Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Помилка (Завдання із вбивством)

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

6 розділ (Завдання із вбивством)

Стук у двері.

— Накахара сан, це Рюносці, чи можу увійти? – Відповіді глава ящірок так і не почув і увійшов у квартиру виконавця.

— *Залишилося п’ятнадцять годин.* Що трапилося? – Чуя сидів на кухні, повільно попиваючи каву. Вигляд у хлопця був дуже змученим: розпатлане волосся, трохи опухле обличчя і мішки під очима.

— Ви… пили?

— Хм, помиляєшся. – Втомлено але задоволено вимовляє він. – Я прочитав усі твої нещодавні доповіді. Рюносці обернувся у бік кімнати, на підлозі біля дивана справді лежали листи з доповідями. Але, на жаль, поряд з ними красувалася нова порожня пляшка.

— Все ж таки мої надії провалилися. – зітхнув брюнет.

— Я не все випив! – Знову заявив Накахара і підвівся.

— Добре. – прикриває очі Рюносці.

— Ми їдемо до штабу. – різко заявляє Чуя і прямує до коридора під здивований погляд Акутагави.

— Я все дивуюсь… — підійшовши до дверей у ванну, юнак зупиняється. – Як ти це виносиш? – тихо і спокійно питає Чуя.

— Я хотів би не піднімати цю тему. Але якщо вам так стане легше, то мені теж… боляче. – прикриваючи очі вимовляє Рюносці. – Було боляче коли він проводив тренування, було боляче коли він пішов, боляче коли ви говорили про нього погано. І боляче зараз, коли я бачу вас у такому стані. – після такої довжини фрази хлопець різко і глибоко вдихнув від чого до горла підступив кашель. Але Рюносці вже не падав навколішки задихаючись. Накахара хоч і впадав у запої, але хлопця на джерела водив. А натомість Рюносці приходив до виконавця, допомагаючи впоратися з похміллям і хоч якось повертаючи до роботи.

— І все це через одну людину. – усміхнувся Чуя і втік за дверима.

                                                                                  ***

Знову ті самі вулиці. Накахара спостерігав за псом, що спокійно йде, який більше не рвався бігати серед дерев по палісадниках. За містом він ще хоч якось проявляє активність, але ось у місті, починаючи з тимчасового переїзду до Кореї, він став поводитись надто тихо. Про останній місяць Чуя і думати не хотів. Тадаші не рідко залишався без вечірніх прогулянок, оскільки господар відключався від алкоголю. І в такі моменти порятунком був лише Рюносці, який приходив допомогти втомленому виконавцю.

— Ти з ним правильно поводишся? – Запитує Чуя.

— Я майже повністю прочитав узяту у вас книгу про виховання собак.

— Ти взяв мою книгу? – знову запитав хлопець.

— Ви були у відключенні, а я не умів поводитися з собаками.

— А гаразд. – відвернувся Чуя. – Ти другий том узяв? – Запитав останнє запитання Накахара і отримав у відповідь легкий кивок. Юнаки, що залишилися кілька хвилин до штабу, йшли мовчки. І лише на ресепшені спокій Накахари порушила адміністраторка, скаржачись на кривий почерк хлопця в останній місяць. Виписавши ще листочків п’ять, хлопець нарешті видихнув. Останній лист прийняли.

Якби на місці Акутагави був би хтось інший, він витратив би останнє терпіння Чуї і Морі довелося б знову напружуватися по відновленню стін. Але будівлі пощастило. Рюносці легко переводив Накахару з однієї теми на іншу, поступово знижуючи ризик зриву. Тому хлопці дійшли до кабінету спокійно, обговорюючи Тадаші та книгу, яку Рюноске взяв у Чуї.

— Усі виростають та заспокоюються, так і з собаками. – пояснює Накахара свої здогади про спокійну поведінку пса.

— Мені… здається, справа не в його віці. І ключ до спростування вашої теорії є те, що він став таким з переїздом до Кореї. Йому тоді було 5-6 місяців. Це все ще щеня.

— Інше місце проживання. – нагадує Чуя.

— Звикли б. А якби він дійсно поник від зміни місця проживання, то зараз він повинен стрибати і світиться від радості. – опускаючи погляд на пса, знову спростовує думки виконавця Рюносці.

— Спершу так і було. Він був більш живим… але після зустрічі з тобою.

— Чому він тоді втік? – відчуваючи, що підкрадається до істини, прямо запитує Акутагава.

— Було схоже, що він щось шукає. Я тоді повернувся від боса… – домовити хлопцю не дав телефонний дзвінок.

— Тільки згадав. – коротко сказав юнак і натискаючи на екран підносить телефон до вуха.

— Так?

— Ти де? – почувся грубий голос у слухавці.

— У штабі.

— Акутагава?

— Зі мною.

— Ясно. Я пошлю до тебе людину, вона принесе додаткові папери.

— Зрозумів. – хлопець видихнув, коли почулися гудки.

— Морі? – Запитав Рюносці.

— Так, сказав що надішле людину з паперами. Швидко йому повідомляють про прибуття виконавців. – підходячи до дверей кабінету, розповідає юнак. – Рю..носке. – через п’ять секунд копошення в кишені трохи сором’язливо вимовляє виконавець.

— Тримайте. – Протягує ключ Акутагава. – Це другий, ваш я не знайшов.

— Скільки ти ще рятуватимеш мене? – З легкою посмішкою цікавиться Чуя і відкриває кабінет.

— Ну, ви мені допомагаєте. – продовжував стояти в проході Рюносці, намагаючись уникнути згадки про Осаму.

— Ясно. – Знімаючи з Тадаші повідець приймає відповідь Чуя. – Ти заходиш?

— Так. – подумки видихає брюнет.

— І так. Ізумі. Якщо коротко, то твої доповіді кажуть, що він все ще в місті. І дуже любить лазити в наші електронні інформаційні центри. А іноді навіть і наживо. – сідає за робоче місце хлопець.

— Таких випадків було два. Успішний один. – підтягуючи другий стілець до столу і сідаючи пояснює Рюносці.

— І де?

— Перший випадок стався у нашому районі біля Котобуки. Другий у Канагаві, тобто не далеко від місця останньої вашої місією з Дазай саном.

— У Канагаві була важлива інформація?

— Тимчасово. Там були договори з організаціями інших країн. Її встигли вивезти.

— Зрозумів. Що у Котобуки?

— Забрав багато паперів з інформацією про наші заклади і в серверній, схоже, дістав інформацію про минулого виконавця. Принаймні код у комп’ютер був зламаний і зафіксований вхід у сховище. – Протягуючи аркуш із зображення екрана комп’ютера з якого викрали інформацію.

— Минулий виконавець?

— Дазай сан.

— Бос припускає, що Ізумі діє окремо від Достоєвського. Але я маю сумніви. Він би скоріше на мене переключився. Але він добуває інформацію про Дазая. – потираючи рукою скроню, пояснює Чуя.

— Про вас він також діставав інформацію, але не з особливим ентузіазмом. – Починаючи знову ритися в стосах паперів, брюнет виймає нові зображення з входом у систему від невідомої особи.

— Гаразд, я зрозумів треба… — стукіт у двері перебив хлопця. – Увійдіть.

— Накахара сан, бос передав. – Чоловік поклав папери на стіл і легко вклонившись покинув приміщення.

— Так. Треба знайти його основне місце проживання. Але спершу, що бос передав? – Починаючи переглядати стопку ставить питання Чуя.

— Швидше за все звіти від інших підлеглих. Він згадував, що інші також з ним стикалися. – Відкинувшись на спинку стільця і ​​схрещуючи руки, відповідає голова ящірок.

— Дуже багато від людей, які здебільшого працюють у Котобуки чи в сусідніх районах. – Переглядаючи звіт так четвертий, виносить він основну думку. – І перший наліт він влаштував там. Хм бос спростив роботу. – Вставши Накахара підійшов до скляної дошки з картою міста і очистив її від старих записів. – І так. Котобуки та Канагава. Неподалік району Канагава ми вперше його зустріли і потім він там з’являвся всього раз. – Починаючи малювати маркером на склі озвучує думки Чуя. – Котобуки та всі найближчі райони цікавіші. Безліч звітів про зустріч з ним та крадіжка інформації. У цих районах у мафії знаходиться безліч закладів, у тому числі три ювелірні магазини.

— І там досить багато людей. – прикриваючи очі, доповнює Рюносці.

— Так. Через заклади мафії у нас більше шансів його знайти, але також там багато людей і вдень, і вночі. Ціль – Котобуки, але потрібен дозвіл Морі.

— Сумніваюся, що він відмовить, бо ви вже місяць практично не працюєте. — Але розповісти про наші плани треба. – Повертається до столу юнак. – До того ж ми поки що лише перевіряємо ці райони.

— Тоді я чекаю на виході. – спокійно повідомляє Рюносці та залишає кабінет. А Накахара поринає у думки про боса. Він хоч і продовжував стежити за постачанням дорогоцінного каміння та продажем, але десь глибоко його мучила совість.

— *Залишилося дванадцять годин.*

Тадаші, що лежав на дивані, підняв голову спочатку на двері, що зачинилися, а потім обернувся до господаря. Рух на дивані вивело його з думок.

— Зараз підемо додому, тільки до Морі зайду. — легко посміхнувся хлопець. І, схопивши кілька аркушів, теж покинув приміщення. У якому тепер витає запах хвилювання.

Накахара піднявся на потрібний поверх і легко постукав у двері.

— Можна.

— Морі сан, хочу обговорити з вами кілька запитань щодо Ізумі.

— Слухаю.

— За всіма звітами Рюносці і ті, які мені сьогодні занесли, наша ціль любить ошиватися в районах Котобуки.

— Значить, не я один це помітив. Можете діяти. – махнув рукою Морі.

— Щодо моєї відсутності…

— За це можеш не переживати, Акутагава розповідав мені, що ти продовжував підтримувати ювелірні магазини.

— Розказував? — Накахара помітно смикнувся.

— Дозволь закінчити. Особливо багато інформації Ізумі не вкрав, після першого проникнення в систему контроль посилився. Вкрадені папери про заклади, звичайно, серйозно, але він також залишив свої сліди. – на останніх словах Морі вказав на звіти в руках Накахари. – А тепер питання, що цікавить тебе. Ні, Акутагава не розповідав про ваші переживання, тому я буду радий, якщо ти мені розповіси про те, що сталося.

— Він …….. довів Рюносці до жахливого стану я вирішив відкласти роботу поки він трохи не оговтається.

— Добре. – Замислено прикривши очі, бос прийняв відповідь.

— Ви не шукатимете його? – подумки видихнув Накахара, нехай його стосунки з Осаму залишаться в секреті.

— Можеш забути про нього. – холодно промовив Морі, примушуючи волосся Накахари здибиться.

– Смертна кара? – лезом пролунало питання у величезному приміщенні, намагаючись не видавати емоції, що нахилили, Чуя відриває погляд від Морі.

Секундну тишу перериває грубий голос боса.

— Можливо.

— Я можу йти.

— Так.

                                                                                    ***

Легке звучання дзвіночків, що говорить про прихід нових відвідувачів. У барі грала легка музика та чулись розмови людей. Заклад був пристойний у стилі джунглів: безліч рослин, статуетки диких кішок, їхні зображення на картинах, чорна пофарбована під мармур плитка та такі ж столи.

Двоє людей, що тільки-що увійшли, підійшли до барної стійки.

— З ким маю справу? – намагаючись зберігати незворушність запитує бармен. Хлопець акуратно виймає візитку з верхньої кишені.

— Нам треба пройти до окремого приміщення?

— Бажано.

— Я підійду за хвилину. – вказуючи на сходи донизу повідомляє бармен і відходить. Хлопець махаючи чоловікові поряд проходить до сходів. Внизу була темна кімната із зеленим підсвічуванням і такою ж великою кількістю рослин, дивани та чайні столики у колір приміщення.

Хлопець узяв перший журнал з чайного столика і присів на диван кладучи одну ногу на іншу. За зображеннями великих кішок було не важко здогадатися, про що журнал, але почитати не дали.

— Перепрошую за затримку. Тож чим можу служити Накахара сан? — швидко спускаючись сходами, спитав бармен.

— Людина на ім’я Ізумі. – відкладаючи журнал убік і дістаючи зображення людини вимовляє хлопець. Чоловік придивився, але потім заплющив очі.

— Можете, звичайно, перевірити відео запис, він зберігається місяць, але особисто я таку людину не бачив.

— Якщо трапиться, то ставиш стеження і дзвінок. – Віддаючи фото пояснює Чуя. – Паніку не піднімати! – хлопець підвівся і покинув приміщення.

— Рюносці ти де? – виходячи з бару з черговою невдачею хлопець сідає у машину.

— Біля центрального торгового центру. – відповів спокійний голос у слухавці.

— Все ще лише двоє підтвердили. Вже шість вечора.

— Три. Залишився лише сам Котобукі.

— Ти знаєш скільки там забігайлівок!? – Чуя не сподівається отримати відповідь, але нагадує про яке місце говорить глава ящірок.

— Якщо у вас немає можливості, можете повернутись.

— Так, треба повернутись. Бувай. – відключивши трубку Накахара втомлено обгортає голову об спинку сидіння. – Повертаємось.

Чорний автомобіль плавно рушив і покинув майже порожню стоянку. Ліхтарі вже увімкнулися висвітлюючи дорогу. За вікном швидко миготіли вивіски закладів.

— “Залишилося шість годин.”

                                                                                  ***

У квартирі стояла тиша. На підлозі в кімнаті валялося кілька собачих іграшок, але сам пес був на підвіконні. Він спостерігав за перехожими та проїжджаючими машинами, іноді похитуючи хвостом. Але за пару секунд до того, як у замок вставлять ключ Тадаші обернувся. Коли замок уже відкривався, до нього доходить і запах. Пес спустився і пройшов у коридор, коли двері відчинилися.

— Тадаші. – не голосно подав голос юнак і пес підійшов. – Я вільний, можемо йти. — Присідаючи і починаючи гладити звіра каже хлопець. Пес трохи постояв насолоджуючись контактом, а потім підійшов до порога.

— Ходімо. – Чуючи вистачає повідець і теж виходить.

Небо по трохи темніло, а вулиці спустошувалися. Накахара спочатку попрямував до вже давно знайомого парку. Надвечір скрізь, крім центру парку, порожньо. Тому Тадаші можна буде відстебнути від повідця і ніхто не заважатиме. Але сам пес на останньому повороті зупинився і повернув голову в інший бік.

— Як знаєш, пішли містом. – Накахара прийняв рішення друга, прямуючи в інший бік.

До восьмої вечора стемніло. Чуя з Тадаші дійшли до парку біля моря. Багато людей вже пішли, а вивіски переставали світити. У парку було багато пам’ятників, крамничок та клумб із розкішними квітами. Накахара зупинився тут. Відстебнувши повідець він сів на лавку, а пес махнув вивчати кожен кущ, дерево та живність. Акіта порода мисливець, тому кістки, вся дрібна живність: і жива, і мертва буде знайдена. Чи принесе собака свої знахідки господареві вже залежить від самого собаки.

Накахаре з цим пощастило, пес виносить свої знахідки на визначні місця і йде шукати далі. А Накахара швидко збирає та викидає.

Тадаші бігав парком хвилин тридцять. Він усе бігав до лавочки, з новою кісткою чи трупом і свердлив Чую поглядом, бо всі його минулі знахідки пропадали.

Ближче до дев’ятої хлопець із псом спустилися до берега. Тадаші побачивши море підбіг до води. Хвилі повільно здіймалися сеча собачі лапи. А місячне світло красиво відбивалося на поверхні води. Чуя присів на одне коліно і зробив знімок такої атмосферної, нічної картини. Фото вийшло чудове, але намилуватися ним Накахарі не дали. На екрані висвітлилося ім’я голови ящірок.

— Рюносці, що сталося.

— Перепрошую, що так, але ви терміново потрібні. Машина виїхала, де ви?

— Парк Ямасіта.

— Добре. – Рюносці відключився.

— “Залишилося три години”. Тадаші! До мене, Біжимо! – крикнув команди Накахара. Пес швидко зорієнтувався і кинувся за хазяїном, що залишає пляж. За дві хвилини вони добігли до виходу з парку. Машина зупинилася біля тротуару. Накахара посадив пса на заднє сидіння і сів уперед.

— Відразу говорю, пса не випускати. Він втече відразу, як ти відчиниш двері. Зупинися неподалік і чекай. – швидко проінструктував водія Чуя.

— Зрозумів.

— Якщо знадобиться, повідець під моїм сидінням.

Над містом пролунав грім. А на лобове скло потроху починало капати. Машина зупинилася біля старого бару. Накахара одразу помітив на ґанку закладу фігуру Рюноське, який активно допитує невідому Чує людину. А довкола було безліч підлеглих. Акутагава відволікся від людини лише коли побачив машину з Накахарою.

— Рюносці. – хлопець вийшов з машини, краплі по трохи почали мочити одяг. Голова ящірок легко вклонився йому.

— Накахара сан. Нам удалося вийти на нього. – Обертаючись назад до людини повідомляє він. Пройшовши під навіс, Чуя став пильно пропалювати поглядом чоловіка, що сидів на стільці. Він не був побитий або щось подібне, в цьому немає потреби, але його хвилювання було помітним. Руки лежали навколішки іноді стискаючи штанину.

— Ви власник цього закладу? – ховаючи руки в кишені, питає Накахара. Чоловік непомітно видихнув та кивнув.

— Ви зустрічали Ізумі? – Запитав Чуя і знову отримав позитивний кивок. – Може розповісти про нього.

— Цей чоловік любив сюди заходити, хочя швидше не любив, а окрім як сюди він більше нікуди не ходив. Приходив переважно у вихідні, іноді в п’ятницю.

— В який час?

— Приблизно з дев’яти до одинадцятої. Поводився він завжди тихо і зовсім не як інші відвідувачі. Та й спілкувався найчастіше тільки зі мною, бо з іншими особливо не поспілкуватись.

— У нашій першій зустрічі я пам’ятаю його іншим.

— Він буває галасливим, якщо тема розмови йому цікава.

— Наприклад?

— Деякі азартні ігри, жінки, письменство та малювання. Здебільшого ми спілкувалися на ці теми.

— І як довго він вже ходить сюди, що ви так багато знаєте про нього.

— Місяця зо три.

— Письменництво та малювання? – Та він приватно приносив маленькі картини, або розповідав про нову ідею для книги.

— Що за книга?

— Якщо не помиляюся, «Пошук втраченого…», ні «У пошуках своєї свідомості».

— Ясно. – прикладаючи руку до підборіддя, вимовляє Накахара. – Тобі відоме його місце обґрунтування.

— У Кінгабіру, ​​біля товариства мистецтв Наоко Курода начебто. Одного разу я навіть зустрів його у тому районі.

— Хм зрозумів. Дякую. – юнак розвернувся і пішов до машини насамкінець віддавши наказ. – Відпустіть його.

— У Кінгабір? – Ідучи за виконавцем запитує Акутагава.

— А куди? Збирай хлопців.

                                                                                 ***

Дощ трохи посилився, але зливою не проливався. Накахара з Рюносці та кількома людьми підійшли до старих залізних дверей. Секунда і відірваний від стіни шматок заліза валявся біля ніг мафіозі. Юнакам відкрився дуже брудний сирий коридор. Не гаючи часу, тому що двері створили багато шуму, Чуя швидко попрямував уперед. Кроки віддавалися луною.

Наконец Накахара помітив старі дерев’яні двері. Він мовчки підняв руку. Почулися легкі клацання зарядженої зброї. Рюносці притиснувся до стіни, чекаючи злому. Повисла тиша.

— *Залишилося пів години.*

Підвал оглушив важкий удар із тріском і дзвоном, а зі стелі посипалася штукатурка разом із шматками знесеної стіни. Величезна кількість пилу піднялася у повітря. Расемон швидко проник у приміщення вишукуючи жертву. За кілька секунд Рюносці помічає людську постать.

Крики птахів.

Чоловік перевів руки.

— Акутагава сан! – пішла черга пострілів.

Через трохи розсіяний пил Чуя нарешті зміг розглянути поле битви. У приміщенні стіни були також сірими, але чистішими. Було безліч ящиків та старих предметів, зокрема картин. У дальньому кутку стояв письмовий стіл, а біля нього за стіною ховався Ізумі. Але, перевівши погляд вище, хлопець помітив на полицях близько восьми-дев’яти клітинок з птахами.

— Акутагава сан! Продовжувати вогонь! – один із людей підбіг до хлопця, що лежав.

— Що з ним? – намагаючись не розслаблятися Накахара прикриває плитою чоловіка і Акутагаву від куль із автомата Ізумі.

— Він перемістив його свідомість. Одного разу таке було, але тоді був Дазай сан. Не можна дати йому вбити птаха з його свідомістю.

— Зрозумів! – у повітря по черзі почали підніматися великі уламки та закривати собою полиці з клітинами. Ворог відреагував швидко і перемістивши свідомості двох підлеглих, застрелив птахів. Накахара вилаявся про себе і відкривши коробку з патронами, підкинув нагору висипаючи вміст. Гравітація швидко підхоплює снаряди, і вони дощем летять у супротивника. Чоловік знову ховається за стіною та дістає пульт. Приміщення спалахує полум’ям.

— Припинити стріляти! Гасіть вогонь! – крикнув Чуя підбігаючи до стіни, за якою був Ізумі. Тут були ще одні двері. Не зволікаючи Накахара зносить перешкоду і пробігає далі коридором. Ззаду все ще чути тріск полум’я.

Незабаром він вибіг з коридору до величезної зали з забитими вікнами і мокрою підлогою з їдким запахом. Було не складно здогадатися, що це.

Величезне приміщення нагадувало храм. Ізумі ніде не було. Завмерши хлопець почав прислухатися і не дарма. Ззаду пролунало щебетання птаха. Він швидко зник за найближчу колону.

— Ну, куди ти ховаєш свою голову? – з усмішкою питає Ізумі.

— А тобі потрібна голова? Що ж.. – з підлоги відірвалося кілька шматків каменю та прикрили голову виконавця.

— Я звичайно багато в чому тобі допоміг, але думаю ти гідний дописати мою книгу. – у наступну секунду зал також спалахнув. Накахара піднявся по колоні вгору, шукаючи не захоплену полум’ям ділянку. Але швидко прикрив голову, бо Ізумі піднявся сходами на виступ, майже біля самої стелі, а поряд стояла клітка.

— *Ось де ти! * – Чуя перемістився на стелю, продовжуючи прикривати голову. – “Чорт, нічого не видно.”

— Не підводь Накахара! – несподівано вимовлена ​​фраза збоку змусила здригнутися. Чоловік перейшов дошками на сусідній виступ і направив його руку. Але Чуя знову прикриває голову відірваною пластиною від стелі, а потім ударом відправляє її на Ізумі. Чоловік намагаючись ухилитися забігає на імпровізований міст з дощок і обертається у бік де був хлопець. Пил потрапляв у вічі, тому чоловік не відразу помітив відсутність Чуї на стелі.

Щось важке приземлилося на дошки за чоловіком. На секунду зависла тиша.

— Нд… — різкий біль у боці. – *Не помітив.*

— Бос наказав тобі вбити мене. – Повертаючи голову до Накахари, каже чоловік. – Коли допишеш книжку, віддай її власникові закладу.

Накахара підняв голову на останніх словах Ізумі і упершись плечем об його спину зіштовхнув чоловіка в полум’я.

                                                                                    ***

— Що ти дам робиш? – Видихає дим чоловік і обертається назад до багажника з якого чулося шарудіння. – Ти мені машину вирішив загадити, досить там копатися. – пролунало клацання, а після чоловік побачив пса, що тікає. – Чорт! – чоловік кинувся за ним, але буквально через хвилину втратив з уваги.

— Про такого Накахара сан не попереджав. — намагався віддихатися той.

                                                                                   ***

Через хвилин десять пожежа стихла і Чуя спустився. Полум’я спалило дошки вікна, що прикривали, і в будинок просочилося місячне світло. Стало зовсім тихо. Хлопець затискаючи однією рукою рану, дістав із кишені телефон «18 червня 23:58».

                                                                                 ***

Пес біг вулицею, дихаючи на повні груди і намагаючись не втратити сліду. Околиця повністю порожня. Не було навіть машин.

І ось знову згортаючи в провулок Тадаші вловлює новий, виразніший запах і до болю знайомий. Він зовсім поруч і веде туди ж куди слід Накахари.

Чуються кроки. Пес виглядає з-за рогу і помічає високу постать людини, яка спокійно спускалася до підвалу. У голові Тадаші дзвеніло усвідомлення особистості людини. Пес акуратно пішов за людиною.

Спустившись, він почув сильний запах диму, від чого навіть притис вуха, але продовжив іти. За кілька хвилин Тадаші побачив безліч уламків. А людина пройшла до приміщення, з якого і несло гаром. Він підійшов до юнака, що лежав, і сів. Пес, щоб не бути поміченим, пригнувся.

Через кілька секунд людина з каштановим волоссям акуратно доторкнулася до чола брюнета.

— Я знаю, що ти стежиш за мною, виходь вже.

                                                                                   ***

— «19 червня 00:00» З днем ​​народження… Осаму. – тихо сказав юнак і замовк, коли в коридорі почулися кроки.

— Накахара сан! – Чоловіки підійшли до виконавця.

— Скільки втратили?

— Лише двох.

— Рюносці?

— Ціл. Бос відправив нам людей, чи зможете йти?

— Так зараз. – хлопець сильніше затис рану від ножа і підвівся.

— А що с.

— Мертвий. – холодно відповів юнак.

Коли вони дійшли, Накахара побачив пса біля тіла Акутагави.

                                                                                 ***

Електричний чайник клацнув, а вода всередині стихла. Юнак залив ємність і пройшов до кімнати. Поставивши чашку на тумбочку, він ліг на ліжко, паралельно беручи в руки книгу, яка лежала на подушці.

Незважаючи на поранення Накахара перерив увесь стіл, який дивом не зачепив вогонь і знайшов те, про що говорив Ізумі. Потім приїхали ще люди і допомогли винести Рюносці. Той на диво, на другий день прокинувся у своєму тілі. Хоча підлеглі стверджували, що бачили як голова ящірок звалився з ніг, коли Ізумі перевів руки. Зрештою всі плюнули на це, вважаючи що Ізумі просто не вдалося це зробити в тому балагані. Хлопець у своєму тілі, от і добре. Накахару відпустили швидше, просто перебинтувавши. І весь наступний день юнаків не чіпали.

— Тадаші, ну чого ти такий похилий? – з нотками відчаю запитує Чуя у пса, сподіваючись хоч на якусь реакцію. Але пес продовжував лежати, дивлячись у порожнечу. Зітхнувши Накахара, продовжив читати. Він прочитав вже більше половини і не рідко переривався для перетравлення інформації. Тому що розповідь була про самого автора та його життя.

До дев’ятої вечора Чуя сів дописати останню подію. Поки він читав, він запам’ятав стиль написання і схопивши ручку поринув у спогади.

Ближче до одинадцятої до нього прийшов Тадаші і ліг біля ніг. А об одинадцятій сорок він нарешті відклав ручку. Тепер залишилося віддати цю книгу господареві того закладу, схоже на єдину близьку до нього людину.

— Ось і закінчується 19 червня. Цікаво, чи хтось його привітав? – дивлячись на зоряне небо, промовив у порожнечу Чуя.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь