Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

На горі

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Якось ельфінятко спостерігав за заходом сонця, і між бубновими відбулася така коротка розмова:

– Данте… А як ти створив свій світ таким чином, що тут такі прекрасні заходи сонця? Просто глянь на це! – вухань від захоплення мало не підстрибнув, озирнувшись на кам’яний горбок – а… Ну так… Ти ж не бачиш. І як тобі не набридло в тому камені сидіти? – Він обурено ворухнув вушками і насупився.

Це питання не давало спокою Габріелю з самого початку.
Філософ відповів не одразу. Раптом він усвідомив, що з того моменту, як він заточив себе в камінь, пройшло багато часу, і жодного разу не вийшов і не глянув на свої володіння.

“Скільки б мудрих слів ти не прочитав, скільки б не сказав, який тобі від них сенс, якщо ти не застосовуєш їх у справах? А я ж тут не дуже багато і роблю… Яка від мене користь, якщо я не зможу ділитися мудрістю з жителями моєї країни… Сюди приходять одиниці… Мій дорогий Габріель… Ти не уявляєш, наскільки твої питання допомагають усвідомлювати важливі речі… Недарма кажуть, що мудрий здатний взяти більше з простого, дурного питання, ніж проста людина з розумної відповіді. Мабуть, іноді варто виходити з цього затишного місця.”

Данте видихнув, впевнено розплющив очі і, вставши з пози лотоса, випростався, силою обережно розсунув кам’яні стіни навколо себе. Валет почув тріск і гуркіт, став уважно дивитись на брилу, повернувши голову на бік і скосивши брови від непорозуміння. За мить перед ним стояв бубновий король власною персоною. Його міцне мускулисте тіло покривала біла туніка через плече, такі ж штани та червоний пояс. Багряне, як полум’я, волосся злегка погойдувалося на вітрі.
Данте стояв обличчям до сонця і роздивлявся околиці своїх володінь. Ельфік не збрехав: вигляд цього заходу справді був приголомшливо прекрасний. Яскраві промені потрапили на обличчя філософа і мало не засліпили, але той і не подумав від них сховатися, так що Данте пустив сльозу і посміхнувся.
Валет заворожено дивився на третього, не маючи наміру порушити тишу. Через кілька хвилин король все ж таки мовив, повернувшись до молодшого.

– Ні, Габріелю… Я все чудово бачу… І захід сонця, і тебе мій дорогий друже.

Потім він розвів руки в сторони, запрошуючи першого до обійм, на що той піднявся і наблизився до Данте, уткнувшись шовковистою шевелюрою в груди.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь