Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Клітка для посланниці смерті

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Ніч зовсім не казкова і нічим не відрізняється від інших таких самих. Кругом самі лише хмари, й жодної зірки не видно. Темноволоса дівчина сидить у приватному літаку, який для неї люб’язно забронював батько. Єдине, що тішить Харуко, – це тиша. Повна тиша. Лише звук мотора чути десь вдалині через хорошу звукоізоляцію. У руці розташувався келих білого вина, який також тішив дівчину, як і тиша. Погляд аметистових очей, спрямований в ілюмінатор, за яким видніються ледве помітні вогники. Це означало, що зовсім скоро оголосять про посадку і Хару ступить на рідну землю. Варто було тільки про це подумати, як у динаміці пролунав м’який голос стюардеси.

– Пані Наіто, за кілька хвилин літак піде на посадку. Просимо пристебнути ремінь безпеки, прибрати столик і повернути крісло у вихідне положення для Вашої безпеки — дівчина відірвалася від виду за вікном, допила залишки вина і прибрала столик у вихідне положення. Зручніше сівши в кріслі, вона відкинулася назад і прикрила втомлені очі.

Страшно не було, на душі спокійно. Літати їй уже доводилося, тож тривога була відсутня. Всього через кілька хвилин світло погасло, і вуха почало закладати через перепад тиску. Харуко невдоволено скривилась. Почалася її найнелюбніша частина перельоту. Літак поступово знижував висоту, наближаючись до землі дедалі ближче.

Через деякий час зблизька здалося яскраве свічення. Це було світло на посадковій смузі аеродрому. Плавно спускаючись униз, коліщатка літака торкнулися землі. Нарешті з полегшенням видихнувши, Харука розстебнула ремінь і піднялася з насидженого місця. Кінцівки затекли, неприємно пульсуючи. Кілька разів потягнулася дівчина, розім’ялася і, забравши з сусіднього сидіння невелику сумочку, вона попрямувала до виходу. Там її вже чекала миловидна Стюардеса. Дівчина коротко подякувала їй за комфортний політ і спустилася по трапу вниз. Коли підошва її туфель торкнулася ідеально рівного асфальту. Хару байдуже перевела погляд на небо. Скоро буде ранок.

Трохи подалі вже чекала машина, яка відвезе Харуку прямо в будинок батька. Про це її попереджали. Водій, побачивши дівчину, вклонився і почав відкривати для неї задні двері авто. Вона мовчки сіла в машину, навіть не подивившись на чоловіка, який зачинив двері і сів на водійське місце.

– Мої речі тут? – запитала Харуко, подивившись на водія.

– Так, Пані Наіто. Ваші речі в багажнику. Їх завантажили ще до вашого виходу, — відповів чоловік, уважно дивлячись на дорогу.

– Прошу звертатися до мене пані Хуарес. Я більше не використовую прізвище Наіто, — видала дівчина з явною байдужістю в голосі. Нігтиками вона постукувала по екрану телефону, що зберігається в її руці.

– Прошу вибачення, мені представили вас як молодшу пані Найто, — його голос мало не затремтів від страху, але тримався він добре. Харуко відразу помітила, що він новенький і зовсім недавно працює на її батька. Вона хмикнула і відвернулася до вікна.

Там миготіли різноманітні будівлі. Від яскравих неонових вивісок клубів до більш спокійних пастельних кольорів назв магазинів та аптек. Висотки і зовсім низькі будівлі відмінно поєднувалися, не псуючи архітектури міста. Може і є міста, де вночі все засинає, але Токіо сміливо можна називати нічним містом. Він ніколи не спить. Ні день ні ніч, не перешкода працювати. Відрізняються лише сфери і іноді люди.

Підлітки повертаються з чергової тусовки в клубі, яка для когось Закінчилася не дуже добре. Деякі йдуть втомлені з виматуючих підробітків або від своїх друзів. Хтось в крові, ледве як пересуваючи ненесучі ноги, прямує до себе додому. Хтось біжить, не особливо розбираючи дороги. Тільки б не бути спійманим або ще гірше вбитим.

Все це-місто, в якому вона прожила все своє дитинство і юність. Згадувати ті часи немає сенсу, адже повернути назад цей час неможливо. Зараз же з машини виходить двадцятидворічна дівчина, впевнено крокує в бік батьківського дому. Чорна сукня трохи вище колін бездоганно сидить на підтягнутому тілі. На обличчі повна байдужість, що приховує хвилювання, глибоко засів в грудях липким грудкою ще з початку дороги. На шиї намисто з білого золота з невеликим сердечком, що підкреслює його витонченість і додає впевненості його власниці. Руки, що тримають сумочку, ледве помітно тремтять, але Хару намагається приховати це довгими рукавами пальто. На ногах нові туфлі на масивному каблуці із застібкою-браслетом яка відбивається від ноги при ходьбі і видає ледве чутний дзвін.

“Вже скоро почне світати”. – Перше, про що подумала дівчина, дивлячись на небо.

З дому вийшла дівчина. Вона привіталася і забрала речі від водія, не голосно сповіщаючи Харуко, що її чекають у вітальні. Це Наито дещо вразило, адже зараз чотири ранку. Рюу хоч і прокидатися рано вранці, але не настільки. Невже вони так сильно чекали її приїзду? Мабуть, справа серйозна, раз її так нервово очікують, не вникаючи на сон. Вчора батько дівчини подзвонив зі словами: “Харуко нам потрібна твоя допомога. Справа дуже важлива і не терпить зволікань. Літак заброньований на дві години дня. Збирай речі і без зайвих питань Їдь в аеропорт. Відключати». Схвильована дівчина і правда, без зайвих питань подзвонила заступнику і сповістила про те, що кілька днів її не буде в Каліфорнії, так як вона ненадовго відлітає в Токіо за сімейними обставинами. І що поки Харуко не буде, керівництво повністю в його руках. Відмахнувшись від усіх питань, дівчина кинулася в аеропорт.

Голосно стукаючи каблуками об мармурову плитку, дівчина прямувала до вітальні. Тремор в руках не припинявся, як би сильно вона цього не бажала. Тільки її силует здався в проході, як всі погляди кинулися на неї. Рюу-батько дівчини, піднявся з крісла і попрямував до дочки, укладаючи в обійми. Від цих дій дівчина злегка заціпеніла і з німим питанням перевела погляд на мачуху Тошико, яка з посмішкою дивилася на батька з дочкою. Обійми були некомфортними, але в той же час довгоочікуваними. Хару не пам’ятала, коли батько обіймав її востаннє. Та й чи обіймав взагалі? Нарешті, випустивши доньку з обіймів, він заговорив.

– Харуко, з поверненням, – м’яко сказав Рюу, дивлячись на дочку і притримуючи її за лікоть.

– Мила, з поверненням додому! Як пройшов переліт? Надовго ти прилетіла? – з милою посмішкою запитала Тошико, перехоплюючи дівчину в свої тендітні руки.

– Привіт, Харуко, – з єхидною посмішкою сказав Джун.

– Дякую. Я ненадовго, переліт пройшов добре, – відповіла Харуко, перевівши погляд на Джуна.

Джун завжди був підлим виродком і дратував дівчину до тремтіння в колінах. Навіть час його не змінив. Як був виродком з мерзенною усмішкою, таким їм і залишився.

– Ти права, я викликав тебе ненадовго. Просто потрібно буде піти зі мною на загальні збори, — не встиг договорити Рюу, як його перервала Тошико.

– Думаю, Харуко хоче відпочити після дороги, тому буде краще обговорити всі питання завтра, чи не так? – Тошико з посмішкою подивилася на Рюу.

Харуко з вдячністю подивилася на Тошико і легенько кивнула на знак згоди. Вона чертовски втомилася і хотіла спати до уморения. Може видно і не було, але переліт вимотав її до ступеня «заснути навіть на підлозі».

– Добре, відпочинь. Поговоримо після обіду, – відповів чоловік, киваючи головою.

– Як скажеш, – дівчина розвернулася і попрямувала в свою стару кімнату, розглядаючи зміни будинку.

“Давно ж мене тут не було” » – промайнуло у дівчини в думках, як тільки вона переступила поріг своєї обителі.

