Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Нове життя

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

So just close your eyesOh, honey, here comes a lullabyYour very own lullaby

– Не підходь до нього! – її очі швидко стають синіми і Кастіель відлітає назад разом із пристойними шматками асфальту. Вона розлючена. Ще ніхто й ніколи не смів катувати янголів її гарнізону, але Кроулі якось добрався до Самандріеля і про це він ще пожалкує. Пізніше. Тому вона й вирішує виплеснути гнів на друга. Кас винен в тому, що кинув її саму в Чистилищі, що Наомі наказує йому вбити іншого янгола через те, що той видав секрет янгольської скрижалі. Люцифер стоїть позаду неї з діловим виразом обличчя. Фель втішає вже те, що її дядько не нюхає бензин як тоді на заправці, коли Кас заявив, що хоче стати мисливцем. Тоді Сем дивився на неї з таким розумінням

Вона не зможе врятувати всіх. Але, принаймні, нещасний янгол житиме. Аріель, головна Ріт Зієн, не радіє таким ранам. Надто довго з ними возитися. Фель не чекає закінчення лікування. Вона наказує нікого не пускати в палату до Самандріеля, крім неї в її справжньому вигляді. На якусь частку секунди перед Аріель постає худа дівчина з довгим чорним волоссям та зеленими очима, а потім все повертається в норму. Фель знову блондинка з карими очима, під якими видніються темні кола, в мисливському одязі, аби збити з пантелику янголів, котрі все ще можуть розшукувати її. Вона померла кілька століть тому, коли Михаїл, без відома своїх солдат, таки знайшов її на залишках Єрусалиму. З того часу їй доводиться носити образ звичайного янгола. Солдата гарнізону її дядька. Та час її правління наближається. Вона відчуває як темні хмари скупчуються над її головою. Смерть близько.

Недавно вона помітила, наскільки схожа на Сема. І чому це прийшло в голову саме зараз? Він також винить себе у всьому, що відбувається, але не так масштабно як Дін, і навіть втратив надію, якої вистачало на двох. Так само, як і віри. І хоча в нього є брат, який завжди поруч, Сем відчуває себе самотнім. Як і вона.

Віра, надія, любов. Це просто слова, написані чорними літерами на білому папері. Їх можна стерти, папір можна порвати, спалити, але знайдеться той, хто писатиме їх знову і знову. Вони вічні. Як і вона. Фель стомлено потирає вилиці й робить ковток гарячої кави. Гірка. Надто. Варто було розчинити тільки половину банки, а не всю. Яка іронія!

Самандріель говорить, що зрадив янголів, але вона заперечує. Зрештою, про головну скрижаль від не обмовився. І знову вона чує тихий шепіт на задвірках своєї свідомості. Знову шкряботіння у двері, які не відчинялися десятиліттями. Самандріель пояснює, що Кроулі дістався до його налаштувань і з’ясував навіть те, чого янгол сам не знав. Фель знає про методи катувань демона. Нічого, вона ще розбереться з ним.

Сем з Діном знову зустріли Чарлі. Цього разу віддає перевагу залишитися осторонь, бо не любить такого роду ігри, але Дін тягне її за собою. Дорогою вона відчуває присутність феї, але їх провідник занадто захоплений грою, а тому досить грубо затикає її. Дін знає, що в неї єдиної тут зброя справжня, і заспокійливо кладе їй руку на плече. Так робив Михаїл, коли вона гарячкувала в дитинстві, щоб попередити. Тримати себе в руках. Останнього разу Фель схопила його за руку, щоб не дати впасти в Клітку. Тоді Дін з останніх сил відтягнув її. З розбитим обличчям, переламаними кістками, він врятував Арафель – архангела, яка прагнула тієї долі. Вона йому віддячила, пішовши. Закинувши рюкзак в машину Боббі, поїхавши світ за очі, як мала то зробити кілька років тому.

Фель повернулася, коли у Вісконсині на неї напала тварюка, що водиться тільки в Кенії. Вона повернулася приблизно в той самий час, коли й Дін знову взявся за зброю. Насувало щось лихе. Гірше, ніж бездушний Сем, від якого вона старалася триматися подалі. А хлопець все продовжує пояснювати правила цього ігрового світу. Всюди ці правила. Як себе поводити, що говорити, як одягатися, де ховати несправжню зброю.

Згодом з’ясовується, що фею в цей світ прикликав саме він. Після короткої сутички вона забирає його в свої краї на суд, а Фель відправляється на Небеса, які зовсім не змінилися після її останніх відвідин. Наомі все ще контролює свідомість Кастіеля за допомогою якихось своїх методів, янголи архангельських гарнізонів агітують інших спуститися на Землю в пошуках вмістилищ. Тільки одиниці прислухаються. Більшість не помічає меча, який зависає над їхніми головами.

Фель знає, що повільно її історія добігає до кінця. Це її колискова. Її прокляття. Однак перед цим вона прагне врятувати янголів та Небеса. Інші архангели цього хотіли б. Люцифер позаду неї відмічає, що вона неправа і він би з радістю подивився на падіння створінь Божих. Бажає, щоб кожен пережив те, що колись довелось йому. Вона не відповідає.

Тим часом Кроулі все-таки дізнається про місцезнаходження янгольської скрижалі, але її забирає Кастіель. Фель не бере в цьому участі. Вони з Мег слухають історію Сема про збиту собаку і нормальне життя. Мег неприємно думати, що про неї так просто забули після всього, що вона для них зробила, тому Фель розповідає їй про Чистилище. Не пропускає також того, як Кас покинув її, щойно випала нагода, в оточенні левіафанів. Цьому Мег вірить.

Кроулі з’являється не те, щоб несподівано, і вимагає у Сема скрижаль. Фель тільки хоче кинутися на демона, але її випереджає Мег. Фель не звикла ховатися за чужими спинами. Вона завжди рветься в бій першою, але не цього разу. Щось її зупинило. Не завжди бійка є правильним рішенням, але так вона показує свою архангельську любов до насильства, що робить її схожою на Михаїла. Мег дає їм час забратися з цього місця, але Кроулі її вбиває і дивиться вслід Імпалі. Приречені.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь