Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Повернемось до початка

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Рік тому.

— Дааа, Йокогама відрізняється від Лондона, пане Ігарасі. – тендітна жіноча рука трималася за лікоть чоловіка середніх років.

— Пані, розкажіть більше про Лондон, будь ласка, – у вас такий прекрасний голос.   

Дівчина хитро посміхнулася, вона знала, що жертва давно в пастці: варто було йому лише почути іноземну гостю. Солодкі промови приспали пильність господаря готелю. Хоч іноземка і любила довгі розмови, прогулянки по нічному місту, але треба було діяти. Недбалий крок в сторону і наступний незадоволений стогін змусили чоловіка знову поглянути на гостю.

— Щось сталося?

— Боже, яке невезіння, ногу підвернула. – дівчина трохи нахилилася і потерла «забите» місце.

— Давайте сядемо на таксі, в такому випадку!

— Я буду дуже вдячна, пане.

Ігарасі вийшов до дороги. Простоявши пару хвилин з витягнутою рукою, зупинив машину і відкрив двері. Гостя лише вальяжно зробила крок до салону машини, простягнула руку джентельмену, щоб той допоміг їй сісти.   Поїздка повинна бути недовгою – 10 хвилин від сили. По радіо грала спокійна музика, а вид з вікна радував око іноземки.   

— Пані, я чув, що ви збираєтеся їхати завтра, куди ви переїжджаєте?   

— Пане Ігарасі, взагалі-то я сподівалася, що ви мені допоможете з цим. – солодкий голос звернув ще більш пильну увагу людини.

— Дааа, я вас слухаю… – заворожено простягнув він.

— Я так розумію, у господаря такого чудового готелю є багато грошей, я думаю ви тільки «за» те, що б безповоротно позичити більшу їх частину мені. – хитрий пріщур тримав погляд чоловіка, не дозволяючи його свідомості вирватися.   

— Пані, для вас-все що завгодно.   

— Я очікую кошти через 10 хвилин на моїй картці, ось номер. – дівчина простягнула карту і вклала її в грубу чоловічу долоню, той відразу почав вводити цифри в додатку банку.

— Дякую вам за скромний подарунок. Як тільки я поїду – забудьте про мене, а карту заблокуйте. Схоже, шахраї списали з Вашої картки купу грошей. – вона состроила співчуваючий вираз обличчя.

— Я забуду про вас, як тільки ви поїдете…

— Хороший песик. – жіночий сміх, що пролунав у салоні машини, полонив обох чоловіків.

Краєм ока вона помітила, як водій дивиться на неї через дзеркало, – зелені очі ковзнули уздовж салону і заглянули в очі таксиста.

— Забудь, що тут було. – зіниці чужої людини звузилися, обличчя набуло відстороненого вигляду.

Він дивився на дорогу і розслабив руки на кермі. Ледве чутно пробурмотів:

— Зрозумів Вас.   

Погляд дівчини метнувся до вікна, через яке вона побачила високу будівлю з вивіскою вже знайомого готелю.

— Ми вже приїхали, як же швидко летить час. Пан Ігарасі, Заплатіть таксисту.   

— Звичайно, пані. – чоловік простягнув водієві дрібну купюру.

— І залиште щедрі чайові. – її очі трохи прикрилися в хижому примруженні, — Ви ж не жмот, вірно?

— Так, Пані. – той додав ще одну купюру, з кількома нулями.

— Ось так краще.   

Він вийшов з машини. Притримуючи двері, простягнув їй руку. Для дівчини цей жест не обговорювався-все її оточення повинно було вести себе з нею шанобливо. Ніжні пальці лягли на долоню і з салону здалася чорна класична туфля-човник. Підбори з характерним звуком уперлися в асфальт, коли дівчина вийшла з машини. Вона обтягнула сукню трохи нижче і знову витягнула руку – господар готелю підбіг до неї і запропонував свій лікоть. Зі сторони глядача, здавалося, що чергова молода дівчина охмуряла багатенького чоловіка – так воно і було. Зараз гроші відігравали важливу роль: переїзд в постійну квартиру на довгий час, пошук роботи в Йокогамі. Колись вона вже проходила через все це, але зараз це відчувалося важче, ніж тоді – було пару знайомих, був близький друг.

   ***

4 роки тому

— Гей, ти зовсім млявий чомусь. – келих в її руках крутився по-колу, поширюючи аромат червоного сухого вина в невеликому радіусі.   

Зелені очі дівчини свердлили дірку в людині, що сидить поруч. Вона легенько штовхнула його плечем, сподіваючись на будь-яку реакцію. Спроба виявилася вдалою – він труснув головою, виходячи з виру своїх думок і подивився на неї: чорне плаття, яке підкреслювало кожен вигин тіла цієї дівчини; чорні туфлі-човники. Дорогий браслет поблискував на її руці: метал був сріблястим, а по всій довжині прикраси красувався ряд каменів, що відливають всім можливим спектром кольорів, – про себе помітив, що навряд чи це було срібло, швидше біле золото, та й камені виблискували по-особливому. Нулі в цифрі, яку він прикинув в розумі, невблаганно росли в кількості. Кільце на пальці лівої руки було такого ж типажу – цифра ставала все більше. Вона, помітивши його чіпкий погляд на прикрасах, неголосно посміхнулася, привертаючи увагу. Синьо-блакитні очі повернулися до жіночого обличчя. Червона помада безумовно їй пасувала -виділяла смарагдові очі. Хлопець вже й забув, про що вони говорили, але поміркувавши секунду, все-таки згадав.

— Та так, завдання одне з’явилося. – хлопець зробив ковток віскі, кругла крижинка вдарилася об край склянки з характерним дзвоном.   

— У тебе і раніше були важкі завдання , – так в чому справа зараз?   

— Навряд чи я виживу… мовчання, що повисло між ними, ніяк не позначалося на загальній атмосфері: джазова музика бару грала так само, але для хлопців вона тепер здавалася приголомшливою, дзвінкою у вухах, ніби момент з фільму, в якому головні герої прощаються. На задньому плані були чутні дзвони келихів і приглушені розмови між іншими людьми. Її вказівний палець почав нервово намотувати біле пасмо, не зачіпаючи жодної чорної. Вона прикусила губу і повернула погляд на келих з червоним сухим.

— Мабуть, це той самий момент, коли нам потрібно прощатися? – дівчина запнулася, коли рука з сорокоградусним напоєм трохи піднялася вгору і застигла в повітрі.

Хлопець прикрив свої очі і трохи посміхнувся. Йому не було страшно – він вже давно змирився з цим. Через пару секунд чоловік з темно-рудим волоссям порушив мовчання.   

— Мабуть, так. Але спершу останній тост. – його келих трохи нахилився в її бік.

— Віддаю право останнього тосту тобі … Ода. – голос затремтів, коли вона вимовила його ім’я.

— За Бродячих псів, Нессі. – хлопець посміхнувся і обдарував її найтеплішим поглядом, яким тільки міг.

— За Бродячих псів, Одасаку.

Дзвін келихів, що вдарили один об одного віддався луною в голові, – очі трохи пощипувало, а в горлі стояв ком.

***

Сьогодні повітря було болісно стерильним – звичайний лікарняний запах, хоча це не було місцем, де люди лікуються. У скальпелі проглядалося мініатюрне відображення зелених очей, після – він лише блиснув під яскравою лампою нейтрального відтінку і занурився в шкіру. М’які бліді тканини легко піддавалися гострому предмету. Стандартне розтин за методом Шора: розріз чітко посередині, вилучення всього комплексу нутрощів: від органів шиї до прямої кишки. Огляд кожного з них. 22 патрони, чітке попадання в усі життєво важливі органи, ніби людина стояла на місці і не чинила опір, не намагалася втекти. В голові закралася думка, що всі снаряди були випущені одночасно … 22? Бути не може. Медичними щипцями довелося орудувати недовго-знайти патрони в органах було простим завданням, особливо, коли розумієш, що життя цієї людини вже не залежить від твоїх дій. Закривавлений снаряд трохи блиснув на світлі яскравої лампи – цілий і неушкоджений, ніби це був не постріл навіть, ніби його загнали на великій швидкості власноруч.   

— Запишемо, ” зробити гістологічний і біохімічний аналіз пошкоджених тканин».

Розмови з самою собою були звичною справою під час даної роботи. Терпіти під рукою кого-небудь – не було сил, але часом нуднувато – ось в такі моменти свідомість починає грати в «Шерлока Холмса», де одна особистість-Шерлок, інша-Ватсон, а третя і зовсім… місіс Хадсон. Дідько, навіть в риму вийшло. Швидкоплинна думка про початок кар’єри письменника швидко витіснилася наростаючим цікавістю. Що якщо розкрити патрон? Порох повинен згоріти в результаті пострілу, але свідомість підказує, що не все так просто. Не думається, що слідчий буде сильно докопуватися, якщо судмедексперт позбавить слідство одного з 22 патронів. Навіть якщо і буде – що з того? Він уже мертвий, до життя не повернути, а знайти вбивцю в місті, де заправляє мафія – шукати голку в стозі сіна, який горить… і не згорає. Але спершу зважити органи і закінчити розтин. Метал снаряда дзвякнув, коли стикнувся зі стерильним підносом, а процес роботи продовжував кипіти. Огляд інших органів тільки сильніше підживлював підозрілу теорію. Після кожен з них зважується, вся інформація документується в протокол розтину. Далі витягуються зразки тканин на всілякі аналізи. В кінці залишається найпростіше – покласти всі органи в саме тіло і зашити розріз, омивши тіло наостанок. Зазвичай цим займається якийсь санітар, але в будівлі на даний момент на зміні був тільки один і хер знає, на якому поверсі.

Нарешті, покінчивши з» товаришем-усопшим”, вона безшумно підкралася до підносу і почала орудувати щипцями, повільно оголюючи нутрощі снаряда. Про себе вона констатувала, прокручуючи крайню частину в спробах відокремити її від решти патрона:

— і так, розтин показав, що… дівчина запнулася, прикушуючи язик.

Дно патрона відокремилося. Зап’ястя трохи зігнулося, перевертаючи його – на піднос почав сипатися порох. Очі повільно розкрилися максимально широко, а губи розімкнулися, не в силах вимовити жодного слова.   

— Щ-що пострілу н-не було…

Вона заморгала, ніби намагаючись скинути з себе ману. Чи Точно не здалося? Ось він, темний порошок з характерним запахом. Він все ще тут – це не галюцинації. Теорія підтвердилася – патрони загнали в тіло власноруч. Ноги трохи підкосилися, але їй довелося миттєво взяти себе в руки.

— Це треба прибрати. – темні брови зійшлися на переніссі, а губи перейшли в напружену тонку викривлену лінію.   

Пальці намацали стерильний ЗІП-пакет на столі поруч. В голові тепер крутилася тільки одна думка «в яку херню вона вплуталася на цей раз?».

Почніть писати…

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь