Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Пролог

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

— От лайно.

Маттео стояв у тьмяно освітленій кімнаті, відчуваючи нищівну вагу власного існування. Його сірі очі, холодні й порожні, дивилися в темряву, яка шепотіла про його невдачі, жорстоко нагадуючи про злам у житті. Ненависть, вкорінена з дитинства, спершу до батька, потім до світу, а зрештою до самого себе, отруювала його розум.

Голос батька, різкий і невблаганний, переслідував його думки, скрегочучи по куточках свідомості.

— Біжи далі, виродку. Продовжуй робити людям боляче. Це те, чого я тебе вчив, — відлунював голос, живлячись відчаєм Маттео. Часом він задумувався, чи є він сам собою, чи лише посудиною для отруйного впливу свого батька.

Маттео запустив пальці у своє чорне волосся, зриваючи його, немов намагаючись вирвати демонів зсередини. Порожнеча всередині була всепоглинаючою. Він намагався заповнити її алкоголем, цигарками та короткочасними стосунками з жінками, які незрозуміло чому тягнулися до нього. Вони піддавалися на його задумливий шарм, але зрештою їх використовували й відпускали, залишаючи по собі порожні обіцянки та розбиті серця. Маттео не відчував докорів сумління; він нічого їм не обіцяв.

Його внутрішні демони дряпалися по краях свідомості, відчайдушно намагаючись вирватися на волю. Голос у голові був постійною мукою, темним пошепком, що прагнув контролювати його. Кожен день був битвою проти зростаючої ненависті та спустошення всередині. Він відчував себе порцеляновою лялькою, що падає.

— Вийди з мене. Вийди.Вийди.Вийди. Будь ласка. Я більше не витримаю, — прошепотів він хрипким голосом. Він дивувався, що не кричить, хоча слова ледве виривалися з його вуст. Кімната здавалася насувалася на нього, задушлива і гнітюча. Лють наростала в ньому, сира і нестримна. З первісним криком Маттео вдарив кулаками по стіні. Біль лише на мить відірвав його від агонії всередині.

Удар. Удар. Удар.

Руки не боліли, проте хтось голосно сміявся всередині нього.

Він впав на коліна, задихаючись, кулаки закривавлені. Темрява пульсувала, жива істота живилася його стражданнями. Маттео знав, що втрачає себе, але від демонів, які переслідували його, нікуди не дітися. Він вже був зламаний, як порцелянова лялька, що впала і розбилась на дрібні шматочки.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь