Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Перші кроки

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Зібравшись, я сів за обідній стіл і взявся за сніданок. Але, мабуть, я так глибоко пішов у свої думки, що Система відреагувала на це, видавши таке повідомлення:

Нова навичка: Вивчаючий погляд (активний)
+10 досвіду за відкриття

Стрепенувшись, я нарешті відірвав свій погляд від рису, що я затиснув у паличках для їжі, і якнайшвидше зазирнув у свій статус, щоб побачити, що я таке відкрив.

Вивчаючий погляд (активний) (початківець) р. 1“Що ж я таке намагаюся з’їсти?”, — Нішиката.
Показує інформацію про предмет, на який Ви дивитеся. Чим вище рівень — тим менше потрібно часу для застосування навички і тим більше видається інформації
Час застосування – 10 секунд, показує очевидну інформацію

Довго! І що за очевидна інформація? Нумо, давай перевіримо…

Рис

М-да, і не посперечаєшся… Втім, тут говориться, що з поліпшенням ця навичка стане кориснішою. Чи це означає, що я зможу заглядати в голову Такаґі, щоб дізнатися, що вона планує? Якщо так, то я зовсім не проти!

***

Дорогою до школи я встиг поліпшити погляд до 4 рівня. Найкращий результат «сканування» такий:

Портфель Нішикати
Чорний колір, стандартний розмір, заповнений навчальним приладдям

Що дивно: при використанні погляду на себе у мене просто відкривається статус без змін. Гаразд, якщо застосування на себе нічого не дає, але раптом ця навичка не працює на людей? У такому разі він мені не потрібний!
— Привіт, Нішиката. Чого тут стоїш? — пролунав голос Такаґі.
Як раз вчасно! Я різко обертаюсь і дивлюся на неї, намагаючись просканувати її поглядом. Раз, два, три…
— Що таке? Щось не так із моїм обличчям?

Такаґі ???
Людина

Ех, негусто, але вона хоча би працює! Значить, сенс все ж таки є.
— Щось трапилося? Чому ти підіймаєш кулаки вгору і посміхаєшся? Чи ти так радий мене бачити? — ну ось, нарвався на її жарт! Швидко вона придумує, як мене підколоти!
— Ні, нічого такого… — спробував я приховати свої почуття, поки вона мене не задражнила.

Управління мімікою +1

І скільки таких ситуацій має статися, щоб я міг без проблем приховати свої емоції? Треба розкачати цю навичку якнайшвидше, щоб вона не могла жартувати з мене через мою реакцію на її слова!
— Ммм … Ну гаразд, йдемо в школу?

***

Поки ми йшли, Система почала робити щось нове:

Місія: Милі котики
Сфотографуйте двох котів на телефон до того, як Ви дійдете до воріт школи.
Нагорода: покращення навички Фотографування, +20 досвіду
Штраф за провал: підтрунення Такаґі
Штраф за відмову: ???

Мабуть, вибору я не маю. Діставши телефон, я почав оглядатись у пошуках котів, сподіваючись, що Такаґі це не побачить. Благо, довго чекати не довелося і парочка розшукуваних тварин знайшлася на паркані якогось будинку. Швидко підбігши до паркану, я, не чекаючи фокусування, сфотографував їх.
— Котів фотографуєш? Любиш їх? — спитала Такаґі, помітивши це. Але ж в нагороді не було пункту про підтрунення!
— Так, люблю, — відповів я, згадавши, чим минулого разу обернулася спроба видати одне за інше. Якщо вже й вибирати, то краще визнати це, ніж ще дві болючі хвилини витримувати її зацікавленість! Я впевнений, що так би й скінчилося моя спроба заперечення.

Місію «Мили котики» завершено!
Нагорода: +3 до навички Фотографування, +20 досвіду

Гаразд, що в мене там вийшло? Фото розфокусоване. Втім, на що я ще міг чекати? Швидко видаливши його, я подивився на Такаґі, чекаючи її рекцію на мої слова про кішок. Втім, відповіді так і не було, і ми швидко пішли далі.

***

Підсумок дня: трохи прокачані навички малювання, природничих наук та англійської, погляду (на шість рівнів!) та п’ятнадцять підколок від неї, королеви дражнилок! Мабуть, рівень силових тренувань теж доведеться підняти.
Відпрацювавши пропущені жарти та піднявши рівень тренувань на один, я повністю вимотався і впав на підлогу. Поглянувши на інтерфейс, я помітив, що ОВ майже не залишилося: всього 9 із 120. Цікаво, як довго вони відновлюватимуться і що станеться, якщо вони закінчаться? Я втрачу свідомість?
Поки витривалість поповнюється, вирішив намітити план майбутнє. Якщо подивитися на мої характеристики, то можна помітити, що у мене проблеми з прийняттям швидких рішень, адже швидкість мислення всього 7… вже 8 очок? Я що, пропустив щось? Чому не було повідомлення? Викликавши налаштування, я зазирнув у меню повідомлень і з подивом помітив, що навпроти рядка «Повідомляти про підвищення характеристик» з якоїсь причини стоїть хрестик. Дивно. Чому у Системи такі дивні базові налаштування? Може, я ще щось пропустив?

***

Передививши всі можливі вкладки, в тому числі й інвентар та місії, я більше нічого не помітив. А що, якби навпроти налаштування з повідомленням про набуття нових навичок теж стояв хрестик? Тоді б день пройшов зовсім інакше, я впевнений у цьому!

Інтелект +1

Хммм, за що мені підвищили інтелект? За те, що я нарешті перевірив усі вкладки чи за мої висновки? Гаразд, не важливо. Головне те, що через безглузду особливість, якій можна бути дебафом, у мене відібрали відразу 3 очки у швидкості мислення! І все через Такаґі! Сподіваюся, мене добре нагородять, коли я пожартую над нею так само, як і вона!

Місія: Помста!
За тридцять днів помститься Такаґі, пожартувавши над нею.
Додаткове завдання: зробіть так, щоб жертва не запідозрила каверзи
Нагорода за основне завдання: підвищення навичок Вивчаючий погляд, Управління мімікою та Читання невербальних знаків, +400 досвіду
Нагорода за додаткове завдання: ???
Штраф за провал: особливість “Клоун”,???
Штраф за відмову: особливість «Боязке кошеня»

Це означає, що я не маю вибору?

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь