Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

«Не просто ґанмашини»

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Фанхатка: King of Braves GaoGaiGar

Без жодної команди до Волфоґґа з двох боків підходять й обіймають Ґандобер і Ґанґлю. Він здивований цим, але вже не як першого разу, коли ті неочікувано його обхопили, тоді першою думкою було, що хтось перехопив керування над ґанмашинами й дав команду схопити його, але виявилось, що вони тоді просто обіймали його. Як і зараз.

Волфоґґ ніколи не давав їм такої команди й сумнівався, що це зробив Косуке або хтось інший з GGG, по-перше, вони сказали б про це, не було потреб приховувати факт того, що хотіли таким чином підтримати або підбадьорити його, по-друге, вони втрьох занадто далеко від бази та звʼязок якщо і був – то досить поганим і відповідно з GGG не могли давати чітких та актуальних наказів.

— Так, ми добре попрацювали, — але Волфоґґ все одно їм відповідає та кладе руки на їхні спини. Хоч Ґандобер і Ґанґлю обділені таким же розвинутим Супер Ш.І. як у нього самого чи близнюків Рю, проте вони можуть самостійно прокласти маршрут і дістатися до необхідного пункту призначення. Хоча ці двоє є нерозумними роботами, однак це не означало що в них не було принаймні примітивного Ш.І., який дозволяв, щоб не кожна їхня дія залежала на пряму від команди.

Можливо їхній Ш.І. вчиться та потрохи розвивається, Енрю та Хойрю знадобилось приблизно пів року аби навчитися та стати самосвідомими, повноцінними й незалежними особистостями, самого Волфоґґа розробляли місяці три. При цьому це з урахуванням що з ними інженери постійно носились та няньчились як з малими дітьми, даючи їм необхідну увагу. З ґанмашинами так ніхто і ніколи не возився.

Їх брали на місії – так, навіть, до того як зʼявились Хойрю та Енрю, але їх сприймали не як розумних роботів, а як транспорт, як засіб для пересування, щоб якнайшвидше дістатися до пункту призначення. Вони обділені увагою до моменту поки не знадобляться. Якби інженери слідкували за Ґандобер і Ґанґлю, не менш уважно як за Волфоґґом – то помітили б ті дрібні іскри появи самосвідомості, зародки самостійно думати й виконувати не накази, а самим обирати, що їм слід робити.

Не було розраховано, що в ґанмашинах буде Ш.І. подібний до Волфоґґа або близнюків Рю, але це не означало що це неможливо, їхній Супер Ш.І. швидко вчиться та мімікрує, то чому такого шансу немає у Ґандобера і Ґанґлю?

І якщо ними ніхто не опікується з GGG – то цим займеться Волфоґґ, він зробить все що в його силах і що він знає, щоб допомогти Ґандоберу і Ґанґлю стати таким ж повноцінними та самосвідомими брейвами* як він, вони теж варті не меншої уваги, ніж інші.

***

Волфоґґ вірить, що ґанмашини також є розумними, — згадує Косуке, продивляючись новий звіт від названого брейва.

— Він же має розуміти, що вони реагують тільки на команди, вони не розраховані, щоб мати свою волю, — Свон стає поруч, щоб подивитися що написав Волфоґґ, але крім опису як пройшла місія іншої інформації не вичитує.

— Він думає що вони просто на ранніх стадіях розвитку, — підключається до розмови Казуо та в голові згадує, коли троє сиділи в коридорі та схоже обіймалися. Хоча було зрозуміло, що Волфоґґ відпочивав, імітуючи людський сон, а Ґандобер і Ґанґлю просто сиділи нерухомо по боках і обіймали його.

— Це від того, що ми проєктувати брейвів соціальними, а Волфоґґ як ми бачимо недоотримує уваги, тому щоб заповнити цю порожнечу він несвідомо віддає такі накази ґанмашинам, та вважає що вони самостійно думають, просто говорити не здатні, — пояснює професор доївши свою вечерю. Він би не здивувався, що якби не існувало Ґандобер і Ґанґлю – то Волфоґґ почав у вільний час патрулювати разом з іншими патрульними машинами або перехоплювати сигнали та допомагати ловити зловмисників чи нічних гонщиків.

— Oh, it is so sadly, — відповідає Свон, хоча вона й багато що пропустила і не знала Волфоґґа, але все одно відчуває не меншу емпатію та співчуття до нього, ніж до Хойрю та Енрю, яких вона особисто допомагала виховувати. І на відміну від Волфоґґа в близнюків Рю принаймні вони були один в одного, хоч і сварились через дрібниці.

— То може в такому випадку варто, щоб Волфоґґ почав працювати з Хойрю та Енрю? А також він може наглядати за Мамору, коли нема Зондерів, йому можна буде довірити таке важливе завдання, — пропонує Казуо оптимальний варіант для розв’язання проблеми, який можна буде легко і можливо реалізувати.

— Це може допомогти, необхідно обговорити цей нюанс із шефом, — говорить професор і обдумує ідею того, щоб все ж таки встановити модуль Супер Ш.І. Ґандобер і Ґанґлю як в інших, але подумавши довше відмовляється від цього.

 

*у фанхатці та інколи в каноні місцевих роботів-трансформерів називають брейвами.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь