На обличчі Кукроу з’явилася легка посмішка. Він, мабуть, уперше посміхався, дивлячись на Юіні.
-Син.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь