Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Незрозуміла гра чи дивна зустріч

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

У мене був дивний сон. У ньому я бачив різне: першу зустріч із Такаґі, перші її жарти, зоряне небо та незрозумілі силуети, що спостерігають мої спогади. Через деякий час це припинилося і я опинився перед якоюсь дорослою дівчиною. Виглядала вона незвичайно: очі білі, як у старих, волосся теж, а одягнена вона була у світло-блакитну сукню. Довгий напівпрозорий шарф фіолетового кольору розвіювався від невідчутного вітру.
Вона вивчала мене поглядом, я ж намагався хоча б пальцем поворухнути, але тіло наче скам’яніло. Мені залишалося тільки дивитись на неї і намагатися зрозуміти, що тут відбувається.
— А ти цікавий, — вона припинила пропалювати мене своїм поглядом і почала дивитися кудись мені за спину. — Бачу, ти розриваєшся від питань, як і всі, хто сюди потрапляв, тож почнемо. Мене звуть… хоча, не має значення. Головне – ти привернув мою увагу своїм незвичайним бажанням. Перемогти цю Такаґі? В якому сенсі?
Раптом я впав. Мабуть, все тіло було напружене, коли я не міг поворухнутися, через що воно почало нити, не дозволяючи мені відповісти цій невідомій. Невже це якийсь бог? Зібравшись з думками, я підвівся і відповів:
— Перемогти в плані перехитрити і подражнити її у відповідь! Ви не уявляєте, скільки разів я намагався, але вона щоразу виходить сухою з води, залишаючи мене з носом. Щодня, щоразу, коли ми зустрічаємося, вона мене дражнить, а я й відповісти не можу! — випалив я на одному подиху, не знаючи, що буде далі. Чи задоволена вона моєю відповіддю чи ні?
Вона лише хмикнула, подивившись на мене, як Такаґі, коли я провалюю свій черговий розіграш. Мені стало страшно.
— Знаєш, маєш великий потенціал. Ти мені подобаєшся. Якщо ти так хочеш її «перемогти» — я дам тобі те, чого ти хочеш. Повесели мене!
Вона раптово наблизилася і, заплющивши очі, поцілувала мене в лоб. Поки я відкривав і закривав рот від шоку, вона зникла, провалившись крізь туман, що невідомо звідки взявся. Варто було шарфу зникнути слідом за своєю господаркою — я прокинувся.

***

“Насниться ж таке”, – встиг я подумати, але тут помітив щось незрозуміле. Дивний текст висів переді мною, блимаючи.

Вітаю вас! Система Гравця готова до роботи! Версія: 2.21.1180, урізана

«Урізана?» — перше, про що я подумав, на що текст відразу відреагував:

Ця версія не включає наступні компоненти:
1) Бойові навички
2) Магія та пов’язані з нею навички та здібності
3) Шкала здоров’я
4) Клас, раса
5) Приховані рівні
6) Аукціон
7) Глобальний чат
8) Репутація, стосунки
Також стандартний інтерфейс був спрощений і були опущені деякі аспекти системи з метою полегшення роботи

«Бойові навички та магія? Ото блін, таке ж можна було зробити… Якби я знав, що тут взагалі відбувається», — трохи засмутився я.

Система Гравця — божественний дар, що є комплексом програм і чар, що полегшать Вам життя і дозволять Вам сприймати навколишній світ як гру. Впродовж її роботи Ви отримуватимете завдання, після виконання котрих Ви можете стати сильнішим. Розвиток власника фактично нескінченний, а регрес відсутній. А тепер, подумки скажіть «Статус»

Знизавши плечима, я подумав: «Статус».

Статус

Рівень: 1 (0/200)
Вік: 12 років
Стать: чоловіча
ОВ: 120/120

Характеристики

Фізична силасила м’язів Вашого тіла. Поточне значення — 10
Сприйняттяздатність сприймати навколишній світ. Поточне значення — 14
Витривалість тілаздатність Вашого тіла переносити тривалі навантаження. Поточне значення — 12
Витривалість розумуздатність Вашого розуму переносити навантаження та відсутність сну. Поточне значення — 9
Швидкість реакціїфізичні здібності нервів та тіла реагувати на подразники. Поточне значення — 13
Швидкість мисленняздатність швидко приймати рішення. Поточне значення — 7
Спритністьздатність згинатися і робити складні трюки, наприклад, сальто або жонглювання. Поточне значення — 9
Інтелект розумовий показник, що відповідає за пам’ять, прийняття рішень, засвоєння та застосування інформації. Поточне значення — 8

Особливості

Геймліттепер Система слідуватиме за Вами, вносячи елементи РПГ у Ваше життя
Жертва розіграшівостаннім часом Вас так часто розігрували, що Ви почали скрізь шукати каверзу. Це позитивно позначилося на Сприйнятті, але негативно на Швидкості мислення та Витривалості розуму (Сприйняття +1, Швидкість мислення –3, Витривалість розуму –2)
Обранець богаВи привернули увагу бога і тепер він з цікавістю спостерігає за вашим життям

Навички

Японська мова (пасивна) (учень) р. 56непогано для учня молодшої школи, але для представника середньої школи — слабко.
Швидкість вивчення цієї мови — +31,2%
Англійська мова (пасивна) (початківець) р. 92якщо Вам доведеться поговорити з носієм цієї мови — ніяково буде і Вам, і йому.
Швидкість вивчення цієї мови — +18,4%
Каліграфія (активний) (учень) р. 31 помилки та ляпки — Ваші погані друзі.
Визначає чистоту та грамотність Ваших записів
Спів (активний) (початківець) р. 3нехай почуття ритму відсутнє і в ноти Ви не потрапляєте — зате заспіване з душею!
Визначає якість співу
Малювання (активний) (початківець) р. 7або це картина абстракціоніста, або старання немовляти. Одне з двох.
Визначає якість малюнка та швидкість його створення
Переконання (активний) (початківець) р. 18переконати Ви зможете лише вищезгадане немовля, якщо пощастить.
Шанс успішного переконання — 3,6%
Обман (активний) (початківець) р. 14можете не пояснюватись, чому Ви не зробили домашнє завдання, адже вчитель вже все зрозумів.
Шанс успішного обману — 2,8%
Математичні обчислення (пасивний) (учень) р. 3рахувати горобців за вікном на уроках математики — не найкращий спосіб покращити свої здібності
Визначає якість та швидкість обробки математичних завдань
Природні науки (пасивний) (початківець) р. 7фізика, хімія, біологія, геологія — це дуже важливо. Але не для вас.
Визначає кількість та якість знань про оточення
Силові тренування (учень) р. 81сотня віджимань, сотня на присідання, сотня на прес та десятикілометрова пробіжка щодня. Ну, чи тільки сотня віджимань.
Користь від тренувань — +36,2%
Їзда на велосипеді (активний) (учень) р. 31їзду з пасажиром за спиною Ви вивчили — і добре.
Визначає максимальну швидкість їзди без падінь і якість трюків, що виконуються.
Управління мімікою (пасивний) (початківець) р. 30може, Ви намагаєтеся приховати свої емоції, але Такаґі все одно все бачить.
Шанс приховування своїх емоцій — 6%
Читання невербальних знаків (активний) (початківець) р. 3на відміну від Такаґі, Ви так і не зрозумієте, що відчуває опонент.
Шанс розкриття почуттів опонента — 0.6%
Фотографування (активний) (початківець) р. 3з часом стане краще, будьте певні.
Визначає якість фото
Танці (активний) (початківець) р. 95на шкільних танцях біля багаття Ви не впадете в бруд. Напевно.
Визначає красу танцю
Пастка (активний) (початківець) р. 4 — щоб досягти своєї мети — Вам варто намагатися краще.
Визначає якість пастки
Маскування (пасивний) (початківець) р. 20ті цукерки, які Ви ховаєте в парті, всі вже побачили.
Визначає помітність предметів, які ви сховали
Визначає Вашу помітність, якщо Ви ховаєтесь
Проникливість (активний) (початківець) р. 2ось тому Ви і попадаєтеся на пастки Такаґі.
Шанс розкриття прихованого змісту — 0,4%

Беліберда якась. Якщо з характеристиками зрозуміло, навичок так багато, що їх складно осмислити. А ще це ОВ, учень, початківець, р… Може, будуть пояснення, Система?

ОВ – Очки Витривалості, р. — Рівень, а учень і початківець — Ваш ступінь володіння навичкою. Покращуйте свій рівень володіння навичкою, щоб отримати більше користі від нього

Добре якщо так. Виходить, покращуючи свій рівень, одного дня я зможу її подразнити! Доречі, її ім’я вже кілька разів спливало в описах навичок. Збіг? Ну та гаразд. Система, адже це не все, так?

Також вам доступні вкладки “Місії”, “Інвентар” та “Налаштування”, які я Вам раджу перевірити

Хмм, почнемо з налаштувань тоді.

Налаштування:
Інтерфейс
Звук

Не густо. Тоді інтерфейс. Мабуть, це має бути відображенням Системи.

Інтерфейс:
Інформація, що виводиться на екран
Колір/оформлення інтерфейсу
Прозорість
Розмір тексту
Повідомлення
Мапа

Ну, якщо така справа, то нехай постійно виводиться ОВ, рівень, поточні місії, карта та час. Це завжди було корисно в іграх, то хай і тут допоможе.

Час — 8:12

Скільки! От халепа, я так у школу запізнюся!

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь