Header Image

    Головна героїня народилася 19 березня 1980 року. Звати її Вікторія Блант. На початку їй 11 років.

    Думки персонажів позначаються так : * Ім’я * 

                                                                        _ Думки персонажа _

    ***

    10:35, 1 вересня

    — Мам, я так хвилююся!

    — Люба, не переймайся. Якщо щось станеться, або напиши нам з татом листа, або підійди до декана свого гуртожитку. Добре?)

    — Так, звичайно! Хоча, сподіваюся, нічого не станеться… )

    — Я теж)

    10:50

    — Ну все, ми на станції 9¾! Іди сідай у потяг)

    Ми обійнялися і я пішла до Гоґвортського Експресу. Я зайшла у купе до хлопчика з жабою.

    — Привіт!) Можна?

    — Е… Т-так… Сідай… ) — він чомусь хвилювався.

    — Як тебе звати? Мене – Віка.

    — Мене… Невіл… А, чого питаєш? — мене спантеличило його питання.

    — Та просто… Дружити хочу. — він спочатку здивувався а потім зашарівся.

    — А… чого з-зі мною? Я ж невдаха!

    — Справді? Ти не схожий на невдаху! У тебе є класна жаба! От у мене нікого не має…

    — Класна?.. Його звати Тревор… Хочеш… потримати його? — Невіл зашарівся.

    —Так! Авжеж!)

    — На. Тільки обережно!

    — Ага. — я взяла Тревора в долоні і сіла навпроти Невіла. — Ти такий милий)

    — Це ти к-кому?.. — Невіл ще більше зашарівся.

    — Тревору… — я швидко додала. — І тобі!.. Ви обидва милі!)

    Невіл так зашарівся, що закрив лице долонями. До купе зайшла дівчинка з неслухняним каштановим волоссям і трохи великими передніми зубами.

    — Привіт!) — мовила я.

    — Привіт! Я Герміона Ґрейнджер. А ви?

    — Я – Віка, це – Тревор, а оно — я показала на Невіла, який досі прикривав своє обличчя. — його зашарілий господар – Невіл)

    — Аааа, зрозуміло. А ви вмієте чарувати?

    — Ні! — відгукнувся Невіл і прибрав з обличчя руки.

    — Ну… трохи… — це трохи вміщало в себе 2 роки тренувань з чарування з моїм дідусем. Герміона повеселішала.

    — А які ти вже можеш надсилати?

    — Ну там : Люмос, Нокс, Алогомора, Вінґардіум Левіоса…

    — Я знаю набагато більше! — вона почалала перечислювати, напевно, всі закляття у світі. Я так заслухалася, що не помітила, як Тревор зник!

    — Ой! А де моя жабка?? — налякано скрикнув Невіл. Ми почали бігати по потягу і шукати його. Коли знайшли, то переодяглися в мантії (лише ми з Невілом, бо Герміона вже давно була в мантії). Після того Тревор знову намагався втекти, та в нього не вийшло.

    Ми приїхали і якийсь здоровань поплив з нами до Гоґвортсу. Його звати Геґрід. Я дуже хвилювалася щодо гуртожитку, в якому я буду. Невіл і Гермі вже були на Грифіндорі, як і Гаррі Поттер. Я думала про них коли мені одягли Сортувального Капелюха. Він мовив :

    — Хм… Вірнісь… прагнення допомогти… амбіціозність… о, то ти любиш копати всередину проблем! Цікаво… — я усміхнулася цим словам. — Нехай… Грифіндор!

    Грифіндорський стіл радів новому учню. Я сіла між Невілом і рудим хлопчиком.

    — Віко! Я такий щасливий, що ти знами!) — крикнув мені Невіл.

    — Я теж!) — відповіла я. Мене штурхнув рудий хлопець.

    — Тебе Віка звати?

    — Так, а тебе?

    — Рон. Рон Візлі.

    — Віко, ти з нами! Ура!) — крикнула мені Гермі.

    — То ти знайома з цією навіженою всезнайкою? — запитав Рон.

    — Вона не навіжена! Вона просто хоче знайти друзів!

    — Ну ок…

    — Якщо вона тобі не подобається, то просто не розмовляйте! Це не дає тобі право її ображати! Тим паче у моїй присутності!

    — Так і зроблю.

    — Чудово. — я почала їсти із зіпсованим настроєм.

    Після бенкету ми з Гермі пішли у нашу кімнату. (у нас двохмісні кімнати із особистою ванною кімнатою)

    — Ем… Можна тебе називати Гермі?

    — Так, звичайно)

    — Гермі, якщо тобі хось щось скаже чи зробить неприємне – кажи одразу мені. Домовилися?

    — Домовилися. Тільки ти теж мені кажи, ок? — я обійняла її. Потім ми заснули.

    Час до Різдвяних канікул пролетів непомітно. Ми з Гермі і Невілом ходили в хижку до Геґріда. Там ми пили чай і розмовляли на філосовські теми. Нас ніхто не зачіпав.

    — Вікуль.

    — Ммм?

    — Завтра вже канікули.

    — Нарешті! Не буде домашки! Юху!)

    — Так, але…

    — Що?

    — Я їду до бабусі, а ти тут лишаєшся…

    — А, так(

    — Ага…(

    — Ти мені писатимеш?

    — Авжеж!

    — Тоді все не так погано!)

    — Я так тебе люблю!..

    — О, Гермі… — я підійшла до неї і обійняла. — Я теж!)

    Всі канікули я провела у совиній вежі та бібліотеці. Ще я іноді ходила попоїсти у Велику залу.

    2 курс

    Ми сидимо у Великій залі і спостерігаємо за сортуванням першокурсників. І тут викликають до Сортувального капелюха Джіні Візлі. Я чомусь не могла відвести від неї погляд.


    * Вікторії *

    _ Вау… Вона така… Така… Руда і в неї таке ластовиння… Боже! Що зі мною? _


    — Агов, Блант! Вітай молодшу Візлі!

    — Вона з нами?

    — Так! — я почала плескати в долоні з усіма.


    * Вікторії *

    _ Ура! _


    Після бенкету я наздогнала Джіні у вітальні.

    — Гей! Рада за тебе!)

    — Дякую) Тут усі інші Візлі були, тож так)

    — Ти дуже… класна!

    У неї трохи змінилася посмішка.

    — Хм, класно) А як тебе звати?

    — Віка.

    — Приємно познайомитися, Віко!)

    — І мені!)

    — То, до зустрічі)

    — Бувай) — я трохи зашарілася і пішла в кімнату. — Гермі?

    — Що, Вікусь?

    — Я хочу тобі дещо… розповісти.

    — Так, авжеж! Слухаю. — вона сіла біля мене на ліжко і уважно дивилася на мене.

    — Ти ж знаєш, що мені подобаються хлопці?

    — Так.

    — Так от,.. мені і дівчата подобаються.

    — Оу… — вона виглядала по-розумному розгубленою. У мене наверталися сльози.

    — Ми перестанемо бути подругами? — запитала я тремтячим голосом.

    — Що? Ні! Звичайно ні! — вона мене міцно обійняла. Я плакала в її плече. — Бісексуальність.

    Я ковтнула сльози і поглянула на неї.

    — Що?

    — Ну, бісексуальність. — повторила вона. — Коли подобаються і хлопці і дівчата, незалежно від того, який у тебе гендер.

    — О, зрозуміло… То виходить, що я – бісексуалка?

    — Так.

    — А ти?

    — Мені подобаються хлопці, тож я гетеросексуалка.

    — А які ще є… види сексуальності?

    — Лесбійки – дівчата, яким подобаються дівчата. Ґеї – хлопці, яким подобаються хлопці. Ще є асексуали. це коли в тебе не має сексуального потягу до когось. Є ще якісь, але я їх не знаю.

    — Дякую)

    — І тобі дякую, що розповіла)

    — Я розповіла, бо думаю, що закохалась.

    — Скажеш, у кого?

    — У Джіні) — я трохи зашарілася.

    — Візлі?

    — Так)

    — Ти не кажи їй поки що цього. Перший день у школі і все таке.

    — Добре) Можна, я буду ділитися з тобою своїми почуттями до неї?

    — Так, звичайно! — вона мене знову обійняла. Ми заснули в обіймах. Пройшов тиждень. Я сиділа у Великій залі і снідала. До мене підійшов хлопець.

    — То це ти Вікторія Блант?

    — Так. А ти..?

    — Олівер Вуд. Капітан квідичної команди.

    — А, точно! Я тебе на матчах бачила!

    — Так)

    — То… що ти хотів?

    — А, точно. Не хочеш приєднатися до квідичної команди? Нам бракує гравця.

    — Ким?

    — Загоничем. Він літає по полю і заважає команді суперника отримати квафл.

    — А це сильно небезпечно?

    — Ну, скажемо так, у квідичі найбезпечніше сидіти на трибунах і вболівати за свою команду. Тож… так. Це небезпечно. Але,  як то кажуть, ” Хто не ризикує, той не грає у квідич”. Ти з нами? Ти можеш спробувати! Навіть, якщо з мітлою не дружиш. Хоча мені казали, що ти доволі непогано літаєш.

    — Ну, я спробую.

    — Ура!

    — Коли приходити?

    — Сьогодні, 16:00.

    — Добре. — він пішов щасливим. А от Джіні навпаки, засмутилась. — Джін, ти чого?

    — Я обожнюю квідич і теж хочу грати! Чого першокурсників не беруть у квідич?

    — Думаю, в майбутньому, там з’явиться для тебе місце)

    — Сподіваюся.

    О 15:40 я вже була в роздягальні.

    — Привіт)

    — О, Віко, привіт!)

    — Точно, Гаррі! Я й забула, що ти граєш.

    — Та нічого! Ось, бери форму.

    Я переодяглася і пішла до Фреда з Джорджем.

    — А де можна взяти мітлу?

    Ф: Ну…

    Дж: Ходімо, тут недалеко!

    Через 10 хвилин

    — Думаю, візьму цю!

    Дж: Впевнена?

    Ф: Вона всіх скидає і нікого не слухає.

    — Потоваришуємо!)

    На полі

    — Так, всі тут? — Олівер порахував нас і продовжив.— Такс… Джордж буде вчити новеньку а всі інші за мною!

    Джордж підійшов і запитав :

    — Літати вмієш?

    — Наче так.

    — Тоді для початку ми 2 рази облетимо поле. — я намагалася сісти на мітлу. Вона десь хвилину пручалася і він мовив. — Напевно доведеться взяти іншу. Ти зі мною чи… — він недоказав, адже я зірвалася з землі і почала летіли. — Мені таке подобається! А тобі, сестричко?)

    — Дуже! — гукнула Джіні. Тільки зараз я її помітила і через це ледь не впала.

    — Обережніше!

    Коли ми закінчили, то Вуд мовив:

    — Ну, як тобі?

    — Хочу щ… — Фред прикрив мені рота рукою. — Мгм?!

    — Не смій казати ще! У нас і так тренувань до фіга!

    — Боже, яка ти наївна. — мовила Кеті Белл. — Ти ще пошкодуєш про свої слова!)

    Усі розсміялися.

    — Наступне тренування в п’ятницю о 17:00.

    Коли я вийшла з роздягальні, до мене підійшла Джіні.

    — У тебе класно виходить!

    — Дякую)

    — І ти взагалі класна! — в неї по щоках пішов зрадницький рум’янець.

    — Д-дякую…) — я теж вкрилася рум’янцем.

    — А ти грала колись?

    — У квідич – ніколи.

    — А мене Фред з Джорджем навчили!)

    — Класно мати таких братів…

    — Еге ж…

    Так ми дійшли до моєї кімнати.

    — Ну все тоді…

    — Бувай…

    — М-можна тебе…


    * Джіні *

    _ поцілувати?.. Стоп! Що?! _


    — … обійняти? — завершила я боязко.

    — Так… — у Джін аж очі загорілися. Я її міцно обійняла і пішла до себе.


    * Вікторії *

    _ Так! Я це зробила! _



    * Джіні *

    _ Що зі мною?? _


    У квітні в мене був перший матч із іншим гуртожитком. Із Гафелпафом. Я хвилювалася.

    Під час матчу моя мітла почала дивно себе поводити. Вона наче хотіла мене скинути. Через якийсь час безлічі спроб осідлати мітлу, я все таки впала. Я зменшила силу удару за допомогою чарів, та все ж пошкодила ліву ногу. Мадам Гуч зупинила матч і підбігла до мене. В цей же час до нас підбігла Джіні. Вона мовила :

    — Нехай дограють матч! Я відведу її до медпункту. — мадам Гуч так і зробила. Джіні взяла мене попід праву руку, а ліву поклала на своє плече і повела з поля.

    — Дякую, Джін)


    * Джіні *

    _ Джін?.. А мені подобається… _


    — Нічого особливого)

    — Не знаю, що це з мітлою. Вчора все нормально було, а сьогодні вона наче сказилася!— Джіні лише дивно усміхнулася.

    — Сильно забилася?

    — Ні. Я прихопила з собою чарівну паличку, тож все не дуже погано)

    — Хм… Розумно)

    — О Боже!.. Що вже сталося? — мадам Помфрі повела мене до ліжка.

    — Вона впала з мітли й забилася.

    — Де саме?

    — Ліва нога. — відповіла я. Вона оглянула мою ногу.

    — За тиждень буде як новенька!)


    * Джіні *

    _ Ну, і тижня, мабуть, вистачить. _


    — Зараз я знайду потрібні ліки. — вона вийшла.

    — Дякую, Джіні)

    — Будь ласка)

    Я випила ліки і Джіні мовила :

    — Ти не проти, якщо я тут ще побуду? В мене є ще час, поки Рон не помітив моєї відсутності!

    — Так! Звичайно! — вона поклала мою долоню в свою і мовила :

    — Тим паче, що без тебе і матч уже не той… — у мене аж метелики запурхали у животі. Вона так зачаровано дивилася на мене, що по моїм щокам проступив цей зрадницький рум’янець. Вона це помітила і посміхнулася.

    — Ти така чарівна коли рум’янієш)

    — Джіні!))

    — Хаха!))

    — Справді?)

    — Так) — вона це мовила і нахилилася до мого обличчя, від чого теж зашарілася. Я тихо сказала :

    — Думаю, рум’янець тобі підходить більше, ніж мені) — вона була настільки близько, що я відчувала її дихання. Повільне, заворожуюче, тепле дихання. Та вона лише заправила моє волосся за вухо і припіднялася.

    — Я, певно, піду. Рон якщо мене не побачить, то вб’є!)

    — Тобі правда, треба йти? — сумно запитала я.

    — Так(… Але я ще прийду!

    — Тоді ок… — вона встала і пішла. Коли я її вже не бачила, то мене різко огорнули смуток і відчуття втрати. Тут до мене забігла Гермі і накинулася з обіймами. Вона відпустила і сказала :

    — Я бачила Джіні… Ем… Що ви робили так довго?? — вона випалила це все на одному диханні.

    — Та нічого… хоча…

    — Розповідай! — я їй розповіла про те, як Джін нахилялася і таке інше. — Чесно кажучи, виглядає, як відвертий флірт.

    — Думаєш, це може бути взаємно?

    — Думаю, що так) — вона мене обійняла і пішла. Через годину до мене забігла вся наша квідична команда і вони одночасно запитали :

    — Ти як?

    — Мерліне, як вас багато!)

    — Сильно забилася?

    — Тільки ногу.

    — Радій, що не шию!)

    — Фред! — дорікнула йому Анджеліна.

    — Що?) — я посміхнулася. Вони ще трохи побули і пішли. Ввечері, коли мадам Помфрі давала мені ліки, у неї в руках був якийсь папір.

    — Що це?

    — Це тобі листа передали. — вона віддала його мені і пішла. Я розгорнула його і прочитала :

    ” Вікусю, привіт! Вибач, що не зайшла ще раз 🙁  У мене не виходить, завал по урокам…


    * Вікторії *

    _ Думаю, це від Гермі _


    … Я дуже хочу стати для тебе близькою подругою, бо я ти мені дуже подобаєшся… ііі… так. Сподіваюся, що ми з тобою станемо ближче одна для одної і зможемо ділитися секретами!)♥

    ∴ На добраніч ∴

    Твоя Джін

    ×××  “

    — … Вау… — я говорила до себе дуже тихо. — ” ти мені подобаєшся “… ” ми з тобою станемо ближче одна для одної “… То, може… це взаємно..? — у мене потекла сльоза і крапнула на папір, змазавши слова ” подобаєшся ” і ” зможемо “. Склавши і притиснувши листа до себе, я заснула.

     

    0 Коментарів