Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Прозорість

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Луатс – короткі нігті, райдужні, бензинові плями і золотаві пір’їнки на манікюрі, широка сорочка з прямокутним воротом і широкі шорти, білі кеди з жовтими квітами та прозорий декоративний протез замість лівої руки. Протез робила на замовлення – ідеально прозорий пластик та залиті в нього квіти. Функціональності – хіба що на пальці сумку підвісити, рухливості – нуль. Але красиво, думає Луатс, випорхуючи з таксі біля університету. Вона піднімає руку і роздивляється власну тінь. 

– Запізнюєтеся! – чує вона за спиною і широко посміхається.

– Поки ні.

Ванадіс – темно-сині джинси, жилетка з галстуком поверх сорочки, – стоїть так близько. Луатс протягає до нього руку, але він м’яко відсторонює її. Прохолодні пальці – в Луатс по спині біжить струм. 

– Все одно підете по каву, принцеса, – каже він. 

Звичайно, думає Луатс. 

Вона приносить на лекцію величезну склянку з чаєм – зелений з жасміном, без цукру, – і ставить її Ванадісу на стіл, а потім спокійно виходить до своєї кімнатки, ніби так і треба, ледве втримуючися, щоб не ляснути його по сідницях, поки він пише формули на самому верху дошки. 

 

Ассистенка викладача – не те щоб робота мрії, але Луатс подобається. Це залишає їй достатньо часу, щоб працювати над проектом, в який її втягнули ще на останньому курсі. Маленька “студія” з шести людей, масштабний проект, який поки віддає значно менше, ніж потребує, але Луатс все влаштовує. В неї на робочому комп’ютері в університеті лежать шматки майбутньої гри, а в столі – ще один протез, інженерне диво, ідеальне для швидкого друку.

А ще з ним зручно влізти Ванадісу у волосся. Цей робочий бонус в контракті не прописувався, але він є. Вона достатньо нахабна, щоб цілуватися на перервах, не зачиняючи двері, а він – достатньо делікатний, щоб їй не заважати. 

Від дверей чутно легке покашлювання. 

Луатс все одно. Вона вже не студентка, а романи між колегами ні контракт, ні кодекс університету не забороняє. Ванадіс обережно відстороняє її.

– Слухаю, пані ректорко?

Вона оглядає Луатс і жестом показує: помада розмазалася. 

– Мені потрібний ваш план лекцій.

Луатс знаходить його, не витираючи помаду, ще до того, як Ванадіс встигає її про це попросити. Робоче місце в неї організоване до останньої нотатки. 

Коли ректорка йде, Ванадіс цілує Луатс в лоба.

– Ви безцінна, принцеса. 

Перший студент, що прийшов на цю лекцію, дивиться на них здивовано.

 

Луатс лежить у нього на колінах. Вільна рука перебирає траву, порожній рукав лежить світлою мереживною хвилею. Вітер пробирається крізь мереживо і сітку, пестить ніжну шкіру культі. Ванадіс розмовляє по телефону, рукою торкається її волосся,обличя, шиї. Луатс ледве не муркає від задоволення. Маленький Бьорді скаче по траві ліворуч них, навколо нього купа дітей. 

Луатс ігнорує весь світ. Як хочуть – хай дивляться. 

Коли здалеку доноситься голос сестри, вона лише мружиться. Сонце пробивається через листя, лягає на шкіру плямами. Ванадіс дуже красивий, думає вона, і перехоплює його руку, підносить до губ, цілує кінчики пальців.

 

Коли вона приносить в аудиторію чай – зелений з жасміном, без цукру, – Ванадіс пише на дошці.

– Ви запізнилися знов, принцесо, – каже він тихо, не відволікаючись від дошки.
Луатс не може втриматися, щоб не погладити його по сідницях, сподіваючися лише на те, що стіл достатньо закриває їх від студентів.

Ванадіс дивиться на неї навкіс, невдоволено, але з ледве помітною посмішкою. 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь