Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Над горою

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Розплющивши очі, ельфік відчув незвичну легкість. На мить він зрадів, що вже врятований, але, подивившись на свої руки, відчув недобре. Їх не було, хоча він чітко розумів, що вони рухаються. Габріель не зовсім тямив, що з ним і вирішив озирнувся. Хлопець побачив Данте, що біжить, усміхнувся і замружився, розставивши руки, чекаючи обіймів. Але не відчувши їх за мить ельф здивовано розплющив очі і завмер. Він побачив, як король тримає його тіло і намагається окликнути його.
На одязі виднілася велика багряна пляма, по лобі текла цівка крові. Ельфік спробував покликати Данте, але навіть сам не почув свого голосу. Валет спробував підійти до короля, але щойно він ступив один крок, його підкинуло в повітря. Ручками Габрі все намагався дістати до старшого, щосили намагаючись німим криком звернути на себе увагу. Стало страшно, і він не хотів кидати короля, від якого були чутні схлипи.
Данте ж притиснув тіло вальту до себе, ще не вірячи в те, що він втратив його.

– Пробач мені, сонечко. Пробач, що не послухав твоєї поради. Пробач, що не врятував. Пробач, що не встиг… – сльози капали на обличчя ельфа.

Філософ однією рукою погладжував голову, перебираючи пальцями шовковисте волосся, злегка почервоніле від рани на лобі. Іншою акуратно обіймав тіло, що холоділо.
Він стільки ще часу хотів провести разом із Габріелем, стільки хотів розповісти. Складно було змиритися з тим, що ці допитливі карі очі більше не подивляться на нього, більше не ворухнуться вушка, а з вуст не прозвучить і одного слівця.

– Сонечко.. Як же так… Що ж мені без тебе робити… – Данте розумів, що він втратив не просто дорогу людину.

Він втратив сенс свого життя. Один Габріель змусив його вийти з каменю, поглянути на світ по-іншому. Філософ жив не тільки для себе, а й для нього, тому що ельфік потрібен був король. І старший зрозумів, як йому потрібен був валет.

– Я не хочу тебе втрачати… Сонце, ти чуєш?

Камені все падали, навалюючись один на одного, доки вся печера не зруйнувалася. Бубновий не помітив, як вхід у схованку засипало і він сидів у повній темряві, обіймаючи Габріеля, не сміючи дозволити собі відпустити його. Філософ не знав, скільки вже пройшло часу та скільки сліз пролив. Почуття порожнечі та розпачу охоплювало його і виходити звідси Данте не бачив сенсу. Якщо каміння забрало життя його ельфа, то він залишиться разом з ним під цим же камінням, нехай голод і спрага зморять його. Червоноволосий притулив тіло валета до самого серця, продовжуючи свої безглузді промови.

– Будь-ласка… Сонечко… Повернися до мене.

Данте замружився і поцілував Габріеля у лоба, смахуючи солоні краплі.
Він не помітив, як від його грудей і долонь почало проявлятися слабке червоне світло, що поступово огортало першого.

Габріель відчув, як щось тягне його вниз, і страх та паніка поступово відступають. Невже Данте зміг його врятувати? Він заплющив очі і посміхнувся, очікуючи знову побачити короля.
Данте відчував, як сили поступово покидають його і тіло хилить у сон. Сидячи спиною до кам’яної стіни, виснажений емоціями та фізичним навантаженням, він заснув тихим, безсюжетним сном.
Продовжився спокій не довго і черговий гуркіт грому порушив дрімання філософа.
Король не поспішав розплющувати почервонілі очі. Він притиснув до себе ельфіка і яким булв його подив, коли Данте відчув подих Габріеля на своїх грудях. Третій усією душею сподівався, що не спить. Розплющивши очі і звикнувши до темряви, філософ торкнувся рукою до грудей хлопця. Серце спокійно стукало в такт ребрам, що повільно піднімалися і опускалися. Багряної плями на одязі не було, як і рани на голові. Пов’язка з правої руки зникла, і Габрі пальцями почухав уві сні ніс, злегка поворухнувши вушками.
Данте посміхнувся крізь сльози. Він намагався не заснути знову і моргати якомога рідше, боячись, що це виявиться лише гарним сном. Але подумавши, що це лише його уява, філософ той час отримав різкий поштовх у живіт і його обличчя зарилося в русявому волоссі Габріеля, що обіймав його.

– Я знав, що ти врятуєш мене, – прошепотів ельфік, – я ніколи в тобі не сумнівався. І навіть не думай, що це сон.

Данте здивувався. Він навіть не міг підібрати слів у відповідь – лише пригорнув свого валета в обійми, насолоджуючись теплом рідної людини.
Габрі знову відчував як сильно б’ються їхні серця. Ельфік цмокнув короля в щоку і глянув на нього.
Данте розглядав трохи збентежене обличчя і все ніяк не міг їм налюбуватися. Але в голові крутилося лише одне питання.

– Як же ти…?

Валет приклав палець до губ філософа.

– Між тим, запитувати – це моя робота. А врятував мене звичайно ти. Нікого тут більше немає.

Данте здивовано дивився на нього.

– Я? Як я міг тебе врятувати, не знаючи цього?

Габріель тицьнув пальцем у груди короля і відповів.

– Сила твоєї любові. Ти сам так казав.

При цьому їх обличчя висвітлило тьмяне червоне полум’я, що виходило з тіл обох.

Габрі з цікавістю розглядав його.

Данте здається збагнув, що сталося.

– Знаєш Габрі, це не тільки любов… Це енергія генератора… Я напевно так сильно хотів повернути тебе, що віддав твоєму тілу частину своєї сили. І це зцілило твої рани і повернуло життя… І тепер ясно, чому я так сильно втомився.

– Ось бачиш. А кажеш, що не знаєш, як врятував, – ельфік посміхнувся.

Данте відповів.

– Не знав. Я тільки зараз зрозумів, що сталося.

– Ну от і добре.

Габріель вмостив свою голову на груди філософа.

– Як же добре бути з тобою поряд.

Данте погладив валета по спині і поцілував у лоба.

– Ти не уявляєш, як сильно…

Тепер вони могли відпочити від того, що сталося, в обіймах один одного. Серця бубнових наповнилися теплом та спокоєм. Здавалося, що їм більше нічого не потрібно для щастя. Теплі погладжування і рівне дихання кожного заколисували іншого, вщухаючий дощ лише додавав умиротворюючу мелодію в цю безмовну колискову. Данте і Габріель заснули, набираючи нових сил для шляху назад, поки грозові хмари віддалялися назад до кордону Сукхаваті, звільняючи небо західньому сонцю.

Габріель прокинувся перший і не відразу зрозумів, чому довкола темно. Він спробував підвестися, але Данте його не пустив. Ельфік хихикнув і обернувся до філософа, що дрімав. Хлопець легенько тицьнув того в ніс, на що старший скривився і чхнув.

– Будь здоровий.

Король не відповів.

-Даа-анте-е, – ельфік тихо покликав філософа, – Данте … Даню …. Досить спати …. Ти чуєш? Спляча принцеса…

Ельфік пирхнув, сміючись зі своїх слів.

– Як кажуть, мовчання – знак згоди. Але якщо ти принцеса, то я буду принцом і розбуду тебе чарівним поцілунком.

Тут Данте не втримався і посміхнувся,  сонно відповівши.

– Ну ні. Я зроблю це першим.

Накривши долоні Габріеля своїми, філософ потягнувся і цмокнув вальта в лоба. Той почервонів і насупився.

– Та ні… У казці було не так…

– Так і ми ж не в казці, правда?

Валет замислився і погодився з королем.
Старший відпустив молодшого та потягнувся.

– Думаю, нам час збиратися додому…

– Угу… Скільки ми вже тут сидимо… Там, мабуть, дощ перестав йти…

– Зараз перевіримо..

Вони піднялися з холодної кам’яної підлоги. Данте вирішив відразу вдатися до своєї сили, а не копирсатися із завалом саморуч. Розсунувши великі брили, бубнові побачили зовсім інше печерне склепіння. Зруйновані стіни приховували щось прекрасне: вище, на міцній стелі, що поросла мохом, виднілися завіси красивих ліан, трави та квітів. Все іскрилося від сонячних жовтогарячих променів, що виблискували в краплях дощу. Аромат звисаючих пуп’янків доходив прямо до низу і наповнював легені приємним відчуттям свіжості, яке посилював легкий, теплий, трохи душний  вітерець.
Габріель заворожено дивився нагору, відкривши рот від подиву.

– Це навіть красивіше ніж у книжці.

Вставши навшпиньки, він спробував дотягнутися до рожево-помаранчевої  квітки, що росла до низу, але та була занадто високо. Філософ підійшов до нього і зірвав коротку гнучку гіллину, відразу обв’язав її навколо голови ельфіка, ніби сплітаючи вінок. Вухань чхнув, встигнувши перед цим подякувати старшому.

– Хехе. Будь здоровий, – Данте витер пару крапель з обличчя молодшого, – тобі пасує.

Габріель усміхнувся, а його щоки стали схожі на червоні квіти.

– Спасибі.

Данте вдихнув свіже повітря, трохи заплющивши очі. Він озирнувся в пошуках рюкзака і помітив його під насипом каміння. Поки ельфік продовжував дивитися на печеру, філософ відкопав речі і вдягнув їх на спину.
Щойно він повернувся, валет начепив йому на голову вінок із жовтих бутонів.

– Тепер ми з тобою вдвох у квітах.

– Щоб жити, потрібно сонце, свобода та маленька квітка (Ганс Християн Андерсен)

Данте повернувся у бік сонця і посміхнувся, а Габрі глянув на філософа.

– А я можу бути твоєю маленькою квіткою?

Король перевів погляд на вальта.

– Ти і так уже і моя маленька квітка, і сонечко, і свобода.

– Виходить… Ти живеш завдяки мені?

Філософ наблизився до ельфіка та обійняв.

– Ти одна із причин, що змушує мене існувати.

Данте глянув у вічі валетові.Габрі не відводив погляду, ніби чекав чогось. Це не тривало довго: старший подарував короткий поцілунок. Ельфік ніколи в житті не відчував такого від дотику його губ до чужих. Хоча “чужими” їх важко було назвати, адже Данте став Габріелю найближчою людиною.
Закривши очі та відповіді на поцілунок, валет намагався зрозуміти, що з ним відбувається. Руки його обвилися навколо короля вище плечей, тоді як філософ ніжно погладжував молодшого по спині, змушуючи відчувати приємні мурашки.
Відсунувшись, Данте доторкнувся рукою до рум’яної щоки хлопця, посміхаючись збентеженому личку Габріеля. Той замружився і уткнувся королю в груди, ворухнувши вушками.
Філософ обхопив ельфіка і підняв, створюючи пухнасту хмару для них двох. Перший у свою чергу переклав голову на плече третього, зариваючись рукою у волосся та вдихаючи запах квітів.
Король посадив вальта на м’яку подушку, що застигла у повітрі, й вмостився поруч.

– Думаю, на сьогодні вистачить екстриму… Додому так полетимо.

Габрі, ще червоний, нарешті відійшов від поцілунку і мовив.

– Вже додому? Я думав ми ще тут побудемо.

-Якщо ти хочеш, можемо залишитися тут ще.

-Давай. Я хочу піднятися вище.

Хмара слухняно підлетіла вгору, в саму гущу квіткових переплетень. Якщо відкрити цю зелену завісу, то можна побачити сонце, що сідає за пагорби та освітлює печеру останніми проміньцями. Габріель до сутінок насолоджувався красою цього місця, щось замальовував і записував, Данте ж мирно дрімав на його колінах. Коли вже й молодший став позіхати, ельфік трохи штовхнув філософа.

– Данте… Думаю, ми можемо полетіти додому…

– Вже нагулявся?

– Угу.

Король підвівся, направив хмару в бік будинку, і, обнявши вальта за плечі, повалив на м’яку подушку. Лежа було досить зручно милуватися зірками, а легке погойдування вітру незабаром заколисало бубнових. У напівдрімоті Габріель думав про те, що сталося за весь цей день. Як же він довго тривав, і як багато сьогодні сталося. А хто знає, може вони з Данте і більше часу провели в печері, і  скільки бубнові спали під завалом. Але ельфік відставив ці питання, адже ті вже й не були настільки важливими. Він з королем знайшов гарну печеру, але головне – вони по новому знайшли одне одного.
Філософ уві сні притискав до себе вальта, ніби боявся втратити його знову. Габрі ж обійняв того у відповідь, поступово засинаючи. Хмара сама по собі безпечно дісталася їхнього дому і проникнувши через відчинене вікно всередину, зупинилася над ліжком.

Ранкові промені ледве змогли розбудити мандрівників. Данте посміхнувся, побачивши спляче личко валета і погладив його по щоці. Волосся було злегка сплутане з квітами, і поки Габріель насолоджувався сном, філософ вирішив навести лад, обережно витягаючи суцвіття пелюсток. Виплутавши з пасмів ліану він відклав її на тумбочку, подумав про те, що непогано було б засушити це на згадку.

Ельфік все ще спав, і Данте не дуже горів бажанням вставати. Тому третій знову ліг поруч із першим, вмостивши свою голову біля його грудей. Спокійне ритмічне постукування допомогло переконатися в тому, що валет у порядку і король може не хвилюватися за його життя. Данте обійняв Габріеля, на що у відповідь отримав те саме. Тендітні руки ельфіка заплелись в червону шевелюру, а сам хлопчина, пригорнувшись до голови третього, замружившись шумно пирхнув від квітки, що потрапила в ніс.

– Хехех. Доброго ранку, сонечко.

– Мм.. Чого-чого? – Габрі заспаними очима глянув на Данте, – а чого ти там лежиш?

– Обіймаю тебе.

Ельфік усміхнувся і притулився щокою до голови старшого.

– А де мій вінок?

– Він заплутався у твоїм волоссі і я вирішив його дістати.

– Я тоді твій розплутаю…

– Без проблем, сонечко.

Габрі почав витягувати ліану, а Данте замружився від приємних мурашок.

– Данте…

– Мм?

– А те, що ми разом так лежимо, нічого страшного?

– Тебе це справді так турбує?

– Ну… Насправді не дуже, але все-таки ми ж можемо любити один одного?

Данте посміхнувся.

– Нічого страшного. Кожен має право любити, що хоче і кого хоче.

Габрі посміхнувся.

– Це добре.

Він уже розплутав квіткове плетіння у волоссі короля і поклав його поруч із своїм вінком на тумбочку.

– Данте.

– Так, Габрі?

– Дякую, що погодився піти погуляти зі мною.

– Завжди будь ласка. Хочеш, потім ще кудись сходимо?

– Ні! Мабуть, поки вистачить пригод… Ти, напевно, втомився більше, ніж я…

– Хех. Як скажеш. Думаю, нам варто трохи поїсти та перекласти речі.

– Угу … Пішли на кухню.

Бубнові піднялися і пішли готувати сніданок. Після того вони звільнили рюкзаки та перебрали речі. Габрі розвісив свої малюнки по одній зі стін хатки, а Данте поклав ліани на підвіконня, під теплі промені. Залишок дня вони провалялися на ліжку, відпочиваючи від такого насиченого походу.

Пізніше, коли філософ викував нові накінечники для стріл Габріеля, а ельфік пошив нове тепле вбрання для Данте, коли вже було зібрано врожай і відцвіли останні бутони, коли бубнова пара грілася біля каміна, зливаючись в обіймах і поцілунках, а за вікном падав пухнастий сніг, лише картини і сушені квіти пробуджували у пам’яті ту історію про похід у печеру, що назавжди, немов мотузкою, пов’язала життя короля і валета.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Над горою



  1. Дівчатка, я реву.. Автор, це чудесний твір! Я вперше за довгий проміжок часу відчув такі емоціі, то сміявся, то захльобувався в сльозах, то радісно вертівся під ковдрою, розумія, що все добре. Ви чудесні!