Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Початок дружби

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Два урока Англійської мови–забагато, на думку Кроулі, а після них ще і Історія, яку ніхто не читає і не вчить. Мабуть єдиний хто заробить гарну оцінку, так це новенький. Або він просто добре знав історію, або в попередній школі вони проходили цей матеріал раніше, так точно з подробицями міг розповісти мабуть тільки історик. Сам вчитель був гарно вражений такою підготовкою до уроку, і тому одразу зробив новенького прикладом для всіх. Кроулі теж був вражений цим, тому після уроку він підсів до новенького і запитав його звідкіля він так багато знає.
–Історія захоплюючий предмет, мені просто подобаеться дізнаватися про утворення країн чи про цікаві походи великих князів–відповів Азірафаель посміхаясь
Кроулі був здивований більше не захопленням цього “янгола”, а саме те як він вільно говорить з ним. При першій зустрічі він дивився трохи остерігаючись, а зараз він виглядає так що готовий з ним розмовляти про все що заманеться.
Довго вони не розмовляли, почався наступній урок–біологія. Тут вже виступала Вельзевул, вона добре знала будову і спосіб життя людини і комах, а Кроулі міг похвалитися тільки маленьким досвідом з рослинами. Інші уроки пройшли як зазвичай.
Наступні двоє днів Кроулі дізнавався про новенького все більше і більше, йому подобалась його компанія, з ним було дуже легко розмовляти. Після того як від Кроулі і Вельзевул відмовились батьки вогник майже не розмовляв з однолітками окрім Вельзевул. Навіть якщо він намагався якось почати контактувати з іншими, то це було для нього дуже тяжко, та і дружба була максимум на місяць, в школе було також. В очах Кроулі Азірафаель був як шанс на початок спілкування, хоча він ніколи б і не сказав цього йому в обличчя.
Після тижня спілкування вони вже були найкращими друзями, хоча все одно тримали малу дистанцію. Іноді Азірафель запрошував його до книгарні почитати книжки, так Кроулі дізнався що його більше приваблювали книжки про ботаніку і космос. Він здивувався тим що книжки не були нудними, там було багато малюнків і цікавих фактів про всесвіт.
–Ніби знову в другому класі читаю “Я в світі”–посміхаясь говорив Кроулі
Перед ним сидів Азірафаель, він читав якесь фентезі, а поруч стояли книжки щось по типу біблії чи щось схоже.
–Не знав що ти православний–сказав він після того як дочекався коли сусід пролистне сторінку
–А це, та ні, мені просто цікаво прочитати деякі притчі в цих книгах, наприклад я нещодавно почув цікаву притчу де Бог забрав у чоловіка все, дружину, трое дітей, худобу та здоров’я, але він все одно вірив в Бога, і тоді йому дали дружину вдвічі красивіще, вдвічі більше дітей, вдвічі більше худобу і здоров’я теж побільше–говорив захоплююче Азірафаель
–Зрозуміло…–відповів слухач який вирішив більше не відволікати сусіда від читання
Після книгарні вони ідуть додому. Вони ідуть одним шляхом попутно розмовля про враження від книг. Деякі книги які Азірафаель не спів прочитати він взяв з собою, носив він все в руках. Книг було всього лише 3, але Кроулі все одно вирішив допомогти, блакитноокий не відмовлявся.
Середина осені, на вулиці вже було доволі холодно, але Кроулі надягнув занадто відкритий одяг. Його ніс і кінчики палець трохи почервоніли, це помітив Азірафаель який був в теплій курточці.
–Єх дурень ти дурень, чому ти взагалі так одягнувся?–питав його Азі попутно знімаючи з себе куртку–так і захворіти можно–
Він накинув на вогника куртку і трохи прижав його к собі щоб зігріти.
Кроулі трохи збентежився від цього, але йому стало тепліше, чи то від куртки, чи то від тіла яке прижалося до його боку.
Довго вони так не ішли, Азірафаель повинен був ідти прямо, а Кроулі треба завернути на іншу стежку. Вогник віддав книги і вже хотів зняти куртку але його зупинили.
–Тобі ще ідти, ти швидше перетворишся на лід аніж дійдеш додому, краще залиш собі на деякий час, і одразу говорю, якщо завтра прийдеш в такому ж самому одягу я тебе вбю–говорив Азірафаель серйозно але з посмішкою на обличчі
–Добре добре… матусю–останнє слово сказав він після того як відійшов на безпечну відстань
На тому боці стежки за ним слідкували блакитноокі очі, до поки він не загубився в темряві.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь