Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Легенда про 1000 журавликів

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Якогось вечора в Рукісів в гуртожитку панувала повна тиша, що дивно, бо таке тут бувало рідко. Причина була проста-простісінька — всі дивилися аніме. Ну, так склалося. В них насправді небагато вихідних, а тут, хоч вечір виявився раптово вільний, ніхто не захотів нікуди піти. Тому після короткого обговорення та 100500 пропозицій, Джонні включив перше, що попалося йому в неті і сподобалося мальовкою. Хлопці мовчки їли вечерю і дивилися в екран, навіть не сильно обговорюючи – втома давалася взнаки. Потім всі пішли спати. Ну, як сказати всі. Коли Джонні перевіряв по кімнатах, чи всі повлягалися, то побачив Тена, який сидів і дивився ніби за вікно, а ніби просто в нікуди.

– Щось сталося? Чому не спиш?

Тен від несподіванки аж підскочив і зразу вийшов з трансу:

– Ааааа, нічого. Вже йду спати, – він мило усміхнувся і пішов.

Джонні інколи не зовсім розумів своїх друзів, але головне, що той влігся ,тому тепер можна і самому піти спати.

За день-другий Джонні почав помічати, що по кімнаті валяються якісь різнокольорові папірчики і щораз у все більшій кількості. А коли побачив, що на цих чудо-папірчиках намальовані песики, котики і взагалі різна няшнота, то, в принципі, сумнівів в нього не лишилося щодо того, хто їх власник.

– Тен, маєш хвилинку? – він зайшов в кімнату і побачив Тена, який мирно спав, ткнувшись носом в стіл та сидячи на підлозі серед цілої купи журавликів орігамі. Але яким було його здивування, коли він побачив напроти нього Хансоля! Той махнув йому рукою і продовжив робити ще нових журавликів, так ніби їх і так тут було мало.

– Хансоль, маєш хвилинку? – Джонні точно чогось не розумів.
– М?
– Що це за гурток “умілі ручки”?
– Це орігамі.
– М, я б не догадався – в голосі Джонні проскочили нотки, які чітко дали Хансолю зрозуміти, що пояснити треба більше, ніж 2 слова.
– Цей , – він ткнув пальцем на Тена, – подивися аніме, яке ти нам найшов недавно і вирішив перевірити, чи збудеться бажання, якщо зробити 1000 журавликів.
– Ти серйозно???? – Джонні не знав як йому на це реагувати.
– Я догадуюся, яке в нього бажання.
Ну, тут Джонні в принципі теж догадувався, адже питання дебюту в них постійно висіло в повітрі.

Вранці, коли Тен прокинувся, то побачив, що по кімнаті сплять пару інших Рукісів, а Хансоль робить чергового журавлика. Також він зауважив, що кількість журавликів навколо значно зросла.

– Тако, 1000 журавликів вже є, а також і пару запасних, а ці, – він тикнув пальцем на сплячих, просили передати, щоб ти не вірив більше в легенди з аніме, особливо в ті, де треба багато чогось зробити.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь