Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Джессіка, касета 3

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

“Твої слова
То є непотріб
Коли сховались
Навіть зорі…”
“Непотріб” dity inzheneriv, HALEPA
Джес не знаходила собі місця і вже вчергове слухала одноманітні гудки у слухавці. Джастін мало того, що не ясно з якого дива не прийшов до школи, та тепер ще й ігнорує усі її дзвінки та повідомлення. Напевно доведеться іти до нього додому. Дівчина втомлено зітхнула і нарешті відклала слухавку. Інколи їй здавалось, що вона навіть сумує за тими часами, коли вона зустрічалась з Алексом. Тоді її життя було спокійнішим і стабільнішим, якщо звісно не брати до уваги драми з Ханною. Джессіка в останнє з надією глянула на дисплей, потім сердито заблокувала телефон, запхала його до кишені джинс і впевненим кроком вирушила зі школи.
-Ей, Джес, привіт, підійди на хвилинку! – коло шкільного паркану дівчину окликнула знайома фігура.
-Привіт, Алекс, – дівчина здивовано глянула на знервованого хлопця, – а ти що тут ховаєшся?
-Ну якщо чесно, то трохи так. Я сьогодні прогуляв і не хочу натрапити на вчителів. Сподіваюсь вони хоч не скаржитимуться за це батькові. – хлопець втомлено стиснув пальцями перенісся, наче від сильного головного болю, – Але це не важливо зараз.
-Що означає на важливо, Алекс, ти сам на себе не схожий, з тобою все добре? – стурбовано спитала дівчина.
-Так, забий, слухай, сталось дещо важливе. Виявляється Ханна лишила перед своїм самогубством касети. На касетах 13 причин чому вона це зробила, і на цих касетах є ми.
-Ми? Ти і я? – незрозуміла Джес, – якого біса на них є ми? І про що ж ці касети?
-Тобі краще буде їх почути, і можливо, на касетах буде не те що ти очікуєш. Джастін сказав, що на його касеті не правда і напевно так і є.
-Джастін? То він теж на касетах? Ось чому він сьогодні не був у школі? Ви що разом їх слухали? – засипала його питаннями Джессіка.
-Відповідь так на всі питання. А тепер якщо в тебе випадково немає вдома доісторичного магнітофона то швидко пішли до мене і я дам тобі прослухати всі касети. Але часу обмаль, поки мій батько на роботі. – Алекс швидко попрямував у напрямку автобусної зупинки, а розгублена Джес поспішила за ним.
За якісь пів години вони вже були в Алекса і не витрачаючи ні хвилини часу прийнялись за касети. Після касети Джастіна, вони обговорили те що їм тоді розповіла Ханна. Вони все однаково пам’ятали. Але тепер не знали кому вірити Ханні чи все-таки Джастіну. Після касети Алекса Джессіка здивовано зазначила, що якось на причину для самогубства цього явно не достатньо. Алекс точно не бажав розвивати цю тему і дівчина вирішила не наполягати. Наступна касета була як раз Джес. Послухавши її вони пару хвилин сиділи в тиші, коли Алекс допитливо спитав, – Це правда? Про те що ти дала їй ляпас? І ви посварились через наші з тобою відносини?
-Алекс, ти маєш дещо знати. Я не хочу це приховувати від тебе і сподіваюсь ти не злитимешся, що я цього раніше не казала. В цілому, коли ми дружили втрьох, між нами з Ханною дещо закрутилось.
-У вас були відносини? – у шоці перепитав Алекс, – тоді коли і в нас?
-Такої ти про мене думки, – обурено перепитала Джессіка, – звісно ні, це було до нас, і нічого серйозного насправді. Ми тоді вирішили залишити все між нами, вибач що не казала раніше…
-Ііі? – Алекс, явно чекав продовження, – що ж саме між вами було??
-Нуу нічого такого, пара цілунків, трохи пестощів і може 3-4 побачення, – скоромовкою промовила Джессіка, неначе сподіваючись, що якщо сказати все відразу, то Алексу легше буде це сприйняти. – Але це дійсно не було щось серйозне, коли ти почав мені подобатися, я все закінчила з Ханною, ти ж мені віриш?
-Звісно, все добре Джес, це нічого. Це ж було досить давно, я не серджусь, що ти не казала. Але тобі не здається дивним, що на касетах про це ні слова?
-Так, ти правий, це досить таки дивно. Але вона каже часткову правду. Я дійсно дала їй тоді ляпаса, хоча звісно і не через твій дурнуватий список. Ми тоді сильно посварилися, через наші з тобою відносини, і те, що я кинула її. Я цим не пишаюся, але також не думаю, що заслужила бути на цих касетах! Після цього вона нормально зі мною спілкувалася, і все було позаду. А тепер вона звинувачує мене в своєму самогубстві? Що за чортівня?? – голос Джессіки тремтів від злості.
-Джес, на цих касетах є ще дещо про тебе, давай послухаємо далі, – м’яко сказав Алекс.
І вони продовжили мовчки слухати касети, аж до тої самої касети Джастіна, а саме касети на якій Ханна записала, що бачила як Брайс зґвалтував Джес на вечірці.
Коли вони дослухали до кінця Алекс вдивився в поблідше обличчя дівчини і ніжно спитав, – Ти як? Хочеш я принесу води?
-Все добре, – Джес явно була у шоці, але на її обличчі читався не стільки шок як збентеження. – Алекс, можеш мені чесно відповісти на одне питання?
-Звісно, що схочеш, – з готовністю погодився стурбований хлопець.
-Ти ж слухав ці касети з Джастіном… Як він відреагував? – дівчина уважно подивилась у очі Алексу.
-Він знав, – спокійно відповів хлопець, – я не збираюсь тобі брехати, він вирішив приховувати це від тебе, з його слів, для твого ж блага.
-Я не можу в це повірити, – тепер Джессіка дійсно виглядала засмученою.
-Та забий ти на цього придурка, зараз важливо як ти? – Алекс уважно дивився на неї, – це що на касеті правда?
-Ні, Алекс, це брехня, і мені надзвичайно цікаво чому Ханна збрехала у цій касеті, – голос дівчини знову набрав загрозливих інтонацій, – Я розповім тобі все, що тоді було, але це буде лише між нами. Джес почала свою оповідь:
На вечірці я тоді непогано набралась і мені було весело, рівно до того моменту як мене почало нудити. Я сперлась на Джастіна і попросила відвести мене в якесь тихе місце і він повів мене на другий поверх у мою спальню. Слава богу, там було пусто. Хлопець був теж напідпитку і почав мене цілувати і приставати. Мені здавалось, якщо він ще раз мене поворухне мене вирве прям на нього, щоб цього уникнути я попросила його принести склянку вони. Джастін слухняно пішов, а я задрімала. Прокинулась я від того, що почула голос Брайса. 
-Джес, ти така гарна сьогодні, я весь день не міг відвести від тебе погляду. – він нахилився наді мною неначе очікуючи на поцілунок. 
-Фу, Брайс, ти що придурок, де Джастін? – сонно відштовхнула я від себе його пику.
-Він зараз на задньому дворі, з іншими хлопцями, він нам не завадить, нужбо Джес, хіба я тобі зовсім не подобаюсь? – неначе просячи проказав він.
-Слухай Брайс, відвали від мене і більше не наближайся, я тобі не якась твоя доступна подружка! Я не скажу Джастіну про це, лише тому, що знаю, як він дорожить вашою дружбою, а тепер іди звідси. – через алкоголь фігура Брайса, який виходив з кімнати пливла перед очима і я залізла під холодну ковдру сподіваючись що чортовий Джастін принесе нарешті воду і провалилась у глибокий сон.
Дівчина закінчила свою розповідь і знервовано почала перебирати в руках усі касети.
-Не розумію, чому вона сказала таке на цих касетах, навіщо вона таке розповіла про мене. А Джастін, він теж виходить весь цей час думав, що його друг мене зґвалтував і мовчав! – дівчина зі злістю відкинула касети і скочила на ноги.
-Тихо, тихо, не зламай їх. – Алекс обережно зібрав касети, – ну щодо Джастіна я не здивований, він завжди був паскудою, не розумію, що ти в ньому знайшла.
-Алекс, не починай, – загрозливо попередила Джессіка, – я і так на межі.
-Вибач, в будь-якому разі я дуже радий, що це все неправда, але тепер виходить, що брехні все більше і більше. Але для чого Ханні було брехати?
-Не знаю, – Джес впевнено подивилась хлопцю у вічі, – але ми маємо дізнатися, для цього нам потрібно більше інформації. Ми докопаємося до того, чому Ханна записала ці касети і що приховується за ними! Наступний Тайлер, побачимо, що нам розкаже він.
Далі буде…
 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь