Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Довіра

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Лань Січень завжди буде вірити А-Яо.

 

Тому, хто не виказав його, втікача, загону Венів, сховав у своїй кімнатці, розділив з ним останню миску рису.

 

Хто говорив: «Я розумію, як тобі тяжко. Можеш все мені розповісти, це залишиться між нами». І слухав уважно, і тримав його долоні у своїх, і ніколи, ніколи не виказав, що знає більше, ніж будь-хто інший.

 

Лише з А-Яо Лань Січень міг дозволити собі побути слабким, визнати, що боїться цього страшного і непевного майбутнього, що боїться за долю брата, що уві сні бачить загиблих в бою адептів Гусу Лань, бачить, як Вені вбили батька…

 

(Батька – за що?! Слабкого, безпорадного, давно заглибленого у своє минуле… чим могутнім бійцям міг нашкодити беззахисний чоловік, який давно втратив зв’язок з реальністю?!

 

А-Яо казав: деяким людям все одно, над ким знущатись. Вони це роблять просто тому, що така в них сутність).

 

Лань Січень ніколи не забуде, що в той найтяжчий час А-Яо дав йому можливість говорити все, що є на душі, а не зберігати образ ідеального незворушного першого нефрита клану Лань.

 

Був з ним. На його боці.

 

А-Яо вбив Вень Жоханя, і війна закінчилась, і стільки людей змогли повернутись додому, почати життя спочатку.

 

Ось що найважливіше.

Хто не пережив цього, ніколи не зрозуміє.

 

Лань Січень назавжди запам’ятав, як тоді, серед руїн Вогняного палацу, А-Яо посміхнувся і сказав: «Я зробив це для тебе, А-Хуань».

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь