Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Одне око каре, інше — горіхове

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

—Мене охоплює бажання змінити тему, оскільки я бачу, наскільки наша розмова викликає у тебе дискомфорт. З іншого боку, моя цікавість досягла піку, і сьогодні у тюремному синдикаті нема чого розважати. Це нормально, докторе Ґрем?

Вілл потер обличчя руками, намагаючись уповільнити дихання. Він робив це раніше: відповідав на запитання злочинців про заплутаний і бурхливий хід думок про те, що потрібно мати споріднену душу, керуючись власною спотвореною психікою. Він працював з клієнтами, чиї споріднені душі сиділи у в’язниці за жахливі акти насильства, з тими, чиї споріднені душі страждали від алкоголізму та наркоманії. Консультації щодо втрати стосувалися не лише тих, чия споріднена душа померла, а й усіх інших важких ситуацій між ними.

— Так, — він вдихнув, затримав дихання і різко видихнув, витіснивши з голови всі негативні думки. Це не спрацювало, але він принаймні спробував.

— Якщо хочеш, ти можеш розповісти мені, що відбувається. Деякі з моїх робіт справді стосувалися споріднених душ, але вони не були такими детальними, як твої дослідження, судячи з того, що я читав. Ти брав участь у судових справах що до споріднених душ, твої знання жадібні як для прокурорів, так і для адвокатів.

Господи, невже він намагався знайти золоту середину? Встромити йому голку під шкіру, щоб глибше проникнути в його голову, але також втішити його фактами, а не його власним жахом від цього? Вілл не був впевнений, сміятися йому чи плакати при думці про Ганнібала Лектера з усіх людей, які намагаються допомогти йому подолати його особисте пекло.

— Перші кілька днів потрібен час, щоб звикнути, — сказав він нарешті, проводячи великим пальцем по нижній губі. — У нас будуть спільні сновидіння.

— Чиї сни перемагають? Як це визначається?

— Складно сказати, оскільки дослідження сну не мають достатньої доказової бази, але сни з найбільш… яскравими образами, як правило, пускають коріння першими.

— Цікаво, що ми побачимо, — сказав Лектер із легкою радісною усмішкою. Вілл здригнувся.

— Гм… можна очікувати невеликі епізодичні спалахи емоцій, якщо вони відчуваються занадто яскраво, і біль є ще однією пов’язаною асоціацією. Якби хтось із нас зазнав шкоди, інший би про це дізнався.

— Це зникне?

— Здебільшого, — Вілл підвів погляд на край столу й конвульсивно ковтнув. — Існують споріднені душі, які повідомляють, що все ще відчувають сильний біль, якщо їхній партнер сильно поранений. Згідно з цими дослідженнями, споріднені душі повідомили про сильний емоційний, фізичний зв’язок, а також про простий зв’язок між кольором очей.

— Ви говорите це, щоб запевнити мене, що єдиний зв’язок між нами — це колір очей, докторе Ґрем?

Більше для того, щоб заспокоїти себе, — люто подумав він. — Ти захочеш торкнутися.

— Я помітив, — люб’язно погодився Лектер. Замість того, щоб здаватися відразною думкою про такий зв’язок, він, здавалося, майже був у захваті.

— Це можна подолати шляхом свідомих зусиль, — багатозначно продовжував Вілл. Він забарабанив пальцями, щоб позбутися бажання. Йому хотілося дізнатися, наскільки теплою була шкіра Лектера на дотик. — Це не те що охоплює кожен аспект вас самих. Споріднені душі не поглинають. Це додатковий рівень зв’язку з навколишніми людьми, хімічна реакція на низькі інстинкти людської природи об’єднуватися, рости та розвивати людство.

— Твоя ДНК хотіла з’єднатися з моєю, — сказав Ганнібал.

— Неважливо, — відкинув Вілл, коротко помахавши рукою. Дуже доречно, але він не хотів би думати про це. — Незалежно від ДНК, незалежно від хімічної реакції, ми не є жертвами наших обставин. Твоє… вимушене ставлення до мене не змінить того, що ти робиш, хоча ти можеш відчувати потребу взяти це до уваги. Як ми бачили у випадку насильства з боку спорідненої душі, людина все ще може натиснути на спусковий гачок у бік свого партнера, якщо вона досить емоційна

— Ти кажеш це, щоб попередити мене про свої наміри, чи запевняєш мене в моїй здатності одного разу вбити тебе?

Вілл не потрапив на вудку. Він подумав про медсестру без язика й з одним оком і похмуро подивився на малюнки над головою Ганнібала.

— Однак наслідки цих дій травматичні. Ви не відчуваєте співчуття, лікарю Лектере…

— Будь ласка, просто Ганнібал…

— Але ти точно відчуєш щось подібне, якщо завдаш мені шкоди. Мій біль став би твоїм болем.

Він подивився на підборіддя Ганнібала, і йому перехопило подих. Йому було цікаво, який смак матиме його шкіра на губах, які звуки він видаватиме, коли… НІ.

— Мене цікавить твоя емпатія: чи відчую я біль, якщо завдаю тобі шкоди на емоційному рівні? Що ти відчуєш, якщо піднімеш на мене руку?

Вілл обмокнув губи й подивився на теку, що лежала просто на столі, так близько, але так далеко. — Ми не будемо з’ясовувати. Поки ти сидиш під замком, я не буду змушений випустити в тебе кулю.

— Зберігаєте свою психіку для ще одного дня боротьби зі злочинністю, — сказав він, і Вілл подивився на свої поношені черевики. — Одного разу у мене був пацієнт, який чув думки своєї другої половинки. Наскільки це було реальністю? — здивувався Лектер.

— Це… дуже рідко, — мляво сказав Вілл. — І недостатньо досліджень, щоб зробити висновок про те, чи був це лише емоційний зв’язок, який дозволяв спорідненим душам вірити, що вони можуть чути думки одне одного через кількість контактів, які вони мали. Найкращі друзі можуть похвалитися розмовами, де вони закінчували речення один одному.

— Цікаво, що б ви сказали, якби чули мої думки, докторе Ґрем, — спокійно сказав Ганнібал.

Вілл зблід. Він не хотів знати, які жахливі речі відбувалися в голові Ганнібала Лектера, не кажучи вже про його реакцію на це. Він не був упевнений, чи будуть вони його обурювати, чи втішати. Можливо, обидва варіанти.

— У вас є до мене інші запитання, лікарю Лектере? — він щиро сподівався, що ні.

— Я заінтригований цим. Ці три роки для мене в цій камері були нудними, нічого, що могло б потішити мене. Наскільки проблематична відстань?

— Клопітно. Але не неможливо.

— Воно таке пекуче, як бажання дотику?

— Чим ближче споріднена душа, тим більше комфорту та легкості ви відчуєте. Однак у нас є військові, які служать на дійсній службі, які воюють за кордоном без своєї спорідненої душі, тому це те ж саме, що й емоційні спонукання – не всепоглинаюча потреба. Ви можете свідомо вирішити не дозволяти цьому вас турбувати, — трохи брехня, але він не збирався цього говорити.

— Так, але ті, хто перебуває за кордоном, можуть це зробити лише після виснажливої ​​психіатричної експертизи, так?

— …Так, — повільно сказав Вілл. — Тому військовим набагато зручніше працювати парами в одному загоні. Імовірність дезертирства зменшується, тому що їхній партнер завжди поруч. — Він протер очі – особливо карий. Напевно просто потер коричневий.

— Я тебе стомлюю? — запитав Ганнібал. Це було підступне запитання, яке він не хотів розважати.

— Все добре.

— Ти був у будинку, Вілле?

Вілл помітив, як він перемикається між титулом і ім’ям, намагаючись вивести його з рівноваги зміною між фамільярністю та професіоналізмом. Він також помітив зміну теми розмови та навіть не підозрював, що певна частина його дискомфорту досягла Ганнібала, настільки, що Ганнібал не хотів більше турбувати себе цим відчуттям. Думка про те, що він піклується про емоції Вілла, жовч запекла в його горлі. Він перевірив своє дихання і побарабанив пальцями по нозі.

— Так.

— Фотографій заднього двору не було. Я подумав, що це цікаво, оскільки там були детальні фотографії кожного куточка будинку, але нічого заднього двору.

— Він був великий.

— Огорожа? — підказав Лектер.

— Так, — Вілл натиснув долонею на ногу, щоб припинити постукування. — Ти думаєш, це один із критеріїв?

— Не тільки я так думаю, але й ти, — відповів він. — Я відчув іскру задоволення від тебе, коли я це сказав.

Вілл проігнорував це. — У якийсь момент він виходить на вулицю. Щоб дихати, щоб… озирнутися.

— Його активність, здається, відповідає місяцю. Якби я відчував такий позов, я б хотів дивитися на це, поки працюю над своїм шедевром.

— Шедевр, — повторив Вілл.

— Ти теж так думав. Він тримав дзеркало над «іншим» оком, його це збудило. Закінчивши, він узяв уламок і поклав його на її око, насильно видаляючи той, який був іншим. Ця зміна – він хотів побачити, наскільки це буде схоже на реальне, так?

Вілл теж це помітив. Фрагмент дзеркала біля кута понівеченого отвору для ока, невеликий шматок розбитої частини. — Після того, як він подивився на неї згори, він не хотів бачити її засудження. Він закрив їй око, щоб бачити свій тріумф.

— Він уявляє, як це мати споріднену душу, тому він припускає, що вона не схвалить те, що було зроблено, — розмірковував Ганнібал. — Чи може спроріднена душа зазнати сексуального насильства, докторе Ґрем? Або їх власне бажання доторкнутися достатньо, щоб вони захотіли контакту?

— Як я вже сказав, це не всепоглинаюча річ, — сказав Вілл. Він вирішив не звертати уваги на голодний погляд, яким кинув на нього Ганнібал, а в його кишках звивалося дзижчання задоволення. — Викликані почуття не перемагають розум і логіку. Вони можуть вирішити, що незалежно від хімічної реакції в їхній свідомості, вони не хочуть контакту.

— Потім він прикриває їй очі від сорому, — підсумував Лектер.

— Ти це знав, — зауважив Вілл. — Ти спочатку повідомив Чілтону, що знаєш цю людину. Ти краще за інших знаєш хід його думок.

— Я думаю, як і ти. Ти пішов до будинку, чи не так? Треба було відчути смак убивці, потрапити в його черевики та в його розум.Як ти почувався, Вілл? — Він змінив імена, трохи нахилившись уперед. Вілл подумав, чи придбав він цю звичку в ув’язненні, чи в ньому завжди була щось тваринне. — Яке було відчуття — зайти в кімнату й уявити себе людиною, від якої стіни кровоточать?

— Ти знаєш, — тихо повторив Вілл. Він підняв очі на Ганнібала й подивився у те око, яке належало йому. Задоволення гуло під його шкірою, в той самий час бурхлива нитка огиди поповзла вниз по горбках хребта.

— Знаю, — погодився Ганнібал. — Ти в жаху від своєї здатності бачити таке насильство і розуміти. Ти дивуєшся, як легко тобі в цьому брати участь. Ти насолоджуєшся відчуттям сили. Шокований своїми асоціаціями, у твоєму розумі немає перешкод для того, що ти знаходиш привабливим.

— Чи збираєтесь допомогти в цьому розслідуванні, лікарю Лектере, чи ні? — вимогливо запитав і почервонів. Він не очікував, що Ганнібал відчує та побачить так багато. — Скажи мені зараз, щоб я не витрачав час. Люди в небезпеці…

— А ти відчуваєш слабкість до пса, якого б’ють ногами, — м’яко сказав Ганнібал. — Як я сказав доктору Чілтону, я знаю людину, яку ви шукаєте. Кілька років тому він був моїм пацієнтом.

Нарешті. Вілл стримався від бажання підійти ближче, намагаючись приглушити відчуття запалу в крові. — Значить, ти його лікував.

— Ах, тепер я маю вашу нерозділену увагу, — зауважив Ганнібал. Постукав себе в груди раз, два. — Я відчуваю це тут. Ви схвильовані, докторе Ґрем.

— …Так.

— Якщо ти дозволиш мені торкнутися тебе, я продовжу.

— Що? — огризнувся Вілл, смикнувшись назад.

— Як я вже сказав: якщо ти дозволиш мені доторкнутися тебе, я продовжу.

Вілл зиркнув на нього, спершу на груди, потім на плече. Його пальці стиснулися в кулаки на колінах, і він повільно видихнув. — Ні.

— Ви збираєтеся зберегти нашу таємницю, чи не так, докторе Ґрем? — Його брови скривилася, а на губах з’явилася посмішка. — Так, я бачу, як це було б добре: кольорові контактні лінзи, пов’язка на оці, якщо ти будеш впевнений, що можеш збрехати про травму. Ти будеш стверджувати, що це був лише односторонній зв’язок, і з твоїми дипломами та твоєю бездоганною кар’єрою, вони тобі повірять. Але що станеться, коли я це спростую? Які ж закони пов’язують нас з тобою, що дозволяє нам бути поруч, що заважає нам? Невже Джек Кроуфорд відтягне тебе від справи, соромлячись? Чи став би твій партнер, у якого двоє очей абсолютно однакового кольору, соромитися тебе, коли б дізнався? Ти задоволен тим, що мовчиш, але немає жодної гарантії, що я залишатимусь таким.

— Я не хочу, щоб твоя рука торкалася мене, — жалібно сказав Вілл

— Я не зроблю нічого недоречного, — Лектер підвівся, ледь не хитнувся до ґрат, зупинившись за дюйм від них. Вілл відчув його погляд, наче тавро, і багатозначно подивився на свої черевики. — Тільки твоя рука. Доторкнись своєю рукою до моєї, і я скажу тобі те, що ти так хочеш знати.

Вілл витріщився на черевики Лектера, ті кляті жахливі туфлі, видані лікарнею, і насилу проковтнув. Він стояв, і дуже добре відчував кількість кроків між ними, запах дешевого мила, який випромінював від нього. Він не повинен знати про ці речі, не повинен відчувати запаху — він намагався втішити себе знанням того, що він сказав Ганнібалу, як ці речі зникали з часом. Знання та практика були ключами, і як лікар, він мав кожен із цих ключів напоготові, щоб використовувати їх для закриття дверей, які ніхто не хотів зачиняти, коли вони знаходили рідну душу.

Чому ж тоді так шалено калатало його серце?

— Знаєш, це суто хімія, — сказав він і кашлянув, щоб розвіяти тиск на щелепу. Він підійшов ближче, зупинився по той бік ґрат. Він дивився на шов, де еластична стрічка була просто на талії Ганнібала.

— Також і кохання. Такий же гнів і біль, Вілле, — пробурмотів Лектер. Він простяг руку долонею вгору. — Це не зменшує його важливості.

Вілл скривився й повільно, нерішуче поклав свою руку в руку Ганнібала.

Це було правильним. Він тремтів від відчуття, що пройшло через нього, сутності завершення, спокою. Долоня Ганнібала була теплою і він переплітав їхні пальці, з ніжністю, яка межувала з романтикою. Вілл подивився йому в очі, один бордовий і один блакитний, і міцно заплющив свої, не бажаючи бачити. Відчуття задоволення пронизало його, реакція Ганнібала — потопельник, що виривається на поверхню, щоб уперше вдихнути повітря. Від цього в нього підкосилися коліна.

— Прекрасно, — пробурмотів Ганнібал.

— Хто був вашим пацієнтом, лікарю Лектере? — Вілл змусив себе запитати. Він хотів доторкнутися. І доторкатись.

— Ганнібал, Вілл, — нагадав він йому.

— Ганнібал, хто був твоїм пацієнтом?

— Я дам тобі підказку, і роби з нею, що хочеш. Ти знайдеш інформацію в моїх старих картах пацієнтів, закопаних глибоко в шафках ФБР, я думаю. Шукай тих, чиї очі дуже добре збігаються, і ти знайдеш те, що вам потрібно.

— Це не ім’я, Ганнібал.

— І це не єдине торкання, яке я хочу зробити, — відповів Ганнібал. Його голос був отрутою, піснею змії. — Але для нас обох цього буде достатньо, — він відпустив його, і Вілл упав на ґрати, його рука безрезультатно впала на бік. Ганнібал підійшов до столу й повернув справу, торкаючись кінчиками пальців Вілла, усміхаючись безжально, холодно.

— Я відчуваю тебе своєю шкірою, Вілле, — похмуро сказав він. — Біжи, поки я не відчую твій смак у себе на язиці.

Вілл міцно притиснув до грудей папку, і знову втік з відділення суворого режиму.

Він змусив себе йти парком, запхавши руки в кишені. Дивився на небо і на землю під ногами. Вілл намагався зосередитись, дихав, рахував назад від десяти, нумерував численні листочки на гілках особливо потворного дерева, аж поки не відчув, що не зможе повернутися до Балтиморської державної лікарні для божевільних злочинців. Відстань, численні двері, замки між ним і Лектером. Їх було занадто багато, йому було погано від самої думки, що він буде спати в самоті.

Він подумав про Моллі, і йому явно стало нудотно.

Він повинен був сказати Джеку. Він не міг зайнятися цією справою, коли він був емоційно залучений до єдиного «свідка». Це було неетично. Це було неправильно. Джек мав повне право знати та усунути. Тоді він, плачучи, побіг би до Моллі, міцно обіймаючи її та благаючи пробачити його за те, що він був таким до біса слабким.

Він цього не зробив.

Замість цього подзвонив одній зі своїх колег, комусь, хто міг би допомогти йому виправитися, хто допоміг би йому зосередитися на реальності, а не на тому факті, що Ганнібал виглядав ідеально з одним блакитним оком і одним темно-бордовим.

— Доктор Ґрем?

— Лікар Евері, — привітався Вілл і сів на невеличкий пагорб, уткнувшись підборами черевиків у траву. — Сподіваюся, я не заважаю.

— Ні, щойно закінчила із пацієнтом. Чи можу я чимось допомогти?

Лікар Евері була психіатром, яку він зустрів після того, як залишив консультацію ФБР. Вони працювали у тій самій будівлі, і спеціалізувались на спорідненості душ. Попри те, що її очі були карими та горіховими, він вважав відсутність у неї живої спорідненої душі дещо втішною. Вона спілкувалася зі своїми пацієнтами на емоційному рівні, оскільки під час навчання в школі вона відчула раптове відчуття втрати єдиного зв’язку з кимось іншим на землі. У слабко освітлених місцях здавалося, що її очі такі самі.

Вілл дізнався історію її втрати після того, як зустрівся з нею в темряві та погано пожартував.

— Я працюю з кимось над особливою справою, і я хотів поставити кілька запитань, отримати точку зору сторонньої людини.

— Ваша упередженість заважає вашій роботі, докторе Ґрем? — дражливо спитала лікар Евері.

— …Можливо, — сказав він.

— Якщо ви визнаєте це, то це має бути погано.

— Я стверджую, що я не найкращий лікар, коли справа стосується терапії споріднених душ, — сказав він, дивлячись на небо. Воно глузувало з нього своїм спокоєм, умиротвореною красою.

— З одного боку, тобі видніше, я знаю. Ти говорив це раніше, навіть коли я була не згодна.

— У мене над справою працює чоловік, який сьогодні вранці зрозумів, що свідок у справі — його споріднена душа, — сказав він.

— Цього достатньо, щоб ти його усунув. Знаючи тебе, Ґреме, я здивована, що ти ще цього не зробив.

— …Що ж

— Я маю на увазі, що стосується законів, він їх не порушує. Споріднені душі просто бувають. Це хімічно, візуально, і його не можна в цьому звинувачувати, — пауза. — Ти не звинувачуєш його в цьому, чи не так?

— Звичайно, ні, — збрехав він, протираючи очі.

— Тому, що існують закони, які захищають рідні душі, Ґреме, — нагадала вона йому.

— Я не звинувачую його, це просто… незручно. Між іншим. Свідок перебуває у в’язниці суворого режиму.

— Якщо ви не впевнені, я б порекомендувала вам когось іншого для цієї справи. Наперекір відсутності інших підстав, окрім упередженості, виникає питання, чи буде він повністю правдивим, якщо ув’язнений розкриє щось, що засуджує його самого, висвітлюючи чиїсь злочини. Закони щодо цього все ще туманні.

— «Менший вирок для особи, яка збрехала під присягою, щоб захистити свою споріднену душу», — нагадав Вілл. — Непогано.

— Ви точно знаєте, чому вони брешуть, це питання – виживання. Інстинкт.

— Усвідомлене рішення, — люб’язно не погодився Вілл.

— З іншого боку, ти міг би це проковтнути.

— Я не голодний, — сказав він, нахмурившись.

— Ви будете, як тільки ви подолаєте огиду від думки, що він пов’язаний з кимось, хто вчинив досить непристойний злочин, щоб бути у в’язниці суворого режиму. Я не знаю твій спосіб мислення, але знаю твої думки, — Вони обидва засміялися з цього, Вілл був набагато порожнішим, але не менш веселим. — Ти міг би його використати, Ґрем.

— Використати його, — повторив він.

— Давай, перебори себе, — закликала вона його. — Якщо ув’язнений не розкриває інформацію, з ким, на вашу думку, він швидше за все, поговорить? Ти, випадковий поліцейський, чи людина, яку він вважає єдиною, найважливішою у своєму житті зараз?

— Ох.

Ох

— Скільки він у в’язниці? Рік? Багато років?

— Кілька, — зізнався Вілл.

— Досить довго, щоб смак справжньої їжі, ймовірно зник, замінений щоденною кашею, яка дає достатньо поживних речовин, щоб підтримувати їх здоров’я. У такому випадку можливо вбити заради батончика гранули.

— Серед іншого, — сказав він, згадуючи те, як очі Лектера обводили його тіло.

— Точно, — погодилася Евері, і він почув як вона надихнулася, коли їй вдалося донести свою думку. — Я знаю, як копів, так й агентів. Вони хочуть одержати справу не просто так, вони зроблять усе, щоб залишитись у справі. Ви не можете покарати його за те, що він знайшов свою половинку — я благаю вас не робити цього, оскільки це жорстоко — але ви можете використовувати його. Якщо його прагнення до справедливості так само сильне, як і ваше, він обдурить свою половинку.

— Але чи зміг би він? Початкові зв’язки міцні, – сказав він. Уперше в житті він міг сказати це з надзвичайною щирістю, що відчував себе так ніби груди стискала залізна клітка. Він хотів знову відвідати Ганнібала. Він рішуче вирішив відмовитися.

— Подумай, Ґрем. Відкинь свою упередженість, — наставляла вона.

— …Тримайте їх окремо протягом тижня. Дозвольте емоціям наростати, в цей час навчіть його контролювати свої емоції та бажання, які він відчуває, а коли вони нарешті зможуть бути разом, нехай наплив емоцій буде таким, що маніпуляція залишиться непоміченою. Це сіра мораль у найгіршому прояві, але що є, то є, — сказала Евері, не дуже гордо, але й не осудливо.

— Це може спрацювати, — сказав він із сумнівом.

— Ми психіатри, Ґрем. Ми допомагаємо людям, зокрема спорідненим душам, тому що в хімічному складі є дещо, що вимагає трохи більше часу та уваги. Те, що вони мають у законі буфери для захисту своїх інтересів, не означає, що ми повинні бути цілком добрими до тих, хто порушив закон, з особливою жорстокістю.

— Я знаю, — втомлено сказав він.

— Зважаючи на це, будьте такими ж добрими до цього офіцера, як і до своїх пацієнтів, Ґрем. Я бачила тебе з ними, хоча на робочих вечірках ти виглядаєш, наче хтось занурив лайно в чашу для пуншу. Є причина, чому люди повертаються до вас. Думайте про нього як про пацієнта. Ймовірно, він зараз наляканий самим собою. Він поліціянт? Він дивується своїй здатності під’єднатися до такої людини – що це говорить про нього? Допоможи йому, якщо налаштуєшся на благодійний лад. Чим більш зосередженим і спокійним ви зможете тримати його, тим більше удачі буде в роботі. Попрацюйте з ним над справою. Після цього він може звернутись до іншого психіатра, щоб залагодити кризу ідентичності, яку він, ймовірно, зараз відчуває.

— Дякую, — чесно сказав він. — Мені справді… потрібно було це почути.

— Ти знаєш усе те, що я тобі щойно сказала, Ґрем, тобі просто потрібно було почути це від іншої людини, щоб ти міг у це повірити. Ви хороший психіатр. Чесно кажучи, це те, що цій людині зараз потрібно.

Вілл поклав слухавку й подивився на небо над собою, яке насмілилося бути прекрасним у такий час. Він знову і знову прокручував слова Евері в голові. І до того часу, коли він почувався достатньо добре, щоб встати, не прямуючи відразу до лікарні, її ідея виявилась сильною та переконливою.

Він точно не хотів приєднуватися до Ганнібала, але він точно міг би спробувати його використати.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь