Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Поповнення рядів

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

За всі три роки подорожей на самоті мені завжди вдавалося бути надзвичайно обережною. Ніколи б не подумала, що врешті решт опинюся заручницею, аттим більше пустельщика. Ситуація серйозно поранила мою гордість.

«Техно… хто це – запитав чоловік з акцентом який був мені лише трохи знайомий. Я чула це раніше і припустила, що це має бути якась регіональна річ.

«Я… не дуже впевнений». Його голос мене здивував. Це було не так гортано й неприємно, як я очікувала від когось із його роду. Його дикція також була ідеальною. Для пвглінів не було звично знати навіть основи англійської мови. Цей чоловік, який я тепер припускав, був фаворитом Техно, справді був загадкою, і я дивилась на нього саме так.

 

«Вона шпигунка!» Чоловік у блакитній куртці роздратовано закричав, наче стверджував очевидне. «Я знайшов її, яка ховалася в лісі прямо на пагорбі. Напевно, вона нас винюхала. Одна з останніх спроб Шлатта отримати перевагу». – проголосив він, пильно дивлячись на мене з нешанобливим презирством.

 

Мій рот звисав від страху. Тому він підстеріг мене. Тому він викрав мою зброю і коня? Раптова лють наростила всередині мене й вибухнула раптово.

«Ти думаєш я шпигунка!!?» – крикнула я з недовірою, відриваючи руку від Техно, який, на мій подив, без проблем відпустив моє зап’ястя. Використовуючи свою новоспечену свободу на свою користь, я підійшла до того самовпевненого низькорослого виродка в шапочці, який хапав коня, який усе це почав.«Я навіть не знаю, хто ти!» – промовила я крізь зімкнуті зуби, натискаючи вказівним пальцем у середину його грудей. « Я лише намагалась пройти, поки ти не з’явився, взяв свою сокиру приставив мені до горла та викрав мого коня!» Я кричала йому в обличчя, аж раптом згадала.

«Мій кінь…» – повторила я. Паніка повернулася в мій шлунок замість люті, і я , не кажучи більше ні слова, розвернулася, щоб тікати до лісу.

 

Моїй спробі втекти завадив Техно, який, навіть не спітнівши, знову переступив мій шлях.

 

«Ні, ти нікуди не підеш». Він засміявся.

За мить мої ноги більше не торкалися землі. Я звивалась всіма силами в безрезультатні й спробі втекти від двох сталевих рук, якими він міцно обвив мій торс.

 

«Прокляття мій кінь! Він все ще там – він утік – він – Відпусти мене, курво!» Я плакала. Факел був зі мною через усе. Думка про його втрату налякала мене таким чином, що я просто не могла передати словами. Одної лише думки про це було достатньо, щоб я розплакалась.

 

Після того, як я ще кілька секунд брикалась та звивалась, чоловік з смолоскипом нарешті знову заговорив.

 

«Квакіті, іди знайди її коня.» – сказав він, дивлячись на наслідки мого емоційного обурення.

«Техно… привели її».

 

Коли мене везли до ще однієї погано розміченої стежки, я зробила усе можливе, щоб озирнутися на цього «спритного» персонажа, який почав пошуки в лісі. Обшук, який не був би протрібним, якби ці люди просто залишили мене у спокої. Я прийшла сюди з певною метою. Ця мета була в L’Manburg, а не в будь якій банді, до якої була залучена ця група. З останнім грамом непокори, яка у мене залишилася, я підняла ноги й штовхнула об одне з дерев, повз яких ми проходили. Мені вдалося змусити Техно відступити на декілька кроків назад… але це все. Він легко відновив рівновагу. І він, і інший чоловік зупинились, щоб поглянути на мене на секунду, ніби чекали від мене чогось більшого. Я нічого не зробила.

 

«Хто навчив тебе битися?» Техно посміхнувся.

 

«Я не знаю, хто дав тобі це дурне ім’я?» – відповіла я.

 

Мій коментар зміг розсмішити чоловіка попереду. Техно мене потішив, не те щоб я особливо піклувалась.

 

Прогулянка була дуже короткою. Очевидно, я натрапила набагато ближче до їхньої схованки, ніж уявляє спочатку. Коли я нарешті сіла, це було біля сходів, що спускалися в печеру. Я б збрехала, якби сказала що мені не страшно. Нарешті почало проявлятися те, що я була одна, без зброї, і на повну милість цих людей, яких я ніколи не зустрічала. Мене могли вбити на місці, і ніхто не дізнався б. Я була на чужині. Ніхто не шукав би моє тіло, і ніхто б навіть не помітив мого зникнення. Це було те життя, яке я вибрала, і мені раптом нагадали, що це має наслідки… не лише користь.

 

«Ти йдеш?» – запитав чоловік у коричневому пальто знизу перших сходів. Я не відповіла, і він підняв на мене брову. «Якби я хотів зробити тобі боляче, тобі було б вже боляче». Він жестом показав Техно, який стояв позаду мене, блокуючи будь-які спроби втечі та терпляче чекаючи, поки я сама вийду. Я вважаю, що він мав рацію; вони ще не заподіяли мені шкоди. Однак це не зробило мене менш обережною щодо них. «Тепер проходь, і ми все це розберемо.»

 

Проковтнувши свій страх, я пішла за ним униз довгими гвинтовими сходами, поки не побачила краєвид, якого я зовсім не очікувала. У кінці цих хаотично висічених і досить непоказних сходів був масивний і жвавий яр. Я стояла угорі на вузькій кам’янці стежці з тривожною відсутністю поручнів. Я чула відлуння приглушеного лепету, що долинався з дна трішини. На гачках на стіні звисали ліхтарі, які вели далі в прірву кількома погано сконструйованими доріжками та сходами. Простагаючись до стелі, опорні балки обіцяли забезпечити структурну цілісність ландшафту. Коли я дивилася на складність цього, раптовий рух привернув мій погляд і дозволив мені помітити те, чого я раніше не бачила. Щонайменше сотня ворон сиділо на кроквах, або сиділи абсолютно нерухомо, або тихо чесалися. Перш ніж я встигла прокоментувати це чи спробувати знайти якесь розумне пояснення, я почула знайомий, але незвичний звук. Звук помаху крил. Звичайно це не здавалося б таким недоречним у кімнаті, повній птахів, однак це був не звук звичайних пташиних крил. Це було надто голосно.

 

Коли я пішла зазирнути через край, щось проскочило повз мої очі так швидко, що я відчула, як дорога трохи загуркотіла, промайнувши повз. Вражена, я вдихнула і поштовхнулася назад, забувши про вузькість місця, де я стою. Міцна рука на середині моєї спини не дала мені відскочити до смерті.

 

«Хей». Техно попередив. «Обережніше.»

 

«Дякую…» – тихо сказала я, повертаючись у центр доріжки.

 

Коли літаючий об’єкт знову пронісся над і під стежкою, я зрозуміла, що насправді це був зовсім не об’єкт, а людина.  Він досить елегантно презимлився на землю переді мною, і звідти я змогла краще його розглянути. Переді мною стояв блідий, блактиноокий, білявий чоловік. Одягнений у поєднання якогось зелено-чорного культурного одягу, який пасував до палітри його крил. О так, я вважаю, що для них потрібно трохи більше деталей. Зі спини стричали дви великих чорних крила з пір’ям. З того, що я бачила, коли він був у польоті, його розмах крил був досить широким, що робило вражаючим те, як влегко він переміщався у тісному просторі в яру. Він дивився на мене збентеженим, але привітним поглядом.

 

«Вілл, хто це?» – запитав він, озираючись на чоловіка в коричневому пальті, якого тепер я знала як Вілла.

 

«Ще не знаю ». Вілл знизав плечима.

«Повертайся вниз, і ми розберемося». З цими словами він пішов до наступних сходів.

 

«Га…» Крилатий чоловік пихнув перед тим, як доброзичливо посміхнутися мені. «Ім’я Філза. Це…»

 

«Філе, не починай знайомств, поки ми не дізнаємося, хто вона, ти чорт!» – гукнув Вілл назад сходами.

 

«Стережись свого рато!» – крикнув у відповідь Філ. Його погляд повернувся до мене, і він підняв руку щоб обвести яр. «Ласкаво просимо до Poggtopia». Він усміхнувся, розправляючи крила й безтурботно впавши з доріжки в політ.

 

«Це він причина відсутності огорожі?» – спитала я, озираючись на Техно, який спостерігав за чоловіком, поки він не з поля зору.

 

«Ні Вілбур просто не вірить у правла безпеки» Він відповів.

 

Вілбур, Техно, Квакіті, Філза… Я почала думати, чи хтось на цій території має нормальне ім’я. У міру того, як ми йшли далі в печеру, вона поступово ставала більш персоналізованою. Доріжки розділялися на різні кімнати, і я чув, як із-за стіни цокотить якась машина. На великій вивісці було грубо нашкрябане повідомлення «Готуйся до 16- го». Я зупинилась, щоб дати на мить поглянути на неї, зауваживши, що до цієї дати залишився тиждень, перш ніж дістатися до підгола прірви. Опинившись там, Техно прослизнув повз мене, і я пішла за ним у напрямку голоснішого та чистішого звуку розмови.

 

У кутку яру, навколо маленького вогнища, була кімната, повна, людей, які виглядали разюче по-різному. Настільки різні, по суті, що мені важко сприймати їхню зовнішність одразу. Балаканина майже миттєво стихла, і вісім пар очей звернулися на мене. Я відчула, як трохи приголомшена незнайомою увагою.

 

«Ось ти де». Вілбур посміхнувся. «Я почав думати, що ти заблукала дорогою вниз.»

 

«Вілл… хто це, в біса?» – запитав молодший хлопчик, підводячись з ящика, на якому він сидів. Він був ще одним блідим, білявим, блакитнооким, схожим на Філа. Єдина різниця полягала в тому, що це була дитина.

 

«Ну… чесно кажучи, я не знаю», – Вілбур перетнув кімнату й підійшов до крісла біля задньої стіни, майже схожо на трон. Коли він сів в нього, я помітила пошарпаний прапор, що висів над його головою. Він був дуже схожий на той, який привів мене сюди, тільки він мав ще два кольори, прапор був зовсім інший. Мої очі повернулися до його розслабленої форми.«Я сподівався, що вона сама зможе це пояснити». Він закінчив.

 

Ось так усі погляди знову звернулися до мене, і я не могла не відчути трохи гіркоти через те, що мене так раптово поставили на місце. У мене не було проблем із вирішенням соціальних ситуацій, насправді я мала досить хороші перші враження. Однак це було трохи інакше.

 

«Як щодо того, щоб почати зі свого імені?» – запропонував Філ, здавалося, що все ще дотримується досить відкритої та доброзичливої думки про мене. У певному сенсі його доброта допомогла трохи заспокоїти мої нерви. Коротко кивнувши й пружно виразивши обличчя, я знову звернула увагу на Вілбура.

 

«Мене звати Т/і Т/ф. Я зі східної частини континенту, і дозвольте мені почати з того, що я не хочу мати нічого спільного з ким-небудь із вас». Я скористалася нагодою, щоб зиркнути на Техно, який був занадто зайнятий перевіркою гостроти свого леза, щоб помітити.

 

«Тоді чому саме ти тут?»- викликав Вілбур.

 

«Я… я… Ти жартуєш? Я не хочу бути тут. Ти і твій дурень примусили прийти мене сюди!» – ошелешено відповіла я.

 

«Ні, я маю на увазі, чому ти в цій фракції? На цій території?» Він уточнив.

 

«Не те, що це не твоя справа…» – пробурмотіла я. «Я автор. Я подорожую по всьому континенту в пошуках цікавих людей і місць, де я я можу надихнутися. Я зіткнулась з купцем, який розказав мені, що тут є країна в розпалі революції, і я подумала, що це буде…»

 

«Революція?» – перебила білява дитина й перевела погляд то на мене, то на Вілбура. «Вона не має на увазі…» Його очі збентежено повернулися до мене. « Революція вже відбулася. Ми виграли.»

 

«Ми не виграли?» – тихо виправив Вілбур.

«Ого, так». Він сперечався.

«Почекай-почекай-почекай.. Отже, L’Manburg виграв? І ти… ти є частиною цього?» Я перевела погляд між Вілбуром і дитиною.

 

«Так! Ми виграли.» Дитина погодилася.

 

«І так, ми всі є частиною L’Manburg». Інша дитина заговорила. Цей брюнет із темно-карими очима та двома маленькими ріжками, що стирчать у нього на голові.

 

«L’Manburg більше немає». – досить різко сказав Вілбур до дітей, перш ніж багатозначно втопитися в землю під моїми ногами.

«Вілл, не кажи цього…» – тихо сказала дівчина, єдина в кімнаті, яку я помітила. Вона підійшла да стільця й поклала руку на плече Вілбура, щоб втішити його.

 

«Ні, але він правий». – втрутився інший чоловік, більшу частину обличчя якого покривала яскраво-червона та жовта маска. «Тепер це “Manburg”». Сказав він діловим тоном.

«Тільки до війни» Дівчина не погодилася.« Знову буде L’Manburg, коли ми здолаємо Шлатта».

Їхня розмова цілком в повністю вимела килим з-під моїх ніг. Усе, що я думала, що знаю про цю ситуацію, виявилося абсолютно невірним. Мене безнадійно дезінформували.

«Я так розгубилася.» Я нахмурилась, приклавши по два пальці до скронь. «Manburg… Poggtopia… Що це все? Хто такий Шлатт!? – вигукнула я.

«Сідай, сюди». Антропоморфний лис, одягнений в поєднання чорного і золотого, запропонував мені стілець, на що я з радістю погодилась.

Кілька хвилин тому я була настільки впевнена, що на правильному шляху. Тепер я дізналась, що це місце, куди я спочатку прямувала, зовсім не L’Manburg. Але, якщо вони виграли революцію, то навіщо вони воювали? Мій мозок закрутився, намагаючись з’єднати крапки до того, як їх доведеться мені пояснити, але марно. Я підвела погляд і зрозуміла, що лис стоїть переді мною і, мабуть, чекає, поки я закінчу все обробляти. Я вирішила приділити йому свою увагу й позбавити себе головного болю від надмірних роздумів.

«Я намагатимусь не надто ускладнювати речі. Як щодо того, щоб я просто передали це вам у часовій шкалі?»Він запропонував.

«Це спрацює». Я кивнула.

«Добре». Схопивши дерев’яний ящик з молоком, він сів переді мною й прокашлявся.

«L’Manburg був створений тими трьома там». Він вказав на Вілбура та двох дітей, які сиділи поруч. «Щоб стати офіційною та незалежною державою, L’Manburg вступив у війну з територією Дріма. Після значних ударів по дупах ми домовилися про нашу свободу і були проголошені країною. За кілька місяців ми провели вибори між Вілбуром, Квакіті та людиною на ім’я Шлатт. У такому повороті подій, якого ніхто з нас насправді не очікував, Вілл програв» Він озирнувся на Вілбура, який негайно звернув увагу на стіну.

«Зрештою Шлатта було обрано, а L’Manburg було перейменовано на Manburg… Його першим указом було вигнання Вілбура та Томмі».

«Томмі?» Я запитала.

Білява дитина поглянула на мене й підняла руку, показуючи, що це він.

«Вони втекли і втекли сюди, утворивши Poggtopia». Лис продовжував. «Зрештою ми всі втекли, щоб приєднатися до них у боротьбі, поки Шлатт не залишився єдиним громадянином. На данний момент у нас є сім днів, поки ми не розпочнемо війну проти Manburg та всіх його союзників.»

«Шістнадцяте…» – тихо сказала я. «Це те, про що тоді посилався той підпис?»

«Так». Підтвердив лис.

Я зрозуміла усе, що він сказав, але все одно усе здавалося таким складним, що, я вважаю, не було чимось незвичайним. Я швидко зрозуміла, що ця група «Poggtopia» не була зграєю злочинців, але це були ті самі люди, яаих я шукала. Я прийшла сюди, щоб знайти гідну історію. Бачити війну. Бути свідком повстання. Підштовхувати справу, в якій аутсайдери претендували на перемогу. Це все ще була велика можливість. Можливість випала прямо мені на коліна… І я схоплю її.

«Дозвольте мені написати для вас». – запитала я, кинувшись очима, щоб зустріти погляд Вілбура.

«Що?» – запитав Вілбур.

«Дозвольте мені написати для вас». – повторила я. «Я могла би задокументувати все це і розповісти всьому континенту про цю війну – про L’Manburg». Я встала зі свого місця і підійшла до нього. «Це приверне до вас увагу, залучить більше людей на захід, ви зможете розширитися». Я пояснила.

У кімнаті стало моторошно тихо. Усі дивилися на мене незворушно мовчки, не знаючи, як відреагувати на мою пропозицію. На мить я занепокоїлась, що сказала не те.

«Це… Це насправді може бути для нас добре». Брюнет заговорив. «З огляду на весь конфлікт, який все ще триває з Дрімом… Якби ми могли залучити більше людей на наш бік – я маю на увазі, це не завадить отримати додаткову допомогу».

«Так!». Я посміхнулася йому, перш ніж знову звернутись до Вілбура. «Така історія надихнула б багатьох людей. Я бачила сотні різних поселень, які живуть під владою диктаторів. Вага перемога мода назавжди змінити їхні життя!» Я говорила із глибокою пристрастю, про яку я й не підозрювала. «Просто подумай про це ».

«Вона… Вона може мати рацію». Лис підключився:«Як інакше ми маємо розвиватися, якщо люди про нас не знають?»

Повільно, у міру того, як все більше з них погоджувалися зі мною, кімната повністю звернула увагу на Вілбура й чекала відповіді.

«Я маю на увазі…я… ми не можемо мати її просто як письменницю? Усі тут присутні – справа в тому, що ми є частиною чогось більшого тут». Це була його єдина відповідь.

«Тоді дозвольте мені приєднатися» – з нетерпінням сказала я. «Я вмію битися мечем і я хочу щоб ти досяг успіху. Дозвольте мені приєднатися». Я знову запитала.

Настала хвилина передбачуваної тиші.

«Чорт, я не знаю, чому ви на мене дивитеся!»Вілбур підвівся і нервово засміявся. «Я не керую цією фракцією!»

«Ти не?»Я запитала. З імпровізованим троном і тим, як усі дивилися на нього, я була впевнена, що він лідер.

«Я» – твердо сказав Томмі.

«… Але ж ти просто хлопчик!» – вигукнула я.

«Я можу запевнити тебе, що я насправді більше чоловік, ніж усі інші в цій кімнаті разом узяті».

«Добре, я тобі вірю. Тоді яка ваша відповідь?» Я звернула увагу на  нього свою нерозділену увагу.

«Я…» – він тривожно посміхнувся й глянув на Вілла.

«Не дивись на мене!» – вигукнув Вілбур.

«Продовжуй, це твій вибір, великий чоловік.»

«Томмі». Я промовила йому своє питання в другий раз.

«Ну, а якщо вона шпигунка?» Він запропонував.

«Я була би до біса поганою шпигункою, враховуючи, що я все ще не знаю половини ваших імен і мені довелося пояснити всю історію вашої країни». Я вказала.«Я обіцяю, я на вашому ьоці».

«Я довіряю їй» сказав Вілбур. Я була збентежена його раптовим рішенням згодитися зі мною, але не сперечалась з ним.

«Він мені довіряє». Я передражнила. «Давай»

«Ну… Гаразд тоді. Думаю, ласкаво просимо до Poggtopia»

Мене охопила хвиля збудження, і я не намагалася стримати усмішку. Це було все. Це був великий прорив, якого я шукала. Я збиралася брати участь у повномасштабній війні. Який кращий матеріал я можу побажати?

«Мабуть, нам варто познайомитися, так?» – запропонував Вілбур.

«Мені просто потрібно знати, як вас усіх називати». Я посміхнулася.

«Так, добре… Я піду по колу». Вказуючи на передню частину кімнати, він почав із чоловіка в яскравому покривалі обличчя«Це Понад. Він єдиний наш лікар… У всій країні. Добре з ліками, піди до нього, якщо постраждаєш». Далі він вказав на лисв, який дав мені такий необхідний урок історії. «Це мій син, Фанді. Ти хочеш поговорити про те, що він гарний шпигун, він тижнями був під носом у Шлатта, а він навіть не усвідомлював». Далі була моя єдина друга жінка. Молода гарна дівчина з коротким світлим волоссям і добрим обличчям. «Це Нікі, вона володіла пекарнею до того, як усе пішло нанівець. Серденько нації.» Після неї він показав на Філа. «Повір, ти вже зустріла мого батька. Він досить популярний тут, йди до нього, якщо у тебе є якісь… Особисті проблеми». За ним йшов хлопчик з рогами.«Це Таббо. Він для всіх молодший брат, тож не стався до нього погано». Він на мить оглянув кімнату, перш ніж наступити брови. «Техно ну… Пішов.»

Звичайно, озирнувшись позаду, я зрозуміла, що чоловіка ніде не видно. Я припустила, що в якийсь момент під час розмови він пішов і залишився непоміченим у всьому хвилюванні.

«Він не любить знайомств». – пояснив Філ.

«Добре». Вілбур кивнув і все одно пішов, показуючи Томмі. «Нарешті моя права рука і лідер Poggtopiа. Він справжня мука на шиї, але тобі це сподобається. Не дозволяй йому залізти тобі під шкіру, він спробує, повір мені». – закінчив Вілбур,  усміхаючись, коли Томмі похмурився на його опис.

«Ласкаво просимо до лав».

«Дякую». Я посміхнулася.«Я обов’язково дізнаюся більше про вас до війни».

Саме тоді мою увагу привернула луна кроків, що спускалися в яр. Мені було цікаво, чи є ще одна людина, з якою я ще мала зустрітися.

«Знайшов коня!» Повідомив знайомий голос.

Не зважай.

Квакіті легенько пробіг до кімнати, натерши одяг брудом.

«Він справжній мудак, але я знаю. Витягнув його…»

«О Квакіті, ось ти! Давай і привітай нашу новобранку». – продзвенів Вілбур, поклавши руку мені на плече.

«Ти, курво, жартуєш наді мною…» – сказав Квакіті з повною недовірою.

«Краще, щоб на моєму коні не було жодної подряпини». Я попередила.

«Швидке запитання». – перебив Фанді. «Куди саме ми її помістимо? Я маю на увазі, що вже темно, і це її перший день тут, їй потрібне місце для ночівлі».

«Ми завжди можемо помістити її в старий будинок Томмі» – запропонував Вілбур.

«Я не хочу, щоб у мене вдома була дівчина» – протестував Томмі.

«Ех, це все одно було б не гарною ідеєю». Філ підключився.«Вона не знайома з територією та Дрімом, який ховається навколо…»

«Також хаос у команді…» – додала Нікі.

«В якому сенсі хаос у команді?» – я запитала.

«Один із союзників Manburg. Вони насправді не дбають про жодну зі сторін; вони просто хочуть продовжувати війну». Понк пояснив.

«Чому б нам просто не залишити її тут?» – сказав Філза, стоячи. «Це буде  ненадовго, і місця достатньо. Ти згодна з цим т/і?»

«Абсолютно». Я відповіла. Я насправді не заперечувала; Я все одно звикла спати на незручних поверхнях. Крім того, проживання тут дало б мені можливість описати базу з кращими деталями в моєму тексті.

Вирішивши це, мені виділили кімнату та запропонували гарячу їжу. Я давно не бачила такого товариство в такому брудному місці, як це. Певним чином це нагадало мені гарні частини життя в Hearthstone, частини, які я пропустила. Як місяць піднявся на середину неба, усі розсілися, крім мене. Я дуже хотіла отримати фору. Зі світлом, яке дає унікальний ліхтар, я почала створювати історію, яка, як я знала, змінить моє життя. Я не хвилювалась про сон, мене підживлювала пристрасть.

 

Розділ 1

 

Велика справа великої нації.

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь