Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

💡~ YayaTyts. ~ Сторінка автора. ~

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

“Я більше люблю фільми дивитись”, — ось як відповідала маленька дівчинка, коли її запитували, що ж вона любить читати. Вона розуміла, що не личить відмінниці говорити: “Я не люблю читати”, — а про те, що вона просто ненавидить читати дівчина могла зізнатись лише собі.

І чим дорослішою вона ставала, чим більше творів її заставляли прочитати… бо треба, тим більшою ця ненависть росла. Кіно стало її першим захопленням, далі були й інші хоббі, але не читання. Книги були лиш нудною необхідністю.

Вона дорослішала, говорила вже в голос, що терпіти не може читання, бо ще зі школи всточортіло. Але продовжувала брати в руки книги і читати, бо треба, доки не закінчила університет. Необхідність себе мучити відпала. І вона раділа, вільний час проводила за екраном, дивлячись черговий фільм, проте згодом дівчина переключилася з фільмів на серіали, а потім з серіалів на аніме.

Саме тоді було закладено зерно перемін. Через дивний збіг обставин і ланцюжок подій.

Що роблять люди, коли адаптація на екран ще не завершена, а дуже кортить дізнатись кінцівку? Вони шукають оригінал! Ось і вона відкрила для себе нове поняття “манга”. Книга. Знову ці книги. Без ентузіазму, заспокоюючи себе, що там купа картинок, вона взялась за “читання”. Переглядаючи ту купу картинок і читаючи маленькі хмаринки з репліками героїв, дівчина відчула неймовірне задоволення. Її уява почала розкриватись, інтонації героїв в голові почали бути чіткішими, вона навіть голоси їх продумати могла. І все було б нічого, але виявилося, що й манги іноді не є оригіналами, а кінець то діізнатися хочеться. Так вона відкрила ще одне нове поняття — новела.

Заставляти себе читати про сподобавшихся героїв — було не потрібно! Вона буквально проковтувала один твір за іншим. Вона почала перечитувати оригінали фільмів і зрівнювати враження. Ось тоді дівчина зрозуміла: “Я не люблю читати… я обожнюю читати!”. Вона вже не могла уявити свого життя без занурення в нову історію, з новими героями.

Забігаючи трішки в майбутнє.

Після усвідомлення своєї любові до книжок, до тих дивовижних світів, куди вона потрапляла з допомогою читання, їй було все мало. Дівчина вкотре знайшла щось нове — фанфіки. Твори звичайних людей про надзвичайні речі. І вона читала, читала, читала… а потім вирішила, що й сама хоче спробувати щось написати.

І написала, і досі пише… щоправда не так часто, як хотілося б)

Мої твори: https://fanfic.com.ua/profile/yayatyts/

Мій профіль: YayaTyts

Дякую, що заглянули!

P.S.: З Днем Незалежності Українці!

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “💡~ YayaTyts. ~ Сторінка автора. ~