Все виконано в традиційному стилі, адже Рюу хотів, щоб все, крім спалень, було виконано в європейському стилі. У кожному кутку, куди не подивися, розкинулися шикарні живі квіти і ікебани. Квіти. Хоч Харуко їх і не любила, але аромат в кімнаті від них виходив приємний. На підлозі біля круглого вікна лежить вже розкладений білий футон. Невдоволено скривившись, Найто голосно зітхнула, кидаючи сумку на підлогу. Ноги Нили від втоми, тому вона скоріше скинула обридлі туфлі з ніг, відчуваючи довгоочікуване полегшення. Ноги опухли, і зараз ступити на рівне татамі було немов занурити ноги в найприємніший і м’який шовк.

Підійшовши до валізи, вона витягла з самого низу комплект піжами. На ліжку була приготовлена юката для сну, спеціально для неї, але з порога дівчині стало зрозуміло, що вона їй мала. Та й незручно спати, коли тебе все тисне і тре. Взявши піжаму, вона піднялася і не поспішаючи побрела в душ. Ванна була ж в європейському стилі: розкішна мармурова плитка кольору капучіно на стінах і підлозі, досить велика біла ванна, душова кабінка в кутку кімнати, але розміром досить велика, умивальник з маленьким шафкою в кілька відділень, в яких Харуко виявила стопку рушників різних розмірів і зубну щітку разом з пастою.

Дівчина повільно зняла одяг, скинувши її на підлогу. Спочатку плаття, а за ним нижню білизну. Її погляд впав на дзеркало, повільно піднімаючись від ніг до живота і вгору. Зупинився біля грудей. На шиї так і продовжувало висіти давно подароване намисто. Скільки ж спогадів з ним. Вона так жодного разу його і не знімала. Поспішно відвівши погляд, Харуко розвернулася і попрямувала в душ.

Як не крути, вона страшенно втомилася після перельоту. Зараз їй хотілося тільки одного-спати. Але лягти спати брудною дівчина собі не дозволила.Спочатку потрібно прийняти душ, а потім можна і поспати. Гарячі краплі стікали по стрункому тілу, зовсім не помітно обпалюючи його. Пальці швидко масажували коріння волосся, роблячи своєрідний масаж і приносячи задоволення.

Шум води різко припинився, занурюючи кімнату в тишу. Її переривали тільки краплі, що капають з волосся. Боса нога ступила на холодний мармур. По тілу пробігли великі мурашки. Рушник обвилося навколо тіла, прикриваючи його і зберігаючи тепло. Вода стікала вниз і перетворювалася в маленьку калюжку під ногами. Дівчина легенько провела по волоссю рушником, збираючи з них зайву вологу.

Запітніле дзеркало, у відображенні якого дівчина фалангами пальців розподіляла по обличчю крем, обрамлялося великими лампами кругом скла. Запах свіжості повільно, але вірно поширювався по всій кімнаті. Пар продовжував потроху розчинятися в остигає просторі. Дівчина підняла з підлоги розкидані раніше речі і кинула їх в ящик для брудної білизни. Майка на бретельках лягла на тіло, бридко прилипнувши до нього від вологості. Холодна тканина приємно лоскотала шкіру, тим самим охолоджуючи розпалене тіло. Руки спритно зібрали волосся в пучок, рятуючи від спеки. Невеликими кроками Харуко вийшла з ванної кімнати і попленталася до ненависного футона. Тіло занурилося в міру м’які перини і, нарешті, за кілька годин розслабилося повністю. Важкі повіки злипалися, даючи зрозуміти про бажання організму спочиває в обіймах бога сну.

***

Коли підійшов час до пробудження, в кімнату дівчини боязко зайшла невисока служниця. Побачивши, що молодша пані спить, вона спочатку тихо покликала її, але ніякої реакції не послідувало, тому підійшла ближче і обережно торкнулася її плеча, акуратно розгойдуючи. Харуко різко сіпнулася і відкрила фіалкові очі.

– Молодша пані, прокидайтеся, Найто-сама кличе всіх на обід — – молоденька дівчина переминалася з однієї ноги на іншу, боячись навіть дихнути трохи голосніше. ніж зазвичай.

– Добре, спасибі, я зараз піднімуся, — сонно промовила Харуко, швидко моргаючи, намагаючись прокинутися, – як тебе звати?

– Я Сора, пані, – дівчина боязко вклонилася.

– Сора? Гарне ім’я, – задумливо вимовила Харуко.

– Спасибі, пані, – все так само сором’язливо посміхнулася служниця.

– Добре можеш йти. Сора, я спущуся через кілька хвилин.

Служниця слухняно кивнула і поспішно пішла з кімнати, залишаючи Хару на самоті.

Дівчина кілька разів позіхнула і все ж важко, але піднялася. Стопа торкнулася прохолодного татамі, а шкіра покрилася мурашками. Неквапливо перебираючи ногами, Харуко відкрила валізу і знову почала перебирати одяг, шукаючи підходящий варіант на сьогодні. Через пару хвилин вона дістала звідти костюм, який складався з вільних штанів у вузький рубчик бежевого кольору і таку ж укорочену блузку з довгим рукавом. Одним словом-зручно. Склавши все інше назад у велику валізу, вона піднялася з татамі і попрямувала до ванної приводити себе в порядок.

Виконавши всю ранкову рутину, Харуко спустилася до вітальні на обід. Рюу сидів на чолі столу. Праворуч від нього сиділа усміхнена Тошико, а зліва, як завжди, незадоволений Джун. Перше, що помітила дівчина, це місце де сидів зведений брат. Він сів на її місце прямо біля батька. Злість розливалася по крові все швидше і швидше. Він занадто багато про себе уявив, займаючи місце єдиної дитини Наіто. Але почути своїми емоціями Джуну сніданок вона не збиралася. На столі стояло кілька страв з апетитним виглядом і смаком, а ще глечик з аодзіру.

– Доброго ранку, – промовила дівчина, прямуючи до лівої сторони столу, за якою завжди сиділа.

– Доброго ранку, Харуко, – Тошико посміхнулася, кидаючи погляд у бік дівчини, що прийшла.

– Харуко, сідай на праву сторону, – подав голос Рюу.

За правилами сім’ї, по праву сторону від глави сім’ї дозволено сідати тільки дружині і спадкоємцю глави клану. Ні першим, ні другим вона не була. Рюу хотів зробити спадкоємцем Джуна. Але що ж на нього знайшло тоді? Він явно щось задумав. І це явно не щось хороше.

– Вибач? – Харуко з нерозумінням подивилася на батька і зупинилася, завмерши на місці.

– Сідай на праву сторону, Харуко. Ти майбутня спадкоємиця. Пора б уже зайняти місце біля правого боку столу, – з абсолютним спокоєм повторив Рюу, немов тренував цю промову роками.

Почувся кашель, Джун почав давитися онігірі, а Тошіко перелякано підбігла до нього і почала стукати йому по спині. Мабуть, не тільки для Наіто молодшої це стало неприємним сюрпризом. Вирішивши більше не затримувати трапезу, дівчина обійшла стіл і сіла біля схвильованої Тошико, яка вже встигла зайняти своє місце. Хару вже відкрила рот, щоб запитати, до чого таке спонтанне рішення, але батько обірвав її.

– Обговоримо це пізніше в кабінеті, — не піднімаючи очей, пояснив Рюу, викликаючи в доньці ще сильну інтригу.

Більше питань ніхто не ставив і, загалом, тишу не переривав. Найто поклала собі смажені овочі з соєвим соусом і картопляні зрази, які так любила. Джун кидав на дівчину гнівні погляди, які вона успішно ігнорувала. Хоч вони і дратували, але їсти не заважали. Тошико доїла швидше за всіх і пішла наверх, пославшись на головний біль. Рюу ж попрямував до кабінету, наостанок сказав, щоб дочка зайшла до нього відразу після того як поїсть. Джун ще кілька разів сколився і кидав тихі добірні мати собі під ніс. Він явно був незадоволений тим, що спадкоємцем вибрали не його. Та й Харуко цьому теж не раділа. Їй вистачало своїх турбот і без клану.

Вона швидко доїла, адже вже дуже було цікаво, навіщо батько викликав її і що значить це гучна заява на публіку. Не кожен день дізнаєшся, що будеш спадкоємицею клану якудза. Ось і Хару до цього була не готова. До чого завгодно, але точно не до цього. Тому, як тільки останній смачний шматочок потрапив в рот, дівчина різко піднялася з-за столу і попрямувала в кабінет свого батька. Зараз вона морально готувалася до найважчої розмови за сьогодні, а можливо і за останній місяць. Крок за кроком, сходинка за сходинкою і вона наблизилася до заповітної двері. Дівчина зупинилася перед великими дерев’яними дверима. Рука потягнулася вгору, і пролунав тихий стукіт. Твердий голос за великими дверима відповів:»увійдіть”. Ручка опустилася вниз, і двері відчинилися, відкриваючи вид на батька.

Рюу сидів за столом і копався в якихось документах. Дівчина пройшла всередину і сіла на м’яке крісло, яке знаходилося збоку від столу. Тут все також, як і було в останній раз її візиту. З тих пір нічого не змінилося. Світлі шпалери з не хитромудрими завитками якихось квітів. Книжкова шафа, повністю заповнена книгами та різними папками з різною документацією. У центрі стояв величезний стіл з червоного дерева, а біля нього три м’яких крісла з білою оббивкою. Позаду велике вікно, а з правого боку від нього висить перший в історії герб клану. Сінобі-гатана перехрещується з катаною, а в центрі їх перекриває тессен. Це означає, що в клані присутні не тільки чоловіки, але і жінки, хоч це і рідкість.

– То про що ти хотів поговорити? – з ходу запитала Харуко, не бажаючи тягнути час і скоріше забратися з кабінету, а можливо, і з країни.

– Про те, навіщо я тебе покликав в Токіо. Сьогодні ввечері відбудеться загальне зібрання верхівок. Там будуть важливі люди нашого кола. Ти зобов’язана бути присутнім, – сказав чоловік, відкладаючи папери на край столу і піднімаючи погляд на дочку.

– І навіщо ж? – Харуко дивилася на нього нудьгуючим поглядом, підпирала голову рукою.

– Не задавайте дурних питань. Ти майбутня глава клану. Я повинен пояснити тобі, хто є хто і які у нас з ними стосунки. Це в твоїх інтересах. Ти ж не хочеш угробити наш клан? – голос став на кілька тонів грубіше, але Рюу все ж був спокійний, як і раніше.

– Яка глава, батько? – незадоволеним голосом простягнула Хару, – якщо ти не забув, я успадкувала бізнес дідуся. І кидати його, я не маю наміру. У вас є Джун, якого ви готували до цього. А зараз заявляєш, що твоєю спадкоємицею стану я. Чому ти так спонтанно поміняв рішення? Що ти подумав? – погляд дівчини став холодніше, а губи зімкнулися в тонку смужку. Невдоволення так і лилося від неї, осідаючи в кімнаті важким повітрям.

– Джун не може зайняти місце глави, ти ж і сама знаєш. За Кодексом Якудза, людина, яка не пов’язана з чинним главою клану Кров’ю, не може стати його поплічником. Я теж не в захваті від того, що моїм кланом буде керувати жінка, — очі його виблискують дратівливістю.

– Закінчив свою тріаду? Я чітко сказала, що при всій повазі, не збираюся займати твій пост. Тому шукай якийсь інший спосіб і не втягуй мене в свої справи. Вони ніколи мене не цікавили. Я завжди готувалася зайняти місце дідуся. І своє рішення міняти не стану! – голос був твердим, немов сталь, а погляд повністю залилися роздратуванням.

Обстановка в кімнаті помітно загострюється. Людина яка не звикла до такого, точно б повісився від атмосфери, що витає навколо. Рюу дуже злий. Зол і вже явно на межі. Він ніколи не вмів, належним чином тримати себе в руках. Здається, ще трохи, і він знову дозволить собі вдарити власну дочку. Вона і сама не в захваті від того, що відбувається. Яка, до біса, глава клану? В Америці зараз теж не найкращий період, і їй варто перебувати там, біля своїх людей, захищати їх і не дати померти від рук ворогів.

Нещодавно “Santa Muerte” знищили одну дуже впливову сім’ю, буквально зрівняли їх із землею, але і самі не обійшлися без жертв. Більше тисячу людей полягло на полі бою, віддавши своє життя за благополуччя своєї глави і своїх сімей. Харуко досі пам’ятає той день. Гаспар нагадав їй про давню традицію їхньої родини вирвати серце своєму першому серйозному ворогу. Як би бридко це не було, дідуся вона послухала. І через кілька годин, борючись з підступаючою блювотою, вона тримала в руці вже не б’ється серце Марко Коломбіні і переклала його в першу приготовлену коробку для прикрас з трьох. Потім в коробки занурилися і інші два серця членів сім’ї Коломбіні. Таких важливих людей для італо-американської мафії – »La Morte”. Їм не дуже подобалося, що велика частина Америки належить мексиканця, ось вони і затіяли цю неоголошену війну. Легше від їх смерті Харуко не стало від слова зовсім. Тільки на руках з’явилася нова і більш свіжа кров, а на душу ліг ще один великий і важкий камінь. З почуттям провини.

У перший раз італійці проявили себе чотири роки тому. Того дня «Santa Muerte ” святкували сходження нової глави на престол. Тоді вони облили ошелешену дівчину свинячою кров’ю і прислали їй голову її заступника Донателло. Тоді вона була розлючена і розгублена. Їй було страшно, але ще в її крові палала пекуча рішучість. Харуко пообіцяла собі, що помститься італійцям. І за себе, і за Донателло, і, звичайно, за Свій народ, який страждає без причин. І ось тільки кілька тижнів тому трапилася остання битва. “Santa Muerte” нарешті виловили Сарджило Коломбіні — головного в їхній родині, який втік, але продовжував вбивати підданих дівчини. Багато крові пролилося в»криваву суботу”. Харуко практично не постраждала, тільки невеликий шрам на щиколотці нагадував їй про подію того жаху, що вона пережила. Його майже не видно, і доктор настійно стверджував дівчині, що з роками він і зовсім затягнеться і пропаде. Не сказати, що її це дуже турбувало, але все ж добре.

– Вистачити тріпати своїм поганим язиком. І слухай мене уважно! О сьомій годині розпочнеться зібрання. Ти повинна бути готова. І це твердження-вибору у тебе немає! Так, і це буде корисно для вас. Дізнаєшся нових людей, може, заведеш собі нових партнерів. Тобі ж зараз потрібні нові люди після того уявлення, що ви влаштували в Міссурі, я прав? – холодним, немов айсберг, голосом, затвердив Рюу.

– Так, потрібні. Багато людей загинуло в день “Червоної суботи”. Гаразд. На чому ми поїдемо? Я не перегнала свою машину в Японію, — обдумавши все, запитала Харуко.

– Про це не переживай. Джун поїде на своїй машині, а нас пощастить — Айко, — відповів на питання дочки батько і опустив погляд на стіл, руками підсуваючи документи знову до себе.

– Айко досі працює на тебе? – здивовано запитала Наіто.

– Так, Айко вірна людина. Він працює на нас більше восьми років. Я довіряю йому — – як би ненароком уточнив чоловік

– Я піду, – на це чоловік ледве помітно кивнув і знову взявся за документацію.

Дівчина піднялася зі зручного крісла і підійшла до дверей. Кілька секунд і Харуко зникла з поля зору, трохи грюкнувши дверима. Вона повільно блукала далі по коридору, поки не дійшла до високої напівкруглої арки. За нею знаходилася сімейна бібліотека. Якраз те, що зараз потрібно було дівчині. Їй зараз потрібно відволіктися і охолодити свій запал.

Проходячи повз високі стелажі, фалангами пальців дівчина вивчала кожен корінець, шукаючи той самий. Забутий тут кілька років тому, але все ж такий рідний, як і раніше. Здається, скільки б десятиліть не минуло, вона все одно ніколи не забуде його.

Незабаром її погляд вловив знайомий напис. “Вірші японської міфології”» Разом з цією книгою вона поховала всі погані і хороші спогади, закопуючи минулу себе в саду за вікном. Разом з нею вона залишила тут своє минуле. Викреслила все зайве і почала життя спочатку. Але чи забула вона? На це питання відповіді не знає навіть сама Харуко. Збірник звично ковзнув в бліду руку. Дівчина відкрила її і провела рукою по старовинному папері. Той самий звук старих сторінок, які так заспокоювали її всього кілька років тому. Перегорнувши кілька творів, вона зупинилася на улюбленій поемі. “Легенда про гліцинію”» На сусідній сторінці спочивав невеликий вицвілий квітка. Колись вона засушила його на пам’ять. Пам’ять про те, якого всіма силами намагалася забути. Біла лілія. Перша квітка, подарована коханим.

Лілові очі забігали по рядках, які дівчина давним давно знала напам’ять. На закінчення довгої легенди розташувалася маленька чагарникова троянда жовтого кольору, зливаючись зі старими сторінками. Жовтий колір до розставання. Він подарував їй цю квітку на прощання. Це останнє, що він залишив після себе, не рахуючи болю і спустошення. На закінчення сказавши тільки одну фразу:»Прощай квіточку”. Але ці слова з болем вп’ялася в пам’ять і залишилися там назавжди. Як би вона не намагалася позбутися від цих нав’язливих картин минулого, вони будуть зберігатися там до кінця часів. Сумна посмішка прослизнула на обличчі. Хару тихо хмикнула і бавовною закрила стару книгу. Рука потягнулася вгору і збірник міфології знову спочивав на своєму законному місці. Хто знає, коли його знову відкриють, щоб зануритися в минулий час, який неможливо забути ні за яких обставин. Можливо, через тиждень, може, місяць, рік. Не виключено, що її більше ніколи не розкриють.

***

Дівчина сиділа на твердій підлозі. Перед нею були дві чорні сукні та костюм. Зваживши всі можливі» за ” і “проти” вона все ж зупинилася на костюмі. Міні спідниця, ледь приховує звивається хвіст дракона на нозі дівчини і короткий піджак бежевого відтінку, а до нього чорна водолазка під шию. Саме так виглядав теплий костюм. Всі інші варіанти знову полетіли у валізу. На черзі був макіяж. Потрібно було щось просте, але в той же час запам’ятовується. Трохи полазивши в Інтернеті, дівчина все ж знайшла потрібну варіацію. В результаті були обрані подвійні лисячі стрілки з легкими нюдовими тінями. І вирішивши не зраджувати своїй традиції, дівчина нафарбувала губи темно вишневою помадою з неймовірним запахом. З волоссям Хару вирішила не морочитися. Тому зробила елегантний пучок на потилиці і накрутила передні пасма волосся праскою. Виглядало це досить красиво. Шарм зачісці додавали маленькі заколки-квіточки а фарбування робило її більш незвичайною і немов чарівною.

***

Через кілька годин Харуко вже була готова. Попередньо захопивши з собою маленьку сумочку і взуття каблуки від «Saint Laurent» вона вийшла з кімнати і спустилася на перший поверх. Батько дівчини, як виявилося, чекав її в машині. Айко відчинив Харуко задні дверцята, і дівчина сіла біля батька. Він, як завжди в костюмі, на спині якого вишитий герб їхнього клану. Найто молодша теж в юності носила одяг з вишивкою клану, але після переїзду до Каліфорнії це перестало бути обов’язковим. Там його і так би ніхто не впізнав. Тому зараз про її приналежність до клану говорить маленьке татуювання на передпліччі. Харуко набив її голкою ще у дванадцять років. Правда, вона трохи змінила її вигляд, перебила і додала образ Катріни кавалери. Тепер вона виглядає набагато краще і цікавіше.

Дівчина-скелет з розфарбованим черепом. Одягнена в розкішну сукню з глибоким декольте, а на голові вінок з пишних лілій і жовтих троянд. Ззаду видніється темна вуаль, немов сам морок, що огортає весь простір і її розклалося тіло. Вона тримає в руці віяло, на якому зображені ініціали клану. Є ще дещо важливе, про що дівчина вважала за потрібне оповістити Рюу. Вона не захотіла прикриватися непотрібними іменами і вирішила, що він представить її як Катріну Хуарес. Адже вони повинні знати, з ким саме мають справу. Їй зараз потрібні вірні партнери, до яких вона зможе транспортувати свій товар, а натомість отримувати щось не менш вигідне. Головне-перевірених людей вибирати, адже минулий досвід стояв Хару занадто дорого.

– Батько, – сказала дівчина і повернулася в бік Рюу.

– Слухаю тебе, – чоловік не особливо зацікавленим голосом відповів і обернувся в бік дочки.

– Я хочу, щоб ти представив мене як Катріну Хуарес, — голос пролунав впевнено. Харуко дивилася прямо в очі, немов намагалася заглянути в душу.

– Хочеш представитися прізвищем Діда? – брову Рюу зігнулася, і він з подивом подивився на дівчину.

– Це і моє прізвище теж. Та й до того ж, я думаю, вони мають право знати, з ким мають справу, — не відводячи погляду, відповіла наіто молодша.

– Будь по твоєму, але те, що ти моя дочка, вони зобов’язані знати. Інакше ти не зможеш зайняти моє місце, — ні єдиний мускул на обличчі чоловіка не здригнувся.

– Я думала, ми закрили це неприємне питання. Главою потрібно призначити Джуна. Необхідно знайти будь-який спосіб це зробити. Я не потягну і клан, і угруповання. І ти це прекрасно розумієш. Ще раз обов’язково залишити після себе спадкоємців. Дітей мені не потрібно. У мене не буде на них часу, а залишати їх напризволяще, як ти, я не збираюся. Джун-кращий варіант на це місце. Він знає все про Ваш бізнес, він також чоловік. Жінку в клані не визнають, тим більше, якщо вона буде на чолі, — голос продовжував бути спокійним, але в погляді щось змінилося, він став більш холодним, ніж до цього.

— Прийняти. Ти моя дочка і єдина спадкоємиця. У них не буде вибору. А Джун буде допомагати тобі,. Ти впораєшся з цим. А про дітей ще встигнеш передумати. Ти зараз занадто молода і дурна, щоб розуміти важливість дітей у твоєму житті. Без спадкоємців у наших колах ніяк, – Рюу повернувся назад до вікна, тим самим даючи зрозуміти, що ненависна розмова закінчена.

***

Чорний “Mercedes” зупиняється біля розкішного готелю-ресторану а за ним ще три машини супроводу. “Ninfea dorata” зустрічає дивовижним інтер’єром. Просторим залом в біло-золотих тонах, що поєднуються просто ідеально. Величезною люстрою зі звисаючими вниз блискучими кристалами. Білими сходами із золотистим підсвічуванням, що ведуть на другий поверх, а поруч з нею ліфт золотого кольору, з боків якого ростуть красиві квіти. У центрі стоїть Реєстратура, а з боків кілька столиків. Рюу прямує прямо до ліфта, а Харуко та Джун слухняно йдуть біля нього. Кілька секунд і прозорі дверцята ліфта розсуваються в різні боки, даючи можливість зайти всередину. Дзеркальні стіни з лататтям на них добре поєднуються з золотистим підлогою. Джун тягне руку і натискає на кнопку останнього поверху. Здається тут він вже не в перший раз. Механізм починає плавно рухатися вгору до тридцять четвертого поверху висотки.

Нарешті ліфт зупинився, і дверцята відкрилися їх погляду велику світлу кімнату. На диванах біля великого столу сидять грізні верхівки злочинного світу Японії. Глави великих угруповань і кланів якудза, а з ними їх заступники. Все в дорогих костюмах і з важкими прикрасами на руках і шиї. Хтось розмовляє, а хтось просто сидить і слухає. Коли дверцята ліфта пикають, все, немов за інерцією повертаються і з цікавістю розглядають прибулих. Харуко ліниво пройшлася поглядом аметистових очей по всіх присутніх, поки її погляд не зупинився на одному з них. На одному з широких диванів сидить розслаблена фігура. Чорне волосся майже повністю закриває обличчя. Його очі повільно поповзли вгору до тих пір, поки їх погляди не зустрілися. Коли ж це сталося, її серце пропустило удар, а зіниці звузилися мало не до атома. Перед очима в ту ж мить почали миготіти не найприємніші події минулого.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь