Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Зайчик

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Ми мовчки йшли пішки додому. Бабуся гнівно розмахувала мітлою і ступала так, що здригались гори.

Та вона мовчала. І слова мені не сказала. Навіть не глянула на мене своїми зміїними очима.

 

Не встигли ми увійти в бабусин дім, як нізвідки з’явилась панна Маргаритка.

-То все таки на нього не подіяло.-Почала вона з порогу.

Бабуся стояла до нас спиною спершись на кухонний стіл і ніяк не реагувала.

-Ти ба, та він такий як ти!-Весело вигукнула панна.

-Маргарито.-Тихо, але чітко дорікнула бабуся.

– Якщо твої діти не успадкували твій дар то він, як внук, цілком може.-Не вгавала мольфарка.

-Марго.

-А що? Ти вже стара, сотню років маєш.

-Мені лишень 52…

-Ой, справді?-Панна Маргаритка зміряла коліжанку поглядом, ніби бачила її вперше і хотіла щось сказати, та розумно змовчала.

-Одарочко, тобі треба передати комусь свій дар…

Бабуся була натягнута як струна яка от-от розірветься, та вигляду не подавала. Але я відчував на якомусь іншому рівні її зле тремтіння. Повітря почало тріщати він напруги.

-На цей раз все вийде…-М’яко посміхнулась панна Маргаритка.

Бабуся Одарка вхопила щось, що попалось під гарячу руку.

Я хотів підійти до панни Маргаритки, щоб зупинити її словесне самогубство, та щось зі свистом пролетіло по кухні.

Там, де стояла панна Маргаритка на половину увійшла в стіну дерев’яна ложка. Біля неї стояла сама винуватиця і глипала очима.

-Тобі краще піти.-Вже спокійніше мовила бабуся.

Не встиг я кліпнути, як панна Маргаритка зникла.

Жовті райдужки метнулись у мій бік. Я увібрав голову в шию від такого тяжкого погляду.

У двері постукали. Кілька секунд бабуся мовчала, прислухаючись, а потім відчинила двері.

На порозі стояв поліцейський у чорній службовій формі та кепці. За його спиною ховалась Василина. Побачивши мене вона привітно посміхнулась.

-Добридень, пані Одарко.

-І вам, пане Дмитре.-Кивнула бабуся.-Прошу заходьте.

 

На диво у нас звідкись знову взявся яблучний пиріг і узвар ( і ложка в стіні зникла не лишивши і сліду). Ми всі всілись за стіл.

-Сподіваюсь у вас все добре? Ніхто вас не турбує?-Запитав пан Дмитро.

Бабуся кинула короткий погляд на вікна і її кутики губ сіпнулись вгору.

-Ні, все добре.-Мовила вона.

При першій нашій зустрічі я був такий наляканий що не встиг зауважити, що батько Василини був такий же світловолосий як і вона. Мав великі сині та допитливі очі. Виглядав досить молодо, мабуть йому і тридцяти нема.

Ми з Василиною мовчки доїдали пиріг. Дорослі лише обмінювались нейтральними фразами і явно чекали поки ми підемо.

Василина встала зі столу.

-Дякую, пані Одарко, було дуже смачно. Лукаше,-звернулась вона несподівано до мене,-ходімо гратись.

-Можете йти на другий поверх.-Кивнула бабуся.

Ми потопали сходами і коли опинились на другому поверсі то Василина схопила мене за руку і відчинила а потім зачинила якісь двері.

-Що ти…

-Т-с-с-с.-Приклала вона палець до губ і підійшла ближче до сходів.

-Я знаю нащо ви прийшли,-долинав голос бабусі,-але Лукаш вам нічим не допоможе.

-Я вже опитав Всевлада, але хотів би почути і версію вашого внука, якщо ви не проти.

-Ви тут лише потратите свій дорогоцінний час.

-Ми всім селом прочесали кожний клаптик лісу, але не знайшли жодних зачіпок. Люди не зникають безслідно. Якщо Лукаш міг щось бачити, то це може дасть поштовх у пошуках Миколки. Я боюсь, що хлопчина пропаде безслідно і ми його не повернемо. Кожна секунда може стати вирішальною.

Василина поглянула на мене з якоюсь болісною надією в очах.

-За вашою версією, що сталось з Миколою?-Раптом запитала бабуся.

-Ця інформація не для розголосу.-Твердо сказав поліцейський.

-Як я можу вам довіряти свою та внукову безпеку, якщо ви не можете знайти хлопча яке загубилось в лісі?

Я стиснув кулаки. Вона ж все знає. Все знає і так говорить.

Пан Дмитро важко видихнув.

-Гаразд, я не знаю що сталось із Миколою і куди він зник. І через це я відчуваю таку безпорадність. Я злий сам на себе. Злий, тому що це відбувається не вперше а я не розумію чому і хто за цим може стояти.

Бабуся деякий час помовчала.

-Ясно.-Сказала вона повільно.-То ви не знаєте. І ви нікого не підозрюєте?

-А кому треба викрадати дитину посеред білого дня в селі де кожен один про одного все знає? Якби то був звір, то він би хоч кістки залишив! А тут взагалі нічого! Якась чортівня!

Ми із Василиною здригнулись коли почули як хтось сильно вдарив по столу.

-Прошу, шановний, заспокойтесь.-Розміреним тоном мовила бабуся.

-Вибачте…

Хтось загупав у двері.

Я не розчув, що саме бабуся сказала, але це явно було невдоволення.

З нашого сховку було добре видно вхідні двері, тому коли бабуся їх відчинила то я побачив незнайомого чоловіка. Виглядав він втомлено із червоними, від сліз, очима.

-Відьма.-Зневажливо прокректав він.

-І вам добрий день.-Зверхньо сказала бабуся.

-Я не до вас а до пана Дмитра. Чого ти тут а не шукаєш Миколу?-Накинувся чоловік на поліцейського.

-Повірте, я роблю все для того, щоб знайти вашого сина.

-І при цьому сидиш у цієї відьми! А мій хлопчик десь там сам один!

-Шановний, давайте я заварю вам чай і ви заспокоїтесь. Впевнена, що ваш син знайдеться живим та неушкодженим.

Подих перехопило від обурення а сльози підступили через відчай. Як ницо і потворно були сказані ці слова. З якою відразою вони були мною сприйняті.

Страх відступив. Натомість прийшла ненависть.

-НІ!-Викрикнув я.-Ви не знайдете його! Я бачив ЩО у тому лісі! Я бачив це на власні очі і це був не звір! Воно вбило його!!! МИКОЛА МЕРТВИЙ!

Мій голос урвався. Я важко та переривчасто дихав. Горло кололо так ніби я об’ївся скла.

Бабуся дивилась на мене із кам’яним обличчям. У пана Дмитра маніакально загорілись очі і його вже цікавила не жертва, а її вбивця. Проте батько Миколки просто пішов.

-Треба йти за ним, щоб він не накоїв дурниць.- Сказав поліцейський.

Якесь неприємне відчуття закралось мені в душу від чого я скривився. Легке поколювання, ніби Смерть випадково зачепила тебе своїм кістлявим плечем кудись поспішаючи. Здається, бабуся відчула те саме.

-Я піду з вами. -Сказала вона.-Ви двоє залишайтесь тут, а ти,-баба показала на Михаська,-наглядай за ними.

Кіт лише нявкнув.

-То,-почала Василина тремтячим голосом коли ми залишись удвох,-що ти сказав? Микола мертвий?

-Я бачив…але…всього на мить…але не знав хто це, лише потім Всевлад сказав, що то був Микола…

-Але Всевлад не розповідав такого. Він би точно сказав якби Микола був… -Вона затнулась. Здавалось що Василина от-от розплачеться. Мої слова налякали її.-Чому ти брешеш?

-Я не…-Та я не договорив. Вона мені не повірить. Тим паче у те, що Миколу вбило якесь лісове чудовисько.-Мабуть, мені привиділось.

Василина стиснула губи. По її щокам текли сльози. Я забуваю, що ми лише діти, які не готові боротись із монстрами. Маленькі, безпорадні та вразливі.

Василина відвернулась до вікна, щоб я не бачив її сльози, які лились без перестанку. Навіть не уявляю як їй зараз важко. Вона втратила друга самим жахливим способом, і навіть не знає про це.

-У нас є одна легенда.-Раптом сказала вона.- Вона з’явилась не так давно, але через міфічність трагедії, яка сталась коли мені було чотири, люди додумали їй пояснення і так утворилась легенда. Там теж було все так як зараз.-Василина трохи помовчала, добираючи слова.- Зникла була маленька дівчинка. Теж безслідно, як і Микола. Та селяни клялись, що бачили її у лісі, та коли гукали-вона зникала.

-Її так і не знайшли…-Припустив я.

-Ні, знайли.-Василина знов заплакала.-Знайшли частинами. Роздерту та пошматовану. З виколотими очима…-Злякано продовжувала розповідати дівчина і витирала сльози.-Тоді спочатку всі подумали, що то був звір. Але потім звинуватили у всьому відьом.

Василина боязко роззирнулась. Казати таке у домі відьми було для неї необдуманим вчинком.

-І що сталось потім?

Василина знизала плечима.

-Всі якось забули. Ніхто не вірить у містику, бо її просто не існує. Це було би необачно і не правильно. Зрештою потім знайшли вбивцю.

-Кого?-Здивувався я.

-Мисливці пристрелили ведмедя. На цьому історія закінчується. Але люди все ще додумовують якісь дурниці. Священик так взагалі сказав, що тіло дівчинки не було обкусане і нічого не з’їдене а значить це не міг бути звір, бо звірі таке не роблять. Але звідки йому знати, він же священик.

Я поглянув у вікно щоб переварити інформацію та побачив вдалині три фігури.

-Ой.-Вигукнула Василина явно впізнавши когось.

Я вже хотів запитати її та почув знайомий голос:

-Давайте швидше поки цей очкарик нас не засік.-Сказав Всевлад.

-А чого ми знову йдемо цією стежкою?-Заскиглив Вася.

-Бо звідси дорослі нас не помітять.

З ними був ще хтось третій. Вищий та ширший за них. Та я не розгледів його. Але підозрював хто то може бути.

Василина вибігла на двір. Я чкурнув за нею, та якщо Михасько пропустив дівчину, то мені став на шляху.

-Киш!

Кіт зашипів.

Я не маю часу з ним розбиратись, або якось задобрювати його. Приятелі знову пруться в ліс і на цей раз можуть не втекти.

Я гнівно поглянув на «кота» та мовив:

-Відійди.

Вуха кота притиснулись до голови а хвіст піджався. Хованець мене послухався.

-А ну стійте! Ви куди зібрались?-Гнівно запитала Василина у хлопців.

-А сама як думаєш?-Запитав Віктор. Помітивши мене він посміхнувся садистською посмішкою.

-А що цей бован тут забув?-Причепився він.-Знову будеш труситись від страху і плакати як мале дитятко?

-Тебе взагалі там не було…-Буркнув я.

-Що ти там сказав? -Гнівно перепитав Віктор.

-Може годі тратити час? -Втрутився Всевлад.-Хочете посперечатись залишайтесь тут. Боїтесь,-він поглянув на мене,-теж залишайтесь тут. А я йду.

Сказавши це він попрямував в ліс. Я пішов за ним. Мало того що вони мене вважають боягузом та ще і загинути можуть. А я тепер разом із ними, бо такий же безпорадний.

Василина та Василь наздогнали нас. Віктор пішов останній і це явно йому не сподобалось. Василина мені посміхнулась, явно схвалюючи мою сміливість а Всевлад якось дивно на мене подивився, але це був уже не осудливий погляд.

В лісі було прохолодніше. Пахло хвоєю та ґрунтом. Прислухавшись, де-не-де я чув спів пташок та шуршання дрібних звірів.

Всевлад передав якийсь флакончик Василині. Напшикавшись вона передала його мені.

-Спрей від кліщів.-Пояснила вона.

-Дякую.

Віктор десь позаду пирхнув. На диво він до цього моменту мовчав і не чіплявся.

Ми звернули на іншу стежку де я ще не бував. Недалеко бринів потічок із джерельною водою. Дерева ковдрою натягували гірський схил піднімаючись в гору.

Здійнявся вітер. Я помітив якийсь рух та не розгледів що то було.

-Може нам краще повернутись?-Запитав я.

-Ти знов за своє?-Розгнівався Всевлад.

-Тут небезпечно…

-Так,-погодився Віктор,-небезпечно для того хто нас зустріне.

В його руках зблиснув розкладний ніж.

-Очманіти.-Присвиснув Вася.

Я поглянув на той ніж. Раніше я б його злякався, але зараз, при реальній небезпеці, цей ніж виглядав як зубочистка.

-Що таке, очкастий? Боїшся?-Продовжував Віктор.-Немає зараз бабусиної спідниці щоб сховатися?

Я насупився.

-Ти диви, ще і сердиться.-З насмішкою мовив хлопець.

-Не розумію чому ти мене так ненавидиш.-Сказав я.

-Чому?-Засміявся Віктор.-Тому що ти внук тієї триклятої відьми. Ця паскудь має горіти в пеклі.

-Я тут до чого?

-Бо ти такий же як і вона.-Тикнув у мене пальцем хлопець.-У вас навіть очі дивні. Що як не відьомство це?

Ці слова пронизали мене електричним струмом. Ні, я не такий. Бабуся зла і підступна. Вона використовує свій дар на зло.

-Може годі вже?-Озвався нетерпляче Всевлад.-Ми тут не для цього.

-Стулися.-Огризнувся на нього Віктор.

Всевлад такого терпіти не став.

-Тобі давно в морду не прилітало? Забув, що будучи меншим за тебе я все одно тобі рівня?

-Хлопці, давайте без цього.-Попросила Василина.

-Вже вечоріє…-Нагадав Вася.

-Ви на чиїй стороні? Захищаєте цього придурка?

-Придурка якраз і не захищають.-Сказав я.

Вася не стримав сміх.

-Це ти про мене?-Спалахнув Віктор.

Його очі налились кров’ю а кулаки зжались до побілілих кісточок. Я не встиг зреагувати як Віктор сунувся на мене і вдарив кулаком по обличчю. Вмить в очах потемніло а щелепу звело. Окуляри злетіли а я втратив рівновагу і звалився на землю. Не встиг я отямитись від першого удару як знову прилетів удар в живіт ногою. Біль була настілки сильна що я не міг вдихнути.

Крізь дзвін у вухах я чув обурені голоси приятелів.

-Ти що робиш?-Скрикнула Василина.

-Стулися, шмакодявка.-Рикнув Віктор.

-Не смій з нею так говорити.-Розгнівався Всевлад.

Мені вдалося розігнутись і вдихнути. Ребра сильно кололи а скула пекла як ошпарена. Я навпомацки почав шукати окуляри.

-Ей, заховай краще ніж.-Почув я голос Василя.

-Я вам зараз покажу хто тут головний.-Злісно мовив Віктор.

Вітер знову здійнявся. Окуляри опинились в моїх руках, ніби хтось їх туди вклав.

Надівши їх я побачив через тріснуті скельця як Віктор розмахує ножем.

Та враз його вираз обличчя із люті змінився на страх. Він почав відступати.

-Що, боїшся нас?-Переможно мовив Вася.

Та Віктор дивився кудись вдаль. З його рук випав ніж.

-Ні-ні-ні-ні…

Я був шокований тим, що чув страх у голосі хлопця. Він схопився за обличчя і почав його дерти в паніці.

Вітер посилився так, що довкола нас почало кружляти листя.

Віктор вив від страху. За його переляком страшно було спостерігати. Хлопець божеволів на очах. Він роздер свої щоки до крові і почав вискубувати волосся явно не розуміючи що робить. Скривавлене та перекривлене від переляку обличчя скидалось на маску жаху.

Я осмілився поглянути туди, де були спрямовані сильно округлені очі Віктора. Поміж деревами стояла чиясь фігура. Я бачив лише її скривлений силует через розбиті скельця.

Інші її не помічали і не розуміли чому це їхній приятель враз збожеволів.

Та в одну мить ця фігура стрімко до нас наблизилась.

Віктор закричав та зірвався з місця. Він побіг напролом у невідомому напрямку.

-Ти куди?-Крикнув йому Вася і побіг за ним.

-Чорт, от…

Всевлад осилив проковтнути лайку бо поряд була Василина.

-Треба йти за ними.-Сказав він.

-Але Лукашу потрібна допомога, ми не можемо його лишити.-Зауважила Василина.

-Бляха.-Не стримався Всевлад. Я чув злість та розгубленість в його голосі.

Він не може залишити Віктора в такому стані навіть якщо з ним буде Василь. І Василину він не може залишити, бо вона не піде без мене.

Зрештою Всевлад підняв мене і вони із Василиною підхопили мене під руки.

-Йти зможеш?-Запитав хлопець.

Я лише кивнув не в змозі розтулити рота через біль. Роззирнувся у пошуках того силуету та ніде його вже не бачив.

-Давайте хутчіш а то не наздоженемо їх.-Поквапив Всевлад.

Ми йшли у тому напрямку куди побіг Віктор а за ним і Вася. Стежки не було, тому доводилось іноді пролізати через чагарники. Крім сильного болю я ще відчував дещо. Якесь недобре передчуття, яке вивертало і так побиті органи.

Йшли ми довго гукаючи то Віктора то Васю. Біль трохи минув і я вже міг йти без сторонньої допомоги.

А ліс все темнішав та темнішав.

-Ти знаєш де ми?-Запитала Василина.

-Тут недалеко має бути галявина.-Сказав Всевлад.

Минуло ще трохи часу. Сонце вже майже сіло. Та галявини ніде не було. Ліс став іще більш диким та зарослим. Кілька разів я натрапляв на павутиння своїм обличчям. Нам доводилось навіть обходити гадюку після чого я боязко дивився під ноги.

Темніло дуже швидко.

-Може нам краще повернутися? Ми так заблукаємо.-Обережно сказала Василина.

Всевлад уважно роздивлявся ліс.

-Сюди.

Ми пішли за ним.

-Ні, краще сюди.-Сказав він.

-Ми заблукали?-Запитала дівчинка.

-Не бійся, ліс не такий великий. Рано чи пізно ми з нього вийдемо.

-Це не заспокоює.

Спочатку ліс став сірий. Ми пришвидшили свою ходу поки геть не стемнілось. На щастя Всевлад був підготовлений і прихопив із собою ліхтар. Тепер ми могли бачити місцевість лише в електричному освітленні.

Наші кроки все пришвидшувались від наростаючої паніки. Все що зараз ми хотіли, після годин блукань, це вибратись із цього лісу.

Я ледь наздоганяв їх. Хотів попросити їх трохи призупинитись, навіть якщо це принесе мені пекельний біль, та світло враз зникло і мене поглинула пітьма.

 

Я зупинився.

 

Не було чути ні кроків ні голосів. Лише тихе шуршання листя. Непроглядна темрява оточувалася мене з усіх боків.

Я опинився сам.

Знову сам у лісі. Як і тоді, коли мені було п’ять і ми були із батьком. Страх здавив мені горло і прибив цвяхами мої ноги до землі. Я не міг зрушити з місця чи закричати. На мене знову почало давити щось невідоме. Така сильна невідома сила що я відчував її фізично і не міг опиратись.

Я розтулив обсохлі губи і спробував погукати друзів:

-В-всевладе?.. Васили…но…?

Відповіді не було.

Знову повіяв цей знайомий вітер і хмари розступились перед місяцем. Тепер при місячному сяйві ліс було трохи краще видно.

Та я не бачив ні Василини ні Всевлада. Лише силуети дерев та кущів. Чим далі тим темнішими і розмитими вони були.

Та я знав що не сам.

Щось було позаду мене. Через скуте від страху тіло я не міг повернути навіть голову. Та воно бачило мене.

Воно стояло і нікуди не поспішало, бо знало що я не втечу.

Я почув як воно ступило крок. А потім ще один.

Наближалось до мене і…заспівало:

 

Зайчику, зайчику, мій бр-а-атчи-ику,

 

Страх так сильно здавив моє горло що перекрило повітря.

Я не можу дихати.

Мої руки та ноги тремтять а я не можу поворухнутись.

З кожною секундою воно все ближче і ближче а я просто стою і чекаю на свою смерть.

Я знаю що помру.

І ця смерть буде не швидка і безболісна. Що в якийсь момент я зможу поворухнутись і побіжу. Та я не зможу втекти. Бігтиму я лише тому, що це весело для когось. Бо вбивати тих хто просто стоїть не цікаво. Хижак полює а не харчується падаллю, на то він і хижак.

Чи проходив Микола це саме? Чи довго його мучили перед тим як вбити? В який момент він перестав дихати? Його вбив страх? Чи те що йому вирвали серце живцем?

 

Не ходи, не ходи по горо-о-одчи-ику.

З’їси капустку, зробиш доріжку,

Вийде хазяїн, переб’є ніжку.

 

-МИКОЛА?!-Раптом хтось вигукнув.

Це вивело мене з оціпеніння і відволікло те, що співало позаду мене.

Хтось схопив мене за руку.

-БІЖИ!-Крикнула Ява і ми побігли.

Я не міг бігти так швидко та вона так сильно тягла мене, що в мене не було вибору. Я перечепився об свою ногу і впав.

-ШВИДШЕ!ШВИДШЕ!БО РОЗІРВЕ!-Кричала Ява і волокла мене по землі.

Почувся чийсь протяжний крик.

Так кричать не від страху. Так кричать перед жахливою смертю. Я знову почув пісню, але вже не міг розібрати слів.

Ми з Явою пришвидшили темп бігу.

-Хто там? Хто кричав?-Питав я її важко дихаючи.

Василина, Всевлад, Василь та Віктор невідомо де. В лісі хтось кричав а позаду мене був монстр який всіх вбиває.

Страх взяв наді мною верх і передав всю силу в ноги, щоб швидше втекти від небезпеки. Через адреналін я перестав відчувати біль. Холодні пальці Яви міцно обвивали моє зап’ястя так, що воно мало не хруснуло.

Ліс тим часом дедалі рідшав. Місячного сяйва побільшало і стало трохи ясніше. Та ми не збавляли темп.

Ява бігла попереду і не відпускала мене. Її зелене волосся розвівалось і оголювало спину. Те, що мало бути спиною. Я бачив її хребет і ребра із середини. Ніби її спину розірвали і залишили саму плоть і кістки. Виднілись стухлі багряні волокна м’язів.

Мене від смерті врятувала та, що давно вже як мертва.

 

 

 

 

Карпатський ліс був на диву сьогодні спокійний. Вітер не колихав листя а пташки не співали. Всі затамували подих і мовчали щоб не привертати до себе зайвої уваги. Лише одна лисиця ховалась десь у схованці а самотня сорока чекала чогось сидячи на гілці.

 

Тиша.

Мертва тиша.

 

Та здобич все таки шуміла і її крики луною відбивались в німих хащах. Бігла гучно, аж тріщали гілки. Задихалась, стогнала від болю. Ридала і бігла далі. Рани кровоточили лишаючи багряний слід по яким йшов переслідувач.

 

Зайчику, зайчику, мій бра-а-атчику!Заспівав високий голос солодким тоном.

 

Пахло кров’ю та страхом.

 

Не ходи, не ходи по горо-о-одчи-ику.

З’їси капустку, зробиш доріжку,

Вийде хазяїн, переб’є ніжку.

 

Довгий біг втомив жертву. Через велику втрату крові темнілось в очах.

 

Зайчику, зайчику, мій бра-а-атчи-ику,

Не скачи, не скачи по горо-о-одчи-ику.

Дивись: хазяїн вийшов із хати,

Зайчику сірий, треба тікати!

 

Продовжив грайливий голос в терпкому передчутті крові на вустах.

 

Адреналін закінчувався і сил ставало все менше. Кожен рух та кожен видих давався все болючіше і болючіше.

 

Зайчику, зайчику, мій бра-а-атчику,

Чом ти не скачеш вже по горо-о-одчи-ику?

Зайчик не скаче, бідненький плаче,

Сірий кульгає, ніжки не має.

 

Вже немає сил щоб бігти. Ноги відмовляють та страх змушує повзти дряпаючи руки об гілки й каміння. Раціональність вимикається і замість неї виходить на поверхню тваринний інстинкт виживання.

Переслідувач вже не поспішає. Дивиться на марні намагання вирватись і лише ширше посміхається. Запах крові лоскоче рецептори. Металевий та теплий. Змішаний із лісовим ґрунтом та сосновими гілками.

Підійшовши до здобичі замахнувся чимось схожим на кігті.

 

-Прошу, не треба!

 

Замах! І чулось лиш хлюпання  крові з гортанні в передсмертній агонії. Звір сів навпочіпки, щоб роздивись ближче.

 

Згодом знову все стихло. В буквально мертвій тиші лунав янгольський голос:

 

Зайчику, зайчику, мій бра-а-атчи-ику,

Не будеш лазити по горо-о-одчику.

Будеш кульгати, ніжки не мати,

Ніжки не мати з віку до віку.

 

Зайчику, братчику, будеш каліка!*

 

 

 

*Українська народка пісня “Гра в зайчика”

 

 

 

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь