Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Кривавий слід

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

I think the devil is hiding behind her smileDarkness disguised as the morning light

Вона стоїть в оточенні янголів, які зібрались коло довгого столу, захаращеного різноманітними пергаментами. “Врятуй Чарлі!” – раптово лунає в голові. Вона прислухається до плину думок Вінчестерів і розуміє, в яку ситуацію вляпалась її подруга. Янголи потребують подальших вказівок, але Фель відмахується, прямуючи на Землю.

Біля мотелю, в якому зупинилася Чарлі, вона зустрічає одного із Франкенштайнів. Сьогодні вони йменують себе просто Стайнами. Цей член родини стоїть на чатах, але її не помічає. Коли все-таки обертається, то останнє, що бачить, – милу усмішку. Фель прикладає до його лоба пістолет з глушником. Кров бризкає і на її обличчя, але вона не зважає. Інший Стайн знаходиться в номері. Однак звідти не долинає жодних звуків.

– Чарлі, це я. Не стріляй. Або стріляй, все одно мені від того нічого не буде. – Фель заходить в номер. Відчуття їй підказують, що тут недавно побував Жнець, але вона бажає вірити, що приходили за нападником, а не жертвою. Але коли це її бажання бралися хоч кимось до уваги?

Чарлі мертва лежить у ванні. Фель, звісно, перевіряє пульс і прислухається до серцебиття, але вже надто пізно. Вона спускається по стінці. Не може воскрешати, а Кастіель повинен дивитися за Ровеною. Семів план для неї не був чимось таємничим. Душа Чарлі відправилася в ту частину Раю, куди потрапляють тільки видатні люди, звідки не повертаються. Янголам туди зась.

Вона сидить, підібгавши коліна, вже деякий час і першого бачить Сема з пістолетом напоготові. Слідом за ним влітає Дін. Обидвоє вони шоковані. В обох на обличчях розгублені вирази. Тільки в Діна в очах промайнуло щось темне.

– Точнісінько як я колись. – голос Люцифера змушує її здригнутися. Він вже деякий час проводить пальцем по плитці у ванній, щоб привернути увагу племінниці. Вона повідомляє братам, що один із Стайнів мертвий, а іншому вдалось втекти. Тоді Дін йде й повертається вже з мотельним простирадлом в руках, яке розстеляє на підлозі. Він дістає тіло Чарлі з ванни й обережно кладе на підлогу. Сем хоче йому допомогти, але Фель спиняє його. Люцифер правий, той вогонь в очах Діна їй надто добре знайомий. Закінчивши із саваном, Дін підхоплює тіло і несе його геть. Вони з Семом плентаються за ним.

Погребальне вогнище для Чарлі вони організовують в найближчій лісосмузі подалі від чужих очей. Фель сидить на бампері Імпали, поки хлопці зайняті приготуваннями. Вона не підходить навіть тоді, коли Сем починає говорити свою прощальну промову, яку грубо обриває Дін. Чує тільки фразу: “там повинен бути ти”. За деякий час вона підходить до Сема і каже йому, щоб не звертав на брата увагу. Його вустами говорить Печатка. І оскільки Сем не збирається відмовлятися від подальших планів врятувати брата, вона пропонує приглянути поки за ним.

Дін прагне помсти. Вона не відмовляє його, скоріше навпаки. Однак його план ввірватися в будинок Стайнів і перебити їх всіх до одного із тріскотом провалюється. Голова родини очікував їхнього прибуття. Їх хапають і тягнуть у підвал. Оскільки стіл для розтинів там тільки один, її прив’язують до стільця й приставляють до голови пістолети.

– Я повернусь з чорними очима і тоді помрете всі ви. – Монро Стайн йому не вірить. Вона знає, що буде далі. На її вустах грає та ж мила усмішка, яка на багатьох наганяє жаху, якщо вони звертають увагу на її очі. В них немає нічого, крім холодного розрахунку. Звільняється з пут одночасно з Діном. Вихоплює в одного з охоронців, приставлених до неї, автомат і одним чітким ударом приклада пробиває йому череп. В іншого випускає майже всю обойму. Дін тим часом розправляється з іншими трьома, що знаходились із ними і разом вони виходять до решти членів родини.

Вона граційно переступає трупи, якими всіяний хол, у своєму взутті на високих каблуках. Пасмо волосся вибилося із зачіски, але вона на це не зважає. Більше її цікавлять ті троє, котрі вирушили до бункера. До їхньої домівки. Переживає, що вони не встигнуть. Але встигли. Одного Дін вбиває точним ударом у хребет. Схожу рану колись отримав Сем. Ніж входить Стайну в спину по самісіньке руків’я. Однак чоловік ще робить декілька кроків вперед і валиться мертвим у бібліотеці. Інших двох це зупиняє. Дін у закривавленому одязі виглядає доволі моторошно, але старшому із Стайнів кортить ще більше його розізлити, тому він починає давити на болючі місця Діна, називаючи Чарлі Чакі. Він розпинається про свою вдосконалену систему, але Дін вбиває його одним вистрілом в голову. Інший Стайн – п’ятнадцятирічний хлопець, який з усіх сил намагається переконати Діна, що він не такий як його сім’я. Вона відчуває, що час втрутитися.

– Тікай. Негайно! – кричить вона хлопцю і хапає Діна за руку. Вона опиняється в Небутті перед Кліткою, чиї грати охоплюють довгі пальці-щупальця. Звідти на неї дивиться щось. Таке стародавнє і таке могутнє, що людству важко це осягнути. З-за грат до неї протягується рука і вона хапає її.

Видіння тривало одну мить. Практично одразу їх відкинуло один від одного. Вона б’ється спиною об порожню шафу і та ламається. Діну не так сильно щастить. Його відкидає в дальній куток бібліотеки. Хлопець тікає, але на заміну йому приходить Кас. Дін виміщає свою злість на другові, в той час як вона все ще намагається оговтатися від доторку Пітьми.

Повністю оговтатися не виходить. Подальші дні зливаються в один, поки вона не розуміє, що заклинання майже готове і скоро Печатки як такої не стане. Сем стоїть перед Діном навколішки, розклавши фотографії. Смерть майорить за спиною, чекаючи, поки Дін принесе свою жертву, але замість Сема, він вганяє косу в тіло Смерті. Фель хочеться сказати, щоб він надто сильно не радів, бо знищив тільки фізичну оболонку, а не саму Смерть, але в цей момент блискавиця знищує Печатку і зникає.

– Веселощі тільки починаються, моя люба! – задоволено каже Люцифер, коли вони виходять і бачать як ламаються стіни Клітки, що так довго утримувала найнепередбачуванішу її родичку – Пітьму. Безсила.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь