Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Найдорожча

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Двоє

Захмарна межа манила до себе сотні мандрівників, викрадачів скарбів, торговців. Кожен шукав тут щось собі, хотів озолотитися, прославитися. Вночі це місце виглядало таким невідомим і страшним, що зустріти тут можна було лише сплячих хілічурлів та диких тварин, яким було все одно на дивні звуки. Зараз нічний спокій був порушений. По свіжій траві пробіг хтось і цим налякав мешканців. Монстри з переляку скочили на ноги, але нічого не знайшли. Лише здалеку щось схоже на «ya» і лягли назад. Цим порушником спокою виявилася Шень Хе. Дівчина важко дихала, а її завжди байдужий погляд змінився на занепокоєння. Напевно, це єдине, що можна очікувати від неї. Через червоні нитки їй було важко відчувати емоції і тільки сильні хоч трохи пробивалися крізь цей лід. Шень Хе тримала на руках свій скарб. Її руки тремтіли, а вени здулися.

Цим скарбом виявилася Елань. Її сильне тіло, над яким так старанно працювала жінка, здавалося зараз таким слабким, що достатньо одного невірного руху і воно зламається. Лучниця ледве дихала. Шень Хе час від часу перевіряла дихання жінки, але щоразу грудна клітка Е лань піднімалася все рідше. Дівчина боялася, що вона не встигне, не зможе врятувати свою напарницю. Вони обидві закривавлені. Не ясно де чия кров, але слабкість у тілі світловолосої дає зрозуміти – їй теж потрібна допомога. Шень Хе звинувачувала себе так сильно, що червоні нитки не могли стримати цього, вона заплакала вперше за п’ятнадцять років. Рука Е лань відпустила її шию і повисла внизу, отже, часу не так багато. Світловолоса спробувала бігти, але пекучий біль охопив ліву ногу. Шень Хе через страждання продовжила тікати, залишаючи за собою червоні сліди. У неї була одна мета – врятувати дорогу їй людину, а інше не так важливо. Але дівчина похитнулася і мало не впала на Елань. Вона сіла на землю, щоб перепочити. Лучниця вже не розплющувала свої смарагдові очі, не дивилася на Шень Хе. І цей погляд був сповнений любов’ю. Уста, що потріскалися, не просили світловолосу залишити її і йти. Дівчина ще раз перевірила пульс, спробувала підвестися, але не змогла. Тоді вона усвідомила, що не впорається, не доставить до Лі Юе жінку, яка врятувала їй життя. І нитки, які роками тримали її емоції десь глибоко, під горами льоду – не впоралися. Сльози побігли по щоках дівчини, змішуючись із кров’ю та брудом. Краплі падали то на траву, то ледве живу Елань.

— Пробач, — видавила з себе світловолоса, стискаючи руку лучниці. — Мені так шкода…

Але ніхто не відповів. Шень Хе залишилася одна зі своїм горем і ранами, які хворіли так сильно, але не сильніше за серце дівчини. Світловолоса впала поряд з Елань. Вона дивилася на зірки, а потім на жінку біля неї. Здається, вже ніхто не порушить нічний спокій, але помах крил підняв стільки шуму та пилу. Дівчина з останніх сил розплющила очі і побачила Хранительку хмар.

— Дитя моє, — пролунав лагідний голос, як у її матері. Адепт навис над дівчиною. Її очі наповнились смутком. — Відпочивай, завтра буде новий день…

А далі темрява і не чути голосів і світла немає, а лише темрява, але болю немає і страху немає. 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь