Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Злиття > I.

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

14 квітня 2008 рік

 

━─━──━─━────༺༻────━─━━────

          Дівчина двадцяти трьох років лежала на двоспальному ліжку в навушниках, і прикривши очі дивилася в стелю, що освітлював повний місяць. Холодне світло малювало різні фігури, які відкидалися від старої та масивної люстри на сіру стелю.         Вона нещодавно переїхала до Вустера, де тепер за невелику ціну орендувала маленький будинок. Цегляний та непомітний, на околиці міста.

          Зараз їй бракувало грошей навіть на їжу. Тому, вона заплющувала очі, щоразу, як тільки відчувала, що її живіт починав неприємно бурчати. Хоч через навушники цього було нечутно, але неприємна вібрація і почуття голоду зводили її з розуму.  

 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – :pencil2:Кейт Гастрелл – так звали дівчину, яка зараз готова була з’їсти й слона. Вона відучилася на бортпровідницю, і тепер мала повне право носити гарну форму та несправжню посмішку.

“Все як вчили.”

 

          Мама, яка була єдиною їй рідною людиною, померла 3 роки тому. На неї напав вуличний грабіжник. Мало того, що обікрав, то ще й по-звірячому вбив. Жінку шукали кілька днів у всьому місті. У той час, Кейт, потопавши у підготовках до сесій та своїх сльоз, боялася одного — залишитися однією. З родичів, вона мала лише двоюрідну сестру, а й та була наркоманкою. Тому про Гастрелл ніхто особливо і не турбувався. І те, що вона так сильно боялася, стало повсякденною рутиною. Але не будемо про погане. Завтра буде її перший день, коли вона відчує свою професію на повну. Кейт влаштувалася стюардесою в аерофлот, і тепер дівчина неодмінно чекала ранку понеділка. Вона була в передчутті майбутнього, яке так довго томилося в її підсвідомості. Гастрелл підвелася на ліктях і жмурячись подивилася в дзеркало, що було припечатано до шафи. Вона намагалася практично в повній темряві розглянути себе, але це не особливо вийшло.

“Я, просто, хочу інше життя.”

        Подумала вкотре вона. Ці думки, часто почали приходити до неї, після смерті матері. Щось усередині надломилося. Востаннє глянувши на випрасувану форму, що висіла на дверцятах шафи, дівчина позіхнула і провалилася в сон.

15 квітня 2008 рік

 

          Подразливе пищання, що виходило від будильника, миттю розбудило її, від чого вона різко сіпнулася і мало не вдарилася об дерев’яну спинку свого ложа.

«За дві години потрібно бути на місці.»

          Швидко схопившись з ліжка, Кейт побігла до маленької ванної кімнати і вже через п’ятнадцять хвилин, повертаючись після ранкових процедур, помітила, що її телефон був повністю розряджений.

«А не потрібно було слухати музику допізна, і уявляти себе на імпалі з Діном.»

          Від цієї думки дівчина безглуздо посміхнулася до дзеркала. Вона не засмутилася тим, що саме сьогодні їй доведеться йти без свого улюбленого гаджета. Її засмучував більше той факт, що холодильник був порожнім. Частий голод, який вона відчувала, ніяк не міг добре позначитися на її зовнішності.

«У перший день лякати пасажирів своїм виглядом.»

          Кейт хитаючись, ближче підійшла до дзеркала, яке було з’єднане з шафою. Вона провела пальцем по скулі, що вимальовується, і важко зітхнула. Через невелику масу тіла, Гастрелл часто порівнювала себе зі скелетом. Це порівняння ніколи їй не подобалося. Але зараз потрібно було наповнити шлунок і якось заглушити бурчання з голодом, тому рішення виникло відразу. Наливши ароматний чай, який їй подарувала близька подруга, вона стала його швидко пити і при цьому попутно фарбуватися. Якби вона не намагалася, але змучений вигляд приховати під тонною тонального крему — не вдавалося. Вона спробувала посміхнутися відбитку, але її посмішка нервово засмикала.

“Це ще що?”

          Зараз не було додаткового часу про це сильно замислюватись, адже залишалося лише сорок хвилин. Тому, не втрачаючи час, що залишився, вона квапливо і неакуратно одягла свою форму. Насамкінець покрутившись біля дзеркала, забрала маленьку валізку з необхідними для неї речами і була така.

━─━──━─━────༺༻────━─━━────

 

          Шлях був зовсім недовгим. Дві станції метро, ​​пара кроків ліворуч та пара кроків праворуч, і вона тепер стояла на місці. У червоній формі та з блакитним атласним шарфиком, вона привертала увагу перехожих. Але, підійшовши до ряду таких, як і вона дівчаток, злилася з натовпом. Усі вони були молоді, крім двох. Вони стояли в середині імпровізованого кола і щось говорили нахмуривши брови.

— … ви повинні постійно посміхатися і допомагати пасажирам, якщо вони попросять вашої допомоги, — сказала худорлява жінка з коротким волоссям.

— Якщо ми побачимо, що ви прохолоджуватиметеся в салоні, ніхто по голівці не погладить. Ви підете також як і прийшли! — голосно заявила худа жінка, яка розмахувала яскравим манікюром на коротких пальцях.

          Кейт обернулася подивитися на інших бортпровідниць і помітила у кожної жовтий бейджик.

– Емілі, – доброзичливо звернулася по бейджу до курносої стюардеси, – а де тут можна отримати бейдж?

— Нам їх роздавали п’ять хвилин тому, — недружньо сказала вона, а потім хитро глянувши на Гастрелл, підняла руку вгору.

          Це помітила одна із тих, хто стояв у середині.

– Чого вам Емілі? – запитала у неї стюардеса з манікюром. У Кейт стислося серце, а руки сильно спітніли від хвилювання.

– Тут спізнилася.

          Жінка з коротким волоссям дістала з маленької кишені бейдж і голосно зачитала: – Кейт Гастрелл.

          Натовп розступився, відкривши вид на скукожену дівчину. Вона зім’яла краї спідниці.

– Це я, міс…

— Ірен Ваймел і Клара Ствейн, — представилася вона їй коротко. — Надалі не спізнюйтеся, інакше літак полетить без вас. Ваймел передала їй бейдж і Кейт незграбно начепила його на свій піджак.

— Дівчата під номером «один» за мною, — заспівала Ваймел.

— Дівчата під номером «два» за мною! – голосно сказала Ствейн.

          Всі різко роз’єдналися по групах і почали йти з різних напрямків. У цей час Кейт напружено розглядала свій бейдж у пошуку номера, яким на її радість виявився — 1.

          Вона швидко пішла за Ірен. Доглянутою і досить милою жінкою з коротким темним волоссям.

━─━──━─━────༺༻────━─━━────

 

          Все сталося так швидко. Підрахунок пасажирів, інструкція перед зльотом та сам зліт. Кейт у перервах встигла познайомитися з Джесікою, що зараз розносила їжу салоном. Це була блондинка з оливковою шкірою та блакитними очима, які посміхалися всім і кожному. Гастрелл захоплено проводжала її поглядом. Вона дивилася на те, як вона поводиться з пасажирами і як вони реагують на неї. Від глибоких і довгих роздумів її відігнала Ваймел, яка легенько пошмагала дівчину по гострому плечу. Кейт блискавично обернулася і злякано подивилася на Ірен своїми карими очима, але та лише вказала худим пальцем на літню жінку, яка судомно стискала свій гаманець.

— Їй потрібна твоя допомога, — тихо промовила жінка. Кейт вивчаюче подивилася на стареньку і побачила в її очах дикий переляк. — Спробуй заспокоїти її. Якщо що, таблетки перебувають біля бару.

          Кейт мовчки кивнула і бадьоро попрямувала до літньої жінки. Вона знову перевела погляд на нову подругу і посміхнулася точнісінько як вона.

– Вам потрібна моя допомога? — спитала дівчина з доброзичливою усмішкою. Єдине, що видавало її стрес – це тремтячі руки.

— Вам потрібна моя допомога, — ствердно сказала бабуся, дивлячись у порожнечу.

          Кейт в той час впала в ступор, але не відступилася і повторила знову, але вже голосніше своє запитання:

– Вам потрібна моя допомога? Бабуся різко подивилася на неї шаленим поглядом, від якого у дівчини другою хвилею пішли мурашки по шкірі, а всередині все стислося. Взявши за тремтячу руку Гастрелл, також повторила свої слова:

— Вам потрібна моя допомога.

– Ні, – зам’ялася Кейт.

Літак потрапив до зони турбулентності. Будь ласка, залишайтеся на своїх місцях.

          Дівчина не встигла схопитися за спинку сидіння і впала на підлогу, несильно вдарившись головою об полицю.

– О Боже! — почулося з інших лав.

          Літак знову сильно хитнуло. Гастрелл продовжувала лежати на підлозі. Відчувши глухий біль біля вуха, вона інстинктивно доторкнулася до пошкодження рукою і натрапила на щось рідке. То була кров. В цей же час, світло в салоні почало блимати червоним і половина людей повставали зі своїх місць. Їм так хотілося жити, що безумство поглинуло їх до того, як вони померли. Тільки одна жінка похилого віку, вже досить знайома нам, залишалася спокійною. Саме зараз вона дивилася на Кейт.

–  Вам потрібна моя допомога— беззвучно і лише одними губами повторила вона.

          Кейт стала на ноги і пробиваючись через бурхливих людей підійшла до неї. Голова сильно розколювалася від недавнього зіткнення, а світ довкола темнів.

— Ми падаємо, а ви навіть не хвилюєтеся, — тремтячим голосом, але при цьому спокійно сказала Гастрелл, яка була за хвилину від паніки.

          Вона перейняла настрій бабусі, хоча від розуміння того, що скоро її не стане, ставало не по собі. Стюардеса поспішно сіла біля неї на порожнє сидіння і глянула в ілюмінатор, в якому швидко змінювалася картинка. На неї накочував ще дикіший страх при розуміння того, що скоро всі помруть. Перший та останній день.

          — Візьміть мене за руку, будь ласка, — охриплим голосом сказала бабуся і простягла їй зморщену руку з тим же гаманцем.

Кейт лише сумно усміхнулася, але руку взяла. Вона була дуже холодною, як у мерця. Спочатку їй було незрозуміло, але коли погляд Гастрелл з кисті перейшов до її обличчя, стюардеса ахнула. Бабуся була мертва.

— Тримайтеся! — крикнула Ірен пасажирам і заплющивши очі, руками зачепилася на ременях.

━─━──━─━────༺༻────━─━━────

 

          Біле світло вразило Кейт, жалібний писк наповнив важку голову. і вона поринула в сон. Їй снилося багато чого різного та незрозумілого, але цей сон перевершив усе.               Гастрелл блукала гарним, надзвичайно яскравим парком. Ідеальний газон із соковитою травою, вечірня пора, тихий вітер та щасливі люди далеко від неї. Світ, у якому вона зараз перебувала, був для неї в новинку. Почуття стали загострені.                         Повернувши голову вправо, дівчина побачила морозивника. Це був смаглявий чоловік із зморшками біля очей. Дівчина знала, що такі зморшки бувають тільки у усмішливих людей, а отже — щасливих. Він дивився на сонце, заплющуючи руками темні очі. Здавалося, що він теж уперше і як Кейт милується цим місцем. Біля його морозильної скриньки стояв скромний стенд із газетою. Кейт підійшла до нього і спробувала взяти до рук свіжу газету, але швидко себе смикнула. Щось було негаразд.         Вона перевела свій погляд на руки і побачила, замість маленьких жіночих ручок більші і оволосенніші руки. Це її дуже збентежило, від чого вона засунула їх у кишені плаща. Все також, не відходячи від шоку, вона вирішила знайти дзеркало. Поблизу була тільки морозильна скриня і в її відображенні дівчина побачила знайоме обличчя. Це був чоловік якого вона знала. То був Кастіель.

«Лише сон…»

          Вона намагалася себе заспокоїти. Дихання стало плутаним, коли на газеті дівчина побачила — «Четвер».

“Кастіель – ангел четверга.”

          Від цих думок все різко закружляло. Зникли звуки і зник світ. Вона знову провалилася у несвідому темряву.

━─━──━─━────༺༻────━─━━────

 

 – Де я? – Запитав чоловічий бас, який вже не хвилював нашу Кейт. Стан дівчини чи вже хлопця був жахливим.

– Ти вдома, Кастіель. Тебе вигнала Ганна, і ти пошкодив свою посудину, – сказав м’який голос.

— Не хвилюйся брате, через добу ти будеш у колишній формі. Кейт широко розплющила очі і прискорено дихала. Вона захотіла підвестися з ліжка, але не змогла. Голова виявилася свинцевою.

— Завтра, ти маєш відвідати Вінчестерів з Уриїлом, у них Ганна. Постарайся її зловити, вона небезпечна для світу, для людей… Так каже Батько.

          Шелест крил відбився луною і неприємно вдарив по вухах. Дівчина заплющила очі і потерла перенісся, а потім, різко розплющила очі. Біла кімната, освітлена м’яким світлом, яке не різало очі — нічим не було обставлено. Єдине, що там був це виступ, де лежала вона. Піднявшись на ліктях Кейт помітила своє взуття, яке виявилося чоловічим. Дівчина одразу згадала той сон.

“Я Кастіель!”

        У її голові це не звучало захоплено. Більше – без емоційно. Вона перебувала у повній атараксії. Її голод зник, і почуття змінилися. Вмістилише в якому вона перебувала – знаходилася під її повним контролем, але щось було не те.

          Дівчина у вигляді Кастіеля стала на ноги і похитуючись підійшла до стіни. Хотілося побачити себе у відбитку.

“Якщо я в Раю, і якщо я ангел, то зможу уявити собі той предмет, який хочу.”

          Вона заплющила очі на мить і згадала свою шафу з дзеркалом. Кімната здригнулася. Дівчина швидко розплющила очі і побачила перед собою свою шафу, яку вона матеріалізувала, буквально з повітря. Захоплюючись цим, вона підійшла до дзеркала, що було припечатано до дверцят, і була збентежена. На неї своїми блакитними, як небо очима, дивився сам ангел четверга. Волосся було безладно, сорочка відстебнута на пару гудзиків, краватка бовталася на шиї, а пом’ятий плащ доповнював всю цю картину. Вона промацала пальцями своє обличчя, провела рукою по заплутаному волоссю і тільки доторкнувшись до спини, між лопатками відчула дивне тепло. А повернувшись спиною до дзеркала, зняла плащ і побачила на місці, до якого вона торкалася, синю струминну лінію. Тепер зрозуміло, як її поранили.

Тобі потрібно виконати самовилікування.

          Власний голос дав їй першу підказку.

– Я не знаю як це зробити, – почала вголос відповідати Кейт, від чого чоловічий голос незвично здригнувся.

Піднеси власну руку і попроси Господа вилікувати тебе.

          Дівчина недовірливо піднесла руку до своєї спини і заплющивши очі, зробила так, як велів їй голос. Тепло зникло і приємний холод, що виходить з руки, зцілив нове тіло. Вона обернулася до шафи спиною і побачила, що під сорочкою більше не було синього свічення і тепло не виходило.

– Ти зі мною, Кастіель? — спитала вона в порожнечу.

Тебе перенесли в тіло, а також замкнули мене з тобою. Ти повинна допомогти у великій місії, Кейт. А я маю подати тобі руку допомоги. Так ухвалив Господь.

━─━──━─━────༺༻────━─━━────

 

          Коли Кейт повністю вилікувала своє нове вмістилише, вона поспішно вирішила вирушити на рідну Землю. Рай був гарний, навіть ідеальний, але така ідеальність здебільшого тиснула на психіку. Новий Кастіель вийшов з кімнати і побачив довгий коридор, він був нескінченним. Кожні двері були під своїм номером і від кожної виходять різні звуки.

“Яка моторошна звукоізоляція.”

        Вона пройшла величезну відстань, але виходу так і не знайшла. Напрочуд, Кейт не втомилася. Мирські потреби її не мучили і вона їх просто не відчувала. Розуміючи, що так більше не повинно бути, дівчина вирішила ризикнути і знову звернутися до ангела. Ситуація німого шельмувала  її у власних очах.

— Я хочу вийти на Землю, — пошепки сказала вона. Але їй ніхто не відповів. Було надто тихо в голові у дівчини, лише брязкіт з ближніх дверей руйнував тишу. — Кастіель, прошу, — благала дівчина і схопилася рукою за волосся. Вони були грубі та неслухняні.

          Гастрел починала думати про те, що це сплеск електричної активності в головному мозку, який зараз вмирає. Може, вона вже давно мертва лежить в уламках літака і ця її свідомість вирішила розбушуватися під кінець? Кастіель не витримав її думок, йому не подобалося, коли люди починали сумніватися. Він хотів подивитися на витримку нової гості, але побачивши як та швидко здалася, приречено видав потрібні дії:

Задумайся про будь-яке місце, в яке хочеш потрапити і про те, як воно спотворюється в нашому часі.

          Кейт заплющила очі і побачила в порожнечі різні образи, які вона намагалася візуалізувати на повну. Жоден із них не виходив доцільним. Великий потік думок дурманив її мозок. Все-таки почуття та його крихітна частина залишилися при ній, або поверталися з кожною годиною перебування в цьому вмістилищі.

– У мене не виходить, – сказала вона на видиху, і подивившись на білу стелю спустилася вниз по стіні відчуваючи повну апатію.

Пробуй ще раз. Тільки в праці щастя повсюдно.

          Вона знову сильно заплющила очі і спробувала повторити все те ж саме, але Кастіель не дав цьому статися. Його м’який голос пролунав у голові.

Візуалізуй місцевість, тільки з відкритими очима.

        Дівчина різко розплющила очі і витріщивши їх так, що вони ледь з орбіт не вистрибували, дивилася на стіну. Їй довелося намагатися уявляти новий світ. На думку спала та локація зі сну, де вона бачила гарний парк. Знову той самий захід сонця і соковитий газон, морозиво дивиться на помаранчеве сонце, а люди радісно сміються в далині.

Це моє улюблене місце.  – раптом заговорив Кастіель, і в Кейт, вперше за весь цей час, на губах з’явилася ледь видна усмішка.

          Дівчина акуратно сіла на лаву, що була поблизу, і втомлено відкинулася назад, вдихаючи свіже повітря на всі легені.

– Чому саме воно? – поставила вона питання, відволікаючись від своїх думок, що зараз намагалися нею заволодіти.

Створювати мені подобається щастя. Люди, природа, атмосфера все гармоніює як ніколи.

          Кейт хмикнула і затримала вивчаючий погляд на щасливій парі в далині. Молодий хлопець витирав з обличчя своєї супутниці фарбу й посміхався. Він дуже був схожий на Вінчестера старшого, а та дівчина, була схожа на неї саму, тільки щасливіша. Попаданка розуміла, що вона побачить справжніх Діна та Сема, але ніяк не зможе бути з першим. Вона у вигляді чоловіка, вона їм — Кас, чи ще більше — ворожа істота. Ангел, який прослуховував кожну її думку і вивчав кожен її спогад, зупинився, почувши подібне. Через подібні махінації небесної істоти, у дівчини гуділа голова. І це гудіння вона списувала на падіння та удар об полку в літаку. Але це було зовсім не так. Її вмістилище вже давно згоріло.

– А чи можу я розповісти їм, а точніше бути йому, що я дівчина і … – не змогла домовити Кейт, як думки вихором закружляли в голові. І той самий спокійний голос, заповнив голову знову.

— У жодному разі — це недозволено, — він одразу зрозумів, про що хоче запитати дівчина. — Якщо про це хтось довідається, нас розтратять. Ангели безжальні. Запам’ятай, Кейт! Тобі вчитися потрібно, але не міркувати про людину.

 – А що мені тоді можна робити, Кастіель? — розгублено спитала вона і тепер уже глянула на небо. Вона вирішила грати за правилами цього світу. Збожеволіти, так за всіма канонами.

Рятуй рід людський, виковуй силу волі і не дозволь лихому поглинути світ.

— Ти й сам не знаєш? Це пролунало як на автоматі! Молода дівчина спохмурніла і сонце сховалося, залишивши на небі сріблясті зірки. Кейт провела рукою по обличчю та відчула щетину, незвично. Вона ніяк не могла звикнути до нового вигляду, а особливо до ситуації, що склалася. Її вона лякала і трохи розчаровувала. Зараз було дуже багато сакраментальних питань і Гастрелл вирішила їх поставити затихлим голосом у голові.

 – Хто це був? Хто міг мене сюди закинути? — нарешті спитала вона.

На душі твоїй божественний знак. Бог побажав бачити тебе на цьому світі, і саме він зробив цю справу.

 — Гаразд, — встала дівчина з лави і сплеснувши втомлено руками, нетвердими кроками пішла стежкою, що вела до озера. — А чого ти мусиш мене навчити?

Бути ангелом.

 – Так, стоп! — вмістилище Кастіеля різко зупинилося. – Ти ж сказав, що не знаєш. Як ти…

У моїй голові чіткий наказ: тебе навчити всьому, що знаю сам. Кейт, плутаєшся ти у своїх думках. Я знаю, чого я маю тебе навчити, але не знаю, що тобі треба буде робити надалі.

          Кейт хмикнула на його зауваження і подумала про те, який Кастіель був добрим і м’яким для неї в серіалі, який вона любила дивитися. І яким він був зараз.

– І який твій перший урок? — підійшовши ближче до озера, вона штовхнула камінчик поруч, і той з характерним звуком булькнув у воді.

Навчити тебе контролю.

– І все? — просто спитала вона. – А як же екшн? А всі ці твої суперсили?

Твоя мета тут не здатися неймовірною, а стати однією з нас. Ангели цього не сповідають.

— Який я тоді ангел, якщо я навіть не зможу приспати людину чи вигнати демона, який захоче завдати мені шкоди?

          Маленький пронизливий холод пройшовся по всій шкірі і волосся стало дибки, ніби його наелектризували. Кейт у непонятках почала боязко озиратися на всі боки, поки знову не почула знайому інтонацію в голові.

Тепер ти знатимеш усе, що я знаю.

          В один момент безхмарне небо сильно сполохнуло і блискавка, що розкотилася, вдарила поблизу Кейт, прямо в саме озеро. Дівчина відскочила від страху.

Не бійся, а прийми як належне.

          Гастрелл знову глибоко зітхнула і спрямувавши немиготливий погляд нагору, голосно скрикнула. На неї з самого неба мчала зигзагоподібна блискавка. Вона різко вдарила по її передпліччю і пронизливий біль, який вона принесла їй, розлилася по всьому тілу.

Тримайся! Ти маєш бути сильною.

          Дівчина впала на глинисту землю і перекинулася на спину через те, що починала задихатися. Тепер нав’язлива ідея знати все, не видавалась їй перспективною. У голові промайнуло все розмірне життя Кастіеля. Все, окрім його думок. Від неї вони були зачинені надійним щитом.

– Кастіель! — вдалині почувся грубий чоловічий бас.

          Хтось дуже швидкими кроками наближався до лежачого вмістилища, в якій зараз нервово відпочивала Кейт. Вона почула важкі кроки і знову басистий і трохи нахабний голос.

— Брате, ти вирішив насолодитися зірками? Боюся тебе засмутити, погода для цього не та, — він засміявся і дівчина впізнала в ньому Уриїла. Нещодавні спогади Кастіеля змусили на нього подивитися по-новому, ніж це було в серіалі. У голові, виникав його образ, як найдружнішого і найближчого на цей час ангела.

— Ти маєш рацію, — дівчина підвелася і помила в озері забруднені руки. Вона помітила дивну реакцію Уріїла, який зараз не відводячи очей стежив за нею. — Ти занадто часто тиняєшся з людьми, навіть їхню манеру перебрав собі, — він клацнув пальцями й одяг, який був на нинішньому Кастіелі став знову чистим.

– Мені подобається, – просто відповіла вона, розуміючи, що може видати себе. Дівчина вичікувально дивилася на істоту.

Він прийшов сюди, щоб виконати з тобою одну місію. Скажи, що готова.

 – Я готовий! — різко порушивши тишу, сказала дівчина і Уріїл посміхнувшись переніс їх до Вінчестерів. Серце пішло в п’яти, коли вона побачила обличчя справжнього Діна. Він повільно перевів свої смарагдові очі і недоброзичливо глянув на Кейт. Вона забула як говорити, стояла лише прочинивши рота.

Ганна тут.

          Сем підійшов ближче до рудоволосої дівчини та до свого брата. Попаданка стиснула щелепи, згадуючи епізод. Здається, її розум почала дурманити ревність, що обпалює. Молодший Вінчестер перегородив своєю довгою рукою цих двох і злякано глянув спочатку на Уріїла, а потім на Кастіеля. Анна ж, весь цей час злісно дивилася на Уріїла та Кейт. Її очі самі говорили за себе. Але як би воно не було, дівчина в вмістилищі Кастіеля повільно йшла по п’ятах за напарником, підходячи все ближче до трійці.

— Доброго дня, Ганно, — почала Кейт згадуючи серіал, який не встигла доглянути на цій серії, і слова які там були. Рудоволоса подивилася на неї і стиснувши губи в тонку нитку пильно дивилася. Сем у якого всередині вирував вулкан емоцій і незнань, що так старанно він намагався знайти у старих книгах із різних бібліотек, вирвалося:

– Як? — спершу ошелешено запитав Вінчестер, явно не чекаючи такого повороту подій, — як ти знайшов нас? — вже з огидою запитував він, і його обличчя спотворилося в цій гримасі.

          Кейт розуміла, що питання було адресоване їй, але вона зовсім не знала, що можна було на це відповісти. Тому, відводячи свої очі від Вінчестера молодшого, вона натикається на ті самі смарагдові. Вони сумно дивляться на неї. Дін подумки просить їх дати спокій, і вона це чує. Дівчина знову відчула укол ревнощів. Здається, між ними щось є. що можна було відповісти. Тому, відводячи свої очі від Вінчестера молодшого, вона натикається на ті самі смарагдові. Вони сумно дивляться на неї. Дін подумки просить їх дати спокій, і вона це чує. Дівчина знову відчула укол ревнощів. Здається, між ними щось є.

Придуши свої емоції. Це грішно. Дін Вінчестер сам здав нам місце Анни.

          Кейт не відриваючи очей, намагалася прочитати його думки: він благав не говорити в слух про те, що він є зрадником. Чоловік уже встиг пошкодувати своє рішення і зараз це пригнічувало його самого. Серце боляче рвалося на шматки від цього стану речей, але, на жаль, Сем був важливішим.

– Дін! – розуміючи вигукнув Сем і величезні, як блюдця очі Ганни, різко дивилися на старшого Вінчестера. Це спопеляло його, і мисливець нахиливши голову, дивився на своє взуття. Але, швидко змінившись у настрої, зеленоокий підвів очі й не дивлячись на Ганну, сумно сказав своєму братові:

— Пробач. Ганна продовжувала стояти бовваном. Вона була спокійна. Але не Сем, який знову закидав свого старшого брата питаннями.

– Але чому? На це вирішила відповісти рудоволоса. Вона повільно перевела погляд з сумного обличчя Діна на незрозуміле обличчя Сема.

– Вони запропонували йому вибір. Або твоє життя, або моє. Сем не знав, що йому робити. Губи затремтіли в німому питанні, на яке вже була дана відповідь. Анна різко перевела погляд на Кейт і з огидою виплюнула:

– Я знаю всі їхні прийоми.

          Рудоволоса знову повернула обличчя до Діна і правою рукою торкнулася його плеча, роблячи жести, що погладжували. Попаданка повільно закипала, відчуваючи, як її руки тремтять від емоцій. І щоб хоч якось відволікти свої думки, вона подивилася на Уріїла, який з блаженною усмішкою дивився на цю виставу. на яку вже було дано відповідь.

          Анна підійшла впритул до Діна і чуттєво поцілувала його, притягуючи за комір сорочки до себе. Дівчина на цей жест, шумно видихнула повітря і грізно озираючись на всі боки, намагалася не видавати себе. Кастіель же мовчав і не говорив усередині її голови.

— Ти зробив усе, що міг, — сказала рудоволоса без емоційності. — Я не в образі.

          Анна зробила твердий крок у бік ангелів.

— Гаразд, — карбовано сказала вона, — Досить хитрощів, — тепер її погляд звернувся до Уріїла, який показово послабив усі м’язи свого обличчя. — Набридло бігати! – Вона витримала недовгу паузу. – Я готова. — Мені шкода, — холодно каже Уриїл. — Ні, — відповідає та, — не шкода. Ти не знаєш цього почуття. Наказ є наказ. Я знаю. Головне, не тягни з цим.

          Дін стомлено прикрив очі, почувши ці слова від рудоволосої, але ненадовго. За його спиною почувся гомін. Темний дим розвіявся по всій коморі, в якій вони перебували, перед ними з’явилися чотири виродки Ада. Одна з них була порізана і ледве трималася на ногах.

          — Тільки посмійте торкнутися цієї розумної дівчинки, — хрипко казав Аластор, за яким стояло два демони. Вони тримали демонесу на ім’я Рубі за руки, а з її живота хлюпала кров. Кейт, що стояли до них спиною різко обернулися, залишилася на місці, відкривши злегка рот. Вперше вона бачить нечисть. Це не могло не лякати. Але першим вирішив діяти її напарник, який з повною впевненістю насувався на служителів Ада.

— Як ти посмів прийти сюди?! — громоподібним голосом загарчав ангел і все ближче, підходячи до демонів, стискав кулаки.

— Нечисть погана, — крізь зуби процідила істота. — Обзивається, — як маленька дитина казала Аластор, — намагається образити. Демон різко змінився в особі, він став злим. – Святоша, кастрат, фанатик!

          Кейт не стримала себе і без допомоги фраз Кастіеля, почала сама заступатися за названого брата. Вона жваво підійшла до нього.

— Забирайся звідси погана нечисть, — вона сказала це в улюбленій манері Каса, але усвідомивши, що назвала для нього погане слово, різко виправилася, виштовхуючи всю злість на наступне слово, — живо!

— Звичайно, — трохи не розуміючи погодився демон. — Дівчину віддайте, ми зуміємо її приблизно покарати, — проігнорувавши сказав він, і підморгнув Вінчестерам.

          Кейт дуже розчарувала його поведінка, і те, що він ігнорував її.

 – Ти знаєш, хто ми і що можемо зробити з твоїм життям, — сердито говорила попаданка, відчуваючи, як усередині неї розливався приємний холодок. Повітря поблизу стало потріскувати від енергії, що накопичилася.

Будь розумна.

— Не повторюватиму, котись назад до себе. Нечисть! — зробивши на останньому слові акцент, крижаним тоном сказала вона, від чого люди і демони не на жарт злякалися.

Кейт, вони зрозуміють!

— Це ми подивимося, хто куди покотиться, — засміявся з її фраз Аластор.

          У цей момент Уріїл не зміг стримувати себе. Він метнувся до демона, що був на ранг молодший за Аластора. Взявши того за грудки, він сильно вдарив його об дерев’яний стовп комори. З-під темного піджака ангела колихнулася маленька підвіска з синім світлом. У цей момент у Кейт розширилися зіниці і голос у голові промовив кілька разів:

Благодать. Уріїл спритно відбиває атаку другого демона, і той падає на сухе сіно.

Бийся!

        Дівчина зрозуміла це буквально і швидким кроком опинившись біля Аластора, вдарила з усією силою по голові та щоках. Демон не відразу зрозумів, приголомшено дивився на те, як йому роздають ляпаси.

          Використовуй сили!

          Дівчина приклала розкриту долоню до лоба супротивника, але нічого не сталося. Той тільки прийшов до тями і поваливши перелякану Кейт на підлогу, взявся за її краватку, піднімаючи обличчя вмістилищв до себе. Вінчестери і, можливо, Анна дивилися на цей бій з переляканими обличчями і навіть не намагалися лізти.                           Молодший дивився на те, як Уріїл швидко і неупереджено розбирався з демонами. Всі вони від дотику з ним потопали в білому світлі, яке виходило з рук ангела.

— Хай прибуде зі мною сила Ада, — почав Аластор дивлячись у глибину очей псевдо-Кастіеля. Усередині дівчина нічого не відчувала, вона чула.

Зроби щось, він погубить нас!

Кейт, лише дивилася широко розплющеними очима на ворога, і нічого не могла вдіяти, тіло перестало слухатися дівчину.

— Хай прибуде зі мною сила Ада! – повторив демон і струснув Кейт, від чого та закашлялася. Краватка стала здавлювати шию.

Клич на допомогу!

          Дін, що різко з’явився, вдарив Аластора залізною палицею, і той відсахнувшись від Кейт, заспівав його ім’я:

— Дін, Дін, Дін… Ти мене засмучуєш, — він виставив вказівний палець і замахав їм у повітрі. — Ти подавав такі сподівання.

– Чому нічого не спрацювало, – тихо прошепотіла Кейт.

Я не знаю. Ти зовсім недавно енергією іскрилася, її було навіть більше, ніж будь-коли. Тут трапляється щось не те.

 – Дякую, я і без тебе це зрозуміла. Аластор махнув рукою і Дін зашипів від болю, він сів на підлогу, а після нього і Сем. Обидва брати трималися за горло і нічого не могли сказати. У цей час Уріїл впорався з останніми демонами і вже хотів приступити до Аластора, але його шию різко потяг ланцюжок. Анна зірвала її, просто під його носом.

— Ні, — несамовито крикнув Уриїл, всі хто були там, повернулися на звук. Ганна кинула світну ємність на підлогу і та з тріском розбилася. Кейт відчула приємне поколювання в повітрі та побачила блакитне свічення. Воно витіювато переміщалося повітрям, поки не досягло своєї господині.

Це дуже погано. Тобі треба йти.

— Заплющте очі, — прокричала Ганна і її живіт засвітився, як нічник. – Закрийте очі!

          Кейт глянула на Діна і побачила, як той прикрив рукою обличчя. Вона була надто приголомшеною, що навіть не стала цього робити. Наразі їй було цікаво на це подивитися. Втрачати було нічого. Рудоволоса вибухнула як бомба і разом із собою забрала Аластора. Демонів у коморі більше немає, крім однієї. Рубі сиділа за стогом сіна і руками притуляла свої чорні очі. Кейт подивилася на партнера, а той на неї, схоже, що вони обоє весь час спостерігали за таємничим зникненням Анни. Кейт повернувся туди, де були Вінчестери і подивилася знову на Діна. Ось він той момент, коли вона зможе спокійно подивитися в його зелені очі.

Припини. Ти не винна.

Дін опустився до самої підлоги і з характерним скреготом підняв від туди свій ніж, що вбивав демонів, але не ангелів. Він показово повернув його гострою частиною до вмістилища Кастіеля і запитливо підняв брову.

— Ну, чого ви чекаєте? — спитав старший Вінчестер і перевів погляд на Уріїла. — Що ж не забираєте Ганну? Чи злякалися? — він глузливо скинув бровами і знову глянув у вічі Кейт.

– Цим справа не закінчиться, – яро заявив ангел і без побоювання підійшов упритул до Вінчестерів.

— Вже скінчилося, душко Кхан, — саркастично відповів йому Дін і в дівчини на губах з’явилася ледь помітна посмішка. Вона як могла стримувала свій сміх. Але потім, знову зіткнувшись із очима Діна, похолола в емоціях. Уріїл, видавши утробний рик, махнув рукою і переніс Кейт до Раю. Білі стіни вп’ялися в очі, а їх нагота нічого доброго не віщувала.

— Які вони… уявляють із себе невідомо кого! – заявив грізно ангел і швидким кроком пішов уперед, Гастрелл засіменіла за ним хвостиком.

Анна прихована від нас. Я не можу її знайти. Шкода, що так сталося.

 — Ти сьогодні якийсь зухвалий і мовчазний, — почав помічати Уриїл. – Що сталося брат?

– Стрес, – різко сказала вона. — Я не був готовий до того, що Анна зможе повернути собі благодать.

— Стрес, значить, — зациклився він на цьому й хмикнувши продовжив розмову: — Я сьогодні повідомлю всіх про нового ангела. А ти, йди пошукай, прослідкуй за цими Вінчестерами, — гидливо сказавши це прізвище, він витер руки об піджак і поправив сорочку.

— Я… добре, — слухняно сказала вона.

— І ще я бачив цей випадок, коли твоя сила перестала діяти. Сходи, дізнайся, що за збої трапляються на небесах і чому тобі перекрили потік, — він дружньо поплескав по плечу, але емоції в ньому навіть не сочилися.

          Через секунду Уріїл зник, залишаючи Кейт одну в білому коридорі.

— Я так дивлюсь, це скоро стане моїм особистим Адом, – пошепки сказала вона і перемістившись опинилася в малому місті.

          Кейт стояла неподалік від порожньої імпали і дивилася на мотель, назву якого зараз змінювали.

Що ти тут робиш?

 — Спостерігаю, — сказала вона.

Це для нас небезпечно.

– А тобі не цікаво? — погравши бровами, дівчина на вигляд Кастіеля підійшла до будівлі по сусідству, і знайшовши там кав’ярню, сіла за вільний стіл. Вона хотіла почути аромат свіжого напою і хоч трохи побути людиною, але трапилося неприємне.

– Ацетон? Ізопрен? Метилмеркаптан? Ти як взагалі живеш? – дівчина зморщила обличчя і руками заплющила очі.

Ні запаху, ні смаку. Ти звикнеш до цього.

 — Я відчуваю їх окремо, це так огидно. Але мені дуже гріє душу те, що ти передав мені знання про використання здібностей, а й… звичайні?

Вони йдуть сюди.

 – Що? — з цікавістю спитала вона. – Хто?

Вінчестери. Переховуйся, поки вони не побачили.

          Дівчина повернула голову і побачила, як два брати неквапливо йшли до того ж закладу, де сиділа і вона. Дін втомлено йшов позаду Сема, в його руках була якась книга, попереду крокував і сам Сем. Він тримав у одній руці ноутбук, а іншою махав у повітрі. Поки що, хлопці її не помічали. Тому, використавши можливість, вона зникла і з’явилася вже в їхньому номері.

Кейт. Це не правильно.

 – Ту все неправильно, ми особливо, нічого не порушуємо, – попаданка пройшлася по кімнаті і взяла книгу з тонкою палітуркою. — Просто подивимося, чим вони зайняті.

Якщо Ганна дізнається… Вона може також бути недалеко. Ти слабша за неї.

          Дівчина провела рукою по ворсистому покривалу, на якому лежала сумка зі зброєю. Його не було видно, але вона це точно знала. Кейт пройшлася вздовж кімнати і зупинилася біля порожньої шафи. Гастрелл зрозуміла, що всі речі давно зібрані.                 Швидше за все, це їхня остання ніч у цьому місті. Так вона й просиділа в порожньому номері близько двох годин, проклинаючи нюх ангелів і розглядаючи книги, в яких були позначки. Кастіель постійно бурчав і на кожний дотик до предмета чи недозволені думки, починав свою стару пісню про місію та Ганну. Час був уже пізніший, а Вінчестерів все не було. Тоді Кейт телепортувалася з номера, обшукавши і запам’ятавши все там до нитки. На вигляд Кастіеля, вона стояла в порожньому парку. Їй не хотілося за довгий час їсти, вона навіть не втомилася і це її тішило.

━─━──━─━────༺༻────━─━━────

 

 — І як ти ставишся до такого дуету? Тобі не зло від того, що я ось так от, вторглася в твоє життя і творю що хочу?

На все воля Божа. Я звик до різних поворотів долі. Цей випадок, він мені цікавий, і я не відчуваю злості на тебе. Іноді невдоволення, але не злість.

 — Ти вперше говориш довгими фразами, — здивувалася вона. — З приводу Діна… Ти казав, що у вас з ним зв’язок. Чи я можу його відчувати?

Коли тобі буде це потрібне.

 – Навіть зараз?

Не варто, за ним стежити.

 — Я одним оком. Вже дуже пізно, він, мабуть, спить, — казала вона, але ангел її перебив.

Спить.

          Дівчина прийняла це як «добро», і вирушила до того ж номера, що відвідувала кілька годин тому. У кімнаті панувала майже тиша. Дін злегка сопів, а Сем повертався у своєму ліжку. Він чомусь закривав очі подушкою. Попаданка різко стала незримою для людей. Тепер її не помітять. Молодший Вінчестер рипнувши ліжком, різко підвівся і його волосся злетіло вгору. На голові творилося казна-що. Він поспішив за курткою. І накинувши її на себе, вийшов із номера, де залишався його брат. Кейт це зацікавило і вона, будучи вже видимою, плавно пройшла до вікна, з цікавістю виглядаючи на вулицю. Неподалік номера в машині сиділа знайома їй чорноока.                     Дівчина помітила Сема Вінчестера який вже був біля демонеси. Хлопець обігнув машину і сів на місце водія, Рубі ж дістала ніж і зробивши надріз на шиї, відкрила доступ до своєї крові Сему. Мисливець з неймовірною спрагою вп’явся в її шию і був схожий на вампіра. Кейт відкрила рота. Раптом чорноока глянула на неї і підморгнувши зачинила вікна машини. Її дії розсекретили.

— Пиши, пропало, — казала вона собі, коли побачила, як машина поїхала з автостоянки у невідомому напрямку.

Нічого не зробить. Такі тебе бояться.

          Це трохи заспокоїло дівчину і вона повернувшись до старшого Вінчестера, почала спостерігати.

          Дін спокійно лежав на ліжку. Його груди повільно піднімалися і опускалися, а на обличчі не було жодної поганої емоції. Волосся, яке постійно стояло сторчма з-за стилю зачіски, зараз пом’ято розпласталося по всій голові мисливця. Він виглядав дуже по-домашньому, як звичайна людина, яка не знала бід і смертей. Кейт захотіла глянути на його сон, але в голові виразно почувся басистий голос Уріїла. Ангели щось знайшли. Потрібно поспішати.

━─━──━─━────༺༻────━─━━────

 

          Ангельське радіо не передавало нічого доброго, всіх небесних воїнів зібрали в одному величезному холі, який був білим від підлоги до стелі. Кейт озираючись на всі боки, прибула на місце призначення і побачила велику кількість різних людей. Вони спокійно стояли і дивилися в один бік, ніхто не рухався. Дівчина вирішила наслідувати їх приклад і дивилася на порожнє місце.

– Все на місці? — спитав жіночий голос із натовпу, але у відповідь почулася тиша. – Тоді ми починаємо! Туди, куди дивилася Кейт, поспішала маленька блондинка. Поправивши окуляри, вона дістала пожовклий сувій і знову почала говорити: — Сьогодні об одинадцятій годині ночі, коли я вела розрахунки народження та смертей усіх істот, помітила у списках нашого брата. Хтось убив його.

— Ми точно знаємо, що ангелів не можна вбити! — вигукнув Уриїл.

– Так це так. Але відомості, що прийшли до мене, не можуть бути невірними. Азарієля знайшли мертвим у Вісконсіні, — вона нервово смикнула рукою. — Він був убитий невідомою холодною зброєю.

— Ви знаєте, хто це може бути? — ангел у вмістилищі маленької дівчинки запитливо глянув угору.

– Вибач, Пура. Але там зовсім нікого не було, і ми ніколи з таким не стикалися.

— Нам терміново слід знайти вбивцю, і якнайшвидше, — подав голос Захарія і обвів очима всіх присутніх. — Поки невідомий розгулює на волі, вам треба бути уважнішими, — він повільно йшов до Амбріель. — Начальство оголошує полювання. Вам все зрозуміло?

          Ангели мовчки дивилися на нього.

— Добре. А тепер по своїх місцях і будьте обережні в цей час. Ангели один за одним стали пропадати. Гучний шелест крил став гучнішим і виразнішим, Кейт на хвилину зам’ялася і продовжила стояти на своєму місці. Вона залишилася сама коли всі зникли.

Тобі варто було б теж піти. Саме час дізнатися про твою енергію.

          Дівчина смикнулася і перемістилася до відділу контролю небесної енергії. У маленькому кабінеті сидів чоловік середнього віку. На ньому був сірий смокінг та окуляри в тонкій оправі. Ангел щось старанно вираховував на білих списках, списуючи їх золотистим чорнилом. Дівчина згадала його ім’я із спогадів Каса. Вона м’яко постукала по дверному отвір і блакитні очі небесного співробітника кинулися на нього.

— Доброго дня, Джофієл.

– Кастіель, – він махнув головою і зморшка між бровами розгладилася.

– Щось трапилося? — сьогодні в мене зникла моя сила. Я хотів би дізнатися, чи не міг ти допустити похибок? Джофієл підвівся зі свого стільця і ​​взявши маленьку зв’язку ключів з кишені штанів, поліз відкривати чорну скриньку. Він виявився більшим, ніж виглядав. Там акуратною чаркою розташовувалася чимала кількість паперу.                               Працівник відділу небесної енергії дістав тонкий блокнот і підводячи його під лупу, показав Кейт її нове ім’я. Там де стояв звіт — все було гаразд.

– Я не розумію, – в унісон сказала дівчина і голос у голові.

— Розкажи докладніше, що сьогодні з тобою трапилося, брате, — співробітник забрав записи і поклав їх назад, попередньо закривши ключем ящик.

— Сьогодні, коли я боровся з демоном, стався невідомий збій. Я не зміг його вигнати – Кейт присіла на вільний стілець і почула голос Вінчестера старшого, але уваги не звернула. Її займала нова проблема, – до цього було дещо, – її співрозмовник, що зацікавився, посунувся до неї ближче. — Коли я стояв і розмовляв з ним, енергія довкола мене… вона іскрилася. Я відчував її у повітрі.

— Не до добра, Кастіель, — він почухав потилицю. — Ти відчував якісь емоції?

Мовчи!

 — Нічого я не відчував, ти ж це знаєш, ми не…

— Вміємо відчувати, — додав Джофієл. — Я стикався з такою нагодою. Коли виник перший ніфілім. Той ангел втратив свої сили через те, що почав відчувати сильні почуття до людини, а потім упав. Або відбувся звичайний викид, таке буває, але дуже рідко.

          Кейт приголомшено дивилася убік. Буря думок з голосом Кастіеля пролітали в голові. Дівчина кивнула ангелові.

– Це все, що я знаю.

          Попаданка подякувала співробітникові та зникла. Вона знову з’явилася в улюбленому парку Кастіеля.

Тепер ти розумієш, до чого я все це вів.

 — То ти спочатку знав? — дівчина починала відчувати злість.

Я припускав.

 – Чому ти мені не сказав? — Кейт подивилася на озеро, в якому відбивалося сонце.

Здається, тебе Дін кликав.

 — Я не зможу поруч із ним не відчувати нічого, — викарбувала дівчина.

Кейт, він у небезпеці!

          Дівчина втомлено зітхнувши, телепортувалася до невідомої будівлі. Для неї час був швидкоплинний, тому вона не здивувалася, що на дворі новий день, а у Вінчестерів, нові неприємності. Вона захотіла пройти через двері, але та не відчинялася, тоді дівчина клацнула рукою і по всій будівлі з’явилися сяючі єнохіанські символи.

– У мене нічого не виходить! — вмістилище Кастіеля стало невидимим, тому що Кейт не хотіла до себе зайвої уваги.

Чекай. Всьому свій час.

          Вона постояла в тиші п’ять хвилин, і тиша її напружувала. Дівчина зімкнувши руки тупцювала на одному місці, Кастіель мовчав разом з нею. Несподівано двері відчинилися і від туди вийшов розлючений Дін. Він бадьорим кроком пішов у провулок. Кейт не зупиняючись йшла по п’ятах, поки їх зупинив хрипкий голос Аластора.

— Ти не втечеш, Дін… — посміхаючись, констатував демон.

          На обличчі Вінчестера старшого відобразився переляк. Кейт відчула жалість до нього і їй, захотілося подбати про цю людину.

— Від мене, — продовжував лякати Аластор. — Я ж там, усередині, твоєї безмозкої голівки.

          Демон йшов на нього, а Дін все також повільно задкував назад. Кейт не витримала висловлювань, і про себе прошепотіла:

— Зараз подивимося, що станеться з твоєю голівкою, любий. Дівчина згадала момент із гнівом природи біля озера, який своїм болем мало не збив її з розуму. Кейт погрозливо подивилася на демона, і біла блискавка, яка спустилася з неба, вдарила в центр маківки Аластора. Він різко скорчився. Дівчина побачила ту ж гримасу, яка була і в неї, коли її пронизала блискавка. Оболонка Кастіеля лукаво посміхнулася.                 Більше поблизу служителя Ада немає, тепер він був у володіннях небес.

 – Що це в біса? — переводячи дихання, говорив Дін, оглядаючись на всі боки.

— Нітрохи не чорт! Ти зовсім не вгадав, — дівчина намагалася не дивитися на Вінчестера старшого, поки той свердлив своїм поглядом у ній дірку. — Хочеш знати, що сталося? Ти та Сем врятували друк. Я захопив Аластора, – Кейт явно пишалася собою, поки Дін відкривши рота із захопленням дивився на неї. — Дін, та це ж перемога!

– Так, тільки не твоя, – він різко став грубим.

– Чому ти так говориш? – запитала Кейт і не стримавшись подивилася в його очі, від чого Дін злякався.

— Ти… що, був тут? — почав він питати, в голосі відчувалися нотки роздратування.

— Так, майже…

— Дуже вдячний за кам’яну сіль! – Вінчестер дивився в очі Кейт, а та не витримавши натиску відвернулася від нього. Але чоловік все також намагався зловити її погляд.

— Я не зміг проникнути усередину. І не говори зі мною таким тоном, Дін. — Будівля ангелонепроникна? – чоловік заспокоївся після її слів. — Як ти думаєш, навіщо я найняв тебе та Сема? — переклала тему дівчина, і її очі примружилися. Адже якби вона відповіла на те запитання, то посіяла б у душі Діна знання того, що ангели вразливі перед чимось.

— Ти нас найняв? — запитально вигнувши брову, повторив Дін.

– Про печатку Сему сказав не Боббі, розумієш? – вона зробила коротку паузу, у Діна в голові пішов розумовий процес.

— А ти… Якщо потрібна наша допомога, чому не попросив? Тут Кейт теж нічого не зрозуміла, адже це було зроблено не її руками, а Кастіелем. Тому, вона вирішила спробувати вжитися в роль, і розрулити всі непоняття між ними.

— Бо… — дівчина зам’ялася, а потім холодно сказала дивлячись йому в очі. — Коли я щось прошу, ти робиш все навпаки!

– І що тепер? — Діну стало ніяково від своїх слів, він першим перервав погляд. — Люди в цьому місті знову вмиратимуть?

— Так, — дивлячись, як на дурного відповіла вона. Кейт дратувала ця поведінка, яку Дін демонстрував їй. Ні тобі “дякую”, ні “будь ласка”, а ціла гора претензій. Жах!

– Вони добрі люди! – Він змахнув руками. — Невже ні для кого не можна зробити виняток?

          Кейт скипала від наївності та дурості цього персонажа. а потім холодно сказала дивлячись йому в очі.

Тримай себе в руках!

— Всім покладено свій термін, — процідила вона.

– Для мене ж ви зробили виняток!

          У голові промайнув план. У якому Дін був призначений судиною для Михайла, яке брат Сем, для Люцифера. Сказати, що він був потрібний їм як оболонка, вона не змогла. Кейт сумно усміхнулася мисливцеві та зникла. Про нього подбає Тесса і попаданка це чудово розуміла.

Тобі треба сюди.

          Картинка різко змінилася на жахливішу. Вона стояла посеред дороги, де дюжина автомобілів заливались сиреною. Дівчина підняла руку вгору і нестямне виття машин припинилося. Вона оглянула місцевість і не помітила нікого живого.

За червоною машиною, йди туди.

          Кейт послухалася голосу і пішла за його вказівками. Дощ, який щойно почався, пригнічував атмосферу і змушував почуватися як у якомусь фільмі жахів. Вона підійшла до того місця і побачила жінку. Це була блондинка в офісному одязі, біля її ключиць був тонкий поріз, як від клинка ангела.

Прощай, сестро.

 – Мені справді жаль. Не як Уріїлу й іншим ангелам, — почала говорити Кейт, але її відволікло яскраве світло і гучний писк поліцейських машин, що під’їжджають.                     Дівчина повільно встала та зникла. З’явившись на небесах, вона насамперед вирішила повідомити про побачене Уриїлу.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь