Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Кінец

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Сокджін невидимим поглядом дивився у вікно на поля, що пробігали повз, на якусь мить перевівши його на свої складені в замок на колінах руки і знову на поля. Цього разу вони заїхали далеко, машина плавно їхала на середній швидкості, довкола не було ні душі, тільки тиша південна, літня спека і тихий звук мотора.

– Зупини. – просить Сокджін, У Хьон дивиться здивовано через дзеркало заднього виду, але слухняно зупиняється серед безлюдної траси.
Сокджін ще кілька хвилин дивиться у вікно, відчиняючи двері машини, він виходить назовні. Обличчя відразу обдає пекуче, спекотне повітря. Ні подиху прохолоди, дихати зовсім нема чим. Поле, усіяне паростками кукурудзи стоїть нерухомо, Сокджін робить пару кроків уперед.
Коли все пішло не так, коли все стало непридатним, втратило свою цінність? Він знімає піджак, кидаючи його прямо на гарячий асфальт, послаблює вузол так набридлої краватки, і йде далі, прямо в зарості кукурудзи. У Хьон виходить слідом за своїм паном, не розуміючи, що робити, він гукає Сокджіна, але той тільки трохи махає рукою. Молодий чоловік залишається на місці, коли Сокджін починає йти швидше, переходячи на біг.
В цей момент легкий вітер колише листя та обдає обличчя Сокджіна прохолодою, він біжить не озираючись. Кудись туди. Кудись уперед, не важливо куди, головне просто не зупинятися.
Несподівано кукурудза закінчується, залишившись позаду, і Сокджін опиняється на випаленій ділянці, кисню починає не вистачати, але він все продовжує бігти, опиняючись уже на іншому полі, усіяному ще маленькою зеленою травою. Легкі горять вогнем, змушуючи зупинитися, але зусиллям волі Сокджін продовжує бігти. Він поступово переходить із бігу на крок, сповільнюючись, дихання не вистачає, серце набатом б’ється в грудях настільки сильно, що заклало вуха від нестачі кисню. Коли тіло не витримує остаточно, ноги підкошуються, Сокджін падає навколішки на зелену, свіжу траву. Він дихає вже трохи спокійніше, думки знову починають настирливою лізти в голову.
Коли все пішло не так?.. Сокджін знову раз по раз ставить собі це питання, але відповіді не знаходить, може його просто немає, а може він загубився десь на просторах його пам’яті. Коли маленький, п’ятирічний Кім Сокджін, що так трепетно ​​любить життя і все живе навколо, раптом знищив усе, що в ньому було. А може, це теж все обман і насправді він завжди був таким.

 

 

 

Сокджін не знав, нічого не знав. Він завжди … завжди жив у вічній боротьбі за своє життя. Це навіть не можна назвати життям, виживання. Ніяк інакше. Спочатку в боротьбі зі своїми власними батьками, а потім і з рештою світу. Він, Кім Сокджін мав усе, чого може бажати людина. Він, найбільший акціонер Азії, найбагатша людина в Республіці Корея, його корпорація входить до десятки найбільших і найприбутковіших у світі, займаючи п’яте місце. У нього є рідна людина, коханий чоловік, улюблені тонсени. У нього була величезна купа прекрасних коханців і коханок, але всередині дірка… Що зяє, величезна дірка розміром із цілий всесвіт, у якій тільки порожнеча. Сокджін тільки зараз зрозумів, що там нічого немає. Хто він, що він, не знав. П’ятирічний хлопчик, який з трепетом ставився до всього живого у світі, крім людей, зник безповоротно. І що тепер робити, куди йти, куди рухатись далі. Сокджін не знав відповіді знову. Кажуть, вибір є завжди і шлях також можна знайти. Але що якщо ти вже перетнув точку не вороття, що, якщо перед твоїми очима лише порожнеча і немає більше нічого. Що тоді?
Сокджин закидає голову назад, підставляючи обличчя палючим сонцем, і якось протяжно видихає. Це було схоже на звук присмертного звіра.
Молодий чоловік покірно чекає біля машини, не знаючи чого чекати. Він спробував зробити крок уперед, але не зміг, він вірний пес. Він чекатиме. Але чекати довго не доводиться, із чагарників кукурудзи повільно, злегка хитаючись, виходить його пан. У Хьона у жаху розширюються очі, що трапилося з його господарем… Погляд, завжди наповнений вічним азартом і спрагою, зараз загострився, висловлюючи лише порожнечу. Сокджін зрозумів, що вічна спрага та погоня поглинули його, безповоротно.
Сьогодні Кім Сокджін зрозумів, шляху назад немає, як би ти не намагався його знайти, його більше немає. Це кінець.
Сокджін трохи повертає голову назад, востаннє подивившись на паростки кукурудзи, прямує до машини. Це справді кінець.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь