Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

День Народження Неперевершеного Князя Демонів

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Сє Лянь ще пів року тому задався питанням, що подарувати Хва Чену цього року. Подарунок гіркий, але важливий навіть для тих, хто допомагає його втілити…

________________________________

Сьогодні у Примарному місті галас і щастя: у Головнокомандувача день народження!

Він вийшов прогулятися вулицями на прохання Сє Ляня, котрий став дбайливим дядечкою демонів, котрий піклується про їх настрій. Лагідний, але суворий, справедливий і мудрий. Демони тепер щиро вважали його справжнім Його Високістю, без насмішки, як було у Небесній столиці.

Сє Лянь задався ще пів року тому чим цього року порадувати свого Хва Чена, котрий має все… Він мучився цим питанням і вивчав його із прискіпливістю, ведучи цілі можливі списки.

Нарешті він пішов на ризик і спитався у Хе Сюаня. Він довго знає Хва Чена, мусить щось , але порадити.

Той не міг відмовити Сє Ляню, бо якщо Хва Чен дізнався б…

– Перша зустріч,- відповів байдуже Хе Сюань.

Сє Лянь задумливо нахмурився.

– Відтворити першу зустріч? Ми тоді їхали на возі і…

– Найперша зустріч. Ваше Високосте, ви з одного королівства, він ваш підданий та один із перших віруючих.

Сє Лянь кивнув.

– Справді… наша перша зустріч була на тому святкуванні Сяньле… Я його спіймав…

Сє Лянь зітхнув, не знаючи що саме можна взяти з того дня. Це було давно і трохи болісний спогад. Але Хва Чен ще з того часу береже його сережку, це має велике значення для нього.

Небожитель вирішив, що для втілення йому знадобиться допомога давніх друзів, котрі були найближче до подій.

Му Цін і Фен Сінь здивувалися такому проханню, але Му Цін тепер сидів у Райському домі, де йому було максимально некомфортно, і відтворював те, що дуже-дуже давно робив і що обіцяв неповторювати.

Фен Сінь тим часом спостерігав за дійством. Всі троє мовчали. Ця вся сцена у кімнаті нагадувала їм про надто далеке юне минуле. Му Цін почав фарбувати Сє Ляня і зупинив пензлик, зупинивши очі на погляді друга.

– Нащо ти це робиш?

– Я хочу подарувати йому щось ціне.

Фен Сінь фиркнув.

– Ми це робимо для цього…

Му Цін закотив очі і наступив на ногу Фен Сіня, щоб той замовк. Він почав розуміти, що Сє Лянь справді дуже любить цього скаженого Демона і така їх поведінка тільки віддалить їх дружбу…

– Ви це робите для мене,- Сє Лянь мило усміхнувся про що пошкодував, бо Му Цін знов закотив очі, зітхнув і почав малювати біля ока щось наново, тільки тепер тримаючи міцно підборіддя моделі.

– Все. Тільки не… не мочи, бо розтечеться.

Навколо була траурна тиша. Але Сє Лянь настольгуюче усміхався.

– Це подарунок і нам, чи не так? Юність років…

Фен Сінь відвів очі і сковтнув.

– Це справді був чудовий день.

Небожителі вирішили скоріше піти, щоб не пересіктися з іменниником. Сє Лянь же тримав у руці меч і дивився на своє відображення у лезі.

Хва Чен усміхався, бо йому повідомили, що його коханий чекає його в одній із світлиць. Він був здивований зустріти Му Ціна і Фен Сіня, котрі оцінюючи на нього подивились і постарались швидше піти. Вони про щось говорили тихо, спокійніше, ніж зазвичай і з ностальгуйочим поглядом, трохи скорботним…

Хва Чен розумів, що їх для чогось запросив Сє Лянь, тому не затягував розмову і відпустив без перешкод.

Іменниник схвильовано взявся за двері і усміхнувся, заходячи у середину…

Там було небагато свічок, котрі освітлювали кімнату і газові тканини різного кольору і оздоблення, звисаючі зі стелі і до самої підлоги. Світло відбивалось від золотистих частин дорогої тканини.

Хва Чену пахло знайомим, але далеким запахом, а у грудях стиснулось від чогось такого сокровенного, що таїться у закутках спогадів.

Божество, одягнуте у дорогі тканини з довгими рукавами і вишуканим королівським оздобленням, рухалось із мечем у руках. У цих рухах не було різкості, ворожості, юного максималізму, але вони були наповнені врівноваженістю і грацією. Рукава піднімались і падали, заколоте волосся тріпотіло разом із дзелегчанням прикрас на голові. Єдине чого тут не було: сережок.

Чоловік і жінка в одній істоті, котра досягає гармонії із світом, часом, коханням, із самим собою.

Сє Лянь дихав розмірено, але інколи його вдих був глибоким і неспокійним.

Хва Чен дивився у захваті, трепеті і його свідомість наповнив жаль.

Рука Сє Ляня лише мить сіпнулась, коли він побачив поруч червоний одяг. Коли він відточував це перед друзями, то у нього не виникало такого нервування.

Хва Чен став поруч з ним, обіймаючи з-заду і беручи його руку, котра тримає меч, у свою.

Демон пригорнув коханого до себе і Сє Лянь повільно обернувся до нього лицем.

– …

– Мій принце?

Сє Лянь гірко усміхнувся.

– З Днем Народження.

– Дякую, Ґе-ґе. Ти неперевершений… я давно мріяв одягти тебе у те, у чому ти гідний бути.

Хва Чен обійняв його і почав гладити по спині.

– Сан Лане, ця тканина… це з тих, що ти мені подарував, тому я залишу цей одяг на майбутнє… вони дорогі, так?

– Не дорогі, вони не гідні Його Високості, я куплю ще і тобі пошиють те, що тобі сподобається носити.

Сє Лянь стримано засміявся і двома руками притиснув його губи до своїх, накриваючи їх лиця рукавами.

Хва Чен взяв небожителя на руки, припіднімаючи трохи над собою, але не розриваючи поцілунок.

– З тобою я щасливий, що мою день народження…

– І я щасливий, що він у тебе є…

Сє Лянь радісно засміявся разом з коханим Хва Ченом.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь