Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

родина

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Лі Фелікс-звичайний п’ятнадцятирічний підліток, який живе в невеличкому містечку південної Кореї,та переходить у  третій клас середньої школи.в своїй школі він більше не має друзів, тільки декілька знайомих,які звертаються до Фелікса тільки тоді,коли їм щось треба від нього.проте,хлопцю так навіть краще.до другого класу він був відмінником,мав багато друзів, зазвичай був душею компанії,але більше року тому помер його батько, через що лікс втратив інтерес до всього,чим захоплювався раніше.також зрозумів,що ніхто з його “шкільних друзів” ніяк не підтримав його в ту мить.всі вони спілкувалися з хлопцем тільки тоді,коли він був веселим та в хорошому настрої,тому він зрозумів,що без таких класних “друзів” його життя ніяк не зміниться.

 

але все ж таки було те єдине заняття,що могло до сих пір якось зацікавити та відволікти фелікса-танці.танцям він присвятив все своє життя, навіть коли не було грошей приєднатися до якоїсь команди-Лікс танцював вдома,закриваючись в своїй кімнаті.після втрати батька хлопець пішов на підробіток,поки мати не знайде хорошу роботу.на щастя,їхнє майнове становище досить швидко налагодилося,і ось вже рік він був частиною танцювального колективу,де й мав справжніх друзів.в команді їх семеро-кріс,мінхо,джісон,синмін,чонін,чанбін та сам лікс.раніше з ними ще був уджін,але через “особисті обставини ” він пішов з команди.фелікс нікому не казав це,але якщо чесно,він був навіть радий,що уджін більше не є частиною колективу.він для лікса був найнекомфортнішим,та тим,хто псував дружню атмосферу їхньої команди.

 

хлопці були єдиними,кому лі міг хоч трохи  довіряти,та єдиними,хто його підтримував.звісно, фелікс не розповідав їм усе про своє життя,бо не звик до такого,але ці шестеро, таких різних і водночас однакових, дорослих хлопців та водночас дітей стали для лікса сім’єю.

 

стосунки зі справжньою сім’єю у фелікса були не дуже, через стереотипність та  психологічний стан матері,хоча після смерті батька жити стало трохи спокійніше.будучи ще живим,”голова сімейства” постійно пиячив(фелікс підозрює,що й не тільки,бо в дитинстві частенько знаходив незрозумілі для нього тоді шприці в кімнаті батьків), неодноразово бив та кричав на свою дружину,коли таке ставалося,лі біг закривати матір собою,та намагатися допомоги,за що й сам отримав декілька невеликих шрамів.єдиним позитивом в цій сімейці була тітка по маминій лінії.єдина жінка,яка допомагала їм, піклувалася про свою сестру та доглядала  фелікса в дитинстві,коли матір  черговий раз потрапляла в лікарню через побої батька.

зараз тітка переїхала за місто, фелікс радий і цьому,бо тепер вона частенько забирає свою сестру до себе на декілька днів, трохи розвіятися та поговорити з психологом,на якого лікс і тітка ледве вмовили її.

 

звісно,вона завжди пропонує і феліксу поїхати з ними «бо там природа,і все таке»,але лі майже завжди відмовляється, прикриваючись навчанням та тренуваннями.так,в цьому є частинка правди,бо хлопець ненавидить пропускати тренування через відчуття провини перед хлопцями,але також він просто хоче відпочити від постійних повчань матері.

 

***

 

Фелікс прокинувся від яскравого сонячного світла,що заповнювало всю кімнату.хлопець розплющив заспані очі, подивився на екран телефону.1 березня,6:00.фелікс прокинувся на годину раніше,ніж планував ,але згадавши,що сьогодні розпочинається навчальний рік,та він перейшов у 3-й клас середньої школи, хлопець більше не міг заснути.в школі,на щастя,його ніхто не ображав,він там був скоріше як привид, якого тепер навіть вчителі рідко помічають,а однокласники дивувалися,коли на перекличці він відгукувався,бо всі думали що його сьогодні немає в школі.але феліксу було якось байдуже на це,бо він знав,що ввечері на тренуванні на нього чекають  шестеро, його найрідніших дорослих дітей.від цієї думки в нього піднявся настрій,та він пішов займатися звичайними ранковими справами.

 

прийшовши до школи,та вже починаючи засинати на першому уроці,фелікс побачив повідомлення в чаті від бан чана-він же й кріс і лідер їхньої команди.

 

«привіт третьокласнички!!»-чан був на рік старшим за хлопців.він єдиний з них вже перейшов до старшої школи,в той час,як решта тільки до третього класу,тож кріс в жарт  спокійно міг їх називати саме третьокласничками -«сподіваюся ніхто з вас не забув про тренування ввечорі.сьогодні ви всі зобов’язані прийти,вас чекає невеличкий сюрприз»-говорилося в ньому.по традиції, чан додав ще декілька підморгуючих смайликів та гіфку.без такого доповнення не обходилося жодне його повідомлення.

 

звісно ніхто не забув про тренування, кожен з них буквально жив ними та заради них.але ж чану треба було якось повідомити про сюрприз, який,до речі,зміг хоч трохи зацікавити навіть самого лікса.він з мінхо  одночасно надіслали однакову гіфку зі здивованим котиком.

або це ментальний зв’язок,або вони просто обидва самі як два коти(про що часто кажуть інші учасники),і обожнюють все,що з ними пов’язано.фелікс трохи посміхнувся та подумки схилився до двох варіантів одночасно.

 

решта учасників привіталися, хтось просто лайкнув повідомлення кріса, хтось почав розпитувати та будувати свої здогадки щодо  сюрпризу,який підготував для них лідер

 

«так,не відволікайтеся від уроків.в перший день посваритися із вчителями не дуже прикольно.”сюрприз” побачите о 17:00 на тренуванні,всім до зустрічі ;)»-написав кріс у відповідь на весь дурдом,що вже творився в їхньому чаті,та як доповнення надіслав наліпку з котиком.

Фелікс вже й забув,що знаходиться на уроці, повідомлення чана буквально повернуло його в реальність.добре,що він сидів на останній парті першого ряду,і вчитель не помітив,що той сидить в телефоні замість

“дуже цікавого” уроку біології.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь