Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Комети В Понеділок

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Гарячі промені сонця проходили крізь незашторені вікна, падаючи прямо в прикриті повіки хлопця, що сплячого напівсидячки перед скаліченим другом.

“М-м, бля …” – мабуть, прокинувся

У кімнаті було душнувато, а значить час встати освіжитися. Прикривши себе та Мінхо за допомогою щільних штор, Чонін одразу ж перевірив телефон.

Нуль повідомлень, нічого нового. Хоча з появою хлопця він чекав трохи іншого.

«Може трапилося щось? Треба буде зателефонувати…

Вже понеділок. Зі зрозумілих причин він не пішов на зайняття, як і Лі.

Все ж таки дивно. Минуло понад 24 годин, як Бін пішов, і досі не було навіть смс-ки.

«Як справи?…» – Хрипкий шепіт як крижана стіна штовхнула Чоніна.
«Господи!»

Побитий життям, і не тільки, Мінхо дивився на переляканого хлопця, всім виглядом показуючи, як звичайна дія може даватися так складно.

“Все так погано…? »
«Ні, ти просто злякав мене. Я думав не скоро ще почую тебе, ти як??» – Він підійшов ближче

“Прозвучало грубо.”
“Що?”

“Кажу що остання частина прозвучало грубувато.”
«А ні-ні, я просто в шоці. Мені сказали ти як мінімум дні 4 будеш ось так лежати…»

«Вони погано мене знають просто…»

«Я може лікаря покличу? Думаю вони повинні знати, що ти живий. Зараз!» – побіг до дверей як ракета, намагаючись не плутатися у сонних ногах.

Просто перед його обличчям відчинилися ті самі двері, показуючи недавнього знайомого, що омивається променями сонця.

«Хей! Вітання ! Лікарі всі зайняті, тому я знову до вас! – хлопець схожий на якогось гризуна забіг у палату

«О! Живий, нічого собі! Думав не побачу тебе ще тиждень!»

Покалічений тільки цокнув.

“Ну, тепер все добре буде?”
«Так! Думаю так. Можете йти відпочивати, я подбаю про пацієнта, не хвилюйтеся.»

“Ви впевнені ?”
“Ага, і зателефонуйте родичам там … ще кому треба.”

“Так добре…”

Ніні помахав другові, а той покивав мізинцем, показуючи, що все добре. Він часто так робив, особливо під час розмов, щоб не перебивати нікого. Ніхто й не знає, звідки він такому навчився. Це взагалі звичка? Не схоже.

«Всі лікарі зайняті … Що ж це у них трапилося таке?»

Спроби додзвонитися до Чанбіна не мали успіху, як і очікувалося. Не пише, не відповідає на дзвінки. Виглядає погано. Особливо знаючи до кого він пішов, хай вони і друзі.

Тоді час дзвонити мамі, бо від неї ні слуху ні духу.

“Як зазвичай.”

Повідомлення не прочитані. У мережі досі не спостерігалося.

Стоп.

Вона ж поїхала до тітки.
Можна спробувати зателефонувати їй. 200 IQ

Гудки

«Алло?»
«Алло! Тітко Айонг, привіт!»

«Чого це ти вирішив мені зателефонувати? Щось не так ?”
“Ну чого ви відразу … так”

“Що там ?”
«Мама не приїжджала ще? Вона мала.»

“А? Ні, в сенсі?
«Ну … стоп. Вона і не дзвонила вам?»

«Я не хочу повторювати сказане. І чому вона повинна була дзвонити?»

«Просто батько, він … під час колотнечи впав і вдарився сильно. Ми…ми викликали швидку і вона вирішила до вас поїхати на якийсь час, а я в друга.»

«Вперше чую це … Господи, ні місяця спокою немає! Я ж казала їй йти від нього, ну якого біса?! Гаразд. Я зараз сама зателефоную, почекай.

“Так добре…”

Чому почуття ніби його відчитали за якусь провину? Нічого такого не було сказано, а на душі все одно дико. Щось не так. Почуття поганого ближче з кожною секундою у цій задушливій лікарні.
Просто запах ліків, не більше, потрібно просто вийти подихати.

Ха-а, як же погано, блять.
Спекотно і душно.
Дуже.

Потрібно забігти в тінь, бо він упаде тут замертво.

«Що за нахуй? Я ніби зараз свідомість втрачу… »

Чорні хмари пливли недалеко від містечка. Незабаром буде дощ. Ні. Гроза, і дуже не слабка. Це звичайна справа тут.

Чонін все життя бігав по будинку, підставляючи під протікаючі ділянки стелі миски. Вогкість. Він ненавидить це відчуття.
Мов він сам шматок стелі, що промокла під дірявим дахом, який ось-ось обвалиться і розчавить усіх під собою.

Вібрації в кишені, мабуть, тітка дзвонить.

«Алло?»
“Ніні, все погано.” – Ну бля…

«Що…»
«Спробуй передзвонити мамі, вона сама розповість. Все буде добре, окей? Приїдеш до мене, і ми все вирішимо. Давай дзвони швидше. – скинула

«Ну сука!» – тицьнув найближчу лаву, намагаючись заспокоїтися. Гудок

“Алло.”
“Алло, мам, що там таке?”

“Його вже немає, якщо можна так сказати.”
«Що?»

“Тоді, на кухні, він ударився об стіл і сильно пошкодив голову, ось.”
«Чому ти так спокійно говориш про це?! Він тепер інвалід? Тебе ж не посадять?

«Так, можливо, на жаль. Але за що ти так із ним? Він погана людина, проте не заслуговує на таке…»

“З ким ти розмовляєш ? Це я, мам.
«Я знаю, синку. Не уявляю, як ти міг таке створити…Існувало мільйон варіантів не робити цього, а ти вибрав саме його…»

«Що бля? Про що ти говориш ?!”
«Забив свого батька і ще питаєш мене про що я ??»

«Ти йобнулась? Ти його вдарила купою посуду об голову! Ти про що взагалі, блять, кажеш?!»

«Він не в собі, я ж казала…»

«Хто це, блять?! Що вона вам сказала?!

Піп-піп
Скинула.

«СУКА!»

Грім тут.
Дуже вчасно.

Намагаючись перекрити крики хлопця собою, чорні хмари наче згущалися над ним. Вони дозволяють. Дозволяють кричати просто в небо, просто на них. Кричати, щоб вся ця агресія накрила собою місто, а потопаючі в ній люди розбиралися з цим як хотіли, як робить і він.

“ЩОБ ТИ ЗДОХЛА !»

Небо здригається разом із Чоніном. Вдалині б’ють блискавки. Вони не його. Зараз весь дощ і гуркіт грому – його. Ховаючись під дрібним деревом, яке не врятувало б і собаки, він сів, не розуміючи, що сталося.
Його щойно звинуватили у злочині? Що він практично вбив когось? Як він це міг зробити? Він не пригадує такого. Подібного не могло бути.

“Чанбін, потрібно зателефонувати Чанбіну …”

Мокрий від води екран працював через раз, не даючи навіть натиснути на виклик.

«Та сука!»

Потрібно просто забігти назад до лікарні.
Може йому це здається? Йому стало погано ще у ній. Нанюхався цих ліків і впав там же. Може і так, однак, це виглядає занадто реально для непритомності.

Чонін забіг назад у приміщення.

Попри добрий зв’язок і все інше, Бін так і не відповів.
Це вже занадто. Потрібно заспокоїтись. Потрібно повернутись до Мінхо.

Відчинивши двері палати, Нін забіг усередину. Стояв увесь мокрий, з ніг і до голови. Стояв перед Лі та Ханом, вони показували обличчям одну схожу емоцію.

«Ти як під дощ потрапити встиг? – Мінхо виглядав спантеличено
«Я … я вбив людину?»

«Що?»

“Про що Ви ?”

Чонін сповз стіною.

Він і справді його вбив? У пам’яті його вдарила мама.

«Я не…не хотів цього робити…»

«Так, зачекайте тут обоє. Я принесу заспокійливе.»

Мінхо хотів би встати і підійти до друга, але це не в змозі.

«Йен! Йен, блять, та підійди ти до мене! Що трапилося ? Хто кого вбив?»
«Я … батька?» – він повільно підходив до стільця перед ліжком Лі

«Ти батька вбив? Що? Йен! Обережніше!»

Чонін звалився просто на підлогу.

Забагато за ці кілька днів.

✹✹

«Бачиш ці вогники, Ніні?» – Жінка стояла біля вікна з дитиною і тицяла пальцем у небо.
«Мг!» – він промимрив це так захоплено, мабуть, це вперше так близько.

Йому подобалася ця квартира. Вони мешкали разом на останньому поверсі. Тут так високо, ніби й до небес дістанеш, тільки на носочки встати.

“Загадай бажання ! Ще одна падає!»

Він хотів тільки щастя в сім’ї, що ще може побажати дитина?

«Головне дуже хотіти! І тоді бажання здійсниться!»
“А твої колись збувалися, мам?”

“Ну, ще ні. Доля така!»
“Може ти просто не хочеш їх так сильно?”

Жінка промовчала.

Хіба небесні тіла можуть чимось допомогти звичайній людині? Чоніну завжди це здавалося тупістю, проте він любив сидіти з мамою біля великого вікна і дивитись на зірки що падають.

Ще з неба падають комети, але кому вони потрібні? Тут падають зірки, і це їхнє світло освітлює цю ніч.

Можливо, комети частіше виконують бажання?

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь