Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Занепалі

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

When did I become so numb?When did I lose myself?All the words that leave my tongueFeel like they came from someone else

Друге випробування. Забрати невинну душу з Пекла. Кроулі дізнався про це і вистежив мисливців, щоб не дати їм зробити цього. Для загального блага всіх демонів. Добре, що Фель з’являється завжди, коли її братам загрожує небезпека. Зараз вона навіть виглядає інакше. Ніби не відпочивала місяцями. Кола під очима стали більшими, загальний вигляд навіть гірший, ніж у Сема, котрий проходить ці Божі випробування, і не відчувається, що перед ними стоїть архангел.

Кроулі намагається приховати свою радість: ще ніколи його головна суперниця не була такою стомленою, а це означає тільки, що демон може покінчити з останнім архангелом і тоді Небеса падуть. Між янголами почнеться справжня війна за владу, вони ослабнуть, а демони правитимуть Землею. Звісно, є ще Вінчестери. Але що можуть йому зробити смертні мисливці? Демонів більше, хлопці не впораються зі всіма і помруть.

Невже він справді вірить її зовнішньому вигляду? Хоча Люцифер попереджував її про це. Так вже склалося, що демонів він знає краще. Так, вона не перевдягалася вже який день, проводячи мотиваційні бесіди з янголами, що через деякий час їм варто покинути Небеса і побути трохи на Землі, але такою сильною морально і фізично вона давно не була. Присутність Люцифера, хоч якогось, додає їй наснаги. Звісно, ненадовго. Її брати ось-ось вийдуть на слід Метатрона і скажуть йому, що всі архангели поза грою. Шахові фігури розставлені, залишається чекати на суперника. Вона пам’ятає Писаря. Бог його обрав не за якісь там заслуги, а тому, що той сидів ближче до дверей Його кабінету. З тих пір янгол ходив задоволений своїм новим положенням. Він навіть мав нахабство іменувати себе архангелом. Однак після зникнення Бога, йому запахло жареним, тож Метатрон втік з Небес, заховавшись серед людей. Вона завжди знала, де він ховається. Думки є її прокляттям. Фель чує кожного і може відстежити кожного. Навіть Бога.

– Ну привіт. Як справи в Пеклі? – насмішка, яка завжди присутня в її голосі. Фель засовує руки в кишені, розірвавши перед цим бар’єр, що не дозволяв душі Боббі пройти наверх, а потім зітхає, витягнувши клинок. Кроулі хоче ретируватися куди подалі від архангела, але вона просто поглядом відкидає його до дерева, де раніше демон тримав Сема. Кроулі дивується, але не може придумати нічого такого ущипливого, щоб вона втратила контроль. Прочитавши його думки, Фель тільки усміхається.

З одного боку їй дуже хочеться вбити демона, але з іншого боку він не заслуговував саме на таку смерть. Надто легко. Спершу його потрібно катувати як слід і тільки потім вбити. Від цих думок вона здригається і знову стає серйозною. Люцифер шепоче їй у вухо, що вона повинна зробити з Кроулі, але тому вдається вирватися і втекти. Здебільшого Люцифер її відволікає, зрідка допомагаючи. Вона воліє знову його ігнорувати, але альтернативний рок у його виконанні навіть її до божевілля доведе.

Вінчестери зустрічають Метатрона. Цей янгол завжди ставить свої потреби вище інших. Він воскресив Кевіна, спитавши перед цим, куди ділись архангели. Діну вистачає розуму замовчати про Фель. Писар не підозрює про її існування, оскільки для нього вона завжди була солдатом в гарнізоні котрогось із архангелів. Якби він про все дізнався раніше часу, все могло піти не за її планом. Фель ненавидить, коли щось йде не так, як вона запланувала. І так забагато страждань. Знаючи, що повинно трапитися, Фель розпочинає власні пошуки друга-ворога. Не встигає.

Життя ніколи не давало їй шансу на легке спасіння. Фель опиняється перед вибором: врятувати Сема, поки це в її силах і не треба залучати іншу частину себе, чи залишитися зі своїм народом. Нарешті вона вибирає. Не думає, що робитиме або казатиме, але треба рятувати положення. Дін стоїть біля Каса, Наомі вмовляє його не робити цього. Кас відповідає, що людство небезпечне для янголів і що коли він закриє Небесні Ворота, все буде як раніше і навіть краще. “Хто стане новим Люцифером?” – думка абсурдна, але життєва. А може вона й не знає іншого життя? Фель заперечує йому і погрожує смертю, але той не звертає уваги на її слова і рушає на Небеса.

Наомі хоче зробити те саме, але Фель жестом зупиняє її. Надто пізно. Дін кидається рятувати брата, бо останнє випробування вб’є Сема. Фель бажає кинутися слідом, сісти в Імпалу й поїхати до тієї церкви, зцілити рани Сема, поки може, як тоді, коли старанням Кастіеля була зруйнована стіна спогадів про Клітку. Наомі злиться. Вона не потерпить, щоб якийсь янгол перечив їй, але щось в погляді Фель змушує її зупинитися. Шахова партія ось-ось розпочнеться. Зараз Метатрон посуне свого пішака на дві клітинки вперед.

Замість відповіді на вигуки Наомі, Фель усміхається і робить декілька кроків назад. Більшість янголів покинули Небеса за декілька годин до цього і їй залишається робити те, що вона вміє краще всього. Змінювати реальність.

– Відколи мої накази обговорюються, Наомі? – Фель розводить руками. Вмить піднімається сильний вітер. Наомі переводить здивований погляд з неї на Небеса, які починають прояснюватися. З’являються перші янголи, які падають. Звісно, Метатрон і її брати вважатимуть це за чисту монету, але правда в тому, що падіння янголів – ілюзія. Здебільшого. Ті, хто не хотів покидати Небеса, мабуть не пережили падіння. Вона грає білими. Вона робить перший крок. Та й наступні вже продумала, чесно кажучи.

Наомі знову переводить погляд з Небес на неї і падає на коліно, вистеливши вперед крило. Фель не звертає уваги на її шоковане “Міледі”. Знає, що одночасно підтримувати ілюзію своєї зовнішності разом з ілюзією такого масштабу навіть для неї неможливо, тож покинула прикидатися кимось іншим. Їй давно пора стати гідним лідером свого народу. Спершу вона розподілить янголів на кілька ворогуючих груп. Основними лідерами стануть Бартолом’ю та Малахія. Деякі зіб’ються в купи небажаючих повертатися додому. Інших вона підішле, щоб втерлися в довіру Метатрону. Бажано тих, хто вже бував на Землі і знайомий з людьми. Хто із архангельських гарнізонів. Поки Метатрон буде зайнятий ворожнечею між янголами і збиранням всіх під його крилом Бога, Фель відчинить Браму. Неможливо зняти тільки заклинання мовою Перших, а Метатрон нею не володіє. Вона знайде спосіб всіх врятувати, покарати Кастіеля і Метатрона, повернути Небесам колишню могутність. Люцифер зауважує, що її трохи заносить.

– Які будуть накази, міледі? – до неї підходить Гейль. З її гарнізону. Фель дивиться на тих, хто перебував на Землі, виконуючи її наказ.

– Вбити Кастіеля. – голос твердий, рішучий. Ні сліду колишньої втоми. Незламна.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь