Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Про зимові свята, відпустку і любов до кориці

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Цзян Чен довго наважувався на цей телефонний дзвінок, але сестра на диво швидко погодилася. Навіть не стала жартувати, просто лишила сина на Цзисюаня і одразу приїхала до нього. Добре, що він заздалегідь купив всі необхідні продукти.

Справа в тому, що на одному з сімейних обідів Січень спробував булочки з корицею, які приготувала Яньлі, і буквально закохався в них. Тому на кориці тепер був схиблений. Каву з корицею, чай з корицею, випічка з корицею. Добре, що у суп її ще собі не підсипав.

Цзян Чен не мав нічого проти кориці, але інколи ласкаво насміхався над чоловіком. А вчора у них сталася сварка. Не через корицю, ні.

Вони ще місяць тому домовилися одночасно взяти відпустку на свята і відправитися в гори, але вчора, коли Цзян Чен сказав, що з завтрашнього дня вони обоє нарешті вільні, Січень лише розгублено подивився на нього у відповідь. Виявилося, його любий чоловік так запрацювався, що геть забув про відпустку.

Лань Хуань ніколи нічого не забував, тому для Цзян Чена це стало справжньою несподіванкою і він трохи не стримав емоцій. Січень мовчки все вислухав і лише кивнув, визнавши свою провину, а Цзян Чен відчув себе неймовірно гидко від того, що зірвався на кохану людину.

Весь вечір і ранок вони робили вигляд, що нічого не сталося. Але Цзян Чен знав, що так довго тривати не може і вони мусять поговорити. Та й вибачитися за свої сказані згарячу слова було б непогано. Тому Цзян Чен вирішив підкупити чоловіка його улюбленою стравою. І приготувати власноруч, а не попросити сестру.

— Гей, А-Чене, з тобою все добре? — стурбовано перепитала сестра.

— Так, вибач, просто задумався, — хитнув головою. Цзян Чен і підняв погляд на сестру. — Я замісив тісто, все як у тому рецепті, що ти мені прислала.

— Дай погляну, — Яньлі відсунула його в бік і перевірила тісто. — Чудово, А-Чене, у тебе точно є талант! Навіть у мене не завжди виходить таке пухке! Добре, тепер треба лишити його у теплому місці на годину. Тому роби мені чай, і ходи розповідати, що там у вас з Січень-ґе сталося.

— Нічого у нас не сталося, — повів плечем Цзян Чен, але пішов робити чай. За звичкою додавши у другу порцію трохи кориці. Яньлі посміхнулася, але сперечатися не стала, вона любила додавати у напої різноманітні спеції. Тому лише попросила додати ще трішки імбиру.

Поки Цзян Чен переповідав Яньлі всю історію, то вже сто разів встиг пошкодувати про свої слова. Він пам’ятав, наскільки тяжким був цей місяць для Січеня, тому не мав так сильно злитися. Але нічого вдіяти зі своїм характером він не міг.

— Все гаразд, А-Чене, впевнена, Січень все правильно зрозумів і не злиться на тебе.

— Звісно, ні, — пирхнув Цзян Чен. — Він ніколи на мене не злиться, але його дуже засмутили мої слова. А я ненавиджу, коли А-Хуань засмучується. Особливо через мене.

Яньлі тепло посміхнулась у відповідь.

— Ти так виріс, А-Чене. Не хвилюйся, ви завжди можете сісти поговорити і вирішити всі свої непорозуміння. А зараз ходімо, наше тісто вже мало підрости.

Фірмовий рецепт булочок від Яньлі виявився не таким складним, як Цзян Чен собі уявляв. В процесі він навіть захопився і отримував задоволення, здається тепер він розумів, чому попри наявність кухаря, сестра часто сама любила проводити час на кухні.

— І запам’ятай, А-Чене, сипати корицю потрібно лише за годинниковою стрілкою!

Цзян Чен зробив так, як сказала сестра, але потім здивовано на неї поглянув.

— Чому саме так?

Яньлі знизала плечима.

— Тітонька Ча завжди так робила. Вона казала, що за допомогою цього можна прикликати романтику та ніжність у стосунки з тією людиною, для котрої ти готуєш.

Цзян Чен лише пирхнув, він у такі ритуали не вірив, втім, трохи романтики їм з Січенем точно не завадить. А от ніжності вистачало і так, він би назвав її основною характеристикою свого чоловіка. Лань Хуань був неймовірно добрим і ніжним.

Глянувши на годинник, Цзян Чен трохи нахмурився. Навряд чи булочки спечуться до приходу Січеня. Нічого, доведеться трохи почекати.

Яньлі подивилася на схвильованого брата і знову ласкаво посміхнулася.

— Думаю, далі ти впораєшся сам. Як тільки скоринка стане золотистою, можеш виймати.

— Дякую, А-Лі. І не тільки за рецепт.

Сестра міцно обійняла Цзян Чена на прощання і пішла.

Поки булочки пеклися, він встиг трохи прибратися і поставив чайник. Січень от-от мав повернутися. Та ні за кілька хвилин, ні за годину чоловік так і не повернувся. Булочки повільно остигали на столі, як і чайник.

Цзян Чен не на жарт хвилювався, особливо коли не зміг додзвонитися ні чоловіку, ні його секретареві. Невже щось трапилося? Він вже вийшов у коридор щоб взяти ключі та поїхати до Січеня на роботу, коли двері тихо клацнули.

Від полегшення у Цзян Чена аж ноги підкосилися і він одразу повиснув на шиї здивованого чоловіка.

— Я вже боявся, що щось трапилося. Сьогодні по радіо попереджали, що дорога дуже слизька і треба бути обережним.

Січень здивовано потягнувся за телефоном, який виявився повністю розрядженим. Він зітхнув і трохи винувато посміхнувся.

— Вибач, я знову змусив тебе хвилюватися.

Цзян Чен тихо пирхнув у відповідь, нарешті випускаючи чоловіка з обіймів.

— Інколи можна і похвилюватися, але не дивуйся, коли наступного разу я приїду тебе забирати прямо з роботи. Швидше роздягайся, я поки заварю чай. Не змерз?

Цзян Чен подивився на Січеня, який раптово завмер і примружив очі, до чогось принюхуючись.

— М-м-м, дуже смачно пахне. Кориця?

Стримати задоволену посмішку він не зміг.

— Кориця. Тому роздягайся, мий руки, а я чекаю тебе на кухні з чаєм.

Січень швидко кивнув і поспішив виконати вказівки Цзян Чена.

За дві хвилини Лань Хуань примчав на кухню і захоплено видихнув.

— До нас приходила пані Яньлі?

Цзян Чен пирхнув. Січень завжди звертався до сестри з повагою, їй ледве вдалося привчити його звертатися до неї на ім’я, але позбавитися оцього “пані” досі не вийшло.

— Так. Але лише щоб допомогти мені з рецептом.

Січень подивився на нього круглими очима.

— Ти сам це приготував?

— Хотів вибачитися за вчорашнє. Я трохи погарячкував, мені шкода, що наговорив тобі стільки зайвого, — Цзян Чен винувато відвів погляд, та за мить його стиснули у міцних обіймах і ніжно поцілували.

— Все гаразд, Ваньїнь, ми так довго це планували, що я не мав права про це забувати. Мені справді шкода.

Цзян Чен похитав головою.

— Я знаю, що цей місяць був для тебе важким, тому цілком природно, що ти міг про щось забути. Я не злюся. Тому просто забудьмо про це. Вень Цін буде навіть рада, якщо я повернуся з відпустки раніше.

Січень на мить завмер, а потім відсторонився.

— Зачекай хвилинку.

За мить Січень повернувся і передав Цзян Чену конверт. Він здивовано поглянув на коханого, який сяяв щасливою посмішкою. Всередині виявилися квитки на літак.

— Я забронював нам будиночок в горах. І взяв відпустку. Ванцзі погодився підмінити мене на два тижні. Тож ми зможемо залишитися там на всі свята. Я сьогодні тому й затримався, що передавав йому справи. Але з цього моменту я повністю у твоєму розпорядженні.

Цзян Чен розгублено переводив погляд з квитків на Лань Хуаня і назад. Чи очікував він такого? Ні, зовсім ні.

— Здається, булочок з корицею за таке буде мало, — усміхнувся Цзян Чен.

— Булочки з корицею, приготовані твоїми власними руками? Я готовий обміняти на них всі дорогоцінності світу. Втім, я не відмовлюся, якщо ти готуватимеш їх для мене частіше.

Цзян Чен весело пирхнув і міцно обійняв Січеня.

— Дякую, що ти в мене є.

— Я досі вважаю, що мені з тобою пощастило більше, — задоволено промовив Січень, обіймаючи його у відповідь однією рукою, а другою хапаючи зі столу булочку. — М-м-м, як смачно.

— Чай, Січеню!

Лань Хуань кивнув. Чаю вони все ж випили, але не випускаючи одне одного з обіймів. А потім відправилися пакувати валізи. Попереду їх чекає затишний будиночок в горах і зимові свята лише на двох. Про що ще можна мріяти?

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь